Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan vay be, zaten şu an forumda @sir-altan ın Avustralya maceralarını okurken çok garip geldi, tebrik ediyorum. Benim eşim de sonradan and vatandasi olmuş. USA dogumlu değil. Biz de Ankara’da yasıyorduk ve ikamet, adres gibi işlemleri halletmiştik. Peki USCIS aşamasında adresi vs, NVC asamasında tax paystubs belgelerini vs nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz? Cünkü benim eşim tüm bunlar için döndü Amerika’ya..

• @elturco Joint Sponsorumuz var eşimin Yakın bir amcası sağ olsun Sponsor olmayı kabul etti onların W2 belgeleri ve Tax Recordları ile başvuracağız o açıdan bir sorun muhtemelen yaşayacağımıza inanmıyorum çünkü geliri gayet iyi sponsorumuzun yeterlilik açısından

Tek sorun NVC aşamasında Domicile'i Kanıtlamak olucak Her ne kadar finansal belgeler sağlansada eşimin ABD ile bağlarının olduğunu kanıtlamalıyız bunun içinde zaman var bekliyoruz...

Bir çok kişi forumda eyalet ehliyeti bazı kişiler İş arama ilanları ve sadece ABD'ye taşınma niyetiyle alakalı mektup yükleyip onay alan bile olmuş bu noktada yapıcak tek şey beklemek NVC aşamasına geldiğimizde Domicile'den onay alamazsak eşimi o süreçte Amerikaya Sponsorumuzun yanına göndermeyi düşünüyorum orda bir fiziki ikameti olması adına

Ama en temel isteğim hiç ayrılmadan sürecin tamamını birlikte Türkiye'de tamamlayalım ben vizeyi aldığımda aynı uçakla gidip Amerikaya girelim hani temel dileğim bu ama elbetteki bu zaman gerektiriyor yaşayıp göreceğiz ^^

• @Ekto-Oktan imkansız değil umarım her şey dilediğiniz gibi olur. şimdiden hepimize bol şans diliyorum. uscıs'a basvurumuzu yaptık fakat ben sanıyorum kı approvaldan sonra ogrenıyoruz servıs merkezını. bunu nasıl ve ne zaman ogrenebılecegımızı bılıyor musunuz?

• Selamlar bugün 10 yıllık green card adresime geldi. 2 3 ay diye tahmin ediyordum ama çok erken geldi

• @Alfa-Centauri hayırlı olsun, sizin adınıza çok mutlu oldum☺️

• Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı şu an aktif olarak universitede okuyor görünüyorum fakat azami öğrenim süresini doldurduğum için tecilim sanırım bitecek bu green card için herhangi bir tehlike arz eder mi ya da ne yapmam gerekiyor

• @Alfa-Centauri Merhaba hocam hayırlı olsun sizin için darısı bizlerin başına acaba 10 yıllık kart olduğu zaman erken mi yolluyorlar biraz garip bir teori ama DV mülakat deneyimleri gibi Göçmen vizeyle giriş konularına baktığımda DV ile girenlerde bu aralar GC'lerini 20-40 gün içerisinde daha erken alabiliyorlar bazıları 2 haftada alıyor gibi bir durum var.

Yani ya 10 yıllık kartlara bunu hızlandırıyorlar yolluyorlar ya da genel bir hızlanma var olabilir gibi düşünüyorum veya sadece şans ama her ihtimaldede hayırlı olsun :)) Yeni Kıtadaki yeni hayatınızda sizlere bol şans dileriz hocam deneyimlerinizi sürekli beklemeye devam ediyor olucağız ^^

• Merhabalar bir sorum olacak biz 2023 tarihinde evlendik ancak eşimin Amerikaya gidip dosyamız için avukat bulması hazırlık aşamaların tamamlanması süre aldığı için 2024 te başvurumuzu yaptık henüz randevu kimseye gelmediği için dosyam bu tarihte CR1 den otomatik olarak IR1 e döner mi o tarihe kadar randevu gelmezse

• @esraozz Merhaba temel kıstas Amerikaya giriş tarihidir atıyorum şuanda tarihi tamamen atıyorum Vizeniz elinize 09.06.2025 tarihinde geçti diyelim 6 aylık giriş süreniz var. Amerikaya girmek için 4 ay beklediniz ve tam 10.10.2023 tarihinde yani 2.yılınızdan 1 gün sonra Amerikaya giriş yaptınız Ordaki görevliden rica ederek IR1 statüsü verilmesini isteyebilirsiniz.

Yani kıstas Vizenin ne olarak verildiği değildir ABD'ye giriş yaptığınız tarihtir eğer girişinizi evliliğin 2.yıl dönümünden sonra yaptıysanız IR1 alırsınız ve 10 yıllık Green Card elinize geçer.

Ki benimde yapmayı düşündüğüm bir şeydir Mayıs 2025 de evlendik Hayırlsıyla vizemi aralık 2026 yada ocak 2027 gibi elime almak istiyorum böylelikle 6 ay süre boyunca ülkeye girmeyerek tam 2.yıl dönümünde Amerika'da olmak istiyorum IR1 Alabilmek için hem koşul istemiyorum hemde eşimden daha bağımsız olabilmek adına kendi hayatım ve statüm açısından bende bunu istiyorum. Tekrardan hayırlı olsun sizlere ^^

• Arkadaslar belki isinize yarar, eger aranizda bu surede esi ABD'de yasamaya devam edenler varsa, esiniz kendi kredi karti hesaplarindan birine ek olarak sizin adiniza da kart cikartabiliyor. Esim benim adima Turkiye'de kullanmam icin kart cikartmisti, kart 6-7 ay gibi bir sure bendeydi sadece. ABD'ye geldigimde iyi bir kredi skorumun olustugunu fark ettik. Tam olarak nasil oldu anlamadik ama karttan dolayi oldugunu dusunuyoruz. Cok harcama olmasa da duzenli odemeler yardimci oluyor sanirim

• Selamlar, yine ben :)

Acaba cikti alip cevirttigimiz belgelerin bir suresi var mi? USCIS belgeleri icinde Vukuatli Nufus Kaydinin tercumesi vardi, simdi NVC asamasinda yeniden cikartip tercume ettirmek gerekiyor mu? Bir kac gun once NVC asamasinda tum belgeleri Turkce yukleyerek onay aldigini soyleyen bir arkadasimiz vardi ama travel.state sitesinde CR-1 icin yeminli tercuman cevirisini ozellikle belirtmisler gordugum kadari ile.

• @ceen Uscis'de muhattabiniz ABD gocmenlik ofisi oldugu icin Turkce belgelerin tercumesi gerekiyor. NVC dosyalari Konsolosluga gonderdigi icin ceac sistemine dosyalari Turkce yuklemek yeterli.

• @kadargo Evet haklisiniz aslinda soylediginiz cok mantikli. Cok tesekkur ederim :)

• @GH25 selam, bu durumdan eşime bahsettim SSN vs olmadan nasıl olacak o iş diye sordu. Siz hangi bankadan ve nasıl çıkarttınız bilgi alabilir miyim? tesekkurler

• Ayy ayyyy şükürler olsun I-130 onaylandı. Çok korkuyordum bu aşamadan.

• @Zübeyde-Cengiz Hayırlı olsun zübeyde hanım şunu bende görebilirim umarım USCIS approved dediği an paraya kıyıp gidip paşa gibi eğleniceğim valla 😅

• @Alternative12 inanin tam bilgim yok esim yaptigi icin, ama kartin uzerinde benim adim yaziyor sanirim chase bankasi. Esim maas hesabina beni de eklemisti pasaport bilgilerimle yani bazi seyler icin SSN istemiyorlar. Ev alirken tapuya benim adimi da eklemistik mesela yine oturumum bile yoktu, ama odemesi benim ustumde olmadigi icin sadece kredi kartinin skor olusturdugunu dusunuyoruz

• @GH25 Bizim de benzer şekilde oldu. Amerika’da yaşayan eş eşine sonradan ek kart çıkartınca, ek kart çıkartılan eşin daha önce kredi skoru yoksa, ek kart çıkartan eşinin skoru direkt olarak eşine de kredi skoru olarak yansıtılıyor diye düşünüyoruz biz. İlk skor öyle oluşmuş oluyor, sonra bağımsız kartlar ve harcamalarla zaten skor bağımsız şekilde devam ediyor. Ama ilk skorun bu şekilde yüksek oluşması bir avantaj. Eşim o aşamaya gelene kadar uğraşmıştı, benim uğraşmama gerek kalmadı. Benzer şekilde yapmayı herkese tavsiye ediyorum. Amerika’da kredi skorunuz yoksa bağımsız kart başvurusu yapmak yerine önce eşinizin çıkaracağı ek kart ile başlayabilirsiniz bu şekilde.

• @Zübeyde-Cengiz tebrikler, bence çok ama çok hızlı bir şekilde NVC’ye evrak gönderme işlemini bitirin, DQ olduktan sonra beklemek size anlatamayacağım kadar sinir bozucu, ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız.

• Arkadaş ne mülakatmış ya @Refiks Hocam ben böyle geçenlerde yok IR1 Olana kadar bekletirim mülakata girmem diyordum ya affedin ya ben tam bir boş boğazlık örneği sergilemişim şu vaziyette gitmek isteyen gidemiyor ben ne akıl ile onu yapıcam :D Ben böyle bir şey görmedim ya

Sadece 2 ay sonrasına vericekleri mülakata yer bildiremiyor adamlar nasıl bir doluluk olabilir ki...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k