Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Selamlar bugün 10 yıllık green card adresime geldi. 2 3 ay diye tahmin ediyordum ama çok erken geldi

• @Alfa-Centauri hayırlı olsun, sizin adınıza çok mutlu oldum☺️

• Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı şu an aktif olarak universitede okuyor görünüyorum fakat azami öğrenim süresini doldurduğum için tecilim sanırım bitecek bu green card için herhangi bir tehlike arz eder mi ya da ne yapmam gerekiyor

• @Alfa-Centauri Merhaba hocam hayırlı olsun sizin için darısı bizlerin başına acaba 10 yıllık kart olduğu zaman erken mi yolluyorlar biraz garip bir teori ama DV mülakat deneyimleri gibi Göçmen vizeyle giriş konularına baktığımda DV ile girenlerde bu aralar GC'lerini 20-40 gün içerisinde daha erken alabiliyorlar bazıları 2 haftada alıyor gibi bir durum var.

Yani ya 10 yıllık kartlara bunu hızlandırıyorlar yolluyorlar ya da genel bir hızlanma var olabilir gibi düşünüyorum veya sadece şans ama her ihtimaldede hayırlı olsun :)) Yeni Kıtadaki yeni hayatınızda sizlere bol şans dileriz hocam deneyimlerinizi sürekli beklemeye devam ediyor olucağız ^^

• Merhabalar bir sorum olacak biz 2023 tarihinde evlendik ancak eşimin Amerikaya gidip dosyamız için avukat bulması hazırlık aşamaların tamamlanması süre aldığı için 2024 te başvurumuzu yaptık henüz randevu kimseye gelmediği için dosyam bu tarihte CR1 den otomatik olarak IR1 e döner mi o tarihe kadar randevu gelmezse

• @esraozz Merhaba temel kıstas Amerikaya giriş tarihidir atıyorum şuanda tarihi tamamen atıyorum Vizeniz elinize 09.06.2025 tarihinde geçti diyelim 6 aylık giriş süreniz var. Amerikaya girmek için 4 ay beklediniz ve tam 10.10.2023 tarihinde yani 2.yılınızdan 1 gün sonra Amerikaya giriş yaptınız Ordaki görevliden rica ederek IR1 statüsü verilmesini isteyebilirsiniz.

Yani kıstas Vizenin ne olarak verildiği değildir ABD'ye giriş yaptığınız tarihtir eğer girişinizi evliliğin 2.yıl dönümünden sonra yaptıysanız IR1 alırsınız ve 10 yıllık Green Card elinize geçer.

Ki benimde yapmayı düşündüğüm bir şeydir Mayıs 2025 de evlendik Hayırlsıyla vizemi aralık 2026 yada ocak 2027 gibi elime almak istiyorum böylelikle 6 ay süre boyunca ülkeye girmeyerek tam 2.yıl dönümünde Amerika'da olmak istiyorum IR1 Alabilmek için hem koşul istemiyorum hemde eşimden daha bağımsız olabilmek adına kendi hayatım ve statüm açısından bende bunu istiyorum. Tekrardan hayırlı olsun sizlere ^^

• Arkadaslar belki isinize yarar, eger aranizda bu surede esi ABD'de yasamaya devam edenler varsa, esiniz kendi kredi karti hesaplarindan birine ek olarak sizin adiniza da kart cikartabiliyor. Esim benim adima Turkiye'de kullanmam icin kart cikartmisti, kart 6-7 ay gibi bir sure bendeydi sadece. ABD'ye geldigimde iyi bir kredi skorumun olustugunu fark ettik. Tam olarak nasil oldu anlamadik ama karttan dolayi oldugunu dusunuyoruz. Cok harcama olmasa da duzenli odemeler yardimci oluyor sanirim

• Selamlar, yine ben :)

Acaba cikti alip cevirttigimiz belgelerin bir suresi var mi? USCIS belgeleri icinde Vukuatli Nufus Kaydinin tercumesi vardi, simdi NVC asamasinda yeniden cikartip tercume ettirmek gerekiyor mu? Bir kac gun once NVC asamasinda tum belgeleri Turkce yukleyerek onay aldigini soyleyen bir arkadasimiz vardi ama travel.state sitesinde CR-1 icin yeminli tercuman cevirisini ozellikle belirtmisler gordugum kadari ile.

• @ceen Uscis'de muhattabiniz ABD gocmenlik ofisi oldugu icin Turkce belgelerin tercumesi gerekiyor. NVC dosyalari Konsolosluga gonderdigi icin ceac sistemine dosyalari Turkce yuklemek yeterli.

• @kadargo Evet haklisiniz aslinda soylediginiz cok mantikli. Cok tesekkur ederim :)

• @GH25 selam, bu durumdan eşime bahsettim SSN vs olmadan nasıl olacak o iş diye sordu. Siz hangi bankadan ve nasıl çıkarttınız bilgi alabilir miyim? tesekkurler

• Ayy ayyyy şükürler olsun I-130 onaylandı. Çok korkuyordum bu aşamadan.

• @Zübeyde-Cengiz Hayırlı olsun zübeyde hanım şunu bende görebilirim umarım USCIS approved dediği an paraya kıyıp gidip paşa gibi eğleniceğim valla 😅

• @Alternative12 inanin tam bilgim yok esim yaptigi icin, ama kartin uzerinde benim adim yaziyor sanirim chase bankasi. Esim maas hesabina beni de eklemisti pasaport bilgilerimle yani bazi seyler icin SSN istemiyorlar. Ev alirken tapuya benim adimi da eklemistik mesela yine oturumum bile yoktu, ama odemesi benim ustumde olmadigi icin sadece kredi kartinin skor olusturdugunu dusunuyoruz

• @GH25 Bizim de benzer şekilde oldu. Amerika’da yaşayan eş eşine sonradan ek kart çıkartınca, ek kart çıkartılan eşin daha önce kredi skoru yoksa, ek kart çıkartan eşinin skoru direkt olarak eşine de kredi skoru olarak yansıtılıyor diye düşünüyoruz biz. İlk skor öyle oluşmuş oluyor, sonra bağımsız kartlar ve harcamalarla zaten skor bağımsız şekilde devam ediyor. Ama ilk skorun bu şekilde yüksek oluşması bir avantaj. Eşim o aşamaya gelene kadar uğraşmıştı, benim uğraşmama gerek kalmadı. Benzer şekilde yapmayı herkese tavsiye ediyorum. Amerika’da kredi skorunuz yoksa bağımsız kart başvurusu yapmak yerine önce eşinizin çıkaracağı ek kart ile başlayabilirsiniz bu şekilde.

• @Zübeyde-Cengiz tebrikler, bence çok ama çok hızlı bir şekilde NVC’ye evrak gönderme işlemini bitirin, DQ olduktan sonra beklemek size anlatamayacağım kadar sinir bozucu, ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız.

• Arkadaş ne mülakatmış ya @Refiks Hocam ben böyle geçenlerde yok IR1 Olana kadar bekletirim mülakata girmem diyordum ya affedin ya ben tam bir boş boğazlık örneği sergilemişim şu vaziyette gitmek isteyen gidemiyor ben ne akıl ile onu yapıcam :D Ben böyle bir şey görmedim ya

Sadece 2 ay sonrasına vericekleri mülakata yer bildiremiyor adamlar nasıl bir doluluk olabilir ki...

• Merhabalar, kafama bir şey takıldı ve sormak istiyorum. Saç ekimi yaptıracağım :) yani suratım genel hatlarıyla çok değişmeyecek, kaldı ki çok az bir ekim olacak yani suratımı değiştirecek bir durum olmayacak. Biliyorsunuz konsolosluk güncel bir fotoğraf istiyor. Sizce vizeme basılacak güncel fotoğraf ile pasaportumun üzerindeki fotoğraf arasında biraz fark olsa sıkıntı olur mu? Amerika'ya girişte sıkıntı olur mu? Bu tarz estetik operasyonlar ülkeye girişte sıkıntı yaratıyor mu? Örnek olarak birinin pasaportundaki fotoğrafında saçları uzundur ama sonradan saçlarını kısa kestirmiştir falan, veya burun estetiği yaptırmak gibi

• @Ekto-Oktan çok teşekkür ederim. Sizin için de o günler gelecek. Sabırla beklemekten başka seçeneğimiz yok. En azından belirsiz ilk sürecin bitmesi bile insana biraz nefes aldırtıyor. TMVN sitesinden takip ediyordum son zamanlarda tam isabet tarih verdiler. Muhtemelen siz çoktan biliyorsunuzdur bu siteyi ama bilmiyorsanız bakmanızı tavsiye ederim. Zor bir süreç hepimiz için ama geçici olacağını düşünmeye çalışmalıyız.

• @Refiks evet evet nvc letter gelsin hızlı şekilde hareket edeceğiz. Umarım siz de kısa süre içinde vizesinizi alırsınız.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k