Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.7k 516

• @Cansu-mer Hayırlı olsun, her şey gönlünüzce olsun.

• @Ardando çok sevindim. Güzellikler getirsin, hayırlı olsun. 🙏🏻

• @Bahadır-Yena
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Cansu-mer tebrikler

• @Fer-0 o konu hakkinda birsey soramadigimiz icin bilgim yok malesef

• Arkadaslar oncelikle degerli forum yoneticelerine ve bilgisi dahilinde elinden gelen yardimi esirgemeyen soz siz degerli yoldaslarima cok tesekkur ederim.
    2025 yili sonuclarini ogrendigimde baliye seyehat etme uzere gate de ucaga binmeyi bekliyorduk ve biz şok:)) gorduk sonuclari.O meshur sey degil bir amblem ve bir paragraf yazi . Dogal olarak 6-7 yildir surekli inancla Gc’a basvuran eşim havalara ucarken ben ise donup kaldim .Planladigimiz tatilimizin ilk 5-6 günü hayal ve inanmamakla gecti.
    Sonra danisman arayisina başladık çünkü komplike geldi biraz .Aaa youtube da gezinirken ne gorsem .
    Benim icin her gun 2-3 saat gezinecegim okuyacagim ve paylasacagim bir forum.
    Artik sira forumdaydi,sabah forum aksam forum.
    Zaman gectikce Fam yasasi ve dosya tasimayla ilgili yeni bilgiler akiyordu hatta hemen bizde tasima islemini yaptik .Kcc ye 2025 yili icerisinde hong kong da olacagimizi soyledigimiz bir mail ile dosyamiz tasinmis oldu.surec simdi her ay aciklanan currentlerdeydi .Malesefki son aya kaldik ve ucu ucuna kurtardik cunku cok alcak bitirdi ve daha onceki tecrube yasayanlar gibi bizde current olduktan sonra kcc ye yazdik ve gunu ogrendik.
    Saglik randevusu icin kcc nin verdigi gune gore dr nicolson ile konustuk.Saglik gununude ayarladimiza gore otel ve ucak biletlerini ayarlamak kalmisti ve hallettik onlari.Hersey step by step olarak ilerliyor.
    Evet saglik randevusuna 1 gun kala HK airporta inis yaptik havalimanindan octopus card alip bakiye yukle harcama yap kafan rahat . 80gb olan birde telefon hatti var onuda alin cok mantikli.ardindan biz The Arca adinda,roof havuzu olan adanin arkasinda diger otellere gore oda asiri genis ve yepyeni bishop leiden cok az farki vardi the arca tercihimiz oldu.
    saglikda ise mumkunse asinizi gelmeden 1 hafta hatta 2-3 gun kala olunki burda hatirlatma aşısı istemesinler.bizden hatirlatma asimizi yapmamiz istendi ve yaptirdik.

Tdap/Td :tetanoz,difteri,boğmaca
    Polio: Cocuk felci
    Kkk: kabakulak,kizamik,kizamikcik
    Hepatit B
    Varicella:su cicegi

Gereken diger evraklari zaten onlar mail ile istiyor sizden, fotograf ,maillesmeniz,kcc ile olan randevu tarihiniz ,pasaport fotokopisi,asi antikor testiniz asi kartiniz.

Saglik genel anlamda iyi ve yardimsever insanlar tarafindan kolay geciyor acikcasi.Korkulacak hicbirsey yok.gereken evrak ve saglik mulakatlarindan sonra size mulakattan once dosya teslim ediceklerini soyluyorlar ve o attiklari whatsppdan gelen mesaj ile evraklarinizi alip artik son asama olan konsolosluk gorusmesine geciyoruz.

bizden istenen belgeler.
    -sabika kaydi (ben ve eşim)
    -Formul a belgesi (ben ve eşim)
    -Formul b belgesi (ben ve eşim)
    -Vukuatli nufus kayit örn.(ben ve eşim)
    -askerlik belgesi (esimden)
    -Lise diplomasi (benden )
    -universite diplomasi (benden)
    -Evlilik cüzdanı (benden ve esimden )
    -fotograf 2 adet ama 5 adet yaptirin.

bu evraklar disinda belge istemedi benden ancak aile ve es durumlarina gore degisiklik gosterdigini,forumdan bir arkadasimiz esini ve cocuklarini getirmedigi icin sgk hizmet,isyeri unvan
    gibi garip istekleri oldu allahtan hazirlikliydi arkadas ve evraklari verdi sorunsuz oda halletti.
    Bu arada gordugunuz herseye listedekiler ve turkce bir kelime gecen herseye tercume yaptirdik.apostil vs noter onayi yaptirdik ama gerek yokmus galiba :) iciniz nasil rahat edicekse artik.

mulakatta sorulan sorular cok klasik ve basitti.
    suc isledinmi /hayir
    onceden amerikada bulundunmu/hayir
    vizesine basvurdunmu /hayir
    okay dedi baskada bisey sormadi 1 dakika surmedi bile mulakat.
    ertesi gun ise sabah mailimiz geldi ve pasaportlarimizi almaya gittik.
    Simdilik durum bu sekilde.Bana nasil yardimci olundugsa bildigim bilgileri paylasmak icin burdayim .Forum ailesine sonsuz tesekkurler …

• @Cansu-mer öncelikle tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. Eşi ve çocuklarıyla gitmeyen arkadaşın ismini biliyor musunuz forumda onun mülakatını okumak isterim. Ben şimdiye kadar bütün hong Kong mülakat deneyimlerini okumuştum. Ancak ailesiyle gitmeyerek vize onayını alan bir mülakat deneyimi hatırlamıyorum. Benzer durumu bende yaşayabilirim. O yüzden tecrübe edinmek açısından o mülakat deneyimini okumak isterim. İlgili mülakatı kim yazmıştı hatırlıyor musunuz ?

• @06adm38 kendisi donus yapicak konustum biraz once .bi sikinti yasamadik ama ekstra evrak istediler ondan .

• @06adm38 merhaba o kişi şahsen benim. Zor bi süreçti bir kaç defa karar ve planlar değişti. Bugün yarın deniyimi paylaşağım. Ayrıntılı birşey sormak isterseniz seve seve yardımcı olurum.

• @Cansu-mer teşekkürler geri dönüşünüzü bekliyorum

• @Mogi merhaba, çalışandan çalışana fark eder mi bilmiyorum ama biz bankadan türkçe dilinde aldığımız hesap dökümünü ve TL hesapta topladığımız bakiyeyi gösterdik, USD karşılığı da yazmamasına rağmen bizimle ilgilenen memur sorgusuz kabul etti. Sadece kendisine toplam bakiyenin nerede yazdığını gösterdim.

• Hayırlı olsun adınıza sevindim, son bültende aktif olup vizesine ulaşan sayılı kişilerdeniz. Şansımızı iyi değerlendirdik.
    @Ardando

• Kendi adıma uzun uzun mülakat deneyimi yazmıyorum zaten süreninde sonuna geldik ve yeni kurallar geçerli artık ama merak edilen varsa yanıtlamak isterim. Sevgili @Flight101 hocamın sağlık ve mülakat icin dediği herşey harfiyen benim içinde geçerli oldu. Viyana size vizeyi vermek icin her türlü yardımcı oluyor. Forumda emeği geçen herkese teşekkürler. Şimdi aktif olup ilk giriş deneyimi ve sonrasındaki önerilere yönelme zamanı.

• @ibrahimyuce teşekkürler

• @emrah-hız kusura bakmayın taşınma sürecinde olduğumuz için daha yeni gördüm Forum’a ancak girebildim. Benim aşılarımın çoğu tamamdı zaten tdap ve infulanza oldum. Eşim hamile olduğu için sadece infulanza oldu.

• Herkese iyi haftalar değerli forumdaşlar. DV2025 döneminin son düzlüğüne girmiş olduğumuz şu dönemde 03 Eylül 2025 tarihinde Viyana Konsolosluğunda gerçekleşen vize görüşmemizin olumlu sonuçlanarak, vizelerimizin basılı olduğu pasaportlar ve eşlik eden kapalı zarflar ile Türkiye’ye intikal ettiğimiz bilgisini sizlerle paylaşmak isterim.
    Başlangıçtan itibaren deneyimimiz şu şekilde gerçekleşti:

• DV2025 çekilişine ben ve eşim ayrı ayrı katıldık.
    • 04 Mayıs 2024 tarihinde DV2025 çekiliş sonuçları açıklandı ve ben çekilişi kazanan talihliydim.
    • Bu esnada Yeşilkart forum ile tanıştım ve süreç boyunca çok faydalandım.
    • 10 Mayıs 2024 tarihinde defalarca kontrolden sonra benim ve eşimin DS260 formlarını doldurarak submit ettim (Kızım ve oğlum ABD doğumlu olduğu için onlar için herhangi bir girişimde bulunmadım).
    • ÖNERİ: Minareden düşenlerin deneyimleri bize çok yol gösterici oldu ve süreç boyunca green card olayını çekirdek aile dışında kimse ile paylaşmama kararı aldık ve bu durumun konforunu süreç boyunca yaşadık. Hatta vize onayımızı bile hala hiç kimse ile paylaşamadık ve sizler ilk haberdar olanlarsınız, aramızda kalsın 😊
    • Forumda uzunca okumalar ve sahip olduğum CN in Ankara’da hiçbir şansı olmadığına kendimi ikna ettikten sonrasında; FAM yasasından destek alarak 03 Haziran 2024 tarihinde KCC aracılığıyla dosyamı Viyana’ya taşıdım. Tabii ki bu konsolosluk seçimi kararında en belirleyici olan hususi pasaporta sahip olmamızdı.
    • Başlangıçta bir ihtimal haziran ayı, olmaz ise temmuz ayında kesin current olmayı beklerken, uzunca bir bekleyiş ve açıklanan öngörülemez bültenler sonrasında nihayet 18 Temmuz 2025 tarihinde KCC tarafından mülakat tarihimizin 18 Eylül 2025’te Viyana’da olacağı bilgilendirmesi yapıldı.
    • Benim ve eşimin eğitim alanında çalışmamızı ve verilen mülakat tarihinde eğitim kurumlarının faaliyette olacağı bilgisini paylaşarak Viyana konsolosluğundan mümkünse daha erken bir mülakat tarihi talebinde bulundum. Sanırım talebimiz uygun görüldü ve uygun boşluk vardı, mülakat tarihinin 03 Eylül 2025 olarak revize edildiği bilgilendirmesi yapıldı. Bu arada yeri gelmişken bir kocaman teşekkürde iyi niyetli ve yardımcı olan Viyana konsolosluğu çalışanlarına. Sadece bizim özel durumumuz değil, okumuş olduğum diğer pek çok deneyimde de benzer ilgi, alaka ve yardım etme isteği ile karşılaştım.
    • Mülakat tarihimizi ve ağustos ayının ilk haftasında şehir hastanesinde yaptırmış olduğumuz antikor test sonuçlarını Molnar’ın kliniğine yollayarak eksik aşılar için bilgilendirme ve sağlık muayenesi randevusu talebinde bulundum.29 Ağustos 2025 için sağlık muayenesi randevusu oluşturuldu, benim ve eşimin TDaP ve Hepatit B aşılarımızın yapılması gerektiği bilgisi verildi.
    • Sağlık muayenesinden 10 gün önce aile hekimliğinde Tetraxim (TDaP) ve ikişer doz pediatrik Hepatit B aşıları ücretsiz olarak yapıldı. Aile hekimimizden hangi aşıların yapıldığına dair imzalı ve kaşeli birer belge aldık.
    • 28 Ağustos 2025 günü Viyana’ya uçarak, 29 Ağustos 2025 günü olan sağlık muayenesine girdik. Önceki deneyimlerden farkı olmayan bir muayene sürecini yaşadıktan ve iki kişi için € 760 hafifledikten sonra röntgen çekimi için ilgili merkeze yönlendirildik. Maalesef ki sigara içen biri olarak, beni en tedirgin eden olay röntgen sonucunu beklemekti. Malum, akciğerlerde olası bir şüphe durumunda balgam testine kalmak bizim için DV sürecinin sona ermesi olacaktı. Röntgen CD lerinin teslimi ve herhangi bir sorun olmadığı, sonuçların elektronik olarak kliniğe iletileceği bilgisi verildikten sonra vizeyi alacağımızdan emindim.
    • 03 Eylül 2025 saat 13:00 deki mülakata kadar güzel Viyana’yı gezme fırsatımız oldu. Bu arada Viyana’da yaşayan tanıdıklarımız olması nedeniyle kalma, ulaşım ve gezme bizim için oldukça konforluydu. Konsolosluk mülakatı diğer deneyimlerde anlatıldığı gibi gerçekten işin en kolay kısmı. İstenen belgeler sadece emailde sizden talep edilen belgeler (Tabii ki herkes gibi benim de götürmüş olduğum bir sürü ekstra belge vardı ama gerek olmadı) ve sorulan sorular benzer sorulardı. Mülakatın bizim için tek adrenalin seviyesi yüksek bölümü; belgelerin görevli tarafından istendiği anda Amerika’da yaşamış olduğumuz döneme dair de sabıka kaydının istenmiş olduğu bölümdü. Amerika için background check işlemini kendilerinin zaten yaptığını ve böyle bir belgenin gerekli olmadığını düşündüğümü söyledikten sonra bir dakika müsaade isteyip mikrofonu kapatarak birisi ile görüştükten sonra sırıtarak gelip, özür dileyerek “evet gerçekten gerek yokmuş” deyinceye kadar geçen süre bana biraz uzun geldi. Bu arada tecrübeli Türk konsolosluk çalışanı Alize Hanım orada değildi. Sanırım önceki deneyimlerden okuduğum kadarıyla bu dönemde izinli. Kendisi izinli olmasa bu kısa süreli soğuk duş etkisi yaşanmazdı diye düşünüyorum.
    • Ertesi gün, 04 Eylül 2025, email ile vize basılı pasaportlarımızı ve immigration report zarflarını (kapalı sarı zarflar) alabileceğimiz bilgisi geldikten sonra konsolosluğa gittik ve evrakların teslimi ve ne yapılması gerektiği bilgilendirmesi yapıldı (USCIS ödemesi, vizenin geçerli olduğu tarihe kadar giriş yapılması, vs).
      Böylece DV sürecinin bu aşaması bizim için tamamlanmış oldu. Green card basımı sürecinde ve Amerika deneyimlerinde forumdan faydalanmaya ve kendi deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim. Foruma emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eder, hepinize kolaylıklar dilerim.
  • ⭐⭐⭐

@serro
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@serro

Tebrikler, bundan sonraki göç sürecinde de kolaylıklar 🍀

• Herkese merhabalar bu gün Japonya’da vize mülakatına girdim her şey güzel geçti detaylı olarak zaten gruba süreci yazacağım :)

Ama öncesinde bir sorum olacak vize durumumu nerden göreceğim ?

• @serro Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k