Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan merhaba size bir sorum olacaktı ben daha önce evlilik sebebi ile dosyamın açılması talebinde bulundum mailde de hem eşimi ekletmek istediğimi hemde kendi değişen bilgilerimi güncellemek istediğimi belirtmiştim ama sadece eşim için olan kısmı açmışlardı bende eşimi ekleyip submit etmiştim. daha sonra tekrardan durumu açıklayan bir mail atıp benim içinde olan kısmın açılmasını talep ettim fakat 8 gün cevap gelmedi mailime bende dün tekrar bir maille sadece tekrar formumu açmalarını istediğimi yazdım ve 1 gün sonra açtıklarına dair mail aldım ama ek olarak eşiminde pasaport ve diğer bilgilerin iletmemi istemişler sürece dahil etmemiz için yazmışlar, ama ben zaten eşimi sürece dahil ettim bu durumda cevap vermelimiyim ?

• @aysegul Tamamdır, teşekkürler.

• @sesicesei
    @nsercan
    Vizeleriniz hayırlı olsun, tebrik ederim 🎉 Verdiğiniz ayrıntılar için de çok teşekkürler, gerçekten çok faydalı olacak.

İki sorum olacaktı:
    E-devletten aldığım yüksek lisans transkriptinde QR kodu okuttuğumda “belge bulunmamaktadır” hatası çıkıyor. Okula yazdım, sistemlerinde bir sorun olmadığını ve bilgilerin güncel olduğunu söylediler. Mülakatta transkript isteniyor mu, yoksa diploma yeterli midir?

Diğer soru ise vukuatlı nüfus kayıt örneğiyle ilgili olarak, sonradan Türk vatandaşlığı aldığım için belgede sadece kendi bilgilerim görünüyor. Anne ve baba adları yalnızca ismimin yanında yazıyor, ama aile üyesi olarak ayrı ayrı görünmüyor. Bu şekilde olması normal midir? Onun için bir şey yapmama gerek var mı?

• @zakaria Çok teşekkürler. Umarım siz de en kısa sürede vizenize kavuşursunuz.

İlk sorunuz için okuldan alınan qr kodlu belge üzerindeki qr kod çalışmıyor benim de aynı sorunum vardı. Ancak üzerinde doğrulama adresi ve doğrumala kodu var. Buradaki bilgilere göre girerseniz sorunsuz doğrulama ekranı açılacaktır diye düşünüyorum.

İkinci sorunuzla ilgili benim eşimde de aile üyeleri(Anne-Baba) çıkmıyordu. Bu yüzden açık ve kapalı sistemde aldık. Ancak mülakatı yapan kişi çok umursadı mı dersem yalan olur. O yüzden net bir şey diyemiyorum. Forumdaki deneyimli kişiler bu soruya mutlaka cevap yazacaktır. Ancak sözlü beyan yapıldığında(evrakları alan sorarsa) bence çok büyük bir sorun yaratacak durum yok.

• Screenshot for invalid case number error 2.png
    Bu hatayı alan arkadaşla için bir güncelleme;
    Tavsiyler üzerine farklı tarayıcı, farklı bilgisayar, telefon, vpn, mobil veri dahil her seçeneği denediğimde hata almaya devam ettim.
    Geri bildirimler/Talepler bölümünden 16ekimde kayıt oluşturdum. Cevap hala gelmedi.
    +90 850 390 1950 nolu ustraveldocs müşteri hizmetlerini aradım, 1e tıklayınca türkçe seçeneği malesef açan olmadı, 3e tıklayınca ingilizce destek hemen bağlandı. Durumumu anlattığımda mülakatımın double check yapılamadığını söyledi. Israrla mülakat maili alıp almadığımı sordu. Sanki mülakat randevum yokmuş gibi davrandı. Tekrar tekrar mülakat randevusu mu almaya çalışıyorsunuz diye sordu. Ben mülakat tarihimi [email protected] üzerinden aldığım "*****************:You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing." maili ile öğrendim konsolosluktan mail almadım. Bu durumu da müşteri hizmetlerine anlatmaya çalıştım. Ama sanırım ne o bana derdini anlatabildi, ne de ben ona.
    Sonuç olarak [email protected] mail adresine durumu anlatmamı ve ekran görüntülerini iletmemi istediler. Dün akşam bunu da yaptım sürecin sonuçlanmasını bekliyorum.
    Benim şahsi yorumum eylül sonunda ikinci bir duyuru ile kasıma randevu almam sebebiyle henüz konsolosluk sistemine sürecim ve CN girilmemiş bu nedenle ustraveldocsta kayıtlı gözükmüyorum.
    Tecrübeli arkadaşlardan ve süreci benimle aynı durumda olanlardan da yorumlarını almak isterim.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Omerfarukyilmaz daha önce, ileri tarihli randevular için kayıtların sisteme hemen düşmeyeceğini belirtmiştim.
    çünkü ceac sistemi ile, ustravaldoc sistemi eş zamanlı çalışmıyor. randevular, belirli aralıklarla sisteme transfer edilip o şekilde işlem yapılması bekleniyor.
    sabırla mülakat tarihinizin yaklaşmasını bekleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın ilgili güncellemeleri yapın, talep ettikleri dökümanları yollayın ama kesinlikle eşinizi hali hazırda eklediğinizi belirtin.
    diğer türlü bir de onlar eklerse o zaman eşiniz sistemde iki kere oluşmuş olacak. bunu silmek mümkün olmyor ne yazık ki.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugur077 o maile ulaşabiliyorsanız olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG kullanıcı adından kastınız mail adresi mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG yaptığınıza dair ekran görüntüsünü almanız yeterli.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tuna_bey yeni bir mail adresi ile yani bir başvuru yapın ama "bu kayıt için başvuru var" hatası alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MEB sorularınızın cevapları için forumdaki iletileri okuyun lütfen.
    ilgili soruların cevapları çok kere verildi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

AP Süreci Sonrası Konsolosluğa Evrak Gönderimi Yapacak Arkadaşların Dikkatine!

mülakatlarınız sonrası karşılaşabileceğiniz bir süreç de biliyorsunuz ki AP süreci.
    bu başlıkta, konuyla ilgili çokça detay ev çözümleri ile alakalı bilgi vermiştim.
    ustraveldocuments sistemi sonrası konsolosluğa evrak gönderiminde de değişiklikler oldu.

AP süreci yaşayıp, sonrasında evrak gönderimi yapacak arkadaşlarımızın; ilgili kayıt sonrası çıkan "Talep Edilen Belgelerin Sağlanması" başlıklı belgeyi çıkartıp doldurduktan sonra onu da ilgili evrak setine eklemesi gerekmektedir.

süreçle alakalı takıldığınız nokta olursa bana özelden ulaşın lütfen.

herkese sorunsuz, AP'siz mülakatlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Dogukan-Oge viyana'ya seyahatiniz için bir engel yoksa mülakatınızı viyana'da yapabilirsiniz.
    viyana oturum talebi yapmayacak.

• @Dogukan-Oge
    Merhaba,
    dosyanızı 28 Ağustos 2025 öncesinde Viyana'ya taşıdıysanız Viyana'nın oturum veya vatandaşlık istemeyeceği önceki mesajlarda vardı. Sizin yeşil pasaportunuz veya dosya numaranızın bültende açıklanmasından sonra buraya turist vizesi alarak gitme imkanınız varsa dosyanızı bence taşımanıza gerek yok. Viyana Ankara'dan hızlı çalışan bir konsolosluk.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@goksy tavsiyem sidney için orj. temin edin.
    geçmiş senelerdeki deneyimleri de okumanızı tavsiye ederim.

• @Ege-Bey bu arada post visa category kısmında address registration seçmelisiniz. Schedule ya da reschedule değil.

• https://yesilkartforum.com/forum/post/511998

Arkadaşlar yardımcı olacaksa Ustraveldocs ile ilgili yazmış olduğum iletiyi inceleyebilirsiniz, sorunuz olursa lütfen bu iletiye cevap olarak sorun ki bildirimi gelsin, yoksa arada kaybolabiliyor.

• @gucarslan selamlar, benimde viyana dosyam bu noktada 88xx olmasindan ankara alabilirdim ama viyanada kalsin istiyorum cunku viyana hep stabil gitmis gecmis sicili bu sekilde fakat ankara malum hizlanmis yavaslamis vs vs. Tabiki maliyet var birde eng az da olsa konusabilmelisiniz desteginiz icin tesekkurler, sizin duyurunuz sonrasi dosyami ankara almadim, 28 agustos oncesi dosyamI viyana tasidigim icin.

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 316
  • 747
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |