Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @nsercan konsolosluk tarafindan gerekli mail mülakattan 15-20 gun öncesinde geldigini okudum. Eğer ki KCC yeni mail attıysanız mesaiye daha yeni başladılar gün icerisinde yanıt gelir diye düsünüyorum. Cevap gelirse bizide aydinlatirsaniz seviniriz.

• @ugursway Evet gelen mailden benim de anladığım bahsettiğiniz şekilde. Ancak anlayamadığım bir nokta var. Ben numaramdan dolayı henüz Current olmadım. Dolayısıyla mülakat tarihim de yok. Dil okuluna diyelim ki kayıt yaptırdım. Bu aşamadaki adımları bilmiyorum ama 3 aylık öğrenci vizesi verdiler diyelim. Ben bununla beraber taşınması için başvurabilir miyim ? Mülakat tarihim bu 3 aydan sonraya denk gelse sorun olur mu ? Veya nasıl yapmamız gerekir bunu hem size hem de sizin nezdinizde bilgi sahibi olan diğer arkadaşlara sormak isterim.

• @Fatime-İncebaş
    Evet, bu sekilde ilerleyebilirsiniz. Asil talihlinin boyle bir imkani olmadigi durumlarda es/cocuk uzerinden sansinizi deneyebilirsiniz.

• @mertd
    Evet, bu vizeniz ile transfer talebinde bulunabilirsiniz. Buyuk bir ihtimalle de dosyaniz transfer edelir. Mulakat tarihiniz geldiginde oturum izniniz zaman asimina ugrarsa eger bu durumda en temiz yol, uzatmak icin elinizden geleni yapmanizdir. Oturum izninizi uzatmak mumkun degilse, ilgili konsoloslugun insiyatifine kalmis olacaksiniz. Dedigim gibi gecmis donemlerde oturum izni suresi doldugu halde vizesini alan talihliler oldu.
    Bangkok’un Kasim ayi icerisinde planladigi mulakatlar sorunsuz gecerse eger bu sekilde konsolosluklarin insiyatif alma konusu size de referans olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hong kongtan ekim için bu ay mülakat alıp 2nl maili alan var mıdır? Bana halen gelmedi. Haftaya sağlık muayenesi için gidiyorum ama halen 2nl yok ortada 😞

Biraz daha bekleyin. Gitme tarihiniz yaklaşınca eğer hala 2NL gelmemişse, sağlık kuruluşuna yazın. 2NL’nin henüz ulaşmadığını, mülakat tarihinizi KCC’ye e-mail ile sorarak öğrendiğinizi belirtin ve "randevuya bu e-mail çıktısı ile gelirsem işlemleri yapabilir misiniz?" diye sorun. Olumlu dönüş alacağınızı sanıyorum.

• @Serapp Cevap için teşekkürler Serap hanım. Sağlık randevusunu KCC maili ile aldım. 2 kere istediler ikisinde de aynı şekilde paylaşıp maalesef henüz güncellenmedi dedim. Bekliyorum bakalım 🙂

• Excel tablosunda biri daha mulakat almis hemde KASIM ayina 😱😱😱😱😱😱Ankara kasimi bos gecmicekmi yoksa🤔

• @MKA hayırlı olsun

• @iibrahimd CN8368 hariç diğer CN talihlileri 2NL maillerini 1. ayda, 4. ayda ve 5. ayda almışlar. Yani Muhtemelen Ankara dışında başka bir konsolosuktan mülakat alıp, daha sonra mazeret bildirerek mülakata Ankara'dan girdiler. Dolayısıyla son EU talihlisi CN8368 diyebiliriz.

• Merhabalar, KCC’den net cevap geldi bana paylaşmak istedim belki işe yarar.

Mailde net şekilde 28 Ağustos öncesi taşınan dosyalarda oturum izninin istenip istenmemesi konusunun konsolosluğa bağlı olduğunu ancak 28 Ağustos sonrası taşınan dosyalarda mutlaka oturum izni olması gerektiğini söylemişler.

alt metni

Kalıcı ya da geçici oturum konusunu merak edenler için öğrenci vizesine sahip olduğum için Seoul - Güney Kore olarak 30 Ağustos’ta dosyamı taşımalarını talep ettim. Onaylamışlardı. Teyit maili attım ve mülakat yeriniz Seoul diye teyit ettiler.

Yani dil okulu olur üniversite olur mülakata gireceğiniz tarihlerde o ülkede oturumunuzun olması sizi kurtaracaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@se-du dv2025 için ankaranın mülakat planladığı son eu dosyası 8368.

• @nsercan Bana da sadece mülakat tarihini bildiren mail geldi, ama 2nl maili gelmedi, Ceac sitesinde de henüz mülakat bilgilerim girilmemiş. Mailinize dönüş yaptıklarında bilgilendirme yapar mısınız, ben de mail atıp yük olmak istemiyorum Hong Kong'a.

• @Emre-Işık-0 Evet öyle görünüyor. İnşallah Ankara bol bol mülakat verir ve herkes vaktinde vizesine kavuşur.
    .

• ⭐⭐⭐⭐

Öncelikle; tek tek mentionlayamıyorum, nezaketli forum arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim, okudum mesajlarınızı, çok kıymetliydi var olun.

Gelelim Ankara ve kasım meselesine.. Gerçekten ilginç bir eylül yaşıyor olabiliriz, çünkü jest yapılıp ekim sonuna yetiştirilen randevulardan sonra şimdi de Ankara için 25inde KCC'ye email atılıp 26sında kasım ayına planlandığı cevabı verilen Ankara mülakatı bilgisi(eu6xx ve 19.11.2025).. Excelde bu tür bir bilgi yer alıyor. Kullanıcı forum üyesi değilmiş o yüzden sadece oradan bilgi alabiliyoruz şuan. Keşke üye olsa da yakından alsak bilgiyi.

• @alp-eren-yanık Oturum izniniz varsa KCC ile dosya taşıma talebinde bulunabilirsiniz. 2. Olarak numaranızın bültende aktif olması gerekiyor. Son 5 yıldır bülten ilk üç ay fazla ilerlemedi. Bu yıl 7500 ile açıldı ve ikinci ay da değişmedi. Ekim ayında açıklanacak olan bültende numaranız aktif olursa ve dosyanızı (oturum izniniz varsa) taşıyabilirseniz Aralık yada Ocak ayında mülakat alma ihtimaliniz yüksek. Ama bu benim tahminin. Sürecinizde başarılar dilerim. Hepimiz için hayırlısı.

• @Hasan-Ayvaz Gecensene ortadogulu caselere bakmaktan turklere sira gelmedi bu sene farkli olur gibime geliyor trump baba saolsun

• @kedisever Hayırlı olsun sizin için. Çözüme kavuştu bu konu bence, siz de teyit etmiş oldunuz. 28 Ağustos öncesi taşıyanlardan KCC herhangi bir belge talep etmeyecek, inisiyatif konsolosluklarda olduğundan geçmiş yıllarda dosya taşıma konusunda yardımsever davranan Viyana, Hong Kong ve Bangkok gibi konsoloslukların problem çıkaracağını da zannetmiyorum.

28 Ağustos sonrası için de, sizin öğrenci vizesi ile dosya taşımanız ve taşımanın kabul edilmesi önemli bir gelişme. Dosyasını henüz taşıyamayan yüksek CN'li arkadaşlarımız için çok umut verici.

• @eceslc 3400 CN le Ankaradan kasimda mulakat mi aldiniz dogru mu okuyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc tebrikler 🙂 exceli de müsait olduğunuzda güncelleyebilirseniz süper olur.
    Bir de ds260 ların görüntülendiği sayfada dosyanız at ankara olarak güncellenmiş mi kontrol edebilir misiniz?

• ⭐⭐⭐

@Ebruli44 Tebrikler, DV2022 surecinin baslarindan beri eski haliyle gelmiyor o mail merak etmeyin. Ek bilgi; mulakat mailiniz teknik olarak yeni 2NL'iniz. Lutfen deneyimleri okuyun, oradan surecinizi daha acik sekilde gorebilirsiniz. Kolayliklar dilerim.

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 153
  • 11427
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |