Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese iyi haftalar değerli forumdaşlar. DV2025 döneminin son düzlüğüne girmiş olduğumuz şu dönemde 03 Eylül 2025 tarihinde Viyana Konsolosluğunda gerçekleşen vize görüşmemizin olumlu sonuçlanarak, vizelerimizin basılı olduğu pasaportlar ve eşlik eden kapalı zarflar ile Türkiye’ye intikal ettiğimiz bilgisini sizlerle paylaşmak isterim.
    Başlangıçtan itibaren deneyimimiz şu şekilde gerçekleşti:

• DV2025 çekilişine ben ve eşim ayrı ayrı katıldık.
    • 04 Mayıs 2024 tarihinde DV2025 çekiliş sonuçları açıklandı ve ben çekilişi kazanan talihliydim.
    • Bu esnada Yeşilkart forum ile tanıştım ve süreç boyunca çok faydalandım.
    • 10 Mayıs 2024 tarihinde defalarca kontrolden sonra benim ve eşimin DS260 formlarını doldurarak submit ettim (Kızım ve oğlum ABD doğumlu olduğu için onlar için herhangi bir girişimde bulunmadım).
    • ÖNERİ: Minareden düşenlerin deneyimleri bize çok yol gösterici oldu ve süreç boyunca green card olayını çekirdek aile dışında kimse ile paylaşmama kararı aldık ve bu durumun konforunu süreç boyunca yaşadık. Hatta vize onayımızı bile hala hiç kimse ile paylaşamadık ve sizler ilk haberdar olanlarsınız, aramızda kalsın 😊
    • Forumda uzunca okumalar ve sahip olduğum CN in Ankara’da hiçbir şansı olmadığına kendimi ikna ettikten sonrasında; FAM yasasından destek alarak 03 Haziran 2024 tarihinde KCC aracılığıyla dosyamı Viyana’ya taşıdım. Tabii ki bu konsolosluk seçimi kararında en belirleyici olan hususi pasaporta sahip olmamızdı.
    • Başlangıçta bir ihtimal haziran ayı, olmaz ise temmuz ayında kesin current olmayı beklerken, uzunca bir bekleyiş ve açıklanan öngörülemez bültenler sonrasında nihayet 18 Temmuz 2025 tarihinde KCC tarafından mülakat tarihimizin 18 Eylül 2025’te Viyana’da olacağı bilgilendirmesi yapıldı.
    • Benim ve eşimin eğitim alanında çalışmamızı ve verilen mülakat tarihinde eğitim kurumlarının faaliyette olacağı bilgisini paylaşarak Viyana konsolosluğundan mümkünse daha erken bir mülakat tarihi talebinde bulundum. Sanırım talebimiz uygun görüldü ve uygun boşluk vardı, mülakat tarihinin 03 Eylül 2025 olarak revize edildiği bilgilendirmesi yapıldı. Bu arada yeri gelmişken bir kocaman teşekkürde iyi niyetli ve yardımcı olan Viyana konsolosluğu çalışanlarına. Sadece bizim özel durumumuz değil, okumuş olduğum diğer pek çok deneyimde de benzer ilgi, alaka ve yardım etme isteği ile karşılaştım.
    • Mülakat tarihimizi ve ağustos ayının ilk haftasında şehir hastanesinde yaptırmış olduğumuz antikor test sonuçlarını Molnar’ın kliniğine yollayarak eksik aşılar için bilgilendirme ve sağlık muayenesi randevusu talebinde bulundum.29 Ağustos 2025 için sağlık muayenesi randevusu oluşturuldu, benim ve eşimin TDaP ve Hepatit B aşılarımızın yapılması gerektiği bilgisi verildi.
    • Sağlık muayenesinden 10 gün önce aile hekimliğinde Tetraxim (TDaP) ve ikişer doz pediatrik Hepatit B aşıları ücretsiz olarak yapıldı. Aile hekimimizden hangi aşıların yapıldığına dair imzalı ve kaşeli birer belge aldık.
    • 28 Ağustos 2025 günü Viyana’ya uçarak, 29 Ağustos 2025 günü olan sağlık muayenesine girdik. Önceki deneyimlerden farkı olmayan bir muayene sürecini yaşadıktan ve iki kişi için € 760 hafifledikten sonra röntgen çekimi için ilgili merkeze yönlendirildik. Maalesef ki sigara içen biri olarak, beni en tedirgin eden olay röntgen sonucunu beklemekti. Malum, akciğerlerde olası bir şüphe durumunda balgam testine kalmak bizim için DV sürecinin sona ermesi olacaktı. Röntgen CD lerinin teslimi ve herhangi bir sorun olmadığı, sonuçların elektronik olarak kliniğe iletileceği bilgisi verildikten sonra vizeyi alacağımızdan emindim.
    • 03 Eylül 2025 saat 13:00 deki mülakata kadar güzel Viyana’yı gezme fırsatımız oldu. Bu arada Viyana’da yaşayan tanıdıklarımız olması nedeniyle kalma, ulaşım ve gezme bizim için oldukça konforluydu. Konsolosluk mülakatı diğer deneyimlerde anlatıldığı gibi gerçekten işin en kolay kısmı. İstenen belgeler sadece emailde sizden talep edilen belgeler (Tabii ki herkes gibi benim de götürmüş olduğum bir sürü ekstra belge vardı ama gerek olmadı) ve sorulan sorular benzer sorulardı. Mülakatın bizim için tek adrenalin seviyesi yüksek bölümü; belgelerin görevli tarafından istendiği anda Amerika’da yaşamış olduğumuz döneme dair de sabıka kaydının istenmiş olduğu bölümdü. Amerika için background check işlemini kendilerinin zaten yaptığını ve böyle bir belgenin gerekli olmadığını düşündüğümü söyledikten sonra bir dakika müsaade isteyip mikrofonu kapatarak birisi ile görüştükten sonra sırıtarak gelip, özür dileyerek “evet gerçekten gerek yokmuş” deyinceye kadar geçen süre bana biraz uzun geldi. Bu arada tecrübeli Türk konsolosluk çalışanı Alize Hanım orada değildi. Sanırım önceki deneyimlerden okuduğum kadarıyla bu dönemde izinli. Kendisi izinli olmasa bu kısa süreli soğuk duş etkisi yaşanmazdı diye düşünüyorum.
    • Ertesi gün, 04 Eylül 2025, email ile vize basılı pasaportlarımızı ve immigration report zarflarını (kapalı sarı zarflar) alabileceğimiz bilgisi geldikten sonra konsolosluğa gittik ve evrakların teslimi ve ne yapılması gerektiği bilgilendirmesi yapıldı (USCIS ödemesi, vizenin geçerli olduğu tarihe kadar giriş yapılması, vs).
      Böylece DV sürecinin bu aşaması bizim için tamamlanmış oldu. Green card basımı sürecinde ve Amerika deneyimlerinde forumdan faydalanmaya ve kendi deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim. Foruma emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eder, hepinize kolaylıklar dilerim.
  • ⭐⭐⭐

@serro
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@serro

Tebrikler, bundan sonraki göç sürecinde de kolaylıklar 🍀

• Herkese merhabalar bu gün Japonya’da vize mülakatına girdim her şey güzel geçti detaylı olarak zaten gruba süreci yazacağım 🙂

Ama öncesinde bir sorum olacak vize durumumu nerden göreceğim ?

• @serro Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar...

• @mertcanaydin en ince ayrıntısına kadar bekliyoruz hayırlı olsun vizeniz yeni yaşamınızda şans ve başarı sizinle olsun ✨

• ⭐⭐

@mertcanaydin selamlar, hayirli olsun, deneyimlerinizi bekliyoruz. Asagidaki siteden cn nizin girerek durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Cn nizin yazarken 0 lar olmayacak sekilde yazip giris yapmaniz gerekiyor.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4847/ceac-status-check-visa-status-check-niv-iv?_=1757426362865

• Hong kong’a giden arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz? 25 eylül de sağlık randevumuz var 14 ekim’de ise vize mülakatı. Qatar airways ile gitmeyi düşünüyoruz Thy ile yarı yarıya daha uygun ama koltuk seçimi ekstra ücretli 2 bilet alsak yan yana koltuklarmı veriyolar yoksa rastgele mi tecrübe eden arkadaşlar vardır umarım. Bir de gidiş-dönüş bilette dönüşü bir aksiliğe karşı almamalımıyız kararsız kaldım teşekkürler

• @Cihat-58, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Hong kong’a giden arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz? 25 eylül de sağlık randevumuz var 14 ekim’de ise vize mülakatı. Qatar airways ile gitmeyi düşünüyoruz Thy ile yarı yarıya daha uygun ama koltuk seçimi ekstra ücretli 2 bilet alsak yan yana koltuklarmı veriyolar yoksa rastgele mi tecrübe eden arkadaşlar vardır umarım. Bir de gidiş-dönüş bilette dönüşü bir aksiliğe karşı almamalımıyız kararsız kaldım teşekkürler

Qatar ile gittik ama koltukları satın aldık. Tahminen random dağıtıyorlardir koltuk satın almadığında. Diğer şirketlerde öyle. Buraya gelen arkadaşlardan dönüş biletini almayanlar oldu. Birisi Çin aktarmalı bir Asia hava yoluydu sanırım dönüş bileti almamıştı. Qatar dönüş biletini sorguluyor .size uçağa binmeden soracak ve aldıracak yüksek bir ihtimal. Bize binmeden dönüş biletimizi sordular henüz Türkiye deyken. Biz dönüş biletini esnek aldık, yüksek tutarlar çıkabiliyor değiştirmek istediğinizde 1.5k - 3k usd gibi

• @Cihat-58 koltuk seçimi yapmasanızda eşleri aileyi yan yana veriyorlar benim Avrupa için deneyimlerime göre. Hongkong için de aynıdır sanırım.

• @Cihat-58 Bu arada Thai Airways çok iyiydi, aktarmalara dikkat edin. Bagaj hakkına da keza dikkat edin. Koltukları ve ekstra kg çıkarsa hiç acımıyorlar. 10kg fark çıktı diye 7500tl ödedim ben de. Dönüş bileti biraz rizikolu iş, alırsınız ama vizeyi biraz sonraya verirler biletleriniz yanar, almazsanız belki erken verirler otelden yana karınız olur. Vizeyi basılı aldıktan sonraki aşamada hızlıca dönersiniz. Zaten çok farketmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cihat-58

DV2026 talihlisi olarak sorunuzun konusu ve cevabı için doğru konu başlığı bu başlık değil ancak aşağıdaki iletiyi inceleyebilirsiniz Qatar Airways ile yapmayı planladığınız uçuş kapsamındaki dönüş bileti için.

https://yesilkartforum.com/forum/post/482811

• Arkadaşlar sonunda mutlakat günü geldi eşim ve benim vizemiz onaylandını. Fakat pasaportun gönderileceği adresi girme işini bir türlü beceremedim. Konu ile alakalı onlarca araştırma yaptım tarif eden bir platform da bulamadım. Şu an pasaportum bana nasıl gelecek bilemiyorum. Gerekirse Ankara ya gider elden alırım diye düşünüyorum 😔

• ⭐⭐⭐⭐

@nailyildirim, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar sonunda mutlakat günü geldi eşim ve benim vizemiz onaylandını. Fakat pasaportun gönderileceği adresi girme işini bir türlü beceremedim. Konu ile alakalı onlarca araştırma yaptım tarif eden bir platform da bulamadım. Şu an pasaportum bana nasıl gelecek bilemiyorum. Gerekirse Ankara ya gider elden alırım diye düşünüyorum 😔

Daha önce de soru sormuşsunuz ve size bir kaç kez imzanız olmadığı için cevap verilememiş ve tamamlamanız istenmiş.
    Lütfen imzanızı tamamlayınız.
    Kolay gelsin.

• @Sinan-D, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@onuru hayırlı olsun tebrikler

Merhabalar grupları araştırırken dosya numaranızı gördüm konuyla alakalı değil ve affınıza sığınarak merak ettiğim bi konu var green card başvurunuzu hangi tarihte yaptınız? Şimdiden vereceğiniz cevap için çok teşekkür ederim ve diğer kazanan tüm arkadaşların green card başvuru tarihi nedir ?

• gürcistan da mülakata giren arkadaşlar varmı varsa bilgilendirebilirler mi

• ⭐⭐⭐⭐

@can-6, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

gürcistan da mülakata giren arkadaşlar varmı varsa bilgilendirebilirler mi

Siz eğer 2026 talihlisi iseniz imzanızdaki CN bilgisini düzeltin lütfen, 2025 yazıyor.

• Merhabalar, bugün vize mülakatıma girip vize onayımı aldım. Pasaportumu alıp eve döndüğümde deneyimlerimi aktaracağım.

• @gdv25 Hocam selamlar, Green Card kazanmışsınız sanırım. Size bir şey soracaktım

• @nailyildirim bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. VFS global elden teslim almak istedim. Randevu oluşturamadım. Hangi adımların izleneceğini bilmiyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |