DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Serapp Dönüşünüz için teşekkür ederim. Yeni pasaport bilgilerimi taratmam gerekmez mi? Ya da hem eski hem yeni olanı çünkü yeni pasaport bilgileri istenmekte.
Bir de eşimin ilk pasaportu değil 2023 yılında pasaportunu yeniledi ve hala o pasaportu kullanıyor. Eski ve DV sürecimizle ilgisiz olan geçersiz pasaportunda herhangi bir vize yok. Yine de eşimin eski pasaportuna ihtiyacımız var mı sürecin herhangi bir aşamasında?
-
@Furkan9037 benimde gelmedi ve şu anda hong Kong dayım benimde sağlık randevum 10 ekim saat 10:00 da
-
@emels, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp Dönüşünüz için teşekkür ederim. Yeni pasaport bilgilerimi taratmam gerekmez mi? Ya da hem eski hem yeni olanı çünkü yeni pasaport bilgileri istenmekte.
Bir de eşimin ilk pasaportu değil 2023 yılında pasaportunu yeniledi ve hala o pasaportu kullanıyor. Eski ve DV sürecimizle ilgisiz olan geçersiz pasaportunda herhangi bir vize yok. Yine de eşimin eski pasaportuna ihtiyacımız var mı sürecin herhangi bir aşamasında?
Pasaport durumlarınızı bilemediğim için öyle yazdım. Siz eski yeni ne varsa, içinde ne olduğu önemli değil, tarayıp gönderin bence.
-
@Ebruli44, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Furkan9037 benimde gelmedi ve şu anda hong Kong dayım benimde sağlık randevum 10 ekim saat 10:00 da
Merhaba bende 9'unda orada olacağım, sağlık 10'da, mülakat 24'de. 2nl mailini zamanında alırız umarım. şimdiden bol şanslar dilerim
-
Aklıma bir şey geldi,
Bangkok'a gidecek arkadaşların da nasıl yapacağını merak ediyorum:
Şimdi Bangkok'ta vizesiz toplam 30 gün kalabiliyoruz ve ben dahil çoğunluğun vizesi olduğunu düşünmüyorum.
Bangkok konsolosluğu maili attığından itibaren 1,5-2 ayımız olacak interview için.
belgelerin tamamlanmasının çok zor olmadığını varsayarak Bangkok'a tam olarak ne zaman girmeliyiz? Çünkü sağlık randevusu da alacağız ama eğer mülakat tarihine yetişmezse mülakatımız iptal veya delay yer, bir yıl içerisinde 30 gün Bangkok'a girebildiğimiz için bu sene bir sonraki mülakatı Ankara'ya taşımazsak iptal olur. Sağlık muayenesinin yetişmesi için 15 gün önceden gelirsek mülakat tarihi dahil geriye 14 günümüz kalıyor ancak mülakattan sonra pasaportumuzu geri yollama süreleri de 10 15 gün gibi. Herhangi birinde bir aksaklık olmazsa mükemmel bir uyum içerisinde ama bunu şansa bırakamayız. Önceki deneyimleri okudum ve sağlık muayenesi kaç gün içine randevu veriyor göremedim. Ona göre Bangkok'ta ne kadar az süre geçirirsek o kadar iyi çünkü 30 günü geçirirsek deport yeriz ve muhtemelen de bu vize sürecimize kötü etki eder ve hatta vize almamıza bile engel olabilir. Önceden giden veya bu sene gitmeyi planlayan arkadaşların kafasında ne gibi planlar var? -
@mertcank34 böyle bir soruyu rahatça sorabilecek bir ortam değil orası herşey resmiyette yürüyor..Diyelim sorabildiniz cevap vermezler zaten böyle bir konuda...Herhangi bir talepleri olduğunda yazılı olarak bilgilendirmeleri esastır...Sözlü alınan bilginin zaten çok dikkate alınır bir yanı olmayacaktır....
-
@Ege-Bey arama kısmına bangkok mülakat ya da Bumrungrad gibi kelimeler yazarsanız birçok yazıya ulaşabilirsiniz. İnsanların imzalarına da bakarak tarihleri görebilirsiniz. Benim mülakat deneyimimi de alttaki imzaya ekledim, okuyabilirsiniz. Genelde 5 iş günü içerisinde Vize onaylanıp basılıyor ama biz garantiye almak adına dönüşü mülakattan 10 gün sonraya almıştık, o süreçte de şehirde vakit geçirmiştik. Gidiş biletini ise muayeneden 2 gün önceye almıştık. Toplamda 17 gece+1 gün geçirdik.
Biz iptal edilebilir bilet almadık, değişimde 380 dolar+fark ücreti kesiyordu. Pasaportu alınca geri kalan günlerin kalma masrafı 380 dolar+farkı geçiyor olsaydı tarihi hemen sonraki güne değiştirecektik mesela. Ama kalmak işimize geldi, hem de gezmiş bir çok şey yapmış olduk. Eğer ki olağanüstü bir durum olup teslim süresi 10 günü geçseydi onu da artık beklenmedik, elimizde olmayan bir masraf olarak değerlendirip o şekilde kendimizi teselli edecektik. Yine de öyle bir durum olsaydı ne yapar eder elçiliğe ulaşıp durumumu açıklamayı da düşünürdüm. Nitekim sorun olmadı ve buradayız çok şükür.
Uçak bileti konusunda bir uyarı: gidiş dönüş bileti alıp değiştirilebilir seçeneği seçerseniz o değişim ilk uçuşu gerçekleştirmeden yapılabilecek değişimi kapsıyor. Yani ben dönüşü değiştirilebilir alayım duruma göre cezasız değiştiririm derseniz havayolu şirketi ilk uçuştan önce yapmanız gerekirdi diyecek. Gidiş dönüşü ayrı ayrı ve değiştirilebilir seçenekli da alabilirsiniz ama bu kez de gidiş dönüşten çok daha pahalıya gelmekte.
-
Konsolosluk bu hızla giderse erkenden mülakat alırsam 6 ay içinde ülkeye giremeyebilirim okulumun son senesi nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu durumda
-
@Selimdiskaya52 giriş çıkış yapmanızı tavsiye ederim ve okulunuzdaki dekanla görüşün çözüm yolu arayın birlikte olmazsa devamsızlık yapın 1 hafta gir çık yapın dediğim gibi sonra okulunuz biter zaten
-
@Ege-Bey yani benim mülakatım 12 kasım sağlık muaynem 4 kasım, 6-7 kasım veriyordu ama riske atmak istemedim ve dolanırım dedim. pasaport tesliminin ise o kadar süreceğini düşünmüyorum okudugum deneyimlere göre.
-
@itsahmet Pasaporta damga basmaları yeterli olur mu? 1 haftada green cardın geleceğini düşünmüyorum girsem bile
-
@Selimdiskaya52 Pasaportunuza damga basılınca 1 sene içinde tekrar giriş yapabiliyorsunuz o damgayla.
-
@Ege-Bey tayland da geçireceğiniz 30 günlük süreyi, ülkeden çıkmadan 30 g0n daha uzatabilirsiniz (en son 1900 baht idi uzatma ücreti). Bunun dışında border run yaparak giriş çıkış ile yeni bir 30 günlük süre alabilirsiniz. Kendi başınıza yapmak sıkıntı yaratabilir, bunun için acenteler var onları kullanabilirsiniz
-
Sağlık raporu tarihi itibariyle 6 ay içerisinde ilk giriş için ABD’ye gidersiniz, pasaporta damgayı bastirarak ilk girişi yapar ve isterseniz aynı uçakla geri dönüş yapabilirsiniz Türkiye’ye. Gidiş - dönüş 24 -28 saatinizi alır toplamda. Okulunuz bitince de yolunuzu çizer ve göç edersiniz.
Vize üzerine basılan I-551 mühür ile vizeniz permanent resident kart gelinceye kadar veya 1 yıl süresince kart yerine geçiyor. Kartın gönderileceği adresteki kişi kartı siz gelinceye kadar saklar veya UPS-FedEx vb bilinen track edilebilen bir kargo ile Türkiye’ye size gönderir.
-
@fuat-tönget lütfen 17 ekimden sonra gelen mail cevabını bilgilendirilmisiniz
-
@aysegul ben böyle bir durum yaşamamak için yaklaşık 3 ay önce hesabıma para attım ama mülakata gideceğim tarih beklediğim daha erken olduğu için yaklaşık 4,5-5 aylık bir banka dekümanı versem sıkıntı olur mu ?
-
@Furkan9037 bizim sağlık muayenemiz 9 ekim. Bize de bir 2nl gelmedi. Gelmeme ihtimaline karşı kcc ve konsolosluğun gönderdiği tarih saat mail çıktılarını aldım. Gelmezse onları ibraz edeceğim.
-
@nsercan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Furkan9037 bizim sağlık muayenemiz 9 ekim. Bize de bir 2nl gelmedi. Gelmeme ihtimaline karşı kcc ve konsolosluğun gönderdiği tarih saat mail çıktılarını aldım. Gelmezse onları ibraz edeceğim.
bende aynı şekilde yaptım hocam. mecburen öyle hazırlandım. yalnızca antikor testim olmadan gidiyorum, zaman yetişmediği için. 6 tane aşı oldum eğer eksik varsa orada olmayı illa test gerekiyorsa nicolson'da yaptırmaya çalışacağım. bununla ilgili hiç bir örnek bulamadım tek soru işareti bu oldu ne yazıkki
-
@mert267
doktor randevusu alırken sorun olmaz.
konsoloslukta görüşmeye giderken her ikisini de yanınızda bulundurun eskisini kullandıysanız dolu sayfaları görmek isteyebilirler. -
@FROG-FROG
sağlık muayenesi olurken bi problem yaşamazsınız.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum