Arkadaşlarrrr merhabalaaarrr 19 Şubat’a mülakat maili aldım 🥰🥰

gokcesak tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Selamlar arkadaşlar, yarın mülakatım var. Heyecanlıyım. Mülakat sonrası bilgilendirmemi detaylı yazacağım

-
Arkadaşlarım İstanbul'a dönerken size mülakat deneyimlerimi yazayım dedim. Öncelikle bit teşekkür etmek istiyorum.Biz sürecimizi avukatsız tamamladık. Ama buradan aldığımız yardımlar sayesinde, buradaki arkadaşlarıma çoook çoook teşekkür ederim, hakkınızı helal edin. Ve burada lütfen imza kısımlarınızı doldurmayı unutmayın, bizden sonra bu süreçte olacak kişilere büyük yardım :). Gelelim mülakata, gözümde o kadar büyütmüştüm ki gece uyuyamadım heyecandan. 9.15'te olan mülakatıma 8.30 gibi konsolosluğun önünde bekleyerek başladım, karmaşık olan hiçbir durum yok randevu saati gelenleri sırasıyla içeriye alıyorlar. İlk güvenlik kontrolünden sonra içeride binaya girdim ve oradada ilk etapta sıra numarası veriyorlar. Sıra numaram yandığında ilk vukuatlı nüfus kayıt örneğim, sonra adli sicil kaydım, evlilik cüzdanımı ve 1 adet resmimi aldılar. Tekrar oturdum ve mülakat sıramı beklemeye başladım. 2 kişi ile sohbet ettim onlarda evlilik vizesine başvurmuştu, biri bebekli bir aile diğeri de Miami'ye gidecek olan arkadaştı. Hepimiz çok heyecanlıydık, belki burada okuyorlarsa :). Sonra görevli Gökçe Hanım diye seslendi. Aha dedim ne oldu acaba gittim interwiev penceresine, 1 adet resim daha alabilir miyiz dedi. 4 tane götürmüştüm iyi ki dedim. Sonra tekrar çağıracağız dediler. 1 kişi aynı pencerede mülakat olduktan sonra tekrar çağırdılar beni. Başta ilk belge tesliminde bana mülakat dilini sormamışlardı. Ama türkçe bilen tatlı bir kadına denk geldim. Bana en son vereceği Amerika'da olan haklarımın kağıdını başta verdi ve çok şaşırdım. Çünkü 1 tane bile soru sormadan onaylandı yani. Sonra sadece eşimin ismini söyleyip bu kim dedi? Amerika'da çalışıyor mu? İlk evliliğiniz mi? Amerika'da kaç gün kaldın? diye sorular sordu. Benim çocukken ailem tarafından alınmış bir vizem vardı, Ama gitmemiştim bunu extra belirttim. Ve tebrikler vizeniz onaylandı
Toplam 5 dakika bile sürmedi. Tavsiyelerim kesinlikle kısa ve öz cevaplar verin. İstediklerini söyleyin yeterli. Ama hissettiğim şey bana kalırsa biz oraya gitmeden her şeyin cevabı önceden verilmiş oluyor. Şimdiden benden sonraki arkadaşlara başarılar diliyeyim. 
-
Arkadaşlar hepinizi çok tebrik ediyorum. ÇOOOOK mutluyummm. Bende Temmuz DQ'luyum artık şubat ayına bekliyorum

-
Merhabalar herkese, bugün 10.45'te sağlık randevum vardı.10.15'te oradaydım ama tam saatinde 10.45'te işlemlerime başlandı. İlk çıktığımız 4.kat inanılmaz yoğundu.Ve birkaç türk vatandaşı dışında herkes iranlıydı.İlk başta 5.katta kan vermek için çıktım. Buradaki hanımefendiler çok güleryüzlüydü. Burada 2.000 tl ödedim. Sonra 3.kata indim röntgen çekilmek için çok hızlı ve kısa sürdü işlemler. En son doktor hanıma kontrol olduk. Ama burada önlükle kontrol var. Pek anlam veremedim ama deri kontrolü yazıyordu duvarda galiba bundan dolayı.Doktor Hanım çok tatlıydı sohbet ettik, mesleğimi sordu, eşimin yaşadığı eyaleti sordu.Biz konuşurken o da aşılarımı yapıyordu, hiçbir acı ve semptom yaşamadım. Sonra muayenem bitti ve çıktım. 19.000 tl burada ödedim. Saat 3'e kadar aramazsak dönebilirsiniz dediler. Bir sorun olmadan atlattım çok şükür, darısı diğer arkadaşlarımın başına. Şimdi sırada mülakat var artık

-
Arkadaşlar günaydın, vizem onaylandı detayları yazacağım. 🤍🤍🤍
-
Arkadaşlar merhabalar az önce pasaportum adresime teslim edildi, bilgilendirmek istedim.

-
@Refiks evet inanın bende aynı şeyleri yaşıyorum. Toplum baskısı can sıkıcı. Bende geçenlerde istifa ettim. Konsolosluk kendi sayfasında özellikle iş bırakmayın yazıyor ama hepimizin farklı planları var. Evet Eylül ayından umutluyum bende bekleyelim bakalım

-
Hayırlı olsun arkadaşlar hepimize çok mutluyum şu an 🤍
-
Arkadaşlar selamlar, 4 Mart'ta Miami Uluslararası Havalimanından sorunsuz giriş yaptım. Hatta çok hızlı bir şekilde oldu işlemler. İndikten sonra pasaport memuru nereden ve niyetle geldiğimi sordu. Ardından pasaportumu başka bir polise verip başka bir salona götürdüler. 1 Dakika sonra ismimle seslendiler, eşimin adını hangi tarihte evlendiğimizi ve nerede evlendiğimi sordular sonra girişimi yaptım. Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımın başına, Miami taraflarına gelecek olan varsa burada hava çoook sıcak ona göre gelin

gokcesak tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: ABD'de iken Schengen vizesi almakAvrupa içinde yayımlandı
Merhabalar arkadaşlar Yunanistan için shengen vizesi başvurusu yapacağım Greencart ile nereden başvuru yapmalıyım çok karışık geldi. ?
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
@ATS16 çok teşekkür ederim faydalı bilgi için
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
Arkadaşlar merhabalar 3 Mart'ta Amerika'ya ilk girişimi yaptım. SSN geldi fakat greencartım henüz gelmedi. Sizce bu durum normal mi ? Ya da takip edebileceğim bir yer var mı ? Teşekkürler
-
@Mangoman henüz posta kutumda bir şey yok gelince haber vereceğim

-
Dün an itibariyle SSN posta ile evime ulaştı. Amerika'ya geldikten 10 gün sonra elime ulaştı

-
@bamboo çok isterim ben Vero Beachteyim
bence bir grup kurmalıyız -
@Mangoman aa ciddi misiniz bende Vero Beach tarafına geldim
vallahi müthiş olur -
Arkadaşlar selamlar, 4 Mart'ta Miami Uluslararası Havalimanından sorunsuz giriş yaptım. Hatta çok hızlı bir şekilde oldu işlemler. İndikten sonra pasaport memuru nereden ve niyetle geldiğimi sordu. Ardından pasaportumu başka bir polise verip başka bir salona götürdüler. 1 Dakika sonra ismimle seslendiler, eşimin adını hangi tarihte evlendiğimizi ve nerede evlendiğimi sordular sonra girişimi yaptım. Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımın başına, Miami taraflarına gelecek olan varsa burada hava çoook sıcak ona göre gelin

-
@Zübeyde-Cengiz Zübeyde Hanım üzülmeyin bir an önce eşiniz Joint sponsor için arayışta olsun, bulursanız hemen uzamadan halolur
-
@ahmetZ inşallah iyi yolculuklar dilerim nereye gidiyorsunuz