Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @rock tesekkur ederim cevabiniz icin

• @gokcesak anladim simdi, mulakat maili almadan doktordan randevu alamiyorsunuz sanirim. Peki soyle sorim o zaman mutlaka arastirmissinizdir, mulakattan ne kadar zaman once doktor olayini halletmek gerekir?. Tekrar tesekkur ederim.

• Biz bu ayın 9unda randevuya gitmemize rağmen bir sürü sıkıntı çıktı sonradan joint sponsor fazla para yapıyor ama kendi işi olduğu için vergileri uzun sürdü tax transcript hazır değil onu bekleyecek zamanımız yok askerliğim gelecek ay 6aında ne yapacağımızı bilmiyoruz email atım onlara tax transcript yapıldı ama daha gelmedi siye hala bekliyorum geri dönsünler diye

• @Alp-Kane hocam imkanınız varsa diğer joint sponsora bakın derim hemen beklemekten iyidir

• @rock onuda araştırıyorum aynı zamanda email attım belki insaf edip bizi kabul ederler ama yeniden birini bulmak çok zor

• @Bircan mülakat maili gelir gelmez doktordan sağlık randevusu almak gerekiyor. Çok yoğun olduklarını okumuştum. Önceden bir süre kısıtı varmış ama sonradan kaldırmışlar.

• @Alp-Kane Eger 2024 vergisini Yeni yaptiysa ve tax return varsa elinizde onu gonderebilirsiniz. Genlikle IRS e tax return yuklendikten sonra herhangi bir problem yoksa vergide , yaklasik 2 hafta sonra transcripte yukleniyor sisteme.
    Ama Ben tam olarak joint sponsor Ile ilgili ne yasadiniz anlamadim. Ilk basvuruda 2024 vergisini gondermediniz mi?

• @zeynep1212 iyi akşamlar, 2026 ocak sonlarına doğru 2025 yılı vergi beyanları başlar eşim direkt NVC sistemine tax return yüklese sorun olmuyor mu? transkript için ekstra birkaç hafta beklemektense daha iyi olur

• @zeynep1212 transkript yüklemek lazım diye duymuştum ama henüz o aşamada değilim bu yüzden sormak istedim

• @Alternative12 b n de bu soruyu cok defa avukata sordum. Bir cok forumda da sordum. Burada DQ olanlar cevaplarsa cok iyi olur aslinda. Avukat bana sorun olmayacagini soyledi. Bir kac defa bu sekilde.onay almislar. Ama benim.nvc nij siteminde gordugum oncelikli transcript tercih ediliyor. Cunku sanirim onlar IRS sistemini goremiyirlar ve bu guvenli bir yol oluyor onlar icin. Baska forumlarda gordugum insanlar genellikle transcript yuklrmks. Bazilari return Ile onay almis ama bazilari da rfe almis bu sebeple. O yuzden sanirim oradaki.memurun insiyatifinde olan birsey bu.benim esimin vergileri tam ama 2023 muhas becinin bir hatasi yuuznden transcript gorunmuyor. Defalarca IRS Ile gorusmemize ragmen. Umarim o asamaya gelincey Kadar hallolur.
    2024 vergimizi yaptigimizda yaklasik 2 hafta sonra transcript yuklenmisti. Biz cok uzun beklemedik.

• Bu ileti silindi!

• Biz çok sıkıntı çekiyoruz işte şimdi transcript olmadığı için ve bir kaç hafta süreceği için bekliyoruz yeni birini bulmaya çalışıyoruz ama çok zor.

• @zeynep1212 cevap için teşekkürler. umarım her şey yoluna girer sağlıklı ve olumlu bir süreç dilerim

• @Alternative12 tesekkur ederim size deinsallah🙏

• Bizimde şöyle birşey geldi başımıza. Eşimle 2024 yılında evlendik ve 2024'ün vergi beyanını yapmak için muhasebecinin yanına gitti. ''Married Filing Separetely'' seçeneğini seçip evli ama ayrı beyan vereceği yerde, ''Married Filing Jointly'' seçeneğini seçip ortak beyan vermişlerdi. Tabi bu durumda benim bir ITIN numaramın olması gerekiyordu ve formu doldurup pasaport fotokopimle beraber PTT'den fiziksel posta yaptım. 8-10 hafta ITIN gelme süresi dediler bekledik. Eşim bu arada geldi ve gitti. 2 hafta önce ITIN talebimizin reddedildiğini öğrendik. Çünkü muhasebedeki akıllı kadın fotokopi yeterli dediği için. Ama apostil ve onay işlemlerinin yaptırılması gerekiyormuş... Dün itibariyle uzatmalarda bittiği için bizim 2024 tax returnumuz ''late filing'' oldu, şimdi eşim tekrardan ''married filing separetely'' formunu dolduracak ve gerekli ödemeleri yapıp, transkripte yansımasını bekleyeceğiz. Çünkü geçtiğimiz seneleri okuduğumda mülakatta son senenin tax returnu önemliymiş. Biz NVC aşamasında erteleme kağıdımızı yüklemiştik(ITIN beklediğimiz için) ama mülakatta sorarlar diye bu saçmalığı düzeltmeye çalışıyoruz. Böyle bir durum yaşayan birileri varsa ek tavsiyelere açığım

• @gokcesak cok tesekkur ederim cevabiniz icin.

• @Bircan rica ederimm

• Abiler ablalar Kasım ayinda mülakat vermeye başlar mı Ankara vallahi billahi tükendik beklemekten yılan hikayesine döndü.

• Hic bir tarihte boyle sacma bir bekleyis olmamis, ne duydum ne gordum bu amerikada. Bize mi denk geldi bu ne sans ya. Kendime mi uzulim benden once sirada olanlara mi. Yarin UCSIC cagri merkezini arayarak sorular soracagim. Yazik ya, kimsede pisikoloji kalmadi. Amerikan vatandasi olmaninda bir artisi yok gibi 13 olacak en ufak ses yok. 45 evrak yukledim, yuzlerce resim, kanit. Kotu konusacam nerdeyse.:(

• @ahmetZ herkese hitaben yazayım : ) hepimiz yorulduk plan yapamamaktan valla. Ankara geçen hafta aralığın 3 üne ve 14 üne tabiki gene dv2026 lara randevu günü verdi. Onların grubundan takip ediyorum.İçimden bu haftada bize aralık için tarih verilir diye umuyorum.Bizim grubu isteseler 3-5 günde temizlerler.Neyse aralık ayına da randevu vermezlerse artık yorum yapmayacağım ne diyim kısmet diycem 😞 sabırlar herkese

Benzer Başlıklar

• 226
  • 5887
  • 22
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |