Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @beta83 bızdede aynı durum var cok ıyı anlıyorum sızı. esımı 6 ay üstüne gordum 10 gün önce tekrar ugurladım.hem maddı hem manevi cok sıkılmaya basladık artık allah hepimize akıl saglıgı versin :)


  • Bana artık birileri Mayıs ve Haziran dosyalarına randevu verildiğini söyleyebilir mi 😅 bu şanssızlık bizi tüketti, millet 2 ayda alıp gitti biz hala 3-4 ay oldu bekliyoruz çok haksızlık var bu işin içinde.


  • @seda-2 Amin. 5 ay önce DQ olunca ev sahibime ağustos gibi evden çıkacağımı söyledim. Patronuma da işten ayrılacağımı. Belki yapmamalıydım ama benden sadece bir hafta önce DQ olanların sürecini görünce tamam dedim. En fazla 3 ay sürer. Her köşeden sıkıştırılıyorum ama mail hala gelmiyor. Anca burada sizlerle konuşarak biraz olsun anlaşıldığımı hissediyorum.


  • Eşin 2024 yılı tax return yeterli değilse ve sponsor da yoksa fakat nakitteki parasını gösterip DQ olan var mı?


  • @Alternative12 merhaba , bu grupta böyle bir
    Olay hatırlıyorum. Türkiye’de ki mal varlığı ile ilerlemiş ve dq olmuşlardı.Tabi 13000 postun neresinde hatırlamıyorum.Ayrıca başta bizde sponsor bulamadık.Bir avukata danışmıştım Türkiye’de yaşayan eşin üstüne olan mal varlığı ve nakitle olur mu diye , avukatta tercih edilen bir yöntem olmadığını , süreci uzattığını ancak yasal olarak olabileceğini söylemişti.Sonradan sponsor bulunca o konuyla bir daha ilgilenmedik.


  • @umutmuftahi merhaba, yanıt için çok teşekkürler


  • Merhaba, eşim 2024 yılının çoğunu Türkiye de geçirdiği için 2024 tax return yeterli değil. 2025 için paystublarini göstermeyi düşünüyoruz. Bu şekilde DQ olan var mı?


  • @seda-2 konsolosluğa başvurup direkt abd pasaportu alabiliyor babadan dolayı, bizim de kızımız pazartesi günü doğacak nasipse avukatımız süreci çok etkilemeyeceğini bizim dq olup randevu beklediğimiz tarihe denk geldiği için hemen hemen işlemler kafa kafaya tamamlanmış olur hem bebeğin passportu hemde eşimin oturumu için dedi.


  • @gokcesak Kesinlikle denemeye değer. Bu süreçteki en büyük umut ışığım sizsiniz :) Çünkü K3e başvuran çok kişiye denk gelmedim burada. Umarım bizim sürecimiz de sizinki gibi hızlı olur.


  • @bamboo evet 15 nisanda başvurduk


  • Teşekkür ederim Can Bey :) Umarım herkes eşine bir an önce kavuşur. Sizlerinde onayı hızlı gelir


  • @Ekto-Oktan Bizim I-130 Californiyada I-129 Texasta, yani sonuçta bir kaç ay bile önce çekse iyidir. Bir umut denedik bakalım umarız işe yarar.


  • @erncndr aa supermis ben olmuyor diye biliyordum bilgi icin tesekkurler saglikla gelsin


  • @Alternative12 Gerekli sponsorluk limiti ve kazanç arasindaki farkı nakit yada hızlıca likidite edilebilecek assetlerle kapatabilirsiniz. Çeşitli kurallari ve gereksinimleri var. Gerekli resmi bilgiye alttaki linkten ulasabilirsiniz.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/i-864-affidavit-faqs.html#aos13


  • @can-bolatbaş biz de basvurduk ama postada bir sorun pldu sanirim adres forwarded olmus umarim ulasir ellerine


  • Arkadaşlar merhaba öncelikle ankaradan cr1 vize mülakat randevuzu beklemeteyim fakat okulumdan ötürü tecilim tehlikede şu an da kayıt yenileme yapamıyorum çünkü öğrenim sürem doldu bunun için herhangi bir öneride bulunacak arkadaşlar olursa sevinirim mülakatım tehlikeye girer mi
    Ve ülkeden çıkışım aynı zamanda lütfen geri dönüşlerinizi bekliyorum 🙏🏼


  • @can-bolatbaş gerçekçi konuşmak gerekirse k3 den kimse işini görememiş bizde 130 formundan sonra k3 başvurduk 2 hafta önce iptal maili geldi sebepleri ise 130 formunuzu kabul ettik o yüzden k3 ü iptal ettik diye inşallah sizinki erken olurda maalesef sanmıyorum


  • Ve farklı bir sorum var , şuanda herşeyimiz onaylandı olaraktan biliyoruz, ben 4 hazirandan beri tarih bekliyorum pekala bu tarih geldiğinde hangi formları hazırlamamız lazım, ve ds 260 formunu da getirecekmiyiz? Evet ise biz bu formu doldurdukmu bilmiyoruz hatırlamıyorum , okdr çok süre geçtiki artık formları unutmaya başladım ?


  • E devletten alınan belgeler için tercümana gerek var mı yoksa sadece asılları yeterli mi? Binlerce kez konuşulmuş fakat ben son DQ olanların durumlarını merak ettim


  • @Zübeyde-Cengiz Merhabalar, ben e-devletten indirdiğim gibi yükledim, kabul ettiler. Üzerinde barkod bulunduğu için resmi belge sayıp kabul ediyorlar sanırım


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum