DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Mert-A Söyledikleriniz hepsi zaman alan ve süreç isteyen şeyler. Sizin için en iyisi en hızlı nasıl çözüme ulaşıyorsunuz o seçeneği değerlendirmek. En basit ulaşabildiğiniz ne ise ona kafa yorun ve işlemlere başlayın biran önce.
-
@armina İmzanızı hazırlamalı ve biraz daha açıklayıcı bilgi vermenizi bekliyoruz.Hayırlı olsun.
-
@iibrahimd Benim bildiğim dil okulu 3 aylık 6 aylık ve 1 yıllık Ed vizesi veriyor Hatta bir kaynakta Muay Thai dersleri içinde ED vizesi alınabildiğini okumuştum. Her 3 ayda bir oturum iznini uzatmak gerekiyor demişti konuştuğum Dil Okulu, Yüksek lisans için daha farklı bir süreç devreye giriyor. Benim bahsettiğim bu geçici oturma izninde çalışma izni yok yüksek lisansta yarım zamanlı çalışma izni de alabiliyorsun demişlerdi.
-
Merhaba, CN 700'ün başlarında. Şu an sorgulama yaptığımda dosya durumum hâlen "at KCC" olarak görünüyor.
Bu durum Ankara'nın CN bağlı kalarak mülakat dağıttığı bir senaryoda, Ankara'nın bu ay mülakat dağıtmadığı anlamına gelir mi? Eğer dosyam için mülakat planlanmış olsaydı, bunu şu an görür müydüm ? Yoksa olağan olan ilerleyen günlerde güncellenmesi mi ?
-
@bkio hemen güncellenmeyebilir, bülten zaten geç yayınlandı ve hemen haftasonu girdi, mülakat planlansa bile (bence planlamayacak) sistemde güncellenmesi bazen zaman alabiliyor. O yüzden birkaç gün beklemekte fayda var.
Case numberı; ankaranın ekimden sonra mülakat planlayacağı ilk ayda randevu almaya yakın olanlar olarak 2 seçeneğimiz var, birkaç gün bekleyip caseimiz hala at kcc mi görünüyor ona bakmak veya sabredemeyip kcc ye email gönderip mülakat tarihimizi sormak. Pazartesi-Salı gibi belli olur bakalım, bence dayanamayıp email gönderen birileri çıkacaktır :) -
@ArdaCan Bu başlığın ilk sayfasında yanılmıyorsam 4.iletisinde bir örnek var zaten.
-
@earslann sadece kasım yetmeyebilir, 2-3 ay izleyip bir öngörüde bulunmak, öngörünün doğruluk oranını artıracaktır. Ancak bu da zamanın ilerlemesi, alınacak aksiyonlar için geç kalma olasılığını doğurur. Yani çok ince bir çizgi üstünde ilerleyecek herşey. Kasıma mülakat verirlerse, zaten güzel bir sürpriz olur, belki ümitverici bir ilk adım olarak görülebilir, ancak ankara bu, sonra ki 2 ayı pas geçmeyeceğini de bilemeyiz.. Yani sanki en iyisi en azından aralık-kasım ve hatta ocak mülakat rakamlarını bir görmek gibi.
-
@ceyda01 konsolosluk kccye diyorki mesela, kasım ayı için şu kadar slot ayırabilirim diyor, kcc de bu sayıya göre -genelde- sırayla postu ankara(mesela) olan caselerden atama yapıyor. İşte o aşamadan sonra dosyamız artık "at kcc" değil "at ankara(mesela)" olarak görünüyor ve mülakat planlanmış oluyor.
Yani planlayan kcc, ancak konsolosun istediği sayıda ve genelde (arada atlanan numaralar olabilir nadiren de olsa) sırayla dosya atamasını yapıyor. -
@Batuhan23 Forumda sorup başka yaşayan var mı diye bekledim. Birkaç gün sonra dönüş yaptılar. Talebiniz inceleniyor diye ancak dosya taşıma yaptık diye bir dönüş olmadı. :(
-
Merhaba, kcc'ye mail atsak tahmini randevu tarihi söyleme ihtimali var mıdır 3000ler için
-
@ugur077 hayır, o tarz bir sistemleri yok
-
@ugur077 gecen yillarin talihli listesine bakip fikir edinebilirsiniz
-
@koci detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Ancak benim dosyam daha viyanaya gitmeden direk kcc tarafında değişmiş durumda. Bunu kcc’ye yazdım şuan 2. Veya 3. Haftaya girdik herhalde ara ara talebiniz halen inceleniyor diye dönüyorlar. Mülakat alanların dosyasını iade etmesi olayı Viyananın bir hatasıydı ve onu düzelttiler aslında. Çünkü hali hazırda planlananları etkilemeyecekti karar. Ben bu yeni bülteni bekliyordum. Şimdi mülakat durumları zaten belli olacak. Ondan sonrası kcc ile konuşacağım. Ancak mailden ziyade telefonla ilerlemek daha net cevap almak olacak gibi duruyor.
-
@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, kcc'ye mail atsak tahmini randevu tarihi söyleme ihtimali var mıdır 3000ler için
Uğur Bey merhaba
Forumda daha önce sorduğunuz sorulara geri bildirim yapmadığınız için merak ediyorum:
ABD'de adres işini hallettiniz mi?
Kendinizi ekleyip ds260 doldurdunuz mu?
Antikor testi için verdiğim cevabı okudunuz mu?Bugünkü soruya da gelecek olursak;
Bunu KCC bilmez, hiç kimse de bilemez. Bu konsolosluğun mülakat dağıtım adedi ile ilgili.
Bir fikir vermesi açısından 2025 Excel tablosuna bakarsanız eğer, 3XXX ler Nisan ve Mayıs aylarında mülakat alabilmiş. Her yıl aynı olmaz çünkü 3binli numaralara kadar EU kategorisinde olup mülakat yeri Ankara olan kaç kişi var bilemeyiz.
Kolay gelsin. -
Arkadaşlar merhabalar
Geçen yıl Türkiye den 4168 kişi kazanmıştı yanlış hatırlamıyorsam
Bu sene kaç kişinin kazandığına dair bir bilgi var mı elimizde ?
Bu bize konsolosluğun ortalama nasıl ilerleyeceği ile ilgili bir istatistik verebilir
Ve bir şey daha yine geçen yıl Ankara konsolosluğunda çok sayıda ( yaklaşık 590 dosya) Asyalıyla DV mülakatı gerçekleştirmiş, bunların ne kadarının oturumu vardır bilmiyorum ama çoğunun yoktur diye düşünüyorum şimdi buralardan almazsa daha hızlı ilerleyebilir mi diye de düşünüyorum, umarım bu dosya taşıma işi bir netlik kazanır da rahatlarız artık :(CN: 2025EUX10XXX
DS-260 Gonderimi: 07/05/2025
Mülakat Yeri: Ankara
Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD Ilk Giris: ? -
@aysegul Teşekkürler, umarım kasım ve aralık aylarını pas geçmez bu yıl Ankara.
-
Merhabalar herkese
Asıl talihli benim eşim çifte vatandaş Azerbaycan ve Türkiye eşim üzerinden dosyamızı Gürcistan’a taşıyabilir miyiz ?kabul görür mü veya eşim üzerinden Azerbaycan’dan oturum izni alabiliyorum, Azerbaycandan oturum izni alıp dosyamı Gürcistan’a taşıya bilirmiyim.
-
Selam arkadaslar,
Mayis ayinda Hongkong a tasima yapmistim Schengen olmadigi icin fakat ogretmen esim sayesinde yesil pasaporta hak kazandik daha yeni.
KCC ye Viyana tasimasi icin mail atayim mi? Malum ortalik tozbulutu? Yoksa hic karistirmayin boyle devam edin gibi bir yaklasim da var midir maliyetten bagimsiz?
-
Herkese selamlar,
Geçen sene Ankara neden Kasım ve Aralık aylarını pas geçti?Bu sene de pas geçip geçmeyeceği ne zaman bellir olur?
2026EU000003xxx
DS260: 06/05/2025
Mülakat Yeri : Ankara
Saglik Muayenesi:
Vize Mulakati:
Vize Onayi:
Pasaport Teslimi:
ABD Ilk Giris: -
Dosyanızı zaten Hong Kong'a taşımışsınız.
28 Ağustos duyurusu yayınlandıktan sonra KCC şu an taşıma yapmıyor. Kendinizi riske atmayın.
Önümüzde ki günler de İkamet şartı nasıl ilerleyecek izleyin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum