Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.3k 770

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar selam, umarım herkesin mülakat tarihi hızlı bir şekilde bildirilir. Mülakat tarihi belli olan herkese şimdiden hayırlı olsun diyelim umarım vizeyi de alırsınız.
    Case Number 34xx olup hala mail gelmediği için sabah 10.30-11.00 civarında kcc’ye mail atmıştım 17.30’da mailime geri dönüş yapıldı.
    5 Kasım’a randevum planlanmış. Umarım süreç olumlu sonuçlanır.

• @bkio tebrikler. excel'de bilgilerinizi guncelleyebilirseniz bizim de takip edebilmemiz icin cok guzel olur, tesekkurler.

• @ucangeyik bilgisayara geçtiğimde güncelleyeceğim, aktif olarak güncel tutuyorum, yine de hatırlatma için teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• Your interview location is Ankara and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

39xx lerdeyim dun mail attim. gelen cevabi paylasiyorum

• @chefozy Harika haber.. sanırım bundan sonra 4XXX ve üstleri geliyor belki pas geçerler ya da geçmeden devam ederler..

• Arkadaşlar selamlar, 14 ekimde Hong Kong'da mülakatım var. 2 gün önce öğrendiğim için Doktor randevularını tamamlayamadım. eksik belgeleri gidermek için 2 gündür uğraşıyorum. 2 doktora da mail atıp randevu talep ettim. Ayrıca konsolosluğun, eğer doğru ise; [email protected] mail adresine durumu izah edip mülakatımı erteleme imkanımız var mı diye mail gönderdim. Şu aşamada benim için önerileriniz ve izlemem gereken yollar hakkında yorumlarınız nelerdir? Ayrıca konsolosluk mail adresini teyit edip başka iletişime geçen arkadaşlarımız varsa onaylarlarsa sevinirim. Doktorlardan müsait bir güne randevu alabilirsem, buradaki kan ve test sonuçlarını alır almaz çeviri işlemleri ile birlikte ilk uçakla binip gideceğim. Şimdiden teşekkürler, herkes için bol şanslar dilerim.

• @Erkan-0 Benim de 19 Kasım 🖐

• @aysegul Merhaba mülakat saatiniz belli oldu mu yani konsolosluktan bununla ilgili bir mail geldi mi

• ⭐⭐

@Furkan9037 selamlar, mulatinizi ertelemek yerine, konsolosluga saglik raporunu sonradan verip veremeyeceginizi sorabilirsiniz. Eger kabul ederlerse, once mulakatiniza girersiniz, sonra da saglik raporunuzu verirsiniz. Daha onceden asagidaki adres ile maillesmisim,

[email protected]

Ek olarak navigator u de kullanarak iletisime gecmeyi denebilirsiniz.

https://hk.usconsulate.gov/visa-navigator/

• ⭐⭐⭐⭐

@Furkan9037 Mülakat erteleme talebinde bulunmayın; çünkü bu şansı bir daha yakalamanız zor olabilir. Neyse ki gönderdiğiniz e-posta adresi doğrudan konsolosluk adresi değil.
    Ben sizin yerinizde olsam öncelikle sağlık kuruluşlarıyla ısrarla görüşür, randevu almaya çalışırdım. Eğer randevu alamazsanız, o zaman sayın @onuru nun paylaştığı e-posta adresine yazıp; mülakat tarihinizi yeni öğrendiğinizi, uygun tarihe sağlık randevusu bulamadığınızı ve bu durumda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini sorardım.
    Muhtemelen onlar tarihi ileri alabilirler; geçmişte bu şekilde oldu. Ancak siz erteleme talep ederseniz uygun olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@furkan9037

Hong Kong’un vize mülakat öncesi sağlık muayenesi raporu hususunda yazılı bilgilendirmesi var ancak yine de şansınızı deneyebilirsiniz mülakat ertelemesi için @onuru’nun tavsiye ettiği üzere.

Medical Exam Instructions

All immigrant visa applicants, regardless of age, require a medical examination prior to the issuance of a visa. Only a physician accredited by the U.S. Consulate General can perform this exam. It is your responsibility to schedule a medical exam with one of the doctors listed below before your visa interview appointment at the U.S. Consulate General.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/HNK-Hong-Kong.html

• @onuru , @Serapp , @ATS16 bilgilendirme için çok teşekkür ederim. şimdi verilen mail adresine ve navigator aracılığı ile aldığım konu kısmının detaylarına istinaden yeni bir e-posta gönderdim. umarım kendileri yakın bir tarih belirler. aksi taktirde mecburen buradaki işlemlerimin tamamını hazırlayıp direkt gideceğim. orada da Serap hanımın dediği gibi sağlık kuruluşlarından ricacı olmam gerekecek. zamanımın mülakata yetişmesini umuyorum

• @doguyilma SARI'dan girip normal DS-260 dolduruyor gibi ilerlemeniz gerekiyor. Üst sağ köşede dosyanız nerede olduğunu görebilirsiniz.

• Merhaba mülakat tarihimi öğrenmek için mail atmak istiyorum fakat örnek mail metnini bulamadım iletebilir misiniz ? Bana henüz mail gelmedi.

• @sudenrtna

[email protected] mail adresine

Dear Sir / Madam,

I would like to inquire about my case’s status. Additionally, could you please confirm the country where my case is currently being processed?

Full name:
    Date of Birth: Ay/Gün/Yıl
    Case number:

Thank you for your assistance.
    Best regards,

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @iibrahimd teşekkür ederim

• Herkese merhaba. Viyana’da 2 Ekim sağlık, 9 Ekim vize mülakatımıza hazırlanırken malesef eşim rahatsızlandı. Bir operasyon geçirecek. Uçak biletleri gidiş dönüş alındı. Konaklama ödendi. Bu durumda ya eşim olmadan vize görüşmesine gideceğiz veya vize görüşmesini ileri bir tarihe erteleyeceğiz. Ancak eşimi operasyon esnasında yanlız bırakmakta istemiyoruz. Ortopedi ameliyatı sonrasında yaklaşık 6 ila 9 ay boyunca yolculuk yapmasının da olanağı yok. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Ankaraya taşımak ta istemiyoruz. Ankara önceki yıllarda güven vermedi. Bu sede hızlı başladı ama sonrası muamma. Tecrübeli arkadaşların bu konuda tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler

• Ankara özelinde unganlardan sağlık randevusu alma sitesinde "Applicant Category" kısmına Immigrant mı Diversity mi seçmeliyiz

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k