Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ceyda01 konsolosluk kccye diyorki mesela, kasım ayı için şu kadar slot ayırabilirim diyor, kcc de bu sayıya göre -genelde- sırayla postu ankara(mesela) olan caselerden atama yapıyor. İşte o aşamadan sonra dosyamız artık "at kcc" değil "at ankara(mesela)" olarak görünüyor ve mülakat planlanmış oluyor.
    Yani planlayan kcc, ancak konsolosun istediği sayıda ve genelde (arada atlanan numaralar olabilir nadiren de olsa) sırayla dosya atamasını yapıyor.

• @Batuhan23 Forumda sorup başka yaşayan var mı diye bekledim. Birkaç gün sonra dönüş yaptılar. Talebiniz inceleniyor diye ancak dosya taşıma yaptık diye bir dönüş olmadı. 😞

• Merhaba, kcc'ye mail atsak tahmini randevu tarihi söyleme ihtimali var mıdır 3000ler için

• @ugur077 hayır, o tarz bir sistemleri yok

• @ugur077 gecen yillarin talihli listesine bakip fikir edinebilirsiniz

• @koci detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Ancak benim dosyam daha viyanaya gitmeden direk kcc tarafında değişmiş durumda. Bunu kcc’ye yazdım şuan 2. Veya 3. Haftaya girdik herhalde ara ara talebiniz halen inceleniyor diye dönüyorlar. Mülakat alanların dosyasını iade etmesi olayı Viyananın bir hatasıydı ve onu düzelttiler aslında. Çünkü hali hazırda planlananları etkilemeyecekti karar. Ben bu yeni bülteni bekliyordum. Şimdi mülakat durumları zaten belli olacak. Ondan sonrası kcc ile konuşacağım. Ancak mailden ziyade telefonla ilerlemek daha net cevap almak olacak gibi duruyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, kcc'ye mail atsak tahmini randevu tarihi söyleme ihtimali var mıdır 3000ler için

Uğur Bey merhaba
    Forumda daha önce sorduğunuz sorulara geri bildirim yapmadığınız için merak ediyorum:
    ABD'de adres işini hallettiniz mi?
    Kendinizi ekleyip ds260 doldurdunuz mu?
    Antikor testi için verdiğim cevabı okudunuz mu?

Bugünkü soruya da gelecek olursak;
    Bunu KCC bilmez, hiç kimse de bilemez. Bu konsolosluğun mülakat dağıtım adedi ile ilgili.
    Bir fikir vermesi açısından 2025 Excel tablosuna bakarsanız eğer, 3XXX ler Nisan ve Mayıs aylarında mülakat alabilmiş. Her yıl aynı olmaz çünkü 3binli numaralara kadar EU kategorisinde olup mülakat yeri Ankara olan kaç kişi var bilemeyiz.
    Kolay gelsin.

• Arkadaşlar merhabalar
    Geçen yıl Türkiye den 4168 kişi kazanmıştı yanlış hatırlamıyorsam
    Bu sene kaç kişinin kazandığına dair bir bilgi var mı elimizde ?
    Bu bize konsolosluğun ortalama nasıl ilerleyeceği ile ilgili bir istatistik verebilir
    Ve bir şey daha yine geçen yıl Ankara konsolosluğunda çok sayıda ( yaklaşık 590 dosya) Asyalıyla DV mülakatı gerçekleştirmiş, bunların ne kadarının oturumu vardır bilmiyorum ama çoğunun yoktur diye düşünüyorum şimdi buralardan almazsa daha hızlı ilerleyebilir mi diye de düşünüyorum, umarım bu dosya taşıma işi bir netlik kazanır da rahatlarız artık 😞

CN: 2025EUX10XXX
    DS-260 Gonderimi: 07/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: ?

• @aysegul Teşekkürler, umarım kasım ve aralık aylarını pas geçmez bu yıl Ankara.

• Merhabalar herkese

Asıl talihli benim eşim çifte vatandaş Azerbaycan ve Türkiye eşim üzerinden dosyamızı Gürcistan’a taşıyabilir miyiz ?kabul görür mü veya eşim üzerinden Azerbaycan’dan oturum izni alabiliyorum, Azerbaycandan oturum izni alıp dosyamı Gürcistan’a taşıya bilirmiyim.

• Selam arkadaslar,

Mayis ayinda Hongkong a tasima yapmistim Schengen olmadigi icin fakat ogretmen esim sayesinde yesil pasaporta hak kazandik daha yeni.

KCC ye Viyana tasimasi icin mail atayim mi? Malum ortalik tozbulutu? Yoksa hic karistirmayin boyle devam edin gibi bir yaklasim da var midir maliyetten bagimsiz?

• Herkese selamlar,
    Geçen sene Ankara neden Kasım ve Aralık aylarını pas geçti?

Bu sene de pas geçip geçmeyeceği ne zaman bellir olur?

2026EU000003xxx
    DS260: 06/05/2025
    Mülakat Yeri : Ankara
    Saglik Muayenesi:
    Vize Mulakati:
    Vize Onayi:
    Pasaport Teslimi:
    ABD Ilk Giris:

• @jcmaxwell

Dosyanızı zaten Hong Kong'a taşımışsınız.

28 Ağustos duyurusu yayınlandıktan sonra KCC şu an taşıma yapmıyor. Kendinizi riske atmayın.

Önümüzde ki günler de İkamet şartı nasıl ilerleyecek izleyin.

• @jcmaxwell Ben olsam elllemem 🙂 Aman.Taşıma işi sıkıntı da zaten.Bakarsın BK-HK dokunmuyoruz kendi insiyatiflerine bırakıyoruz derler pişman olursun.Viyana zaten dosya taşımaya sıcak bakmıyor.Tabi siz bilirsiniz.

• @ozangules62, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce yazmıştım ama endişelendiğim için tekrar yazmak istedim. Ben DV-260 formumu evlilik sebebiyle güncellemek ve eşimi eklemek istiyorum. Mülakatım 15 Ekim’de Ankara’da.

Ancak Ankara’ya 2 mail göndermeme rağmen (ilk mail Türkçe, ikinci mail İngilizce, her ikisini de doğru formatta gönderdim) hâlâ cevap alamadım.

Sorum şu: Acaba süreçlerimize 1 Ekim’de mi başlanacak ve dönüşler o zaman mı olur? Bir yandan da sağlık randevusu için geç kalmaktan endişeliyim; özellikle 11 Ekim Cumartesi gibi bir tarih alabilir miyim, yoksa doluluk sorun olur mu bilmiyorum.

Sizce şu an ne yapmalıyım? KCC’ye de mail atsam mı, yoksa sadece Ankara’dan dönüş beklemeye mi devam etmeliyim?

Her türlü öneriye açığım

Merhaba, birebir aynı durumdayım arkadasimizla. Ne yapabiliriz bilmiyorum. Kanımca 1 Ekim bekleniyor. Ama yine de endişeleniyorum. 1 Ekim'den sonra donerlerse en geç 12-13 Ekim'e kadar Unganlarda randevu bulmak mümkün olacak mı? Özellikle bunu merak ediyorum.

• @emels Abi normalde bu başlık altında yeni bir bilgi vermezsem yorum yapmam ama bu Case Number neymiş Allah aşkına hahahaha. Umarım Amerika yolculuğunuz başarıyla geçer.

• ⭐⭐⭐⭐

@Haksta-0 dv2024te kasımı, dv2025te kasım ve aralığı pas geçmiş ankara. Nedenini anlamak için belki o yılların başlıklarına bakmak lazım, belki talihlilerin bir tahmini veya bilgisi olmuştur, bilemiyorum.
    dv2026da da pas geçip geçmeyeceği, eğer birkaç gün içinde kccye email atıp mülakat tarihini soran 500-1000 arası cn'a sahip birileri olursa onların alacağı cevaba göre max birkaç güne belli olur. Yok kimse kccye email gönderip mülakat tarihi sormazsa, 2nl emaili 7-10 gün içinde gönderilir genelde. Bu süre zarfında sıradaki kişilere 2nl emaili gelmezse anlarız ki kasıma mülakat planlanmamış.

• @jcmaxwell

Merhaba,

Viyana Konsolosluğu, genelgenin yayımlanmasını takip eden günlerde talimatları nasıl işleteceği ve ne katılıkta uygulayacağı konusunda epey olumsuz doneler verdi (örneğin dosyaları iade etmek gibi).

Dolayısıyla, şahsımca dosyanızı Viyana’ya taşımayı denemenizi önermiyorum.

Sizlere, başlık altında biraz geri giderek süreç hakkında epey bilgiye erişebileceğinizi hatırlatmak isterim.

Hepimize süreç için bol şans diliyorum.
    Saygılarımla.

• Ben numarası 10 bin veya 15 bin üzeri olanların şu an ne yaptığını merak ediyorum. Arkadaşlar karaları bağladınız mı? Yoksa bir çözüm arayışında mısınız? Benim epey zor geçiyor, eminim burayı sessizce inceleyip 10k üstü DN lara bakan bir sürü insan var ne yaptı ne ettiler diye :d

• @Scythep Allah yardımcınız olsun hocam. stresten kendimi yer bitirirdim sanırım.

Benzer Başlıklar

• 83
  • 12173
  • 73
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |