Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 515.9k 770

• @nsercan O halde inceleme sonucunda vatandaşlık veyahut oturum izni talep edilicek gibi gözüküyor. Asıl önemli soruda taşıyan kişilerden de talep edilip edilmeyeceği 1 Kasım sonrası mülakatlarda her şey resmi olarak belli olur sanırım.

• bulten de sanki gecen aylara gore gecikti, hayirlara vesile olsun…

• ⭐⭐⭐⭐

@gkarasoy Öncelikle imzanızı tamamlamanız gerekiyor. Mesajın içinde yer alan dosya bilgilerinizi buradaki örneğe bakarak imzanıza taşıyın lütfen.
    Sonra da 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklerseniz çok iyi olur.
    Kolay gelsin.

• @iibrahimd ben karar alındığı gün tiflise taşıma e mail attım birgün sonra taşıdılar bilginize

• ⭐⭐⭐⭐

@jcmaxwell geriye doğru şöyle olmuş bülten açıklama tarihleri ;
    12 ağustos - 14 temmuz - 9 haziran - 13 mayıs - 11 nisan - 10 mart.... diye gidiyor.

Eylül aylarına bakarsak da;
    11 eylül 2024 - 15 eylül 2023 - 8 eylül 2022... diye gidiyor.

Görüldüğü gibi, sağı solu belli olmuyor bunların, 8i ile 15i arası beklemekten başka çare yok :)

• @falsepoet ilginç. bu iyi haber gibi. bilgilendirme için teşekkürler :)

karar sonrası dosya taşıma talebi olan, olumlu ya da olumsuz cevap alan başkaları da varsa paylaşabilir mi acaba? :)

• @aysegul elinize saglik :) bu forumdakilerin mi analitik yaklasimi gelisiyor zamanla yoksa bu yetideki kisilere mi gc cikiyor acaba 😁

Baya bi dataciyiz cogunlukla:)…

• ⭐⭐⭐⭐

@jcmaxwell ne güzel, bilgi iyidir.
    hiçbirşey bilmeden kafası kesilmiş tavuk gibi ortalarda dolaşıyor olmaktan korur insanı :)

• @jcmaxwell Birseyler basarmak isteyen her Turk vatandasinin geldigi nokta dataci olmak. Is kurmak isteyen, borsada veya Kripto aleminde basarmak isteyen, 2.el arabayi saglam almak isteyen, Vize almak isteyen veya bizler gibi gocmenlik basvurularini basarili tamamlamak isteyen hepimiz benzer durumdayiz.
    Bazen konulari okurken caresizligimize uzuluyor ama mucadeleyi birakmiyor olusumuza seviniyorum.

• @Fatih-Yalçın-0 Karar sonrası KCC çalışanlarına bilgi geç gitti diye düşünüyorum. Çünkü Karardan sonraki hafta taşıma yapanlar oldu diye biliyorum. 2 Eylülde Ankaradan Hong Kong'a dosya taşıyan biri olduğunu biliyorum. Ancak bu hafta mail atanlara talebiniz inceleniyor diye mail döndüler. Bu yüzden ne olacağını bekleyip göreceğiz gibi duruyor. Geçmiş yazılara baktığımda bir kişi mülakat tarihini sorduğunda mülakat yeriniz xxx konsolosluğu ama mülakat planlamadı demişlerdi ve altında 28 ağustos kararını inceleyin lütfen diye not düşmüşlerdi. Şuan yeni mülakat tarihlerinden sonra bir şeyler netleşecek gibi duruyor.

• @Fatih-Yalçın-0
    Hangi haber acaba iyi gibi gözüken kaçırmışım ?

• @Fatih-Yalçın-0

Tamam buldum :) Karar açıklandığı gün Tiflis”in taşımayı kabul etmesi haberi, zaten genel kanı sanırım karar yürürlüğe girdikten sonraki tarihleri kapsayacak yönünde olması gibii,dileğim şu ki komple 2026 talihlilerini kapsasın.

• @aysegul yazınızı okurken 2 sene öncesine gittim. Bir sürü excel tabloları hazırlamıştık biz de ve varsayımlar üzerine o kadar kafa yormuştuk ki o dönemde; kazandığımızı öğrendiğimiz ilk an ve vizeyi pasaportumuzda gördüğümüz an arasında geçen aylar içinde, hayatımızda bir daha hiç bir zaman işimize yaramayacak detaylar içinde boğulduğumuzu dün gibi hatırlıyorum 🥲her sene daha da zorlaşıyor artık. Şans sizinle olsun🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@zge yaa o kadar haklısınız ki, şuan bilgisayarımdaki greencard klasörünün içindeki onlarca word dosyası, 10-15 tane excel dosyası(her biri en az 3er 4er sheet :face_with_tongue: ) arasından en az 4'te 1i şu kategoridedir ; " hayatımızda bir daha hiç bir zaman işimize yaramayacak detaylar içinde boğulduğumuzu" . Ne güzel betimlemişsiniz içine düştüğümüz durumu :))
    İnşallah sonucu güzel yere varacak, biz de sizler gibi böyle aşamalar sayfasında sürecini yürütmeye çalışanları gördüğümüzde 'hey gidi günler' diyeceğiz belki.. :)

• Merhaba, bana randevu maili gelmişti 15 ekime. Yeni ais sistemine kayıt yaptım. Gerekli evraklar ile ilgili mail gelecek mi? Bir de şimdi unganlardan randevu alabilir miyim?

• @Ömer-Akın Merhaba, İmzanızı kontrol edebilir misiniz? hatalı bilgiler mevcut.

• @Ömer-Akın alabilirsiniz. mülakattan önce de ilgili evraklar hakkında konsolosluktan mail alacaksınız.
    bu mail size ulaşmazsa merak etmeyin, forumda detaylıca yer verdik bu evraklara. bol şans..

• Arkadaşlar Ankara görüşme öncesi Ekim ayı için konsolosluğa yakın önerebileceğiniz 1 günlük aile konaklama yeri tavsiyeniz var mı

• @Scythep 2024 yılı talihlisiyim. bende aynı yöntem ile abu dhabi taşıdım malasef hüsran ile sonuçlandı . ve benim gibi yaklaşık 10 arakaş mülakat alamadık dosyaması taşıdığımız halde dikkat edin ve geçmiş yılların performansını iyi araştırmınızı tavsiye ederim. bol şans

• Gecmiş yıllarda konsolosluğun öğrenci vizesi ile oturumu kabul edip etmedigini gorebilecegimiz bir yer var midir yoksa gecmis mülakatlarimi okumamiz gerekir? tesekkurler

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k