Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan valla sıkıntıdan o grubu bende okuyorum 🙂 vakit geçiyor.. 3500 lere kadar mülakat tarihi vermişler.Bir tane excel tabloları var ordan da takip edilmesi kolay.Ufak ayrıntı , kasım ayına mülakat tarihi alanlar bunu maille öğrenmedi kentucy e mail atarak öğrendiler. Yani Ankara kasım mülakatları için mail atmadı daha.1 hafta içinde mail atılmasını bekliyorlar. Hani belki bizede planlamıştırda ankara ama mail atılmamıştır belki :))) hani olur ya 🙂 umutsuzluğa kapılmayalım…

• @Seyduna merhaba inquiry olusturdum 3 gun once. Bu paylastiniz yerdeki sureleri dogruysa ne gibi bir durum olmus olabilir acaba. Uscis bu konuyu nereden sorabilirim?

• @yeşim-yıldırım maili Uscis 'e mi gondericem? Bunu nerden yapacagimii bilmiyorum. Ama nvc kanalini soyluyorsaniz oradan bir sorgu olusturdum 3 gun once

• @Refiks dogru soyluyorsunuz. Ama hani sadece bir hosgeldin mektubu bu Kadar uzun nasil surebilir anlamiyorum. Inquiry olusturdum 3 gun once bekliyorum simdi.

• @zeynep1212 Açık konuşayım bilmiyorum. Forumda daha önce böyle bir deneyim okumamıştım. Herkesin welcome letter maili zamanında gelirdi. Hükümetin kapanması etkisi de olabilir. İnquiry cevabı bir haftaya gelir normal şartlarda. Ancak NVC çalışanları da zorunlu tatile çıkarıldıysa inquiry cevabı da gelmeyecektir. Zannedersem tüm bunların cevabını zaman söyleyebilir. Belki eşiniz bir cogresman ile iletişime geçebilir ve durumun akıbetini sorabilir. Bu durumda her yolu denemekte fayda var

• @burak2344 NVC public inquiry kısmına mail atmıştık biz. Anasayfada giriş yapınca çıkıyor

• Dostlar merhaba. " https://www.ustraveldocs.com/" adresine kayıt olmamız gerekiyormuş. kayıt oldum. sisteme giriş yapmaya çalışıyorum. şöyle bir hata alıyorum. " We're sorry, but something went wrong. Please try again, and if this persists, contact the website administrator.
    Error ID # [8fa74622-5753-4d1e-bac2-98d5d4defeaa]
    10/3/2025 9:48:02 PM UTC
    USG 3961e737-f1e1-4028-9a1a-5ed2652d979a""" bu normal mi ? ayrıca mülakata gitmeden önce buraya kesinlikle registir yapmamız lazım doğru mu anlyıorum ?

• @Seyduna bugun Uscis Emma Ile canli chat de dosyanin aktarilip aktarikmadigini teyit etmek icin yaxdim, dosyamij 5 eylul de aktarildigini ve bundan sonra nvc Ile iletise geciesini soyledi. Ve nvc in mektup gondermesinin 90 gune Kadar surebilecegiji ekledi. Ben de daha once bunjadar bekleyen gormedim. Hukumet Yeni kapandi ve bana nasil etkisi oldu anlamadim. Simdi nvc den cevap bekliyorum gelmezse senator Ile iletisime gececegiz. Tesekkur ederim.

• @zeynep1212 Merhaba biz de eşimle hızlandırma için senatörle iletişime geçip dilekçe vermeyi düşünüyorduk ama hükümet kapalı olduğu için bir etkisinin olmayacağını söyledi eşim. İnşallah olumlu güzel gelişmeler alırsınız.

• Merhabalar arkadaşlar,

Bundan bir kaç post önce vatandaşlık sınavının zorlaşacağını ve adaylarda güzel ahlak aranacağını yazmıştım. Bununla ilgili detay bilgiler öğrendim. Sizinle paylaşıyorum

• Vatandaşlık testi civix testi 128 soru oldu. Öncesi 100 soruydu. Bu sorulardan 20 tane sorulacak 12 doğru yapmanız durumunda vatandaşlığa geçeceksiniz, 9 yanlış yapmanız durumunda kalacaksınız. Kalmanız durumunda birşey olmuyor tekrar başvuru yapıp girebilirsiniz diye biliyorum ama emin değilim. Sorulacak sorular USCIS tarafından yayınlanıyormuş. Yani öğrenmek şart. Dil testi oldukça kolay aslında, memurun söylediği bir cümleyi yazmanız veya gördüğünüz bir cümleyi söylenizi istiyorlar.

• Güzel ahlak konusunda önceden sadece sabıka kaydınızın olmaması yeterli olurken. Şimdi evliyseniz evliliğinize katkı yapmanız, topluma katkı yapmanız, vergilerinizi düzenli vermeniz bekleniyor. Boşanırsanız da varsa çocuklarınızın velayeti sizde olmasa bile, çocuklarınıza maddi katkıda bulunmanız bekleniyor.

• Ekstra bir bilgi olarak evlilik yoluyla green card alan bizler 3 yıl sonra vatandaşlık için başvurabiliyoruz. Diğer kategoriler için bu süre 5 yıl.

Not: Sizlerinde bildiği bir bilgi varsa lütfen cevaben paylaşınız.

• @sahmeran44 ben de tam olarak bilmiyorum bir kac nedeni var diyorlar

• @Turhan-0 nvc den mail geldi doyanin kendilerine ulasmadigini soylediler. Ve kenderine onay mektubunj iletmeministediler Ben de gonderdim. Simdilik bekliyorum bir gelisme olucak mi ve bundan nasil haberim olucak bilmiyorum. Yani isleme aliyorlar mi nasil ilerliyor sureci bir fikrim yok. Senator kisminda hakli olabilirsiniz suan da belki etkisi olmqz ama yineonlara maille sorabilirsiniz. Bahsettigim dosya oglumun ve ben de I 130 u hizlandirmak icin yqzmistim onlara cevap verdiler ve formu doldurmali istediler.ayni gun formu ilettim ve onlardan Uscis e gonderdi. Ve 2 gun sonra Oglum icin rfe aldim hemen evragi yukledik ve 3 gun sonra do onaylandi. Tabi duruma gor degisiyor olabilir cevap verme sureleri. Basvurdugumuzda 19 ay olmustu. Yani kisacasi acikca mail de su anda yardim edip edemeceklerini sorabilirsiniz cok ilgililer kisa surede donus yapiyorlar. Yine de sizinnkarariniz. Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Umarim sizin de surecnizi bir an once oluu sonucalnir.

• @zeynep1212 merhaba, nvc ile iletişime geçme maili nedir acaba

• @Seyduna selam biz los angeles dan congresswoman ile iletisime gectik nvc den donus aldilar ve cok ozel bi sebebimiz olmadigi icin ankarayi bekleyin dediler ozetle. Nvc nin suan 2024 ekim ayina baktigini da belirttiler.
    Hayirlisi valla

• @Alternative12 ilk once buradan inquiry olusturdum.
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.htm
    Onlar bana 4 gun sonra donus yaptilar ve mail adresine onay belgemizi iletmemi istediler. Size o mail adresini paylasayim ama Ben de ilk kez yaptigim icin oradan size donus yaparlar mi emin degilim. Ilk olarak sorusturma acmak getekiyir olabilir.
    [email protected]

• @kemal-gönültaş cok sasirdim guzel insan. E-devletten alinan ve barkotlu evraklara hic bir sorun cikartmiyorlardi. Siz barcotlu e-devletten cikarttiginiz belgeyi yuklediniz degil mi?

• @Ekto-Oktan estagfurullah siz kusura bakmayin, yanlislik yok esksiklik var dediginiz gibi. Sabirlar tukeniyor yavas yavas, bu yasanan donem bize mi denk geldi diye isyan ediyorum. Son 5 seneye baktigimda herkesin dosyasi tikir tikir ilerlemis :(. Hic kolay degil hemde hic. Birde ben bu adama oy verdim, az kaldi cildirmama. Gidip beyaz saray onunde pankarmi acsam acaba diye dusunmuyor degilim:)

• @zeynep1212 bilgi için teşekkür ediyorum

• @ereneren merhaba mobil verinizden girmeye çalışın wifi ile girmiyor giriş yaparken

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 2
  • 1
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |