Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Bluey Yazdığınız yazı çok umut dolu. Aileniz adına çok sevindim hayırlı olsun yeni hayatınızda ve yeni kıtanızda şans hep yaninızda mutlulukla birlikte olsun.

• Zorlu uzun bir sürecin ardından bugün mülakattan bayrak alarak ayrıldık. 3 gündür viyanada hasta bir şekilde mülakatı beklerken bu iyi haber ile gelen rahatlama cok iyi oldu. Deneyimleri otele gecince yazacagım 🙂

• @STBM merhaba. Kendiniz teslim almak için siteden hangi bölümü seçmemiz gerekiyor. Vize görüşmesinden kaç gün sonra alabiliyoruz. Ertesi gün alabilir miyiz. Ankara VFSglobelden mi aldınız. Bildiğim kadarı ile orası da randevulu çalışıyor.

Bu konu hakkında lütfen desteklerinize ihtiyacım var

• @Nacrumates geçmiş olsun, bayrak ilaç gibi gelmiştir 🙂 hayırlı olsun, darısı başımıza inşallah 2 gün sonra..

• @teoman-erbey
    Genelde mülakattan 1-3 gün sonra mail olarak geliyor. Mail bazen çöp kutusuna düşebilir. Donotreply GTS Premium Delivery….diye görünüyor . İçinde Vfs globalden pasaportunuzu geri alacağınız link ve UID ve HAL diye bi numara var. Onunla randevu alıyorsunuz.
    Vfs globalden kendiniz alcaksanız “Pick Up”ı seçiyorsunuz. ABD Konsolosluğuyla çalışan VFS’nin Ankara ofis adresi Mahal Ankara avmnin alt katında. ( Google haritalarda AB ülkelerine hizmet veren farklı bir adres görünüyor) VFS normalde randevusuz pasaportları vermiyor. Randevu alıp daha erken giderseniz biraz nazlanıyorlar ama şehir dışından gelmişseniz ve aciliyetiniz varsa yardımcı oluyorlar. Vermeyebilirler de. Risk almak size kalmış. Ama herşeye rağmen randevu alıp kare kodunu muhafaza edin.

• @Bluey yolunuz açık olsun .geçen hafta houstondaydım.tırcılık maceram başladı.şimdi de İngilizce geliştirme derdine düştüm.zaman çok hızlı geçti 7 ay olmuş geleli:)

• Herkese merhaba, 7 Eylül itibariyle yolculuğumuz başlıyor ve asıl talihli olan eşimin kimlik kartının çipi düşmüş durumda yenilemek için vakit kalmadı. Yukarıdaki yorumlarda "kimlik kartını comfirm etmek için istiyorlar" yazısını görünce mülakata yakın tarihli girenlerden bilgi almak istedim. Kimlik kartı istenen evraklarda hiçbir yerde geçmiyor ancak özel durumlar dışında talep edildi mi acaba? (Viyana)

• Bizden talep edilmedi. Sadece bugün pasaportumuzu alırken ID istediler ehliyeti gösterdim kabul ettiler.
    @Mogi

• @Nacrumates, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Bizden talep edilmedi. Sadece bugün pasaportumuzu alırken ID istediler ehliyeti gösterdim kabul ettiler.
    @Mogi

Çok teşekkürler bilgi için, sizin için de hayırlı uğurlu olsun.

• Öncelikle aylardır tüm mülakat deneyimlerini okuyorum ama sanırım son ana gelmenin stresi ile bazı bilgiler uçtu gitti. Teb'de varlık dökümünü aldık ancak belgeyi ingilizce veremiyorlarmış. Hesapta hiç dolar yok ama diğer birikimlerin toplamında alt toplamda dolar karşılığı yazıyor. Parayı USD olarak tutmamanın bir sıkıntısı olur mu, genelde herkes hesabında dolar beyan etti diye hatırlıyorum. Farklı örneği olan var mıdır ve belgenin Türkçe olması sorun yaratır mı ya da ne önerirsiniz?

*Benzer bir soru olduysa ve atladıysam da affola.

• Dolar karşılığı olan kısmı elinizle gösterip verirseniz işaretliyolar bizimki ingilizceydi ve mobil uygulama üzerinden tek sayfa şeklinde almıştım hiç sorun olmadı.
    @Mogi

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Mogi Mülakat esnasında kimlik sormuyorlar. pasaportunuzu verip ertesi gün almak için gittiğinizde kim olduğunuzu gösteren bir şey göstermeniz gerekiyor. Ben ehliyeti gösterdim. sadece bakıp içeri aldılar.

• Herkese merhaba,
    Viyana mülakat deneyimimi paylaşmak için yazıyorum. Ancak mülakat deneyimi gayet klasik, forumda yazılan birçok ileti ile aynı. Ben o sürece gelene kadar farklı deneyimler ve sistemsel problemler yaşadım. Belki bunlar forum arşivi için kıymetli olabilir diye paylaşmak istiyorum.
    Kanada'da yaşadığım için mülakat yerim buradaki Montreal konsolosluğu idi. Beni dosya taşımadan, sorunsuz olarak burada mülakat alacağım bir sürecin beklediğini düşünüyordum. Ancak durum öyle olmadı KCC dosyamı atladı ve benden sonraki dosyalara mülakat vermeye başladı. Bunun gibi sorun yaşayan olduysa buradaki paylaşımımı inceleyebilir, tekrar etmek istemiyorum. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/18079?_=1756945759643
    Bu iletideki süreçten sonra schengen başvuru sonucunu beklemeye başladım. Schengen 3 hafta sonra sonuçlandı ve 31 Ağustos 2025 e kadar vize almıştım. Hemen Viyana konsolosluğuna dosya taşımak istediğimin onayını yazdım, tarih olarak haziran ortasıydı. Viyana Temmuz Ağustos mülakatlarının dolduğunu eylül ayı için planlama yapabileceklerini yazdı! Hahaha vizem ağustos sonu bitiyordu! Ben vizemin ve pasaportumun fotoğrafını ekledim ve tekrar resmen yalvaran email ile destek rica ettim. Sürecimin zaten çok geciktiğini, sistemsel bir sorun yaşadığımı kibarca yazdım. Sonrasında Viyana'dan bu yanıtı alarak yine yıkıldım. Viyana’da KCC ile görüştüğünde aşağıdaki yanıtı almış:
    we inquired with KCC and this is their reply:
    This case has not been completely processed and will not be available for August scheduling.

KCC dosyamı işleme almıyor. Tip 1 cevabı alıyorum 4 aydır current durumdayım. Sistemde de dosyam hala KCC de gözüküyor. KCC aylardır aşağıdaki gibi dönüyor:
    Your DS-260 has been processed. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month.

Viyana benim görüşmemi Ağustos'a planlamayı kabul etmiş ama KCC dosyamı yine göndermiyor. Derken forumdan ve telegramdan konuştuğum 2 farklı kişi aynı gün "dosyanı açmayı denemek ister misin?" diye sordu. Bir anda aylardır hiç aklıma gelmeyen bu olasılık doğdu. Kaybedecek bir şeyim yoktu ve hemen dosya açma talebini KCC ile paylaştım. Aynı gün KCC'ye Viyana'ya dosyamı iletmemişsiniz ne sorun var dosyamda diye bir mesaj daha gönderdim. Bunlarla da yetinmedim üstüne mülakat yerimi ve tarihimi sorduğum bir mesaj daha gönderdim. KCC benim yaşadığım şehirden 3 saat önde. Genelde orada mesai başladığında bizde sabah 5 gibi otomatik uyanıp emaillerimi kontrol etmeye başlardım. Yine öyle oldu. KCC den bir çok yanıt almıştım, dosyamı açmışlar ve diğer emaillerime gelen aynı yanıt "mülakatınız Viyana'da 12 Ağustos'ta planlanmıştır!!!!!! Neeee! dosyamda bir düzenleme, değişiklik bile yapmadım. Sistem bir şekilde düzelmişti. Hemen Viyana'ya KCCden gelen mesajı gönderdim ve teyit etmelerini rica ettim. Sonrasında güzel haber 2 kez sorguladık bir sorun yok görüşmeye bekliyoruz diyerek prosedürler ile ilgili dönüş yaptılar.
    Benim sanki mülakatım o gün bitmişti. 3-4 aydır sürüncemede kalan durumum netleşmişti. Evraklarımız zaten hazırdı. Birkaç düzenleme yaptık ve yolculuk hazırlığına başladık. İşte aşağıda da normal geçen sağlık muayenemin ve mülakatımın özetini paylaşıyorum.
    Molnar Sağlık Muayenesi:
    Molnar ofisi ile muayeneden önce birkaç kez email trafiğimiz oldu. Kanada’dan geleceğimizi ve eksik bir evrak, aşı vb olması durumunda telafimizin çok zor olacağını açıkladık. Destek oldular, hızlı dönüş yaptılar. Bizim önceliğimiz aşılar oldu. Türkiye’de yaşamadığımız için çocukluk aşılarımızı kanıtlayabileceğimiz bir belge alamıyorduk. Antikor testi ile olmamız gereken aşıları belirledik ve 2024 sonunda aşılarımızı tamamladık. Antikor testi ile kanıtlayamadığımız aşıları da (polio gibi) tekrar Kanada’da olduk. Kanada’daki aile hekimimizden bize aşı kartı düzenlemesini istedik, o da bizden bir tablo talep etti. Bunu Molnar’dan rica ettik ama onlar bir liste gönderdi tabloları olmadığı için ben Kanada Toronto’daki Green card sağlık muayenesini yapan doktorun web sitesinde paylaştığı tabloyu aldım, Molnar’ın gönderdiği aşı listesini de ekleyerek ikisini aile hekimime verdim o bizim aşı kartımızı oluşturdu. Daha sonra bu belgeyi Molnar’a göndererek eksik aşımız olup olmadığını teyit ettim. Tam aşılanmışsınız sorunsuz görünüyor teyiti aldık. Ayrıca Viyana deneyimlerinde gözlük kullananlardan reçete istendiğini okumuştum. Reçetelerimiz Türkçeydi, bunları da gönderdik. Yine Molnar’dan onay aldık ama görüşme sırasında bize göz muayenesi hakkında bir işlem yapılmadı, reçete istenmedi.
    Muayenemiz sorunsuz geçti. Forumda yazılan her deneyim gibiydi. Aşı kartlarımız mülakat günü sabahı email ile gönderildi.

Mülakat Deneyimi
    Evraklarımızı alan memur yavaş ama dikkatliydi. Önce asıl adayın yani benim tüm evraklarımı aldı, ardından eşimin tüm evraklarını aldı. Parmak izlerimiz alındı.
    Bende sırasıyla lisans- master of science - lisans diplomaları vardı. Sadece son lisans diplomamı aldı. Master en yüksek derece olması sebebiyle özellikle sordum, ihtiyaç yok dedi. Diploma aslını, siyah beyaz fotokopisini ve barkodlu e devlet çıktısını verdim. Mülakat esnasında diploma aslını iade ettiler. Diploma çift dilli olduğu için tercüme ettirmedim.

2009-2010’da Fransa’da 10-11 ay civarı yaşamıştım. Polis kaydını forumda bulduğum bir link ile kazandığımı öğrendiğim zaman almıştım. Üstünden bir buçuk yıl geçtiği için hatırlayamadım ama e mail ile belli bir süre girebileceğiniz bir link gönderiyorlar. O linkte adli sicil kaydınıza ait evrak oluyor, indirmeniz gerekiyor çünkü belirlenen tarihten sonra evrağa ulaşamıyorsunuz. Bana 2-3 gün içinde dönüş yapmışlardı Fransa’dan.
    Görevli adli sicil kaydını istediği sırada bu detayı belirttim, 1 yıldan az yaşadığımı ama polis raporu aldığımı söyledim, teslim aldı. Belge Fransızca olduğu için tercüman onaylı İngilizce tercümesini de yaptırmıştım onu da teslim ettim. Mevcutta Kanada’da yaşadığımız için Türkiye, Kanada ve Fransa için adli sicil kaydı verdim.

Banka hesabıma ait mevcut varlıkları gösteren evrağı aldı. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren evrağımın da olduğunu belirttim, ihtiyaç olmadığını söyledi. Bence bu önemli, demek oluyor ki eğer hesabınızda toplu göstereceğiniz para hesabınıza son gün bile girse sorun yok. Sadece toplam bakiyeyi ve varsa aynı bankaya ait kredi kartı borcunuzu görüyorlar. Ben Kanada bankasından aldığım için İngilizceydi, ama Türkçe evrağı da hatta TL bakiye gösteren evrakları da kabul ediyorlar.

Konsolosluğun gönderdiği evrak listesinde olmayan ama başka konsoloslukların talep ettiğini okuduğumuz, lazım olursa diye hazırladığımız birçok evrak vardı yanımızda. Konsolosluktan gelen emailde belirttikleri evraklar dışında hiçbir ek belge istemediler. E devletten çıkan barkodlu belgeleri Türkçe alıyorlar. Tercümeye ihtiyaç yok. Belgeleri tek nüsha aldılar. Bazı deneyimlerde evrakların ayrıca fotokopisini de aldıklarını okumuştum ama ihtiyaç yok.
    Parmak izlerimizi verdik ve ilk adım tamamlandı.

Asıl adaydan alınan belgeler:
    Son diploma fotokopisi ve e devlet mezun belgesi (aslını gördüler ve iade ettiler)
    Formül A
    Formül B (ek olarak evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi hazırlamıştım ihtiyaç yok, sormadılar)
    Adli sicil kaydı (yurt dışında yaşadıysanız oraya ait de alınmalı)
    Banka mevcut bakiye durumu, varlıklar
    2 adet Amerika vizesi boyutlarına uygun fotoğraf

Eşten alınan belgeler:
    Formül A
    Formül B
    Adli sicil kaydı (yurt dışında yaşadıysanız oraya ait de alınmalı)
    2 adet Amerika vizesi boyutlarına uygun fotoğraf

Evrakları teslim ettikten sonra yönlendirdikleri vezneden kişi başı 330$ ödemeyi yaptık ve görüşmeyi beklemeye başladık.
    5-10 dakika sonra görüşmeye çağrıldık.
    Görüşme soru cevap bölümü sırasıyla aşağıdaki gibi gerçekleşti
    Yemin etme
    Tekrar kimlik doğrulama için parmak izi verme.
    Sorular:
    İkinizin de ilk evliliği mi?
    Fransa’da yaşamışsınız doğru mu?
    İkinizde Türk vatandaşı mısınız?
    Kanada’da yaşıyorsunuz doğru mu?
    Kanada’da ne iş yapıyorsunuz?
    Amerika’da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
    Amerika’da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
    Tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi ve bayrak teslimi!!!

Vizemizin hazır olduğunu ertesi gün sabah 10'da gelen email ile öğrendik ve öğleden sonra gidip teslim aldık. Gerçekten sorunsuz ve rahat bir görüşme geçirdik. Eğer belgeleriniz tam ise bir sorun yaşama imkanınız yok gibi.

Kanada’dan o kadar yol gitmişken biraz tatil yapalım istedik. Kanada’ya Ağustos ayının son haftası döndük. USCIS ücretlerini bu süreçte (24 Ağustos) ödedik. 2 Eylül’de yaşadığımız şehir olan Vancouver’dan arabamızla Seattle’a gitmeye karar verdik. 1 gün konaklama planladık ve sınırda evraklarımızı teslim ederek prosedürü başlattık. Forumda kara yoluyla giriş konusunda çok deneyim olduğunu düşünmüyorum. Kısaca bu süreci de aktarmak istiyorum.

Kara sınırından geçerken ilgili memura göçmenlik vizemiz olduğunu ve Amerika’ya ilk girişimiz olduğunu, evraklarımızı teslim etmek istediğimizi söyledik. Vizelerimizin olduğu pasaportu ve sarı zarflarımızı verdik. Ekrandan birkaç işlem yaparak pasaport ve evrakları bize geri verdi ve ikinci bölüme yönlendirdi. İlgili bölümde araçtan çıktık anahtarı içinde bırakmamızı pencereleri açık tutmamızı istediler. Araçta neler olduğunu sordular ve biz işlemleri yapmaya ofise gittiğimizde aracımızı aradılar.

İlgili bölümde yine memura giriş nedenimizi açıkladık. Sarı zarfları açtı, bazı bilgileri inceleyerek ekrana giriş yaptı. Arabamızda neler olduğunu sordu (yasak olan meyve, sebze, yumurta vb sorguladı), Kanada’da ne iş yaptığımızı, nerede kalacağımızı, kaç gün kalacağımızı sordu. Burda onları şaşırtan 1 günlüğüne giriş yapmamız oldu. Biz de süreci başlatmak istediğimizi ve bu dönemde iş arayacağımızı, bu yıl bitmeden Amerika’ya taşınma planımızın olduğunu açıkladık. 1 yıl içinde mutlaka taşınmamız gerektiğini söylediler. Green cardın gönderileceği adresi kontrol etti ve bize doğrulattı. Pasaportumuza 1 yıl süreli damgayı vizemizin olduğu bölüme bastı ve güler yüzle uğurladı.

Memurlar çok titizdi ve gerçekten önem vererek işlerini gerçekleştirdiler. Sorduğu soruları da bizi bilgilendirmek ve prosedürde yanlış bir şey yapmamamız için olduğunu da belirtti.

Bir gün sonra Kanada’ya döndük. Burda da ilgili memura Green card ile Kanada vizemiz olmadan Kanada’yı ziyaret edip edemeyeceğimizi sorduk. Giriş yapabileceğimizi söyledi, artı bilgi olarak da bunu paylaşmak istedim bazı arkadaşların bu konuda kafası karışıktı.

Sistemsel bir hata yüzünden bizim için zorlayıcı bir süreç oldu. Dosya taşımak, sistemsel hatayı bir şekilde kaldırmamıza sebep oldu yada dosyayı açtırmak. Bundan emin olamıyorum. Dosya taşımanın çeşitli kurallara bağlanması kararı bu açıdan da beni çok üzdü. KCC sisteminde dosyamın takılı kalması sorununu çözemeseydim bu şansımı kaybedecektim. İletişimde olduğum benzer durumu yaşayan 4-5 arkadaş var ve benzer yöntemle çözdüler. Umarım KCC sistemlerini de revize ederler, iyileştirirler.
    Sorusu olan herkes bana ulaşabilir. Tek dileğim herkesin sürecinin kolaylıkla tamamlanması.
    Son olarak karşılıksız, canla başla birbirine destek olmaya çalışan insanların olduğu bu topluluğa şükranlarımı iletiyorum. Ve dosyamı açmama vesile olan @cttl ye minnettarım 🙂

• ⭐⭐⭐

@ecetinus
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• 5 turk gc talihlisi hk daki mulakattan birazonce ciktik arkadaslar ,vize onayi icin sunulacagini soylediler mail bekliyoruz bilginize.

• @Cansu-mer Hayirli olsun umarim biran önce vizenize kavusursunuz hayirli olsun.

• @ecetinus Yöntemimizin işe yaradığını görmek o kadar sevindiriciydi ki.. 🙂 Büyük emek sarfettiniz ve montreal-viyana-kcc üçgeninde kazıya kazıya aldınız... ABD'deki hayatınızda şimdiden mutluluklar dilerim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ecetinus Bir üyemiz ilk girişini Toronto’daki Niagara Köprüsü’nden yürüyerek ABD’ye geçerek yapmış, sınırdaki polisin çok şaşırdığını anlatmıştı 😄
    Siz de Vancouver’dan kara yoluyla ilk girişinizi yaparak farklı bir deneyim yaşamışsınız ☺
    Her deneyim çok kıymetli, elinize sağlık.
    Yaşadığınız aksilikler çok üzücü olmuş ama vizeyi almış olmanız her şeye değer.
    Tebrikler🎉

• @ecetinus tebrikler, büyük emek harcadınız ve sonunda karşılığını aldınız. Ben de mülakat randevu günümü değiştirebilmem için @ATS16 ve sizden çok yardım aldım. Tekrar teşekkürler. Ve o gün geldi çattı, biraz önce biz de bayrağımıza kavuştuk 🙂 bir kaç gün içerisinde detaylı bir deneyim yazısı yazacağım. Tüm talihlilere bu yolda başarılar dilerim.

• @Mogi bizden de bişey istenmediği önceki gün verilen vize faturasını sordu sadece

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |