Sayılarla DV2026
-
Benim numaram 26klarda bu sene sizce gelir mi?Amerika icinde AOS yapiyorun ve plan yapamiyorum gelecegim icin oyle bir durumda ki bu mevzular..
-
-
2026 DV çekilişi kazananlar bu ayki bültende yayınlanmış. Türkiye'den eşler ve çocuklar da dahil 3191 kişi.
-
-
@iibrahimd ABD’ye göç etmiş olan belirli Orta Amerika ülkelerinden gelen kişilere — özellikle savaş, siyasi baskı ve istikrarsızlık nedeniyle — göçmenlik açısından kolaylıklar ve yasal koruma sağlamak amacıyla çıkarılmış bir yasadır.
Bu yasa kapsamında belirli kişiler yeşil kart (Green Card) alma hakkına sahip olur. Bu nedenle, her yıl DV programının kotasından belirli bir miktar vize, NACARA kapsamındaki başvurular için zorunlu olarak ayrılır.
-
K koci bu başlıktan bahsetti
-
Dünya genelinde kaç kişinin kazandığını görebileceğimiz sayfayı paylaşır mısınız rica etsem ?
-
Oktay Bey, Asagidaki linkten ulasabilirsiniz detaylara,
-
@sekuba çok tşk ederim
-
DV 2026’da Europe Bölgesinde sanırım 44.733 kişi; küreselde ise 129.516 kişi seçilmiş. Bu sayılara göre, değerli yöneticilerimiz hole dosya vs gibi kriterleri göz üne alarak yorumlama yapabilir mi acaba? ilgileri ve ve mümkünse cevapları için şimdiden teşekkür ediyorum
-
Brit Simon`un hazirladigi historical numbers kisminda gectigimiz senelerde bu sekilde gorunuyor. Tabi her yilin dinamigi farkli oldugu icin ne olacagini kestirmek cok zor. Bu gibi konularda daha bilgili yoneticilerin yorumlarini bekliyor olacagim bende
-
@oktay3847 hole dosya vb konuları yorumlamak için ceac istatistiklerin ortaya çıkacağı tarih olan 01.01.26 tarihini beklemek gerekecek
-
@ATS16 teşekkür ederim ilginiz için
-
@oktay3847
Merhaba
Bu konuda @EzgiLera hanim guzel bir degerlendirme yapmisti fakat Ocak ayinda daha net degerlendirmeler yapilabilecegini dusunuyorum.https://yesilkartforum.com/forum/post/506229
Ayrica su ana kadar kazananlarin cn sini girdigi resmi olmayan linkde de https://dv26poll.xarthisius.xyz/ region bazinda maksimum cn bilgileri var ki linkini verdigim post bu data ile degerlendirilmeli
-
@jcmaxwell Merhaba,
Bu sene ne kadar süreceği belli olmayan bir travel ban olayı da var. Travel ban ülkeleri büyük çoğunlukla asya ve afrika. Dünya geneli 129.516 kişi var. Travel bandan etkilenen 27.868 kişi. Travel banın dv26 dönemi boyunca süreceğini varsayıp bu vizeleri toplamdan çıkarırsak dünya genelinde 101.648 kişi yapıyor.
Brit simon da @EzgiLera nın söylediğine paralel düşünüyor. Eğer hükümet haziran-temmuz döneminde kullanılmayan vizeleri EU tarafına dağıtmayı düşünürse bu EU cutoff unu 30.000 ve üstü yapabilir. Fakat 20-30k veya 20-40k arası CN yoğunluğu fazla ise elçilik mülakat performansları buna yetişebilir mi burası biraz flu.
-
@ceng85 umalım ki travel ban devam etsin, böylece cn ler yüksek te olsa umutlar ve olabilite daha fazla olur inşallah
-
@ceng85 Travel ban surecince vize verilmiyor mu? AP ye mi birakiyorlar?
-
@bkaraca Travel ban kapsamında mülakat alabiliyorlar. Mülakata girebiliyorlar ama vize issued olmuyor. AP veya benzeri bir statüde kalıyorlar. Hatta bu statüde bekleyen bir vize travel ban kalksa bile issued olmayabilir deniyor. Bu yüzden çoğu mülakatı erteleyip, travel ban ın kalkmasını bekliyorlarmış diye duydum.
-
@Mirac-Skellrod aynı durumdayız..sayımızda aynı
-
herkese merhaba,
öncelikle kasım bülteniniz hayırlı olsun. bildiğiniz üzere 3. ayda da aynı kaldı ve bir ilerleme kaydedilmedi.
ilk bültende de bahsetmiştim. yüksek başlayıp konsolosluk kapasitelerini doldurmayı amaçladıkları yeni bir sistem izliyor olabilirler.bunu şu şekilde düşünün;
DoS; konsoloslukların kapasitelerini, ne kadar vize basabileceklerini az çok biliyor.
buna göre de onlara, seçilen sayılarına göre bir vaka talebi yapmasını istiyor.
konsolosluklar da buna istinaden slotlarını doldurmak için kcc'den, talep ettikleri dosya sayısı kadar dosya transfer etmelerini istiyor kendilerine.EU7500 ile başlayan bir bülten 3 ay ilerlemediğine göre ve şu an için de ankara'da bile 7000lere gelmiş mülakat sayıları gördüğümüze göre önümüzdeki ay bir yükseliş görebiliriz.
burada eğer bülten, CN15.000 gibi açılırsa, o zaman yeni stratejilerini az çok anlamış oluruz.
3/4 ay bazlı bülten güncellemesi ve buna göre de mülakat dağıtımı.
bunun bir sakıncası yok bence. çünkü sürekli artan bir bültende, konsolosluk mülakat planlayamazsa o zaman da yığılma olacak.
bunun önene, konsolsoluklarla birlikte çalışıp geçiyorlar. oldukça mantıklı bir adım bana kalırsa.ankara özelinde konuşacak olursak;
geçmiş senelere göre daha sistematik ve fazla mülakat dağıtımı görüyoruz. bu olumlu bir adım elbette..
ancak temkinli olmak ve her an değişebilecek dinamiklere hazırlıklı olmak gerek.
her ne yaparlarsa yapsınlar, kendilerine güvenmek konusunda bizi hep yarı yolda bıraktılar.bültenin ilerlememesi, dosyasını taşımış ve orada mülakatı kesinleşmiş (viyana) dosyalar için can sıkıcı olabilir.
çünkü bülten ilerlese, onlar neredeyse 2026 olmadan mülakat alacaktı. ama bence bir sonraki bültende onlara da sıra gelecek.. bekleyip görelim.
ankara özelinde de şu an için karalar bağlayacak bir durum yok. 1 ocak sonrası asıl manzarayı görüp ona göre çıkarım yaparız hep birlikte.sürekli takip etmek, deneyimleri okumak, mülakata hazırlı olmak şu an için yapmanız gereken tek şey.
bunları size forum olarak anlık sağlamaya çalışıyoruz.
DV süreci için yanıtlanmamış, bilgisi verilmemiş, cevaplanmamış hiçbir konu yok. her şeyi forumda bulabilirsinz, yeter ki bakın ve okuyun.onun dışında, forumda yazamayacağı kadar özel durumları olan arkadaşlar bana özelden ulaşabilir, çoğu ulaşıyor zaten.
onların dosyaları ile özel olarak ilgileniyorum. kimsenin vizesiz bu yılı kapatmasını istemiyoruz..
bu yüzden siz emek harcayın ki, biz de size destek olalım.herkese sorunsuz, AP'siz mülakatlar diliyorum.
ışık sizinle olsun
namaste! -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum