DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@denizezgi peki forumda bir kaç sayfa geriye gidip kullanıcıların yazdıkları yorumları okumayı denediniz mi?
-
@alperaracli var, forumu okumamanız.
-
Merhabalar, öncelikle iyi forumlar ve iyi haber alan arkadaşlara da tebrikler. Darısı başımıza diyelim.
Durumumuzu bazı nedenlerden dolayı geç kontrol edip buna müteakip formumuzu fark ettiğimiz gece sabah 5'e doğru bitirip gönderebilmiştik. Ancak sonradan fark ettiğim üzere, bazı yerlerde hata yapmışım. Bu hatalar Full Name yerine sadece adımızı yazmak ve anne kızlık soyadına şimdiki soyadlarını yazmam.
Bunları düzeltmek için dosyamı açtırmak üzere mail atmalı mıyım ? Atmalıysam ne zaman atmalıyım? Veya hiç kurcalamayıp -eğer alabilirsem- mülakat günü bunları orada belirtip düzelttirmeli miyim ?
-
@mertd mülakat aldığınızda güncellersiniz, sorun olacak bir konu değil.
-
@gucarslan mesajı yazdıktan sonra yazışmaları gördüm ve sonrasında silme şansım olmadı.onaya giden mesajları nasıl sileceğimi bilmiyorum. dün gece 3 e kadar 28 ağustostan itibaren tüm yazışmaları okudum. ne çok şey olmuş meğer. ben ilk okuduğumda mart nisan gibi mülakat gelir diyordum. şimdi 3400lere sıra geldiğini görünce şaşırdım. umarım form gönderme tarihimiz bu konuda bir kriter değildir ve formu geç yolladığımız için sonraya randevu verilmez.
-
@Alpaslan-Alp insanlara gelip bana hala mail gelmeyince KCC’ye mail atarak öğrendim. Henüz Ankara konsolosluğundan bildirilmedi onu da 7-10 gün içinde bildirirler dediler.
-
@Fer-0 28 agustos oncesi tasinanlar icin olumsuz bir bilgi mi var su an? Dosya currnet olmaya lari bk hk vnn cagirdi kasima simdi current olanlari napacak sorusu var dostasini 28 agustos once tasiyan
-
@gucarslan teşekkürler bilgilendirme için.
-
@excan Açık bir açıklama görmediğim veya okumadığım için halen negatif taraftayım.Current olmayıp taşıyanlardan da vatandaşlık veya oturum istemeyeceğiz diyen olmadı haliyle 1 Kasım sonrası gidip sınıfı geçen olusa ohh çekeceğiz.
-
@gucarslan Henüz evlilik yapmadığım için ve mülakat tarihimin yakın olduğunu düşündüğüm için biz son dakika evlilik yapsak hala yetiştirebilir miyiz prosedürü emin olamadım.1 kişi için bile çok uzun bir evrak süreci var anladığım kadarıyla
-
Arkadaşlar, asıl talihli benim. Eşimin kimliğini yenilememiz gerekiyor çipi gitti. Ds260da kimlikle ilgili bi şey var mı hatırlamıyorum baktım ama. Yenilesek ds260 için düzenleme falan gerekir mi emin olamadım :/
-
@gucarslan imzaya taşıdım,excel tablosuna da girdim bilgileri haklısınız.
-
@melisbasdurmus İsim soyisim değişmeyceği sürece bir sorun yoktur.
-
@doguyilma 1- arama butonuna ustraveldocs yazarsanız cevabı orada
2- arama butonuna ais kaydı yazarsanız cevabı orada
3- arama butonuna vfs global yazarsanız cevabı orada
4- ne yapmanız gerektiği bu konunun ilk mesajından itibaren anlatılıyor. 2025 mülakat deneyimleri yardımcı olacaktır.
Saygılar. -
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba,
28 Ağustos’tan önce taşınmış dosyaların otomatik olarak vatandaşı olduğunuz bölgeye geri çekilmeyeceği, randevu vb. durumların ise tamamen konsolosluğun inisiyatifinde olduğu hususu geçtiğimiz hafta içerisinde KCC tarafından gönderilen maillerle net olarak belirtilmişti.
Dolayısıyla 28 Ağustos öncesi taşınan dosyalar geri taşınmayacak. Randevu, oturum gibi hususlar ilgili postun inisiyatifinde olacak.
Bu nedenle özellikle geçtiğimiz haftanın mesajlarını ve başlık altındaki paylaşımları behemehal yeniden gözden geçirmenizi öneriyorum.
Saygılarımla.
-
@mrs-green
1- önemli değil, istediğiniz adresi yazın.
2- ilerleyen günlerde açılır takip edin.
3- evet -
@koci teşekkürler bende o sekilde biliyorum gecmiste oturum isteyen konsolosluklar zaten vardi ama istemeyende vardi bu baglamda su an insiyatifine alirlarsa istemeyen konsolosluk tekrar istemez umuyoruz
-
@doguyilma zaten gerekli cevaplar verilmiş, ama şunu söylemek lazım kafanız daha fazla karışmasın, ais kaydı ve ptt artık yok.
Süreçler madde madde, hem bu başlıkta hem de https://yesilkartforum.com/forum/topic/7665/dv2026-mülakat-deneyimleri başlığının ilk iletisinde detaylıca yazıyor.
Kolay gelsin. -
@Haksta-0 belge teslimi için (pasaport) gerekli bir kayıt. Ankara için en azından. Arama kutusuna ustraveldocs yazın, sistem yeni de olsa yeteri kadar bilgi bulabilirsiniz.
-
@mert267 Ankaraya tek seferde gidip 2-3 gün kalmak mı yoksa 2 sefer gidip 1'er gece konaklamak gibi mi tercih edersiniz buna göre kendiniz karar verebilirsiniz.
Mülakat tarihinden max 1ay öncesine randevu alabilirsiniz, ve yine mülakata en son 2 gün kala randevu alabilirsiniz. 1gün (1,5-2saat sürer 'genelde' max) muayene, ertesi iş günü öğleden sonra rapor teslimi yapılıyor.
Kendi şartlarınıza göre karar verebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum