DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@uguz
Name-Surname: isim soyisim
Case Number: 2026EU*****
Date of Birth: Doğum tarihiDear Sir/ Madam,
I am a DV2026 selectee. My case number is 2026EU*****.
Could you please confirm at which U.S. Embassy or Consulate my interview will be scheduled?Thank you for your assistance.
Sincerely,
İsim Soyisim -
@Batuhan23 hala sorun var ama sizden kaynaklı değil, çünkü bazı mesajlarınızda imzanız görünüyor bazı mesajlarınızda görünmüyor. Sistemsel bir sorun olmalı.
-
Arkadaşlar Dosya taşıma için mail atacağım örnek bir maile beni etiketleyebilicek veya örnek mail atabilicek var mı acil !

-
Arkadaşlar kimileri yeni yasayı bahsetmeden soracaksanız sorun dosyanızın yerini bence demiş ben 4 eylülde yasayı bahsederek mail atmıştım ve dönüş olmadı daha bana..(otomatik mail geldi)
Yanıt almayıp tekrardan mail atan var mı?
-
@koci bu sene çekilişi kazandığımıza pişman edecekler sanki brokrasi ile canımızı yazkacaklar. Dosyamı da tam bangkok a yeniden taşıdım başıma iş olacak bu turp reyiz.

-
Yeni bülten yayımlandı, sayılar (EU: 7,750) değişmedi.
-
Eger KCC'ye yazipta 9 gundur cevap alamadiysaniz bir sorun olmustur, gozden kacirma olmustur buyuk ihtimalle. Bence tekrar sorun yerinizi. Yasadan bahsedip bahsetmemek size kalmis.
-
@Batuhan23 yasayı bahsedip bahsetmemenin ne farkı var ki adamlar bilmiyor mu sonuçta
farklı bi mail taslağıyla tekrar atacağım ancak adamları darboğaz yapmak istemiyorum tersinden kalkar bi görevli alır beni ankaraya…
-
@itsahmet Tam da bu yüzden atmamalısınız bence. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek tam da bu. Kararın yayınlanmasından önce dosyasını taşımış birinin ülkesinde mülakata sokulmasının kabul edilebilir olduğunu ima eden bir mail atmamanızı tavsiye ederim, henüz iki hafta oldu zaten. Bekleyip görmekte fayda var.
-
Bunlar Ankaradan once oturumsuz tasimislardi bunlarin hepsinin dosyasini Ankaraya'ya geri tasiyalim demelerinden korkuyor insanlar. Yeni yasadan bahsedilirse oturumsuz tasindigi anlasilir geri Ankara'ya tasinir diye dusunup bahsetmiyorlar bu karardan maillerinde. Oyle olur mu olmaz mi bilmiyorum.
Eger geri Ankara'ya tasimayip Bankok'ta, Hong Kong'da vesaire mulakat almamiza izin verirler ve ona ragmen oturum sorarlarsa felaket olur. Bosa para ve vakit kaybedecektir bir suru insan.
-
Karar açıklandığı gün ben yer ve mülakat belirten mail atmıştım. ( karardan bahsetmeden ) bana dönüş Ankara olarak gelmişti. Ben kendimi tek sanıyordum ama şimdi görüyorum ki aynı durumu yaşayanlar var.
-
Tekrar tasimadiniz mi? Yoksa tasima maili attinizda olumsuz geri donus mu aldiniz? Karar daha yururluluge girmedi cunku, aciklamadan sonra tasiyanlar oldu diye okudugumu hatirliyorum.
-
@Batuhan23 Merhabalar foruma bugün geç göz atabildim hem ilk taşıma hemde yasa sonrası taşıma hakkinda KCC’den “Bangkok” yanitini almistim. Bu gelisme üstüne simdi tekrardan mülakat yerimi sordum. Gelisme olunca bilgilendirme sağlıyım
-
Bülten açıklandı ama Europe maalesef 7750’de kalmış arkadaşlar.. biraz üzüldüm açıkçası.. durağan rakamlar insanın enerjisini çalıyor biraz
-
Tesekkurler, eger size Ankara olarak donus yaparlarsa herkesi geri tasidiklarini varsayabiliriz. Aksi takdirde benim dosyam ozelinde bir problem veya hata olmus diyebiliriz.
-
Merhaba,
Muhtemelen alacağınız yanıt pazartesi gününe sarkacaktır.
Eğer öyle olursa, 2NL maillerinin de pazartesi günü geleceğini varsayarsak(Temenni), elimizde süreç ve kuralın kapsamı/işletilme yolu açısından biraz daha fazla bilgi geçmiş olacaktır. -
@oktay3847 üzülceğiniz bir şey yok ilk bülten açıklandığında bunu direk söylemiştik yüksek açılan bülten genelde sonraki ayların sabit kalacağını gösterir diye. Gerçekçi yaklaşımlar sürecinizde daha sakin kalmanızı sağlayacaktır ufak bir tavsiye. Hatta bir sonraki bültendede artış olmaması yada çok ufak bir artış olması kuvvetle muhtemel
-
Merhaba,
Sizin dosyanız özelinde, dosyanızın Viyana Konsolosluğuna taşınmış olduğunu hatırlatmak faydalı olacaktır. Çünkü bu sayfaları inceleyen diğer talihliler bu detayı gözden kaçırabiliyor.
Hatırladığım kadarıyla, bu genelge yayınlanmadan önce dosyanızı önce Hong Kong’a, ardından Viyana’ya taşımıştınız.
Başlığın geçmiş yazılarında da görülebileceği üzere, Viyana Konsolosluğu, genelgenin yayınlandığı günü takip eden 29.08 tarihinde, halihazırda planlanmış olan DV26 randevularını iptal ettiğini belirtmiş ve elindeki dosyaları iade ettiğini duyurmuştu. Bu aksiyonları da doğrudan genelgeyi referans alarak gerçekleştirmişti.
Sonrasında, forumdaki tecrübeli kullanıcıların yönlendirmesiyle, duyuruda yer alan şu ifadeye istinaden itiraz mailleri yazıldı:
"Existing Appointments: Existing immigrant visa appointments will generally not be rescheduled or cancelled."
Genelgenin, önceden belirlenmiş randevuların genellikle iptal edilmeyeceğini vurgulaması esas alınarak yapılan bu itirazlar sonucunda, Viyana birkaç gün içinde olumlu dönüşler sağladı.
Şimdi sizin sürecinize dönersek:
- Viyana’nın hızlı aksiyon alması ve sürecin daha ikinci gününde net bir tavır sergilemiş olması nedeniyle, siz Ankara’da dosyası görünen talihlilerle aynı belirsizliği yaşamadınız.
- Bizim tartıştığımız temel konu, KCC’nin dosyaları geri çekip çekmeyeceği iken, sizin dosyanız özelinde Viyana’nın 29.08 tarihinde dosyanızı iade ettiğini net olarak biliyoruz.
Bu nedenle, en azından bu başlık özelinde, siz bir istisna durumda görünüyorsunuz.
Genel Durum
Bu istisnai durum dışında kalan talihlilere de tekrar vurgulamak isterim ki:
KCC ve büyükelçilikler tarafında hâlâ belirsizlikler devam ediyor, yeterli bilgiye sahip değiliz.
Umarım faydalı bir özet olmuştur.
Hepimize sürecin geri kalanı için bol şans diliyorum.Saygılarımla.
-
@koci 2nl mailleri hemen gelmiyor malesef.
-
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce yazmıştım ama endişelendiğim için tekrar yazmak istedim. Ben DV-260 formumu evlilik sebebiyle güncellemek ve eşimi eklemek istiyorum. Mülakatım 15 Ekim’de Ankara’da.
Ancak Ankara’ya 2 mail göndermeme rağmen (ilk mail Türkçe, ikinci mail İngilizce, her ikisini de doğru formatta gönderdim) hâlâ cevap alamadım.
Sorum şu: Acaba süreçlerimize 1 Ekim’de mi başlanacak ve dönüşler o zaman mı olur? Bir yandan da sağlık randevusu için geç kalmaktan endişeliyim; özellikle 11 Ekim Cumartesi gibi bir tarih alabilir miyim, yoksa doluluk sorun olur mu bilmiyorum.
Sizce şu an ne yapmalıyım? KCC’ye de mail atsam mı, yoksa sadece Ankara’dan dönüş beklemeye mi devam etmeliyim?
Her türlü öneriye açığım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.