Mülakatsız vize yenileme sürecini kısaca açıklayabilirmisiniz. vize bittikten 12 ay içerisinde başvuru yapabiliyoruz. Ancak özetle ne gibi işlemler yapmalıyız. Örneğin ds160'ı yeniden doldurma vesaire var mı?
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
H1-B Vizelerinde Rekor Ücretlendirme (19 Eylül 2025)
-
Evet Trump bir çılgınlık daha yaptı an itibariyle H1-B vizelerinde dehşet bir ücret söz konusu şuanda işverenler anlık olarak Her yeni H1-B Vizesi için İşverenlerin 100.000$ bir ücret ödemesi gerekiyor.
Üniversite okumuş profesyoneller özellikle STEM alanlarından mezun kişiler için verilen bu vize şuanda kullanılamaz hale getirildi Trump hükümeti tarafından. 100.000$'lık bir ücret ile ben kalkıpta hiçbir şirketin kolay kolay H1-B Başvurusu yapıcağını sanmıyorum H1-B kapısını tamamen kapattılar diye düşünüyorum.... Kararname 21 Eylül'de başlayacak ve tam 1 sene geçerli diye bilgi verilmiş
Adam neyi yapmaz o kadar ya dediysek yapıyor bu arada pes ya...
Konunun Kısaca Özeti;
Kararname içinde Trump H1-B işcilerini düşük ücretlerle çalıştırmak ve bundan avantaj elde etmek isteyen şirketlerin Amerikan STEM çalışanlarına ve yeni mezun STEM öğrencilerine zarar verdiğini ve bu insanların iş bulamadığı gibi bir çok sıkıntıdan oranlarla ve bahsettiği bir takım verilerle bahsediyor. Bu yüzden imzaladığı kararda 21 Eylül 2025'de başlayacak yeni kararının 12 ay süreyle geçerli olacağını söylemiş ve H1-B için 100.000$ ödeme yapılması gerektiğini başvuruların sınırlandırılıcağı belirtilmiş ve kararname bu şekilde imzalanmış.Bağlantılı Kaynaklar;
Boundlesss- H1B Haberi
White House - Konu Hakkında Kararname -
Abd de göçmen olarak yasayanlar için olumlu etkisi olur mu acaba, daha kolay iş bulma gibi
-
@Ekto-Oktan Ben bu kararnameyi destekliyorum. Bence en dogrusunu yapti. Zaten yillardir ozellikle Hintliler ve diger Uzakdogu ulkelerinden insanlar, H1B vizelerini bir cesit ABD'ye kapak atma yolu olarak suistimal ediyorlardi. Bu sayede artik bunun onune bir miktar gecilebilir.
ABD'deki isverenler ise, ucuz isgucu olarak, H1B ile getirdiklerini calistiriyorlardi.
Aslinda, bence halihazirda H1B vizesi ile ABD'de calisanlar icin de bu $100k lik ucret alinmali. Aksi halde, vizeleri iptal edilmeli.
-
Bu ileti silindi! -
countries availing most h1b visas??
ındia - 72.6%
china - 12.5%
canada - 1%
s.korea - 0.9%
philippines - 0.8%
Resmen sistemi en cok hindistan vatandaslari kullaniyormus

Ayrica senelik $100k ucreti varmis, tek seferlik degil. Baskan danismani durumu aciklarken yurtdisindan calisan bulmak yerine sirketlerin ulke icinden calisan bulmasi gerektiginin esas amac oldugunu dile getirdi.
Duzeltme: danisman degilmis, ticaret bakani Howard William Lutnick’mis tavsiye eden.
-
100K çok uçuk bir ücret. Bir süre sonra makul ücretlere geleceğini tahmin ediyorum.
-
j-1 ile abd'de calisan ve 1 kasim 2025 itibariyle h1b'ye gececek biri olarak beni cok kotu etkiledi. artik tr'ye gidip vize stamp'i almam imkansizlasti. sansimi s(ev)eyim mi desem, ne desem bilemedim. mahkemeden donse bile artik konsolosluklar bu vizeyi verirken zorluk cikarmaya baslarlar. bu karari destekleyen gocmenleri de anlamakta zorlaniyorum arkadas.
-
@nicely Green Card sahipleri ve ABD Vatandaşlarına kesinlikle yararlı olucak ama Eğer vasıfsız işler için soruyorsanız klasik işler için bir faydası olmaz çünkü zaten H1-B onun için verilmiyor ama özellikle STEM alanındaysanız yani mühendis vs gibi rolleriniz varsa evet ciddi anlamda bu noktada rahatlık sağlayabilir çünkü Şirketler artık Amerikalı işci almaya zorlanıyorlar yani doğrudan size yansıyacak mı etkisi bilinmez ama vasıflı STEM işcileri için istihdam olasılıkları artıcak iş başvurularında kabuller artıcak bu kesin...
-
@MySea Evet hocam hintliler için kullanıldığı doğru zamanında Avrupada yaşamış biri olarakta çok etrafımda görmekten hoşlandığım bir insan topluluğu değil ama H1-B hintliler dışında Türkiye'den bile kullananların olduğu bir vize Türüydü bir çok üniversite bitiren profesyonellerin ABD'ye açılan kapısıydı bu vize ile ABD'ye girişi sağlayıp hayatını kurup o sırada evlenip green card alan mı dersiniz işvereninden EB Kategorisinde sponsorluk ile Green card alan mı dersiniz ve buna benzer bir çok şey tarih oldu.
Ama bunu süistimal edenler göçmenler olmadı o insanların bir çoğu orda hayat umuduyla bu vizelere başvuruyor ama şu bir gerçek ki İşverenler sırf ucuza çalıştıkları için bu işcileri tercih ediyorlar ve bazı işverenler bunu iyi buluyor çünkü H1-B vizesi işe bağlı bir vize o kişinin üstünde kontrol yetkisi oluyor işverenin ne anlamda söylüyorum getiriyor Hintliyi çalıştırıyor işten kovsa adam bir ihtimal iş bulamaz statü dışında kalır sırf bu korkudan çok fazla hareket alanı yok o işcilerin. öte yandan bir green card sahibi veya Amerikan vatandaşı en ufak hoşuna gitmeyen bir şeyde istifa edebiliyor veya itiraz edebiliyor bu noktada elbette işverenlerin hem maaliyet hem kontrol baskısı açısından işine geliyordu.
Bu kesinlikle ABD Vatandaşlarına ve Green card sahiplerine yararlı olucak su götürmez bir gerçek ama yinede üzücü sonuçta bizlerde göçmeniz ve hedef alınmak kötü... Ama yinede politika elbette ABD Vatandaşlarını ve GC sahiplerini bizden daha çok düşünücekler aksi zaten beklenilmez... bekleniyorsa da orası farklı bir ülkedir öhm X:DD
-
@RyanSnowace Hocam öncelikle ya bu üslüp bence biraz ağır yinede ama hani burda fikir olarak belirtmek normal Maalesef federal hükümetin tüm önceliği ABD vatandaşları ve şuanda içeride olan GC sahipleri inanın bana yeni GC alıcakları bile umursamıyorlar ki olması gereken vatandaşını ve ikamet sahiplerini en üstte tutuyorlar.
Bizler için kötü ama siyaset ve bu tarz işler çıkar işidir. ABD'ye giden Vatandaşlığını kartını alan birinin bir anda renk değiştirmesi öyledir zor günler geride kalır insanlar güçlenir o zaman farklı arayışlara girerler ki bu amaçla yazdığını bile bilemeyiz hani sonuçta yorum onun belkide amaç farklı olabilir Ama her iki ihtimaldede herkes çıkarına uygun gidiyor nihayetinde...
-
@Kekw Fiyat düşüşü değil'de 1 yıl geçerli diye girilmiş kararname'de eğer uzatma olmazsa Trump uzatmazsa seneye eylül ayında düzelicek eskisi gibi ama kesin olarak bilemeyiz Trump bu bir bakarsın her sene uzata uzata başkanlık dönemini bitirene kadar H1-B vizesi aldırmaz kimseye
-
@mutlu234 İşte bahsettiğimiz bu çok üzüldüm hocam adınıza ne diyebilirim ki şansımızı sevelim aynen... Aynısı benimde başıma geldi ABD vatandaşıyla evlendik form doldurduk ben doldurduktan 2 ay sonra Denetim artıcak diye USCIS Haber girdi ben artık alıştım vallahi Elimi nereye atsam bir ucu elimde kalıyor o yüzden eh hahaha
-
H-1b zaten bildigim kadariyla en cok amerikada ogrenci olup, mezun olduktan sonra (masters degree veya bsc veya phd) opt ile ise girip bu vize turune geciyordu. Zaten h1b nitelikli ve uzmanlik gerektiren yerlerde caliscak kisileri kapsar. Vasifsizlar farkli konu. Bence en buyuk etkisi, amerikada okuyan ogrencilerin mezun olduktan sonra avrupaya ozellikle de Ingiltereye kaymasi ile sonuclanacak. Senelik 100k hicbir sirket vermez direkt durdurma karari gibi olmus.
-
Bu yeni karar, aslında stem alanlarından birinde olup greencardla abd ye göç edecek birinin(örnek, eşim) şüphesiz faydasına olacak, kısa veya orta vadede. Çünkü şimdilik 1 yıl geçerli ve 21 eylül itibariyle yürürlükte vs. Ancak planları, hayalleri olan birilerini düşününce de üzülmüyor değilim, ki burada bir örneğini okuyunca kötü oldum. Radikal değişiklikleri pat diye hayata geçirmekten maşallah hiç çekinmiyorlar.
Sadece başvuru ücreti de değil 100k olan, her yıl ödenecek bir meblağ.. -
@RyanSnowace saygı çerçevesinde herkes düşündüğü yorumu yapabilir. Kendi yüzünüze gülmeyen şansın hırsını başkasından çıkarmaya çalışmayın. Kaldı ki yaşadığı ülkenin yararına olacağını düşündüğü bir kararda bunu kendi argümanlarıyla savunabilir. Nasıl ki türkiyede artan suriyeli sayısıyla birlikte iş bulma vs sürecinde türk vatandaşlarının zararına olduysa buradada bir kişi ben bu vize türlerindeki rahatlık nedeniyle iş bulmakta zorlanıyorum diyerek karşı olabilir bu kişi göçmende olabilir
-
@RyanSnowace Hocam size cevap seklinde degil ama ben genel olarak bu vizenin suistimal edildigini dusunuyorum. Hem isverenler tarafindan hemde ozellikle Uzakdogudan ve ozellikle Hindistan'dan bu vize ile gelenler tarafindan. Cevremde bunun ornekleri ile cok karsilastim. Ustelik, bu durum yuzunden, ABD'de ozellikle STEM alanlarinda kendini yetistirmis ve mezun olmus kisiler is bulmakta zorlaniyorlar veya hakettiklerinden daha dusuk maasla calismak zorunda kaliyorlar. Herhangi bir sirkette, ABD vatandaslarindan daha fazla H1B vizeli calisan varsa, bence burada bir sorun var. Umarim bu yonetim bunu duzeltir. En azindan adil bir durum olusturabilirler.
-
H1B vizesi, ne evlenerek ne de çekilişi kazanarak alınmış bir vize gibi değil. Üzgünüm ama insanların ciddi anlamda emek vermesini gerektiriyor ve en çok green cardı hak eden grup bence. Ben yıllardır bir gün o vizeyi alabilmek için çalışıyorum ilk kez girdiğim çekilişte Green Card kazandım orası ayrı. Ama bunun kendi menfaatine uygun olabileceğini düşünmek bir göçmen için çok absürt bence.
Ayrıca aynı haberde ‘ABD artık sadece yüksek nitelikli insanların yaşadığı’ bir ülke olacak da deniyor. Sizce böyle diyen adamlar, sırf çekiliş kazandı diye İngilizce bile bilmeyen göçmenleri almaya devam edecek mi? Ayrıca yüksek nitelikli işlerde ABD’lilerin işlerini çalıyorlar demek; bundan sonra alacakları göçmenleri sırf vasıfsız işçi olarak, düşük sınıfta görmek istiyorlar demek. O yüzden ben buradaki (genel olarak tüm forumdaki) bazı yorumları hayretle karşılıyorum.
-
@Emre-Kurtulmuş Karşılaştırdığınız şey ‘ Suriyeli kaçak işçiler ve akademisyenler & Silikon Vadisi mühendisleri.’ Siz hiç Türkiye’de Suriyeli bir CEO veya manager gördünüz mü ? Ben yıllardır İstanbul’da global şirketlerde çalışıyorum; görmedim. ABD’liler de görmek istemiyor. Burada Suriyelilerin gördüğü muameleyi yapacaklar göçmenlere. Orada ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum. Ama gelinmek istenen nokta bu.
-
@SEVCAN-KARATAŞ öncelikle şunu belirteyim ben bu yeni gelen kuralı savunuyor veya savunmuyorum diye bir açıklama yapmadım. Kaldı ki özellikle tech sektörü için bu tarz ghost ilanların sırf h1b ile hindistandan vs birilerini getirebilmek için oldukça fazla kullanıldığı söyleniyor(tabii ki asılsız bir söylentide olabilir) lakin Benim zaten bahsettiğim nokta buna sizin gibi karşı çıkanlarda olabilir saygı çerçevesinde argümanlarını sunarak, yada diğer forumdaşımız gibi katılanlarda olabilir saygı çerçevesinde argümanlarını sunarak ama her iki tarafında fikrine saygısız bir şekilde karşılık verilmesi doğru değil
-
bu arada ne kadari dogru ne kadari kolpa bilmiyorum ama carpici bir ifade geciyor su haberde trumpvisa ya iliskin
Lutnick said: "In less than a month, the other visa Green Card categories are likely to be suspended, and this will be the model that people can come into the country."
Benzer Başlıklar
117
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k