Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Teşekkür ederim Can Bey :) Umarım herkes eşine bir an önce kavuşur. Sizlerinde onayı hızlı gelir


  • @Ekto-Oktan Bizim I-130 Californiyada I-129 Texasta, yani sonuçta bir kaç ay bile önce çekse iyidir. Bir umut denedik bakalım umarız işe yarar.


  • @erncndr aa supermis ben olmuyor diye biliyordum bilgi icin tesekkurler saglikla gelsin


  • @Alternative12 Gerekli sponsorluk limiti ve kazanç arasindaki farkı nakit yada hızlıca likidite edilebilecek assetlerle kapatabilirsiniz. Çeşitli kurallari ve gereksinimleri var. Gerekli resmi bilgiye alttaki linkten ulasabilirsiniz.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/i-864-affidavit-faqs.html#aos13


  • @can-bolatbaş biz de basvurduk ama postada bir sorun pldu sanirim adres forwarded olmus umarim ulasir ellerine


  • Arkadaşlar merhaba öncelikle ankaradan cr1 vize mülakat randevuzu beklemeteyim fakat okulumdan ötürü tecilim tehlikede şu an da kayıt yenileme yapamıyorum çünkü öğrenim sürem doldu bunun için herhangi bir öneride bulunacak arkadaşlar olursa sevinirim mülakatım tehlikeye girer mi
    Ve ülkeden çıkışım aynı zamanda lütfen geri dönüşlerinizi bekliyorum 🙏🏼


  • @can-bolatbaş gerçekçi konuşmak gerekirse k3 den kimse işini görememiş bizde 130 formundan sonra k3 başvurduk 2 hafta önce iptal maili geldi sebepleri ise 130 formunuzu kabul ettik o yüzden k3 ü iptal ettik diye inşallah sizinki erken olurda maalesef sanmıyorum


  • Ve farklı bir sorum var , şuanda herşeyimiz onaylandı olaraktan biliyoruz, ben 4 hazirandan beri tarih bekliyorum pekala bu tarih geldiğinde hangi formları hazırlamamız lazım, ve ds 260 formunu da getirecekmiyiz? Evet ise biz bu formu doldurdukmu bilmiyoruz hatırlamıyorum , okdr çok süre geçtiki artık formları unutmaya başladım ?


  • E devletten alınan belgeler için tercümana gerek var mı yoksa sadece asılları yeterli mi? Binlerce kez konuşulmuş fakat ben son DQ olanların durumlarını merak ettim


  • @Zübeyde-Cengiz Merhabalar, ben e-devletten indirdiğim gibi yükledim, kabul ettiler. Üzerinde barkod bulunduğu için resmi belge sayıp kabul ediyorlar sanırım


  • @Hakan-Türkoğlu kimse işini görememiş demişsiniz ama bu yanlış bir söylem olmuş. Çünkü hem burada hem de redditte bu vize türüne başvurup süreleri kısalan bir çok mesaj okudum. Siz denemişsinizdir olmamıştır o ayrı ya da başvurup süresi kısalmayan da bir çok insan vardır bu da doğal ama k3e başvuran kimseye faydası olmamıştır gibi bir söylemi buraya yazmak doğru değil. Bu forumu bir çok insan okuduğu için bu tür bilgiler verirken dikkat etmek gerekiyor. Biz I-130dan 2 ay sonra başvurduk şu an ikisi de farklı eyaletlerde devam ediyor gözüküyor. Süreç kısalır kısalmaz bilemeyiz ama kaybedecek bir şeyimiz yok ve başvuru için ekstra bir şey de yok bu vize türünde. O yüzden bence başvurmayı düşünen kişilerin I-130 başvurusundan hemen sonra buna da başvurması gerektiğini düşünüyorum. Genelde okuduğum kadarıyla çoğu kişi sürecin sonuna doğru başvurduğu için bir faydası olmadığını düşünüyor. Ama dediğim gibi kaybedilecek bir şey yok bence başvuruda. Özellikle yeni başvuru yapanlar için.


  • @can-bolatbaş k3 denemekten zarar gelmez bizde redditten ve facebook gruplarından görüp başvurmuştuk herkesin şansını denemesinde fayda var ne kadar erken o kadar iyi.


  • @can-bolatbaş bu siteden evet doğru nerdeyse kimse işini görememiş diyecek kadar az var , ben zaten kendi fikrimi beyan ettim ister başvurun ister yapmayın , çok önemli birşey olsaydı k3 den herkes onay aldım 130 formunu beklemeye gerek yok derdi , maalesef gerçekçi olursak işe yaramıyor nadirde olsa var tabi o konuda haklısın ama k3 güvenerek ooo erken gidecem bişey diyede hayal etmeyin ben ettim hayal kırıklığı oldu tercübeyle sabit


  • Merhaba
    Eylül 2 de dosya onaylandı ve DOS a 5 Eylül de aktarıldı. Hala welcome letter almadık. Bu kadar uzun sürmesi normal mi bilgisi olan var mı? En fazla ne kadar sürüyor nvc den mektup gelmesi?


  • @ceen ben nüfus kayıt örneğini( doğum belgesi) türkçe gönderdim kabul edilmedi çeviri istedi nvc


  • @zeynep1212 7-12 gün arasında geliyor


  • Ekim ayina cok az kaldi IL mektuplarini almaya hazirlanalim Mayis ve Haziran Dq’lari. Amerika yolcusu kalmasin ☺️ Bu arada Dv randevulari 15 Ekim’e uzatildi diye bir sey söz konusu degilmis kanunen oyle bir sey mumkun degilmis. Boylelikle randevularimizi en gec Aralik ayina aliriz insallah.


  • @yeşim-yıldırım bir süredir buraya girmiyorum ve bu konuyu unutmaya çalışıyordum, mesajınız biraz motivasyon oldu :))


  • @Refiks Ben de unutmak icin cok ugrastim ama olmadi unutturmadilar :) Geliyor gelmekte olan diyelim bu sefer :)


  • @kemal-gönültaş NVC türkçe belge kabul ediyor diyen var siz gibi etmiyor diyen var. Nasıl yapayım bilemedim :))


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum