Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar Unganlara muayeneye giderken götürelecek evraklarla ilgili sorum olucak ;

Geçirdiğimiz ameliyatların epikrizlerinin ve varsa aşı kartlarımızın türkçe ve ingilizce çevirisini getirmemizi söylemişler ve parantez içinde noter tasdiğine gerek yok yazıyor . Benim 2 ameliyatım var ve 1 aşı kartım var fakat bunlar türkçe , ingilizceye çevirmek için yeminli tercüman mı lazım yani epikrizi ve aşı kartını oturup ingilizcesini mi yazmalıyım?

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik Türkçe ve İngilizce değil de, Türkçe veya İngilizce istiyorlar. Yani herhangi bir çeviriye gerek yok.

• @Furkan9037, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selam, mülakat tarihim ve sağlık randevu tarihim için gelişme oldu fakat eve geçtiğimde paylaşacağım. Bugün mmr, şu çiçeği, OPA ve menenjit için aşı oldum. Pazartesi günü hep b, TD ve grip aşısı olacağım. Antikor testi olmama gerek var mı? Bu süreci nasıl yönetmeliyim? Antikor testi uzun sürdüğü için teyit etmek istiyorum. En son ihtimal hong kong da antikor testi yaptırabilir miyiz? Teşekkürler şimdiden.

-- Arkadaşlar yeniden selamlar. mülakat tarihimi geç öğrenmiş olmam nedeniyle sağlık randevusu planlayamamıştım. Hong Kon mülakatımı 14 Ekim olarak ayarlamıştı. forum üyesi arkadaşların vermiş olduğu adresler aracılığı ile konsolusluğun insiyatifinde önce mülakat tarihim 24 ekime alındı. aşağıdaki görsel mülakat ile ilgili bilgilerin haricinde, 1 kasım sonrası mülakata girecek adayların oturum ile alakalı belgeler isteyeceğine dair bir mesaj gördüm. nasıl yorumlamalı bilmiyorum ama diğer adayların dikkat edip okumasını rica ederim. ardından Nicolson ile vermiş olduğum yoğun mücadele sonrasında 10 ekim için sağlık randevusu oluşturabildim. Bu gelişme benzer durum yaşayan arkadaşlar umarım yardımcı olur. Halen 2NL maili gelmedi ama sanırım bu eposta ile kabul ederler. buradaki aile hekimi ve doktorlar ile bayağı sorun yaşayarak aşılarımı yaptırmaya başladım pazartesi günü 3 aşı daha vurulacağım. antikor testi yaptırabilecek miyim bilmiyorum yaptırsam dahi yetişecek mi emin değilim. aşı kartının haricinde test sonuçlarını isterler ise orada bir test yaparlar mı ondan da emin değilim bilen varsa ve aydınlatırsa sevinirim.
    -- benim adıma ayrı bir husus olan "epilepsi" rahatsızlığım nedeniyle Nicolson'a bu konuyu ilettim. kullanmış olduğum raporu ilaçlarımın listesini ve hastalığımın tanısını koyan ve kontrol altında tutan Dr'un belgesini istediler.
    -- diğer evraklarımın çoğu tercümanda, kayıp lise diplomam için kayıptır belgesi aldım ve apostil yaptırdım. önlisans diplomam dijital halde olduğu için onu mecburen yazdırmak zorunda kaldım.
    -- Talihli olduğumdan beri herhangi bir ödeme yapmadım ve bundan sonaki aşamada ödemeler nasıl olacak ne miktarda olacak tam bilmiyorum. Ayrıca ustraveldocs sistmeinin hong kong mülakatı ile bir alakası var mı bizim hong kong özelinde yapmamız gereken şeyler var ise yine aydınlatırsanız sevinirim. herkese şimdiden güzellikler diliyorum. Teşekkürler.

e69ac245-624d-403b-8118-395c7432d49d-image.png

• @Furkan9037 Bahsedilen yazı KCC'ye atılan maillerde belirtilen yazıyla neredeyse aynı tüm DV boyunca bu yazıyı yazılarına ekliycekler gibi görülüyor ancak 1 Kasım'dan sonra net olarak ne olucağını görüceğiz umarım bizim lehimize olur.

• Merhaba 9 Ekimde mülakatımız için istenen Ceac Confirmation barkodlu sayfayı daha önce kendim ve eşim için İngilizce indirmiştim ama çocuklarım için Türkçe kaydetmişim.Tekrar indirmek istediğimde sayfaya giremiyorum.Türkçe olması barkod olmasına rağmen sıkıntı oluşturur mu? Sayfaya girebilen var mı? Bilgisi olan yazabilir mi?

• @cembey2012 Bende daha yeni denedim ancak giriş sağlıyamıyorum. Hala bir sorun var sanırım.

• @cembey2012 ben de eşimi ekleyeceğim, 2 gündür açılmasını bekliyorum. yakın zaman da düzelse de rahatlasak

• @Furkan9037 Son paragrafın üzerindeki paragraf hoşuma gitmedi. Dosyamız oraya atandıktan sonra neden Ankara'ya dönmek isteyelim ki? Dosyan buraya gelmezse meselesi değil bu, olan dosyayı taşımaktan bahsediyor. Buraya atansa bile dönmek zorunda kalacaksınız mı demek istiyor acaba?

Belki de eklemek zorunda olduğu için eklemiştir. Her şeyi söylüyorum, bunu da söyleyeyim gibisinden. Bilemiyorum.

• @Arthur-Morgan Acaba 28 Ağustos kararı, 1 Kasım’dan itibaren gerçekleşecek mülakatlar için mi geçerli, yoksa 1 Kasım’dan itibaren planlanacak mülakatlar için mi geçerli? Yani mesela, eylülde planlanmış olup kasımda girecek bir kişi ile, kasımda planlanıp aralıkta girecek bir kişi bu karardan farklı şekilde mi etkileniyor? Bunu bilmemiz lazım.

• @yasinaf Aslında KCC'den gelen son cevap her şeyi ortaya koyuyor. 1 Kasım'dan itibaren mülakat vermek konsolosluğun inisiyatifinde (28 Ağustos öncesi taşınmışsa). Planlamanın ne zaman yapıldığının önemi yok.

• Merhaba excel tablosuna baktığımda numarası benden daha yüksek kişilerin ankaradan mülakat aldığını görüyorum ama ben mail almadım mülakata dair, şuana kadar ankaradan kaçlar mülakat alabildi ?

• Meraha, benden daha yüksek numaralar mülakat tarihi almış ankaradan ama ben herhangi bir mail almadım, ne yapmam gerekiyor kcc ye mail atmalımıyım?

• @denizezgi merhaba hocam nasıl bir mail attın da dönüş yaptılar yardımcı olur musun

• @melismisirli ben direk e mail atarak tasıttım kcc ye

• Herkese günaydın. Green card için ödememiz gereken ücreti nerede ve nasıl ödeyeceğiz? Konsoloslukta mı online ödeme mi? Bir türlü bir ödeme sayfası bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

• @drbaykal Vizeyi aldıktan sonraki kart bedeli için diyorsanız . www.uscis.gov adresinden ödeme kısmı yapılıyor. Forumda ufak bir arama ile tüm detayları adım adım bulabilirsiniz.

• @drbaykal Günaydın. Uscis anahtar kelimesini kullanıp bulabilirsiniz

• @Emre-Kurtulmuş dün akşam mail atıım kccye şu şekilde
    "I have not yet received any notification regarding my interview appointment.
    Could you please inform me about the status of my case and the scheduled interview date if available? "

otomatik cevaptan başka cevap alamadım gün içinde bekleyip tekrar atmak istiyorum case number,ad soyad,doğum tarihi , eklemiştim maile fakat mülakat yerini atlamışım tekrar ekleyip mail atayım mı sizce

• Bu Hk konsolosluğumu yoksa Kccnin attigi mailmi?

• @Furkan9037 "Başvuru sahibi, kendisine atanan konsolosluk bölgesi veya vatandaşı olduğu ülke dışında bir yerde mülakat talep ederse," kısmı ,Dosyası zaten şu anda Hong Kong’a atanmış durumda olanları etkilemeyebilir anlamı da çıkıyor aslında.

Yani mülakatı Hong Kong’da talep etmiyoruz, sistem zaten dosyamızı zaten Hong Kong’daki konsolosluk bölgesine atamış.

Bu durumda dosyasını zaten taşımış olanlar, yukarıdaki metindeki "atanan konsolosluk bölgesi dışında bir yer talep eden başvuru sahibi" tanımına girmiyor. Bu maddede, atanmış konsolosluk dışında başka bir yer talep edenleri ilgilendiriyor manası çıkıyor gibi...Umarım o şekildedir..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |