Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Konsolosluk bu hızla giderse erkenden mülakat alırsam 6 ay içinde ülkeye giremeyebilirim okulumun son senesi nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu durumda

• @Selimdiskaya52 giriş çıkış yapmanızı tavsiye ederim ve okulunuzdaki dekanla görüşün çözüm yolu arayın birlikte olmazsa devamsızlık yapın 1 hafta gir çık yapın dediğim gibi sonra okulunuz biter zaten

• @Ege-Bey yani benim mülakatım 12 kasım sağlık muaynem 4 kasım, 6-7 kasım veriyordu ama riske atmak istemedim ve dolanırım dedim. pasaport tesliminin ise o kadar süreceğini düşünmüyorum okudugum deneyimlere göre.

• @itsahmet Pasaporta damga basmaları yeterli olur mu? 1 haftada green cardın geleceğini düşünmüyorum girsem bile

• @Selimdiskaya52 Pasaportunuza damga basılınca 1 sene içinde tekrar giriş yapabiliyorsunuz o damgayla.

• @Ege-Bey tayland da geçireceğiniz 30 günlük süreyi, ülkeden çıkmadan 30 g0n daha uzatabilirsiniz (en son 1900 baht idi uzatma ücreti). Bunun dışında border run yaparak giriş çıkış ile yeni bir 30 günlük süre alabilirsiniz. Kendi başınıza yapmak sıkıntı yaratabilir, bunun için acenteler var onları kullanabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52

Sağlık raporu tarihi itibariyle 6 ay içerisinde ilk giriş için ABD’ye gidersiniz, pasaporta damgayı bastirarak ilk girişi yapar ve isterseniz aynı uçakla geri dönüş yapabilirsiniz Türkiye’ye. Gidiş - dönüş 24 -28 saatinizi alır toplamda. Okulunuz bitince de yolunuzu çizer ve göç edersiniz.

Vize üzerine basılan I-551 mühür ile vizeniz permanent resident kart gelinceye kadar veya 1 yıl süresince kart yerine geçiyor. Kartın gönderileceği adresteki kişi kartı siz gelinceye kadar saklar veya UPS-FedEx vb bilinen track edilebilen bir kargo ile Türkiye’ye size gönderir.

• @fuat-tönget lütfen 17 ekimden sonra gelen mail cevabını bilgilendirilmisiniz

• @aysegul ben böyle bir durum yaşamamak için yaklaşık 3 ay önce hesabıma para attım ama mülakata gideceğim tarih beklediğim daha erken olduğu için yaklaşık 4,5-5 aylık bir banka dekümanı versem sıkıntı olur mu ?

• @Furkan9037 bizim sağlık muayenemiz 9 ekim. Bize de bir 2nl gelmedi. Gelmeme ihtimaline karşı kcc ve konsolosluğun gönderdiği tarih saat mail çıktılarını aldım. Gelmezse onları ibraz edeceğim.

• @nsercan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Furkan9037 bizim sağlık muayenemiz 9 ekim. Bize de bir 2nl gelmedi. Gelmeme ihtimaline karşı kcc ve konsolosluğun gönderdiği tarih saat mail çıktılarını aldım. Gelmezse onları ibraz edeceğim.

bende aynı şekilde yaptım hocam. mecburen öyle hazırlandım. yalnızca antikor testim olmadan gidiyorum, zaman yetişmediği için. 6 tane aşı oldum eğer eksik varsa orada olmayı illa test gerekiyorsa nicolson'da yaptırmaya çalışacağım. bununla ilgili hiç bir örnek bulamadım tek soru işareti bu oldu ne yazıkki

• @mert267
    doktor randevusu alırken sorun olmaz.
    konsoloslukta görüşmeye giderken her ikisini de yanınızda bulundurun eskisini kullandıysanız dolu sayfaları görmek isteyebilirler.

• @FROG-FROG
    sağlık muayenesi olurken bi problem yaşamazsınız.

• Merhabalar , Unganlardan 29 Ekim'e randevu aldım forumda okuduğum kadarıyla o gün çalışıyolardı sistemdeki bir hata değildi , teyit amaçlı mail attım ama dönen olmadı .

Bir de 2007-2009 yılları arasında olduğum bademcik ameliyatımın epikriz raporunu hastane arşivi bulamıyo sağlık bakanlığını durumu ilettim fakat hiç bir gelişme yok , bademcik ameliyatımın epikrizinin olmaması sorun olur mu? (Geçmiş deneyimlerde bademcik ameliyatı üzerinden böyle bir konu buldum fakat muayene sonrası yazan olmadığı için emin olamadım)

• @Flapen yani sizleri anlıyorum fakat ben sorup suyu bulandırmak istemiyorum, evrak maili atsalardı evet anlayabilirdik ama bu riski alıcam ben maalesef gidip

• @Uğur-Çelik Ben laparoskopik fitik ameliyati oldum ama epikriz vs goturmedim. Muayene sirasinda sordu, ben de ameliyatim budur diye beyan ettim. Bademcik ameliyati da sorun olmayacaktir.

• @aysegul bir sıkıntı çıkmaz değil mi ya çünkü o mail gelmeyedebiliyormuş

• Durumu netleştirmek için Cuma Günü KCC ye aşağıdaki maili yazdım:

Dear KCC Officer,
    I am a DV-2026 selectee with case number 2026EU000087**. I currently reside in Turkey and hold Turkish citizenship.
    In July 2025, I submitted a request to transfer my case, and KCC reassigned it to the U.S. Consulate in Hong Kong. In September 2025, I contacted KCC again to confirm, and I was informed that my case interview location is Hong Kong.
    However, I would like to clarify this matter in light of the new Department of State rule announced on August 28, 2025, which states that immigrant visa interviews must take place in the applicant’s country of residence or nationality starting November 1, 2025.
    Since I reside in Turkey, I kindly request clarification on whether my interview can still take place in Hong Kong, or if my case will need to be reassigned to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey, according to the new rule.
    Thank you for your assistance and clarification.
    Sincerely,

Gelen cevap da aşağıdaki şekilde oldu;

Thank you for your inquiry.

Your interview location is Hong Kong and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
    Please continue to monitor Adjudicating Applicants in Their Country of Residence - August 28, 2025, for any changes regarding interview locations.
    Visit https://dvprogram.state.gov/ for any updates regarding your case.

• Unganlarda muayene olmadan önce aşıları başka nerede olabilirim gerekli aşılar başka başlıklarda yazıyor onları bulurum bir de antikor testini de kendim yaptırsam bi işe yarar mı ve 1 ay evvelden randevu alabiliyoruz antikor testi yetişir mi bunları merak ediyorum.ayrıca aşı kartımda sadece covid ve 1 adet tetanoz gözüküyor diğer aşılarım gözükmüyor bunları da tekrar olayım mı ya da kalanı için devlet hastanesi gibi yerlerde olabiliyor muyuz yetiştirebilmek için soruyorum vakit var ama sanırım minimum 6 adet iğne vücudumla savaşa tutuşacak😂 ayrıca unganlarda aşı ücretleri nedir aşağı yukarı biliyo musunuz hiç duyum aldınız mı yüksek diyorlar ondan dolayı özelde veya devlet hastanesinde yaptırıp gitmek istiyorum

• @yunustg KCC’ye atmış olduğunuz mailde açık açık oturum istiyoruz veyahut istemiyoruz demiycektir. Konsolosluğun kendi insiyatifine kaldığını geçmiş KCC’ye atılan maillerde gördük. Dosyaları konsoloslukta olanlar sorabilir ama forumda herkesin ortak fikri eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmamak.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 221
  • 153
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |