@beta83 Gecen hafta I-751(Kosullu green card'in kosullarinin kaldirilmasi) basvurusunu yaptim. Form basvuru ucreti 750$. I751'e ek olarak gectigimiz 2 yildaki, evliligin devamina iliskin, finansal dokumanlar, fotograflar vs gondermeniz gerekiyor.
Ben ABD'ye ilk girisimi 2 hafta daha bekleyip yapsaydim evliligim 2 yili dolduracak ve CR1, IR1'a donecekti. Psikolojik olarak yipranmis durumda oldugum icin 2 hafta daha bekleyemedim ve CR1 ile giris yaptim. Keske bekleseydim diyorum acikcasi.
Ehliyet aldiginizda, ehliyeti son kullanma tarihi oturum suresi bitimi olarak veriyorlar. Ekstra ucret ve basvuru paketini hazirlamak bi tarafa, ehliyet yenileme isleri vs. de can skici. Herhangi bir aksama, yeni greencard'in yada extention belgesinin gecikmesi, ehliyet yenileme islemini sekteye ugratabilir ve ehliyetsizlik buyuk sorun olur.
Bunun yaninda USCIS form basvuru ucretini Ekim ayinin sonundan itibaren sadece kredi karti belgesiyle kabul edecegini acikladi. Reddit'te kredi karti belgesi kullanan bircok kisinin banka odeme reddi sebebiyle skinti yasadigi, ve basvuru paketlerinin geri gonderildigi konu basligi mevcut.
Bunun gibi sebeplerden oturu, cok cok zor oldugunu bilsem de, acil bir durum yoksa IR1 icin beklemenizi oneririm.