Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @can-bolatbaş K3 Yani I-129F Dosyalamak faydalı olabiliyor ama genel olarak bu durum Dosyası Texas'da olanlar için geçerli eğer I-130 Dosyanız Texas Service Center'da işlem görüyorsa I-129F'yi dosyalayarak iyi ihtimalle sürecinizi hızlandırabilirsiniz ama bununda bir garantisi yok

Ama forumlarda ve internetteki örneklere baktığınızda özellikle Texas üzerinden I-130 Dosyalamış kişiler garip bir şekilde I-130 ardından K3 Dosyaladıklarında 4-5 ayda onay alıyorlar. ilginç bir durum...

• @Ekto-Oktan evet haklısın. Açıkçası bizim erken onayımızda K3 vize başvurusunun etki ettiğini düşünüyoruz. Nisan ayında başvuru yapmıştık. Haziran sonunda I-130 formumuz onaylanmıştı. Ve Texas ilgilendi dosyamızla. Ben denemeye değer görüyorum.

• @gokcesak Açıkcası bende denemek istiyordumda biz I-130'u online doldurduk ve dosyamız Nebraska Service Center'da yani yollasam bile Muhtemelen bir işe yaramayacak

Çünkü garip bir şekilde bu K3 ile hızlanan dosyaların tamamı Texas çıkışlı bu noktada o yüzden ben dosyalamadım çünkü o da ek bir mesai ve vakit kaybı

Şu aşamada paşa paşa USCIS'i bekliyoruz muhtemelen Amerikaya gitmeyi unuttuğum anda onay mektubu yollayacaklar bu süreç için 15 ay 2 yıl çok ciddi süreler....

• @gokcesak merhaba benim oglumla beraber dosyalarimiz teksas service centerda, simdi k3 icin form doldurup gonderecegim denemekten zarar gelmez diye dusunuyorum. Evrak olarak i129f disinda bir sey postaladiniz mi acaba?

• @Ekto-Oktan evet Texas bu konuda çok daha hızlı. Umarım bir an önce ilk aşama onaylanır sizinde 🙏🏻

• @bamboo başka bir şey göndermedik diye hatırlıyorum

• @gokcesak tesekkur ederim

• @bamboo rica ederim 😊

• Merhaba, NVC asamasindayiz. Istenilen cogu belge USCIS'e yukledigimiz belgeler. Acaba Vukuatli nufus kayit ornegi, evlilik cuzdani. bosanma belgesi vs gibi belgeleri yeniden tercume ettirmemiz gerekiyor mu acaba?

• @ceen bu sorunuzun cevabini bende merak ediyorum, cunku evraklarin 6 aydan fazla gecerliligi durumu var. Yine tercuman masrafina girmeyelim. Bu arada ,sundan eminim ki e-devletten almis oldugunuz barkotlu hic bir belgeyi tercume ettirmenize gerek olmadigidir. Tutup 11 ay once yukledigim bosanma evrakinin yeniden tercume ve postilini isterse bu hic iyi olmaz.

• @ceen NVC aşamasında her belgeyi Türkçe yükleyerek DQ olduk.
    Sadece boşanma belgesi hakkında bilgim yok öyle bir belge yüklemediğimiz için. Ama diğerleri Türkçe kabul ediliyorsa o da öyledir.

• Merhabalar mülakat tarihi ne zaman verecekler Temmuzdan itibaren bekliyoruz yıkan hikayesine döndü

• @ahmetZ hocam daha mayıs ayında DQ olanlar almadı.

• @ceen Merhabalar, bizimde sürecimiz devam ediyor NVC aşamasındayken avukat bize sadece vukuatlı nüfus kayıt örneğini tercüme etmemizi istemişti zaten önceden çalıştığımız bir yer vardı onlara tercüme yaptırıp sisteme öyle yükledik aslını mutlaka yanınızda bulundurun bu tercümeli evrağında, evlilik cüzdanı zaten bütün dillerde olduğu için sorun olmuyor onu tercüme ettirmedik boşanma belgesi hakkında bir bilgim yok ama

• Arkadaslar selam
    Kseniya international diye bir youtube kanalindan ogrendigim bilgiyi iletmek isterim size. Daha once yazan varsa kusura bakmasin gozumden kacmistir.

Travel.state.gov da IV scheduling status tool da konsoloslugu secip hangi ay ve yil dosyalarina baktigi yaziyor.

Kontrol ettigimde Ankara suan 2 eylul itibariyle OCT 2024 dosyalarindaymis interview siralamasi icin.

Dogru yada yablis bilmiorum sadece paylasmak istedim daha net bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

• @seda-2 böyle bir durum imkansıza yakın geçen 2025 yılında Mart ayında DQ olan arkadaşlar 2-3 ay sonra mülakata gittiler. Nasıl olur 2024 yılına bakarlar anlamıyorum

• @seda-2 Ben her ay kontrol ediyorum burayı, doğru olduğunu düşünmüyorum, Nisan 2025 DQ olanların hepsi şuan ABD'de, ancak işleri bitirdikçe burayı güncelliyor olabilirler. Doğru olduğunu düşünmüyorum ancak yine de takip ediyorum, çünkü zaten yapabileceğimiz çok bir şey yok

• @ceen Aynen

• Merhaba,nvc ye evrak göndereli 1 ayı geçti çoğunluk en geç 10 güne DQ oluyor bizimkinden hiç ses yok acaba red olduda hanı Trump tan sonra red de olsa haber verilmeyecek deniyorya o olabilirmi böyle uzun bekleyen var mı

• @seda-2 en son mayısın ilk haftası randevu verildi. mayıs 2. haftası hala daha bekliyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |