Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@sudenrtna öncelikle tebrikler, hayırlı olsun. Formu doldurduğunuz tarihte gerçek ve doğru bilgiler neyse o şekilde doldurmanız gerekiyordu zaten, yani hem öğrenci hem çalışıyor olabilirsiniz, geçmişte de çalışmış olabilirsiniz, hepsini gerçek bilgilerle doldurduysanız hiç sorun yok, iş geçmişinizle ilgili atladığınız iş deneyiminiz varsa da sorun değil. İş geçmişinizle çok ilgilenmiyorlar zaten, sadece doğru bilgi beyan etmek önemli o kadar. Formu doldurduğunuz gün ile mülakata girdiğiniz gün arasında hayat devam ediyor, iş de değiştirebilirsiniz zaten bu da normal ve bunun için formunuzu açtırmanıza gerek yok, evlilik vs gibi önemli değişimlerde formu açtırmak gerekiyor. Mülakat sırasında sorarlarsa da, kısa şekilde hangi tarihte iş değişikliği yaptığınızı söylersiniz o kadar.
    Elinizde eğer lise diplomanız bile yoksa, yani diploma şartını sağlayamayacak olanlar için meslek/çalışma şartlarını sağlayıp vize almak gerekirse bu iş geçmişi+çalışma durumu önem kazanır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mert267 ilgili sağlık kurumunun sitesine girdiğinizde bununla ilgili bigi bulabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@denizezgi önce otomatik yanıt geliyor zaten, bugün öğleden sonra-gece yarısı arasında bir cevap gelecektir muhtemelen size, o cevaba göre belli olacaktır durumunuz. Ayrıca dosyanız ds260ların göründüğü sayfada at Ankara şeklinde görünüyorsa mülakat durumunuzla ilgili fikir edinebilirsiniz. Son 50 sayfada muhtemelen bununla ilgili çokça yazışma göreceksinizdir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ygzsays burada merak ettiğiniz tam olarak nedir?
    evlensem sorun olur?
    şimdi evlenebilir miyim?
    kız arkadaşımla evlenmeli miyim?

tam olarak hangisini merak ediyorsunuz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mrs-green, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Birkaç sorum olacak cevaplayabilen olursa çok sevinirim 🙏🏻
    1)Unganlar randevusundaki “Amerika’da yaşamayı planladığınız adres” sorusu ile ilgili.Forumda sorulmuş ancak net bir cevap bulamadım.Biz de ds260 formunda belirttiğimiz adreste yaşamayı düşünmüyoruz.Formdaki adresle aynı olmasını mı önerirsiniz yoksa doğru olanı yazıp mülakatta belirtelim mi, bu değişiklik sıkıntı oluşturur mu?

2)Kasım ayı için randevu henüz açılmamış görünüyor, ne zaman açılacağı ile ilgili bilgisi tahmini olan var mı

1. Kategori olarak diversity ‘i seçiyoruz dimi

Şimdiden çok teşekkürler

öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@denizezgi peki forumda bir kaç sayfa geriye gidip kullanıcıların yazdıkları yorumları okumayı denediniz mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@alperaracli var, forumu okumamanız.

• Merhabalar, öncelikle iyi forumlar ve iyi haber alan arkadaşlara da tebrikler. Darısı başımıza diyelim.

Durumumuzu bazı nedenlerden dolayı geç kontrol edip buna müteakip formumuzu fark ettiğimiz gece sabah 5'e doğru bitirip gönderebilmiştik. Ancak sonradan fark ettiğim üzere, bazı yerlerde hata yapmışım. Bu hatalar Full Name yerine sadece adımızı yazmak ve anne kızlık soyadına şimdiki soyadlarını yazmam.

Bunları düzeltmek için dosyamı açtırmak üzere mail atmalı mıyım ? Atmalıysam ne zaman atmalıyım? Veya hiç kurcalamayıp -eğer alabilirsem- mülakat günü bunları orada belirtip düzelttirmeli miyim ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertd mülakat aldığınızda güncellersiniz, sorun olacak bir konu değil.

• @gucarslan mesajı yazdıktan sonra yazışmaları gördüm ve sonrasında silme şansım olmadı.onaya giden mesajları nasıl sileceğimi bilmiyorum. dün gece 3 e kadar 28 ağustostan itibaren tüm yazışmaları okudum. ne çok şey olmuş meğer. ben ilk okuduğumda mart nisan gibi mülakat gelir diyordum. şimdi 3400lere sıra geldiğini görünce şaşırdım. umarım form gönderme tarihimiz bu konuda bir kriter değildir ve formu geç yolladığımız için sonraya randevu verilmez.

• @Alpaslan-Alp insanlara gelip bana hala mail gelmeyince KCC’ye mail atarak öğrendim. Henüz Ankara konsolosluğundan bildirilmedi onu da 7-10 gün içinde bildirirler dediler.

• @Fer-0 28 agustos oncesi tasinanlar icin olumsuz bir bilgi mi var su an? Dosya currnet olmaya lari bk hk vnn cagirdi kasima simdi current olanlari napacak sorusu var dostasini 28 agustos once tasiyan

• @gucarslan teşekkürler bilgilendirme için.

• @excan Açık bir açıklama görmediğim veya okumadığım için halen negatif taraftayım.Current olmayıp taşıyanlardan da vatandaşlık veya oturum istemeyeceğiz diyen olmadı haliyle 1 Kasım sonrası gidip sınıfı geçen olusa ohh çekeceğiz.

• @gucarslan Henüz evlilik yapmadığım için ve mülakat tarihimin yakın olduğunu düşündüğüm için biz son dakika evlilik yapsak hala yetiştirebilir miyiz prosedürü emin olamadım.1 kişi için bile çok uzun bir evrak süreci var anladığım kadarıyla

• Arkadaşlar, asıl talihli benim. Eşimin kimliğini yenilememiz gerekiyor çipi gitti. Ds260da kimlikle ilgili bi şey var mı hatırlamıyorum baktım ama. Yenilesek ds260 için düzenleme falan gerekir mi emin olamadım 😕

• @gucarslan imzaya taşıdım,excel tablosuna da girdim bilgileri haklısınız.

• @melisbasdurmus İsim soyisim değişmeyceği sürece bir sorun yoktur.

• @doguyilma 1- arama butonuna ustraveldocs yazarsanız cevabı orada
    2- arama butonuna ais kaydı yazarsanız cevabı orada
    3- arama butonuna vfs global yazarsanız cevabı orada
    4- ne yapmanız gerektiği bu konunun ilk mesajından itibaren anlatılıyor. 2025 mülakat deneyimleri yardımcı olacaktır.
    Saygılar.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• @excan @Fer-0

Merhaba,

28 Ağustos’tan önce taşınmış dosyaların otomatik olarak vatandaşı olduğunuz bölgeye geri çekilmeyeceği, randevu vb. durumların ise tamamen konsolosluğun inisiyatifinde olduğu hususu geçtiğimiz hafta içerisinde KCC tarafından gönderilen maillerle net olarak belirtilmişti.

Dolayısıyla 28 Ağustos öncesi taşınan dosyalar geri taşınmayacak. Randevu, oturum gibi hususlar ilgili postun inisiyatifinde olacak.

Bu nedenle özellikle geçtiğimiz haftanın mesajlarını ve başlık altındaki paylaşımları behemehal yeniden gözden geçirmenizi öneriyorum.

Saygılarımla.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |