Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @iibrahimd

Merhaba,

Muhtemelen alacağınız yanıt pazartesi gününe sarkacaktır.
    Eğer öyle olursa, 2NL maillerinin de pazartesi günü geleceğini varsayarsak(Temenni), elimizde süreç ve kuralın kapsamı/işletilme yolu açısından biraz daha fazla bilgi geçmiş olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847 üzülceğiniz bir şey yok ilk bülten açıklandığında bunu direk söylemiştik yüksek açılan bülten genelde sonraki ayların sabit kalacağını gösterir diye. Gerçekçi yaklaşımlar sürecinizde daha sakin kalmanızı sağlayacaktır ufak bir tavsiye. Hatta bir sonraki bültendede artış olmaması yada çok ufak bir artış olması kuvvetle muhtemel

• @nsercan

Merhaba,

Sizin dosyanız özelinde, dosyanızın Viyana Konsolosluğuna taşınmış olduğunu hatırlatmak faydalı olacaktır. Çünkü bu sayfaları inceleyen diğer talihliler bu detayı gözden kaçırabiliyor.

Hatırladığım kadarıyla, bu genelge yayınlanmadan önce dosyanızı önce Hong Kong’a, ardından Viyana’ya taşımıştınız.

Başlığın geçmiş yazılarında da görülebileceği üzere, Viyana Konsolosluğu, genelgenin yayınlandığı günü takip eden 29.08 tarihinde, halihazırda planlanmış olan DV26 randevularını iptal ettiğini belirtmiş ve elindeki dosyaları iade ettiğini duyurmuştu. Bu aksiyonları da doğrudan genelgeyi referans alarak gerçekleştirmişti.

Sonrasında, forumdaki tecrübeli kullanıcıların yönlendirmesiyle, duyuruda yer alan şu ifadeye istinaden itiraz mailleri yazıldı:

"Existing Appointments: Existing immigrant visa appointments will generally not be rescheduled or cancelled."

Genelgenin, önceden belirlenmiş randevuların genellikle iptal edilmeyeceğini vurgulaması esas alınarak yapılan bu itirazlar sonucunda, Viyana birkaç gün içinde olumlu dönüşler sağladı.

Şimdi sizin sürecinize dönersek:

• Viyana’nın hızlı aksiyon alması ve sürecin daha ikinci gününde net bir tavır sergilemiş olması nedeniyle, siz Ankara’da dosyası görünen talihlilerle aynı belirsizliği yaşamadınız.
    • Bizim tartıştığımız temel konu, KCC’nin dosyaları geri çekip çekmeyeceği iken, sizin dosyanız özelinde Viyana’nın 29.08 tarihinde dosyanızı iade ettiğini net olarak biliyoruz.

Bu nedenle, en azından bu başlık özelinde, siz bir istisna durumda görünüyorsunuz.

Genel Durum

Bu istisnai durum dışında kalan talihlilere de tekrar vurgulamak isterim ki:
    KCC ve büyükelçilikler tarafında hâlâ belirsizlikler devam ediyor, yeterli bilgiye sahip değiliz.

Umarım faydalı bir özet olmuştur.
    Hepimize sürecin geri kalanı için bol şans diliyorum.

Saygılarımla.

• ⭐⭐⭐⭐

@koci 2nl mailleri hemen gelmiyor malesef.

• Merhaba arkadaşlar,

Daha önce yazmıştım ama endişelendiğim için tekrar yazmak istedim. Ben DV-260 formumu evlilik sebebiyle güncellemek ve eşimi eklemek istiyorum. Mülakatım 15 Ekim’de Ankara’da.

Ancak Ankara’ya 2 mail göndermeme rağmen (ilk mail Türkçe, ikinci mail İngilizce, her ikisini de doğru formatta gönderdim) hâlâ cevap alamadım.

Sorum şu: Acaba süreçlerimize 1 Ekim’de mi başlanacak ve dönüşler o zaman mı olur? Bir yandan da sağlık randevusu için geç kalmaktan endişeliyim; özellikle 11 Ekim Cumartesi gibi bir tarih alabilir miyim, yoksa doluluk sorun olur mu bilmiyorum.

Sizce şu an ne yapmalıyım? KCC’ye de mail atsam mı, yoksa sadece Ankara’dan dönüş beklemeye mi devam etmeliyim?

Her türlü öneriye açığım

• ⭐⭐⭐⭐

Bülten beklendiği üzere aynı kaldı.. Araya hafta sonu girmesi kötü oldu, beklediğimiz bütün cevapları alabilmemiz için bekleyeceğimiz gün sayısına +2 gün daha eklendi 😒😒
    Ankara kasım ayına mülakat planladı mı? (Yüksek ihtimal planlamaz, son 2 senedir olduğu gibi😏)
    Diğer konsolosluklar kasım ayına bizden birilerine mülakat planlamış olacak mı yoksa dosyalar önlerine geldikçe (Allah korusun) Ankaraya geri gönderilecekler mi?
    Yoksa hiçbirşey olmamış gibi (1 kasım öncesi taşındı diye) mülakat verecekler mi?
    Verdiler diyelim, beraberinde oturum veya vatandaşlık bilgilerini email atın diyecekler mi?
    Hiç bundan bahsetmeyip direk mülakat verirlerse, mülakatta oturum (mülakat 1 kasım sonrası olduğu için) isterler mi?
    Sorular sorular..
    Ha bu arada kazanan sayılarını yine göremedim, bayılıyorlar bizi arafta bırakmaya 🤨

• Bu ileti silindi!

• @Emre-Kurtulmuş Yeni çıkan karardan dolayı artış olmadığını düşünüyorum. 1 Kasım sonrası kişilerin mülakatları nasıl dağıtılacak düzene sokmak için olabilir. Yoksa yüksek sayılara mülakat tarihi verilmişti. Büyük ihtimal bunu netleştirdikten sonra yükselecektir. Bu senaryo olursa bakalım...

• @koci Günlerden cumartesi olduğunu tamamen unutmuşum. Dilerimki Pazartesi mülakat yerimiz hepimizin taşıdığı yer olarak kalır ve kişi özelinde yapılan bir işlem olur. Bekliyip görüceğiz.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

öncelikle yeni bülten, hiçbir değişiklik olmasa bile herkes için hayırlı olsun.

sadece EU değil, bütün bölgeler aynı kaldı.
    çünkü ilk bültende sadece EU degil, bütün bölgeler çok yüksekten açılmıştı diye düşünebiliriz. muhtemelen DOS ilk bülten ile bütün konsoloslukları iş yükünü max düzeyde verip, planlamaları için onlara zaman veriyor. bu anlaşılabilir bir durum gibi gelebilir. çünkü gelecek verilere (basılan vize sayıları) istinaden sonraki bültenleri açıklayacak akla gelen ilk senaryoya göre.

ama bültenin bu şekilde kalmasındaki en büyük sebep; dosya taşımanın iptal edilmesi sonrası ilk bülten olması. atılacak adımları daha kolay atmaları için en kolay yol bülteni bu şekilde bırakmalarıydi. bunu da yaptılar.. çünkü kural bütün regionlari etkiliyor, sadece birini değil. muhtemelen birkaç gün içinde konsolosluklar, KCC dosyasını taşımış dosya sahiplerine Ilgili aksiyon hakkında bilgi vermeye başlayacak. bülten ilerlese, yeni cut-off dosyalara mülakat dağıtması lazim. bu da açıkladıkları duyuruya ters bir işlem olurdu, yapmadılar.

benim fikrim; mülakat almamış ama dosyasını taşımış bütün dosyaları (cut-off olmuş olsalar dahi) ana konsolosluklarina geri göndereceklerini yönünde. viyana, hong kong vb. hepsi bunun için planlamasını çoktan yapmıştır.

ilerleyen günler, belki az da olsa mülakat dağıtımına (ki sadece dosyası tasinmamis caselere) gebe olsa da, büyük ölçüde Ilgili kural için alınacak aksiyona delâlet ediyor.

herkes için hayırlı olması temennisiyle..

ışık sizinle olsun
    namaste!

• Ankaranin hizli mi yavasmi gittigini Kasim ayindan itibaren mi gorebiliriz?

• 2NL gelmeden bir yere ödeme yapmamız gerekmiyor değil mi? DS-260'ı Mayıs'ta doldurduk ve o zamandan beri 2NL bekliyoruz.

• Arkadaşlar merhaba, bangkok taşıma mailini 15/05/2025 tarihinde atmıştım, perşembe günü (11/09/2025) kcc ye mail atıp mülakat yerimi sordum. Aynı gün 2 saat sonra aşağıdaki mail geldi.

Thank you for your inquiry.

Your interview location is Bangkok and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
    Please continue to monitor Adjudicating Applicants in Their Country of Residence - August 28, 2025, for any changes regarding interview locations.
    Visit https://dvprogram.state.gov/ for any updates regarding your case.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

• Merhaba konsolosluklar müsait günleri belirtiyor mülakat planlayan KCC mi oluyor, yoksa konsolosluk kendi mi planlıyor tek tek isimlere? Eğer KCC planlarsa konsolosluğun olduğu gibi kabul ihtimali var mıdır sizce?

• @gucarslan merhaba, peki bu senaryoda dosyasını taşımamış olanların lehine mi olacak süreç sizce. örneğin dosyasını taşıyan 7 binle taşımamış olan 7 binlerdeki kişilerin arasında bariz bir farklılık olur mu mülakat tarihi açısından. sorum saçma olabilir konuları yeni öğreniyorum. teşekkürler.

• Bu ileti silindi!

• bu maili ben olumsuz yorumladım çünkü net bir biçimde siz Bankok ta mülakata girebilirsiniz diyip bitirmemiş, son açıklanan kararı takip ediniz demiş, bu durumda sizden oturum istenebilir mi?
    aslında bu kadar zor değil net bir şekilde 1 kasımdan önce işlem yapanlar dosya taşıyanlar veya 260 a farklı bir ülke yazanlar planladıkları yerde mülakata girecek olup 1 kasımdan sonra dosya taşıma işlemi kabul edilmeyecektir. dese yorum da yapmanın önünü kapatmış olucak zor değil aslında 😞

CN: 2025EUX10XXX
    DS-260 Gonderimi: 07/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: ?

• @bravist Perşembe size bu şekilde dönüş yapan Kcc Cuma günü de başka bir arkadaşa ( ki o da Bangkok'a taşımış yüksek case number lı ) mülakat yeriniz Ankara diye iki kez dönüş yapmış...Artık net bir açıklama yapılsa da hepimiz bilsek ve ona göre yol alsak...

• @bravist bu geri dönüş maillerinin artık ne anlama geldiğini anlamamaya başladım.O kadar çok dallanıp budaklandı ki mesele kendi adıma bende şaşırdım.beklemekten başka hiç bir yol bilmiyorum şuan.umarım sonu iyi olur.

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 730
  • 642
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |