Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@alperaracli bu auto reply zaten, size önce bu email gelecek, konsolosluk görevlisinden gelecek olan cevap emaili daha sonra gelir, aynı gün içinde de gelebilir 1-2 gün sonra da gelebilir. Bir türlü çözüm bulamadım demişsiniz, kaç kez cevap alamadınız?

• ⭐⭐⭐⭐

@excan Edit : Viyana için paylaşılan haberi şimdi gördüm, sizin şahsınızda dosyası viyanaya karardan önce taşınmış olan herkes için çok çok mutlu oldum, darısı diğer konsolosluklara dosyasını taşımış arkadaşlarımızın başına.

bültende numaranız aktif olursa vnn ile değil de ankara ile uğraşmak zorunda kalırsınız çünkü uğraşmanız gerekecek olan şey viyanadan dosyayı almak değil ankaranın dosyanızı viyanadan istemesini sağlamaya çalışmak olacak. Yani dosyanızı geri alması için Ankaraya rica minnet kabul ettirmeye çalışacaksınız. Diğer varsayımlarınız doğru. Bekleyip beklememek tamamen şahsi kararınız, açıkçası bu konuda hiçbirşey söyleyemem.

Kolaylıklar dilerim, inşallah sakin kafayla düşünüp en doğru kararı vereceksinizdir, bol şans.

• @aysegul Aslında viyana için güzel haber geldi Ayşegül Hanım belki okumamış olabilirsiniz.
    https://www.yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/7547?page=378

• @Serapp başka ülkelerden alınan adli sicil 2 yıl geçerlilik vardı değil mi Serap Hanım? Daha önce cevaplandı ama, aradım gerçekten bulamadım.

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd ya evet şimdi okudum, mesaja da edit girdim.
    mesajları sırayla okuduğum için güzel habere sıra en son geldi 🙂

• @aysegul Dilerimki başta siz olmak üzere dileyen herkes sıkıntısız bir sekilde vizelerine kavuşur. Bangkok ve Hong Kongtanda ayni tavrı görürüz umarım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Scythep, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp başka ülkelerden alınan adli sicil 2 yıl geçerlilik vardı değil mi Serap Hanım? Daha önce cevaplandı ama, aradım gerçekten bulamadım.

Üzerinde tarih yoksa 6 ay geçerli olduğuna dair mesaj:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/238595

• @gucarslan mesaiden yorgun gelip sıfır moralle şu mesajınızı gördüm ya, sonsuz ötesi teşekkür ederim size.. Allah gönlünüzden geçeni size hayırlı ve nasip eylesin inşallah 🤗🙏 çok mutlu ettiniz bizi, sağolun varolun..

• @Serapp “Police certificates expire after two years, unless the certificate was issued from your country of previous residence and you have not returned there since the police certificate was issued.” çok teşekkürler şunu da buldum o sıra.

• ⭐⭐⭐⭐

@BEF-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar berfin ben. öncelikle foruma ilk defa yazıyorum hatam olursa şimdiden özür dilerim 🙂 eğer vize bültenini doğru okuyosam kasım ayında mülakata çağırılmam gerekiyo..şimdi yapmam gereken şey sadece mail beklemek mi yoksa başvurmam gereken herhangi bir şey var mı yada mail atmam ulaşmam gereken ?? ya mail gelmezse diye çok korkuyorum 😞 şimdiden herkese teşekkür ederim !!

Merhaba Berfin hanım. Yapmanız gereken ilk şey imzanızı tamamlamak ve excele bilgilerinizi girmek.

İmza için buradaki örneğe bakın.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Daha sonra imzanıza bakarak size cevap vermek mümkün olacaktır.

• Bana KCC’den mail geldi bir sey sormadigim halde.

Çoğu durumda, göçmen vizesi başvuru sahiplerinin, ikamet ettikleri ülkede, uyruklarına ait ülkede veya belirlenmiş işlem merkezlerinde (designated processing post) başvuru yapmaları gerekmektedir. Bunun yalnızca birkaç istisnası vardır.

Eğer başvurunun ikamet ettiğin ülkeye, uyruğuna ait ülkeye veya belirlenmiş işlem merkezine taşınmasını istiyorsan, bu talebi yapmak için Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) ile [email protected] adresinden iletişime geçmelisin.

Eğer randevu talep ettiğin ülkede ikamet ediyorsan, bu ikametini kanıtlayan belgeleri sunman gerekmektedir.
    Not: Bu belgeler İngilizce tercümeli olmalı ve 6 aydan eski olmamalıdır.

📄 İkamet kanıtı olarak kabul edilen belgelerden bazı örnekler:
    • Oturum damgası bulunan pasaport fotokopisi
    • Yasal daimi ikamet kartı, “landing paper” veya benzeri bir belgenin kopyası
    • Öğrenci veya çalışma vizesi kopyası
    • Mültecilik durumunu gösteren belge
    • Başvuru yaptığın ülkede yaşadığını kanıtlayan diğer resmi belgeler

Bu belgeleri şu adrese gönder: [email protected]

Eğer ikamet ettiğin ülke, uyruğuna ait ülke veya belirlenmiş işlem merkezi dışında bir yerde mülakata girmek için özel bir durumun varsa:

Bu özel durumu detaylı bir şekilde açıklayarak, [email protected] adresinden Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) ile iletişime geçmelisin.

Şunu unutma:
    Bir ABD vizesi başvurusu yapmak amacıyla geçici olarak üçüncü bir ülkeye seyahat etmek veya orada kısa süreli yaşamak, özel bir durum olarak kabul edilmez.

KCC’nin belirli bir Çeşitlilik Vizesi (DV) dosyasıyla ilgili sorgulamalarda sana yardımcı olabilmesi için, aşağıdaki bilgileri eksiksiz olarak sağlamalısın:
    • Ana başvuru sahibinin tam adı
    • Tam dosya numarası (case number)
    • Doğum tarihi (MMDDYYYY formatında) — başvuru formunda nasıl girildiyse aynı şekilde

Lütfen unutma:
    Kentucky Konsolosluk Merkezi, dosyanın diskalifiye edilip edilmeyeceğine karar veremez. Bu kararı yalnızca vize mülakatı sırasında konsolosluk görevlisi verir.

Ayrıca, KCC’ye hiçbir basılı belge (kağıt evrak) göndermemelisin.

• @mruzum diğer taşıma maillerinde olduğu gibi burada da adres belirtmeniz lazım. Sadece kalınacak adres değil ikamet adresim diye belirtmeniz lazım. Sonrasında direk taşıma yapacaklardır.

Mail şablonu:
    Dear KCC Officer,

I kindly request to transfer my DV case from the Hong Kong Embassy / Hong Kong to the Ankara Embassy / Turkey.

Residential address
    xxxx Mah. xxxx Cad. No:5 xxxx Apt. xx Blok D:xx İlçe / Istanbul / Turkey

Name-surname: isim soyisim
    Case Number: 2026EU0000xxx
    Date Of Birth: Ay/Gün/Yıl
    Mail address: [email protected]

Please accept my transfer request and let me know after the transfer process.

Best regards,

• ⭐⭐⭐

@fume
    Selamlar..Aile hekiminize gidiniz, durumu anlatıp Tetraxim aşısını yapmasını isteyiniz. Eğer yapmazsa oral polio aşısı yapabilme durumunu sorunuz.

1. Kabul edip Tetraxim yaparsa sorununuz çözülmüş olur.
    2. Tetraxim yapmam oral polio olur derse Boostrix düz formunu alıp aile hekimliğinizde yaptırıp üstüne oral polio yaptırınız.
    3. Hekim hepsini reddederse Molnar'da halledebilirsiniz.

• @kedisever Günaydın,dosyanızı ne zaman taşımıştınız?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   akara akara 

• merhaba benim anlamadigim dosyasini tasiyan kisiler olur da mulakat alirsa o ulkede oturum sahibi olamazsa vizeyi alamayacak mi?

• @yagmurgunes Ankara yavaş ilerliyor geçen yıl sizin numaranıza yılbaşına doğru sıra gelmişti beklemeye devam edin. Formu eşiniz adına da doldurun görüşmeye gitmediğinde neden gelmedi diye sormazlar. Görüşmeye giren kişiler vize alır. Asıl talihli eşiniz değildir umarım yoksa siz görüşmeye giremezsiniz.

• @yagmurgunes Çok ilginç bir durum olmuş sizin ki 🙂 Abd ye gelsin ya da gelmesin hak kazanan tüm aile fertleri için form doldurmanız gerekirdi. Umarım bir sorun yaşamadan vizenizi alırsınız.

Bol şanslar:)

• @gucarslan bu çok güzel bir haber 🙂 Paylaştığınız icin çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Movistar74 yok vize almayacak kişilerin ds260 formunu doldurmasına gerek yok. Ancak asıl talihli kişi vize almak istemedi diye doldurulmadıysa formu bu sefer total dosya completed gözükmez ve mülakat almayabilir

• @kedisever ds260 doldururken direkt olarak seul mü seçtiniz? Yoksa ankara dan mı taşıdınız?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |