Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
-
-
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Bircan teşekkür ederim inceleyeceğim anlattıklarınızı umarım bende tek başıma hallederim :d
-
@Bircan Kesinlikle haklısınız. Benim yüzümden böyle oldu biraz da. Birlikte gideriz diye tutturduğum için gelemedi ama neyse ki haftaya geliyor
Kimbilir belki o buradayken alırız güzel haberi... Size bir sorum olacaktı. Sisteme yüklüyorum kanıtları demişsiniz. Hangi sistem acaba çünkü yeni belge yükleyince yeniden DQ olmayı beklememiz gerekiyor diye duyduğum için ben hiçbir şey yüklemedim bu zamana dek. -
arkadaslar, herkese selamlar...
esimle 2023 aralik ayinda tanistik ve mayis 2025 tarihinde evlendik. 9 eylul 2025 tarihinde ise CR1 basvurumuzu yaptik. takdir edersiniz ki kolay giden hicbir sey olmadi. abd vatandasi esimin mayistan agustosa kadar turkiyede yasadigini eklemek istiyorum. once bilgi verecegim, sonra da yorum yapacagim..
Tennessee'de bulunan esim, yerel bir gocmen avukatina gidip cr1 hakkinda bilgi aldi, saatligi 200 dolar olan bu gorusme sonucunda ustteki checklisti aldi ve bu evrakta abd vatandasi kisi ve yabanci esin doldurmasi/ibraz etmesi gereken evraklarin listesi var. eger gorunmuyorsa:
CHECKLIST
LIST OF DOCUMENTS FOR CONSULAR PROCESSINGProvide copies of the following items. Originals or certified copies will be required at the time of interview.
⸻
US Citizen
• Drivers license
• Social security card
• Birth certificate
• U.S. passport (if you have one)
• Divorce decrees (if previously divorced)
• Federal tax transcripts for last 3 years
• List of addresses for the last 5 years, including dates at each residence
• List of employment for the last 5 years, including occupation & dates with each employer
• Date from – Date to (MM/DD/YY): _______
• Parents’ full names, dates of birth, places of birth, places of current residence
• 2 color passport photos
• Marriage Certificate⸻
Foreign National – any document not in English must be translated
• Passport
• U.S. Visa (if any)
• Any other immigration papers you have received
• Birth certificate that identifies your parents
• Divorce decrees (if previously divorced)
• Birth certificates of all children (if you have/had any)
• Court/police records for all criminal history, excluding traffic violations (if applicable)
• List of addresses for the last 5 years, including dates at each residence
• List of employment for the last 5 years, including occupation & dates with each employer
• List of any groups, organizations, clubs, etc. in which you have been a member
• Parents’ full names, dates of birth, places of birth, places of current residence
• 2 passport photos⸻
Jointly
• Any documents evidencing a continuing relationship (i.e., any documents that have both of your names on it along with an address and date as far back as possible to present). Examples:
• bank statements, utility bills, leases/mortgages, insurance policies, etc.
• Photos of the two of you together (especially with family, at holidays, on vacation, etc.)TR vatandasi olarak bu evraklara ek olarak askerlik durum belgesi de ekledim ve tercume ettirdim. joint kismina ise ortak banka hesabimizin bilgilerini, 156 sayfalik ve her sayfada 2 buyuk foto olan tanisma, aile bulusmalari, turkiyedeki gezilerimizi, dugunumuzu ve yurtdisi balayi fotograflarimizin oldugu pdf dosyasini, 4 tane family afidavit ekledik. acikcasi yuklenebilecek bir suru sey olabilir ama sirf bunlar anlayacak diye 300 fotografa da aciklama girmedim. karimi seviyorum ve bunun yeterli olacagina inaniyorum. windows kullanicilari powerpoint ile fotograf albumunu hizlica olusturabilir. (her sayfada 2 fotograftan 50 sayfa olarak olusturacaginiz album, ilovepdf sitesinde optimum kalitede sikistirmanin ardindan cok kaliteli ve 12mb'e yakin oluyor. photo album part 1-2-3 diye sirayla sisteme ekleyebilirisniz) USCIS sistemi acikca diyor ki '12MB or smaller.'. mac kullanicilari lisansli yazilim kullansa bile power pointten fotograf albumu yapma sansi yok. youtubedan inceleyerek en onemli delil olan fotograf albumunu bu sekildebasitce aradan cikartabilirsiniz. sikistirma islemi icin ilovepdf sitesi en iyisi. pdf ile ilgili diger bilimum islemler icin pdf24 sitesinirahatlikla kullanabilirsiniz. (pdf24 sitesini caner abiden ogrenmistim saygilarimi sunarim). haricinde en buyuk ihtiyaciniz cevirmen olacak, ihtiyaciniz olan tum belgeler e devlette var. uygun fiyatli yeminli tercuman tavsiyesinde bulunabilirim (ticari cikarim yok ankarada ofisi olan arkadasimin rizasini henuz almadigim icin bilgilerini paylasamiyorum). TERCUMANINIZ KIM OLURSA OLSUN ONUN YEMIN BELGESINI DE ALIP SISTEME EKLEMEYI IHMAL ETMENIZDE FAYDA VARDIR. biz hicbir belgeyi noter/apostil ettirmedik. evlilik cuzdanimizin ilk 4 ve aciklamalarin bulundugu son sayfasini taratip kendisine gondermeme ragmen esim bu belgeyi cok karisik buldu ve oradaki memurlarin bunu anlamayacagini dusunmesi dolayisiyla onu da tercume ettirdim. I-130 formunu esim USCIS profilinden doldurdu ben ise I-130A pdf formunu pc'de doldurdum yazdirdim ve imza kismini imzalayip taratarak esime gonderdim. 130a formu genel itibariyla tum bu bilgilerin tum usa makamlarinda incelenmesine onay ve dogruluguna teminat verdiginiz bir riza formu gibi dusunebiliriz. ayrica lutfen formu uscis sitesinden indirin ve sag ustte bulunan gecerlilik tarihini kontrol edin. uscis icin ise esim abdden profil acti ve basvuruyu oradan kendisi yapti ve parayi banka hesabindan gonderdi (her ihtimale karsi random bilgi veriyorum ki 0dan baslayan arkadaslarin kafasina herhangi bir sey takilabiliyor. bu, her ikimizin de ilk evliligiydi. basvuru itibariyla 4 yil 11 ay 24 gundu ayni yerde calistigimicin son 5 yillik employment belgesini direkt personelden aldigim calisma belgesini tercume ettirerek aradan cikarttim. yukaridaki aile cuzdani da dahil olmak uzere sisteme yuklemis oldugumuz belgelerden tercume ettirmedigim tek evrak arsiv kayitli adli sicil belgesi oldu. e devlette bircok dile cevirebiliyorsunuz. geri kalanini tercume ettirdim her ihtimale karsi. ornegin: askerlik durum belgesini e devletten indirdim, tercumana gonderdim, tercuman o belgeyi cevirdi ve yazdirdi, imzaladi muhurledi ve tekrar tarayip bana gonderdi. ben de bu belgeyi esime gonderdim ve o da bu belgeyi sisteme yukledi. sonra tercumana ugrayip original dokumanlari aldim ve saklamak uzere dosyama koydum. eger allah izin verir de bir gun mulakata cagirilirsam diye...
ayrica basvurumuza karar vermeden once k1 - cr1 arasinda gidip geldik ve avukat ile gorusme karari aldik 200USD odeyerek facetime yaptik ve adam bize bu iki vize turunun de bekleme suresinin ayni oldugunu ama cr1 vizesi sonunda gc ve work permit ssn gibi evraklar icin bekleme olmayacagini ve ek olarak k1de ben bu kisiyle sevgiliyim diyeceksin fakat cr1de ise ben bu kisi ile evliyim diyeceksin, bana kalirsa cr1 yapin demesi uzerine evlendik. arastirmalarim ve okudugum deneyime dayali entryler sonrasinda avukat tutmamaya karar verdik. avukat fiyatlarini bilmiyorum fakat yukaridaki sayfalarda onlarca bulgu var avukat bizim belgeyi unutmus biz uyarik- biz uyarmasak bakacagi yok gibisinden. ama tabii biz bir sey ypmadik hepsini avukat halletti diyen de var. nisan ayinda avukatsiz, uc senelik evlilik ve bir kez ziyaret olan iliskisi icin arkadasim vizesini aldi simdi amerikada.
artik ben de basvuranlar ve bekleyenler tarafindayim. yazimi bu kadar uzun tutmamin sebebi ise bu foruma 2024 yilimi verdim ve en cok sevdigim sey tek bir yazar tarafindan, basvurulari ile ilgili uzun metinler okuyup bir seyler ogrenmeye calismakti. nitekim bu forumdan cok sey ogrendim, kurucularina ve siz katilimcilara cok tesekkur ediyorum. bu forum sayesinde arkadaslik kurup konsolosluga gidip sirada bekleyip o ortami bile gordum. her zaman daha fazla bilgi vermeye acigim. kucuklugumden beri hep gurbet sikintisi cektim, 30uma geldim daha bitmedi. ama hala hayallerim var ve onlari asla kaybetmek istemiyorum...
-
@elturco merhaba Aramıza hoşgeldiniz benim gibi yeni başvuran birini görmek gerçekten mutluluk verici burdaki arkadaşlarımızın çoğu DQ Aşamasında veya ona yakın o yüzden ben ayrıca mutlu oldum bizde Mayıs 2025'de evlendik ve I-130'u Haziran 2025'de yolladık eğer özel değilse Mayıs 2025'de evlendikten sonra 4 Ay beklemişsiniz I-130 için ve bu aslında ciddi bir kayıp neden bu kadar geç doldurdunuz?
Ek olarak doldurma yönteminiz nedir kağıt üzerinden doldurup eşinizmi yolladı Online USCIS üzerindenmi doldurdunuz Bu arada belirtmek isterim eğer Service Center olarak dosyanızı Texas'a gönderdiyseniz I-129F ile K3 Dosyalamayi Mutlaka Dusunun Bazen Garip Bir Şekilde Bunu Yapinca USCIS bir kaç ay içinde onay veriyor
Tüm bunların dışında konuya hoşgeldiniz :)) Şimdiden bekleme sürecimizin iyi geçmesini diliyorum ^^
-
@Ekto-Oktan teşekkür ediyorum, bu süreci yaşayan tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum… 4 ay gibi bir süre bekledik çünkü eşimle türkiyedeydik dugun balayi vs derken bir yandan başvuru yapmamız gerektigini de biliyorduk. Sonra o başvuru yapmak için gitti ve başvurumuzu yaptı… bize de beklemek kaldı maalesef.
-
@Ekto-Oktan k3 falan hiç düşünmedik ya, onun bilgilerini kullanarak henüz sisteme ben girmedim bile, şimdilik elektronik immigration system yazıyor, bir bakıp öğrenmek lazım aslında hocam ama hiç de uğraşasım yok şu 130 application ve approval arasındaki süre dolayısıyla lol.
-
@elturco Merhaba hocam anlıyorum I-130 receipt'in üstünde Service Center yazan onu kontrol edin eğer Texas ise mutlaka K3 düşünün çünkü K3 Dosyalandiginda bazen Texas'taki Dosyalar 3 Ayda 4 Ayda onaylanabiliyor
Burda @ıscx hocam sanırsam K3 Yollamislardi 2-3 Ayda I-130 kabul aldi K3'ü dosyalamak I-130'u Hizlandirabiliyor bazen Eğer Dosyaniz Texas SC'ise
Ben Nebraska'da islem gördüğüm icin hiç denemedim Tekrardan hayırlı olsun ^^
-
@Ekto-Oktan yaptığım araştırmalarda yönetimsel iptaller olduğunu söylüyor, administratively denied şeklinde ama bilemedim. Servis merkezini öğrenelim bir onu da düşünebiliriz hocam neden olmasın. Esiniz hangi eyalette sizin?
-
@elturco Benim Eşim Georgia, Atlanta Tarafında yaşıyordu ama bizim durumumuz biraz daha farklı Benim eşim ABD'de hiç yaşamamış Doğumda vatandaşlık almış Sonra memleketi olan Meksikaya dönmüş ailesi Vatandaş olmadigi icin 20 sene orda yasamis son 4-5 senede Amerikada 1-2 Sene Bulunmuş Yani benim eşimde doğumla vatandaşlık alan ailelerin çocuklarından biri bu noktada Amerika veya ordaki sistem hakkında hiçbir şey bilmiyor ki ben ondan daha çok bilgi sahibiyim bu forum sağolsun
Yani kağıtta vatandaş olsada Aslında o da göçmen çünkü o da Amerikada uzun süre yaşamamış ve orayı bilmiyor
Güncel durumda biz şuanda eşimle Türkiyedeyiz onun için İkamet İzni aldık burda ve Türkiyede kalıyor birlikte yaşıyoruz biz I-130'u online olarak doldurup yolladık dosyamız şuanda Nebraska Service Center'da
Umarım USCIS aşamasını geçersek NVC aşamasında artık bir şeyler düşünürüz Tekrardan sağ olun ^^
-
@Ekto-Oktan vay be, zaten şu an forumda @sir-altan ın Avustralya maceralarını okurken çok garip geldi, tebrik ediyorum. Benim eşim de sonradan and vatandasi olmuş. USA dogumlu değil. Biz de Ankara’da yasıyorduk ve ikamet, adres gibi işlemleri halletmiştik. Peki USCIS aşamasında adresi vs, NVC asamasında tax paystubs belgelerini vs nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz? Cünkü benim eşim tüm bunlar için döndü Amerika’ya..
-
@elturco Joint Sponsorumuz var eşimin Yakın bir amcası sağ olsun Sponsor olmayı kabul etti onların W2 belgeleri ve Tax Recordları ile başvuracağız o açıdan bir sorun muhtemelen yaşayacağımıza inanmıyorum çünkü geliri gayet iyi sponsorumuzun yeterlilik açısından
Tek sorun NVC aşamasında Domicile'i Kanıtlamak olucak Her ne kadar finansal belgeler sağlansada eşimin ABD ile bağlarının olduğunu kanıtlamalıyız bunun içinde zaman var bekliyoruz...
Bir çok kişi forumda eyalet ehliyeti bazı kişiler İş arama ilanları ve sadece ABD'ye taşınma niyetiyle alakalı mektup yükleyip onay alan bile olmuş bu noktada yapıcak tek şey beklemek NVC aşamasına geldiğimizde Domicile'den onay alamazsak eşimi o süreçte Amerikaya Sponsorumuzun yanına göndermeyi düşünüyorum orda bir fiziki ikameti olması adına
Ama en temel isteğim hiç ayrılmadan sürecin tamamını birlikte Türkiye'de tamamlayalım ben vizeyi aldığımda aynı uçakla gidip Amerikaya girelim hani temel dileğim bu ama elbetteki bu zaman gerektiriyor yaşayıp göreceğiz ^^
-
@Ekto-Oktan imkansız değil umarım her şey dilediğiniz gibi olur. şimdiden hepimize bol şans diliyorum. uscıs'a basvurumuzu yaptık fakat ben sanıyorum kı approvaldan sonra ogrenıyoruz servıs merkezını. bunu nasıl ve ne zaman ogrenebılecegımızı bılıyor musunuz?
-
Selamlar bugün 10 yıllık green card adresime geldi. 2 3 ay diye tahmin ediyordum ama çok erken geldi
-
@Alfa-Centauri hayırlı olsun, sizin adınıza çok mutlu oldum
️ -
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı şu an aktif olarak universitede okuyor görünüyorum fakat azami öğrenim süresini doldurduğum için tecilim sanırım bitecek bu green card için herhangi bir tehlike arz eder mi ya da ne yapmam gerekiyor
-
@Alfa-Centauri Merhaba hocam hayırlı olsun sizin için darısı bizlerin başına acaba 10 yıllık kart olduğu zaman erken mi yolluyorlar biraz garip bir teori ama DV mülakat deneyimleri gibi Göçmen vizeyle giriş konularına baktığımda DV ile girenlerde bu aralar GC'lerini 20-40 gün içerisinde daha erken alabiliyorlar bazıları 2 haftada alıyor gibi bir durum var.
Yani ya 10 yıllık kartlara bunu hızlandırıyorlar yolluyorlar ya da genel bir hızlanma var olabilir gibi düşünüyorum veya sadece şans ama her ihtimaldede hayırlı olsun :)) Yeni Kıtadaki yeni hayatınızda sizlere bol şans dileriz hocam deneyimlerinizi sürekli beklemeye devam ediyor olucağız ^^
-
Merhabalar bir sorum olacak biz 2023 tarihinde evlendik ancak eşimin Amerikaya gidip dosyamız için avukat bulması hazırlık aşamaların tamamlanması süre aldığı için 2024 te başvurumuzu yaptık henüz randevu kimseye gelmediği için dosyam bu tarihte CR1 den otomatik olarak IR1 e döner mi o tarihe kadar randevu gelmezse
-
@esraozz Merhaba temel kıstas Amerikaya giriş tarihidir atıyorum şuanda tarihi tamamen atıyorum Vizeniz elinize 09.06.2025 tarihinde geçti diyelim 6 aylık giriş süreniz var. Amerikaya girmek için 4 ay beklediniz ve tam 10.10.2023 tarihinde yani 2.yılınızdan 1 gün sonra Amerikaya giriş yaptınız Ordaki görevliden rica ederek IR1 statüsü verilmesini isteyebilirsiniz.
Yani kıstas Vizenin ne olarak verildiği değildir ABD'ye giriş yaptığınız tarihtir eğer girişinizi evliliğin 2.yıl dönümünden sonra yaptıysanız IR1 alırsınız ve 10 yıllık Green Card elinize geçer.
Ki benimde yapmayı düşündüğüm bir şeydir Mayıs 2025 de evlendik Hayırlsıyla vizemi aralık 2026 yada ocak 2027 gibi elime almak istiyorum böylelikle 6 ay süre boyunca ülkeye girmeyerek tam 2.yıl dönümünde Amerika'da olmak istiyorum IR1 Alabilmek için hem koşul istemiyorum hemde eşimden daha bağımsız olabilmek adına kendi hayatım ve statüm açısından bende bunu istiyorum. Tekrardan hayırlı olsun sizlere ^^
-
Arkadaslar belki isinize yarar, eger aranizda bu surede esi ABD'de yasamaya devam edenler varsa, esiniz kendi kredi karti hesaplarindan birine ek olarak sizin adiniza da kart cikartabiliyor. Esim benim adima Turkiye'de kullanmam icin kart cikartmisti, kart 6-7 ay gibi bir sure bendeydi sadece. ABD'ye geldigimde iyi bir kredi skorumun olustugunu fark ettik. Tam olarak nasil oldu anlamadik ama karttan dolayi oldugunu dusunuyoruz. Cok harcama olmasa da duzenli odemeler yardimci oluyor sanirim
-
Selamlar, yine ben

Acaba cikti alip cevirttigimiz belgelerin bir suresi var mi? USCIS belgeleri icinde Vukuatli Nufus Kaydinin tercumesi vardi, simdi NVC asamasinda yeniden cikartip tercume ettirmek gerekiyor mu? Bir kac gun once NVC asamasinda tum belgeleri Turkce yukleyerek onay aldigini soyleyen bir arkadasimiz vardi ama travel.state sitesinde CR-1 icin yeminli tercuman cevirisini ozellikle belirtmisler gordugum kadari ile.
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k