Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Ardando

Rica ederim, gözünüz aydın.
    Deneyiminizi de okumak dileğiyle 🙏🏻

• Merhaba Arkadaşlar,

Hong Kong deneyimi hakkında bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum. Umarın bir kaçınıza faydası olur.
    Bizim aklımıza takılan sorular ve nasıl olması gerektiğini aşağıda bulabilirsiniz.

Sağlık :
    Antikor testi bir kere mi iki kere mi yapılmalı?
    Bir kere yeterli, 2nl maili aldığınızda gidip antikor testi yaptırıp Tr versiyonunu çevirtin.
    Aşıları olduktan sonra tekrar antikor testi olmanıza gerek yok. Zaten antikorun vücutta oluşması 10 gün alıyor.
    İngilizce versiyonu verebilir miyim? Verebilirsin ama İngilizce versiyonunda Tr çıkan yerler var dikkat et, eğer tr çıkan nokta yoksa teslim edebilirsin.
    Eksik aşıları kesinlikle Türkiye de tamamlayın.
    Antikor testine göre eksik olanlar genelde polio su çiçeği veya hepatit b olabiliyor. Bu yüzden adacel veya boostrix Polio birisini seçin. Aşı kartınıza markasını yazdırabilirsiniz.
    Yukari daki yazdığımdan Türkiye de tüm antikor testine bakılabiliyor gibi anlaşılabilir.
    Türkiye de tüm talep edilen antikor testine bakılıyor mu? Hayır. Hepatit b, su çiçeği kabakulak o kadar. Polio yok. Gerekli mi? Değil. Kanıtlayamam polio olduğumu diyorsaniz tekrar boostrix olun, karma aşı olduğu için diğer bazı antikorlari içeriyor, ona göre önce bunu olun.
    Ekstra hiv benzeri bir hastalık içinde antikor testi olmanıza gerek yok.
    Antikor testini nerede olabilirim? Araştırma hastanesine enfeksiyon bölümü.

Hiç bir aşamada istenmeyen belgeyi zorla kurumlara vermeye çalışmayın.
    Randevu maili, antikor testi, pasaport fotokopisi ( arkasında usa ve tr address iletişim bilgileri) fotoğraf, aşı kartı tercümeli.

Çok mu endişeli bir kişisiniz? Hiç bir aşıyı olmadan antikor testini teslim esip eksikleri tamamlayıp sizi gönderirler. Stres yapmayın.

Mülakat Hakkında :
    En önemli nokta : uluslararası evlilik cüzdanınız varya onun orijinalini ve orijinal fotokopisi tüm dolu olan sayfalarını, sadece ilk sayfa yeterli değil ve bunun İngilizce çevirisini. Evet uluslararası olan belgenin İngilizce cevirisi. Çünkü dikkat ederseniz diğer sayfalar Fransızca

Hong Kong’daki mülakat süreci genellikle oldukça hızlı ve sade ilerliyor. Adaylar genelde kişi başı 1-2 dakikalık kısa sorularla karşılaşıyor. Öncesinde dosya teslim süreci yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.

İstenen belgeler şunlar:

Formül A (nüfus kayıt örneği)

Formül B

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Evlilik cüzdanı (evliyseniz)

Askerlik durum belgesi

Adli sicil kaydı

Lise diploması

(Varsa) Üniversite diploması

Sağlık raporu

ABD’deki irtibat kişisinin adı, adresi ve telefon numarası

Vesikalık fotoğraf

Şu anki pasaportunuz ve varsa önceki pasaportlarınız

Not: Eğer savunma sanayi, bilişim, devlet işleri gibi daha hassas alanlarda çalıştıysanız CV’niz istenebilir. Bazı kişilerde çalıştığı yerlerin kaydını istiyor, sgk unvan listesi olabilir.

Diğer notlar :
    Çevirmene gerek var mı? Yok. Eğer kendinize güveniyorsanız gidip mülakatınizi olun. Ben öyle yaptım vizemi aldım. Ben garanti olsun istiyorum ayakları? En garanti olan, İngilizcen var diyorsan gidip kontrolü ele alman. İngilizcenizden emin değilseniz, çevirmen tutabilirsiniz.

Hong Kong da bütün mülakata kadar beklemenize gerek yok. Tayland, Japonya gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Gitmeden sağlık kurumunun sizi tekrar çağıracak bir sebebi olmadığına emin olun.
    Hong Kong dan çıkıp tekrar girebilir miyim ülkeye? Şu an itibari ile evet her girişte 90 günlük kağıt veriyorlar damga basılmıyor pasaport a. Sonraki yıllarda ne olur bilemem.

Hong Kong da sıkılmadım diyen yorumlar var? Bura turistik açıdan çok zengin bir ülke değil. Yemekler standard bir kaç çeşit veya fast food opsiyonu. Ucuz bir şehir değil.

• Arkadaslar selamlar.Hk da girilen mulakattan 5 kazananda sapa saglam vizeli pasaportlarimizi almis bulunuyoruz 🙏 buradan oncelikle tum yonetici uylere ve sizlere saygimi sevgimi sunuyorum.hk icin soru sormak isteyen cekinmeden mesaj atabilir.
    Bu Forum bizlerin buralara kadar ilerlemesine sebep olan tek yer.ne danismanlar nede bir baskasi bu kadar yardimci olurdu hepinizi seviyoruz🙏🙏🙏

Mulakat deneyimim en yakin zamanda paylasicagim hepinize tesekkurler tekrardan…

• @Cansu-mer Dosya taşıma iptali Kasım 1 Öncesi sonrası vs herhangi yeni bir bilgi edinebildiniz mi? Hayrlı uğurlu olsun bu arada.

• Bu ileti silindi!

• @Cansu-mer Hayırlı olsun, her şey gönlünüzce olsun.

• @Ardando çok sevindim. Güzellikler getirsin, hayırlı olsun. 🙏🏻

• ⭐⭐⭐

@Bahadır-Yena
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Cansu-mer tebrikler

• @Fer-0 o konu hakkinda birsey soramadigimiz icin bilgim yok malesef

• Arkadaslar oncelikle degerli forum yoneticelerine ve bilgisi dahilinde elinden gelen yardimi esirgemeyen soz siz degerli yoldaslarima cok tesekkur ederim.
    2025 yili sonuclarini ogrendigimde baliye seyehat etme uzere gate de ucaga binmeyi bekliyorduk ve biz şok:)) gorduk sonuclari.O meshur sey degil bir amblem ve bir paragraf yazi . Dogal olarak 6-7 yildir surekli inancla Gc’a basvuran eşim havalara ucarken ben ise donup kaldim .Planladigimiz tatilimizin ilk 5-6 günü hayal ve inanmamakla gecti.
    Sonra danisman arayisina başladık çünkü komplike geldi biraz .Aaa youtube da gezinirken ne gorsem .
    Benim icin her gun 2-3 saat gezinecegim okuyacagim ve paylasacagim bir forum.
    Artik sira forumdaydi,sabah forum aksam forum.
    Zaman gectikce Fam yasasi ve dosya tasimayla ilgili yeni bilgiler akiyordu hatta hemen bizde tasima islemini yaptik .Kcc ye 2025 yili icerisinde hong kong da olacagimizi soyledigimiz bir mail ile dosyamiz tasinmis oldu.surec simdi her ay aciklanan currentlerdeydi .Malesefki son aya kaldik ve ucu ucuna kurtardik cunku cok alcak bitirdi ve daha onceki tecrube yasayanlar gibi bizde current olduktan sonra kcc ye yazdik ve gunu ogrendik.
    Saglik randevusu icin kcc nin verdigi gune gore dr nicolson ile konustuk.Saglik gununude ayarladimiza gore otel ve ucak biletlerini ayarlamak kalmisti ve hallettik onlari.Hersey step by step olarak ilerliyor.
    Evet saglik randevusuna 1 gun kala HK airporta inis yaptik havalimanindan octopus card alip bakiye yukle harcama yap kafan rahat . 80gb olan birde telefon hatti var onuda alin cok mantikli.ardindan biz The Arca adinda,roof havuzu olan adanin arkasinda diger otellere gore oda asiri genis ve yepyeni bishop leiden cok az farki vardi the arca tercihimiz oldu.
    saglikda ise mumkunse asinizi gelmeden 1 hafta hatta 2-3 gun kala olunki burda hatirlatma aşısı istemesinler.bizden hatirlatma asimizi yapmamiz istendi ve yaptirdik.

Tdap/Td :tetanoz,difteri,boğmaca
    Polio: Cocuk felci
    Kkk: kabakulak,kizamik,kizamikcik
    Hepatit B
    Varicella:su cicegi

Gereken diger evraklari zaten onlar mail ile istiyor sizden, fotograf ,maillesmeniz,kcc ile olan randevu tarihiniz ,pasaport fotokopisi,asi antikor testiniz asi kartiniz.

Saglik genel anlamda iyi ve yardimsever insanlar tarafindan kolay geciyor acikcasi.Korkulacak hicbirsey yok.gereken evrak ve saglik mulakatlarindan sonra size mulakattan once dosya teslim ediceklerini soyluyorlar ve o attiklari whatsppdan gelen mesaj ile evraklarinizi alip artik son asama olan konsolosluk gorusmesine geciyoruz.

bizden istenen belgeler.
    -sabika kaydi (ben ve eşim)
    -Formul a belgesi (ben ve eşim)
    -Formul b belgesi (ben ve eşim)
    -Vukuatli nufus kayit örn.(ben ve eşim)
    -askerlik belgesi (esimden)
    -Lise diplomasi (benden )
    -universite diplomasi (benden)
    -Evlilik cüzdanı (benden ve esimden )
    -fotograf 2 adet ama 5 adet yaptirin.

bu evraklar disinda belge istemedi benden ancak aile ve es durumlarina gore degisiklik gosterdigini,forumdan bir arkadasimiz esini ve cocuklarini getirmedigi icin sgk hizmet,isyeri unvan
    gibi garip istekleri oldu allahtan hazirlikliydi arkadas ve evraklari verdi sorunsuz oda halletti.
    Bu arada gordugunuz herseye listedekiler ve turkce bir kelime gecen herseye tercume yaptirdik.apostil vs noter onayi yaptirdik ama gerek yokmus galiba 🙂 iciniz nasil rahat edicekse artik.

mulakatta sorulan sorular cok klasik ve basitti.
    suc isledinmi /hayir
    onceden amerikada bulundunmu/hayir
    vizesine basvurdunmu /hayir
    okay dedi baskada bisey sormadi 1 dakika surmedi bile mulakat.
    ertesi gun ise sabah mailimiz geldi ve pasaportlarimizi almaya gittik.
    Simdilik durum bu sekilde.Bana nasil yardimci olundugsa bildigim bilgileri paylasmak icin burdayim .Forum ailesine sonsuz tesekkurler …

• @Cansu-mer öncelikle tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. Eşi ve çocuklarıyla gitmeyen arkadaşın ismini biliyor musunuz forumda onun mülakatını okumak isterim. Ben şimdiye kadar bütün hong Kong mülakat deneyimlerini okumuştum. Ancak ailesiyle gitmeyerek vize onayını alan bir mülakat deneyimi hatırlamıyorum. Benzer durumu bende yaşayabilirim. O yüzden tecrübe edinmek açısından o mülakat deneyimini okumak isterim. İlgili mülakatı kim yazmıştı hatırlıyor musunuz ?

• @06adm38 kendisi donus yapicak konustum biraz once .bi sikinti yasamadik ama ekstra evrak istediler ondan .

• @06adm38 merhaba o kişi şahsen benim. Zor bi süreçti bir kaç defa karar ve planlar değişti. Bugün yarın deniyimi paylaşağım. Ayrıntılı birşey sormak isterseniz seve seve yardımcı olurum.

• @Cansu-mer teşekkürler geri dönüşünüzü bekliyorum

• @Mogi merhaba, çalışandan çalışana fark eder mi bilmiyorum ama biz bankadan türkçe dilinde aldığımız hesap dökümünü ve TL hesapta topladığımız bakiyeyi gösterdik, USD karşılığı da yazmamasına rağmen bizimle ilgilenen memur sorgusuz kabul etti. Sadece kendisine toplam bakiyenin nerede yazdığını gösterdim.

• Hayırlı olsun adınıza sevindim, son bültende aktif olup vizesine ulaşan sayılı kişilerdeniz. Şansımızı iyi değerlendirdik.
    @Ardando

• Kendi adıma uzun uzun mülakat deneyimi yazmıyorum zaten süreninde sonuna geldik ve yeni kurallar geçerli artık ama merak edilen varsa yanıtlamak isterim. Sevgili @Flight101 hocamın sağlık ve mülakat icin dediği herşey harfiyen benim içinde geçerli oldu. Viyana size vizeyi vermek icin her türlü yardımcı oluyor. Forumda emeği geçen herkese teşekkürler. Şimdi aktif olup ilk giriş deneyimi ve sonrasındaki önerilere yönelme zamanı.

• @ibrahimyuce teşekkürler

• @emrah-hız kusura bakmayın taşınma sürecinde olduğumuz için daha yeni gördüm Forum’a ancak girebildim. Benim aşılarımın çoğu tamamdı zaten tdap ve infulanza oldum. Eşim hamile olduğu için sadece infulanza oldu.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |