Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 784 513.5k 769

• Bu ileti silindi!

• Mulakat yerimin Ankara olduguna dair ayni maili tekrar aldim. Dolayisiyla bilmiyorum geri Ankara'ya mi tasindi dosyam yoksa hic mi tasinmamisti. Daha once tasiyan birisi eger teyit maili atarsa anlariz herkesi mi tasiyorlar yoksa bende mi boyle oldu.

@winter-is-coming dediginiz gibi deneyecegim ama daha onceki teyit maili atan bircok kisi transfer isteklerinin kabul edildigine dair bir ek eklemeden yollamis ve dosyalarinin tasindigini teyit etmislerdi.

• @Batuhan23 selamlar ne zaman attiniz kcc yerinizi ogrenmek icin yani kac gun once ? Ben de attim 2 eylulde 3 eylul donduler viyana diye ondan sordum birde devamli soracazmi bunu yaw

• @excan 2 mailide bugun attim 2 cevabi da bugun aldim.

Eger dosya tasima islemlerini yapmayi durdurmadilarsa bence yeni kararin suresi gelmeden yani 1 kasima yakin bir tarihte tekrar sorulmali eger Ankara'ya geri tasindiysa bari yeni karar gelmeden geri tasiyabilelim.

Hala bilmiyoruz erkenden tasiyanlar icin oturum sorup sormayacaklarini, eger soracaklarsa geri ankaraya tasimamiz veya gecici oturum almamiz gerekecek.

Eger geri tasirsak mulakat tarihlerimizde sorun olabilir sonradan geri transfer ettigimiz icin.

Oturum alma konusundaysa gecici oturum kabul edip etmeyeceklerini daha bilmiyoruz, kabul etseler dahi belli bir sure orada bulunmamiz sartini kosabilirler.
    Her ne kadar insanlar konsolosluklari zora soktuk ondan boyle oldu dese de ben bu yeni kararin oncelikli sebebin guvenlik oldugunu dusunuyorum bu yuzden gecici oturum iznine sicak bakmayabilirler.

• @Batuhan23 hizli cevap icin teşekkürler ederim bu noktada benim kafamda su konu var siz dosyanizi tasima maili attiginizda tasindi maili gelmesi lazim bu geldimi ?

• @excan Evet gelmisti.

• @Batuhan23 anladim imzanizda detay yok yuzden soruyorum case number kac ve nereye tasimistiniz.

• @excan

Bugun 2. kez imzamla ilgiligi yorum aldim. Imzam da case numberim ve tasidigim yer gozukmuyor mu bir sorun mu var acaba?

• @Batuhan23 gozukmuyordu simdi gozukuyor

• Arkadaşlar mülakat yerimi teyit etmek için mail atacağım kcc'ye. Belirli bir formatı varsa paylaşabilir misiniz rica etsem? Teşekkürler.

• @uguz
    Name-Surname: isim soyisim
    Case Number: 2026EU*****
    Date of Birth: Doğum tarihi

Dear Sir/ Madam,

I am a DV2026 selectee. My case number is 2026EU*****.
    Could you please confirm at which U.S. Embassy or Consulate my interview will be scheduled?

Thank you for your assistance.

Sincerely,
    İsim Soyisim

• ⭐⭐⭐⭐

@Batuhan23 hala sorun var ama sizden kaynaklı değil, çünkü bazı mesajlarınızda imzanız görünüyor bazı mesajlarınızda görünmüyor. Sistemsel bir sorun olmalı.

• Arkadaşlar Dosya taşıma için mail atacağım örnek bir maile beni etiketleyebilicek veya örnek mail atabilicek var mı acil ! :snail:

• Arkadaşlar kimileri yeni yasayı bahsetmeden soracaksanız sorun dosyanızın yerini bence demiş ben 4 eylülde yasayı bahsederek mail atmıştım ve dönüş olmadı daha bana..(otomatik mail geldi)

Yanıt almayıp tekrardan mail atan var mı?

• @koci bu sene çekilişi kazandığımıza pişman edecekler sanki brokrasi ile canımızı yazkacaklar. Dosyamı da tam bangkok a yeniden taşıdım başıma iş olacak bu turp reyiz. :/

• @itsahmet

Eger KCC'ye yazipta 9 gundur cevap alamadiysaniz bir sorun olmustur, gozden kacirma olmustur buyuk ihtimalle. Bence tekrar sorun yerinizi. Yasadan bahsedip bahsetmemek size kalmis.

• @Batuhan23 yasayı bahsedip bahsetmemenin ne farkı var ki adamlar bilmiyor mu sonuçta

farklı bi mail taslağıyla tekrar atacağım ancak adamları darboğaz yapmak istemiyorum tersinden kalkar bi görevli alır beni ankaraya…

• @itsahmet Tam da bu yüzden atmamalısınız bence. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek tam da bu. Kararın yayınlanmasından önce dosyasını taşımış birinin ülkesinde mülakata sokulmasının kabul edilebilir olduğunu ima eden bir mail atmamanızı tavsiye ederim, henüz iki hafta oldu zaten. Bekleyip görmekte fayda var.

• @itsahmet

Bunlar Ankaradan once oturumsuz tasimislardi bunlarin hepsinin dosyasini Ankaraya'ya geri tasiyalim demelerinden korkuyor insanlar. Yeni yasadan bahsedilirse oturumsuz tasindigi anlasilir geri Ankara'ya tasinir diye dusunup bahsetmiyorlar bu karardan maillerinde. Oyle olur mu olmaz mi bilmiyorum.

Eger geri Ankara'ya tasimayip Bankok'ta, Hong Kong'da vesaire mulakat almamiza izin verirler ve ona ragmen oturum sorarlarsa felaket olur. Bosa para ve vakit kaybedecektir bir suru insan.

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 40 Oy
    12k İleti
    676k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k