Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@Bluey Yazdığınız yazı çok umut dolu. Aileniz adına çok sevindim hayırlı olsun yeni hayatınızda ve yeni kıtanızda şans hep yaninızda mutlulukla birlikte olsun.
Zorlu uzun bir sürecin ardından bugün mülakattan bayrak alarak ayrıldık. 3 gündür viyanada hasta bir şekilde mülakatı beklerken bu iyi haber ile gelen rahatlama cok iyi oldu. Deneyimleri otele gecince yazacagım 
@STBM merhaba. Kendiniz teslim almak için siteden hangi bölümü seçmemiz gerekiyor. Vize görüşmesinden kaç gün sonra alabiliyoruz. Ertesi gün alabilir miyiz. Ankara VFSglobelden mi aldınız. Bildiğim kadarı ile orası da randevulu çalışıyor.
Bu konu hakkında lütfen desteklerinize ihtiyacım var
@Nacrumates geçmiş olsun, bayrak ilaç gibi gelmiştir
hayırlı olsun, darısı başımıza inşallah 2 gün sonra..
@teoman-erbey
Genelde mülakattan 1-3 gün sonra mail olarak geliyor. Mail bazen çöp kutusuna düşebilir. Donotreply GTS Premium Delivery….diye görünüyor . İçinde Vfs globalden pasaportunuzu geri alacağınız link ve UID ve HAL diye bi numara var. Onunla randevu alıyorsunuz.
Vfs globalden kendiniz alcaksanız “Pick Up”ı seçiyorsunuz. ABD Konsolosluğuyla çalışan VFS’nin Ankara ofis adresi Mahal Ankara avmnin alt katında. ( Google haritalarda AB ülkelerine hizmet veren farklı bir adres görünüyor) VFS normalde randevusuz pasaportları vermiyor. Randevu alıp daha erken giderseniz biraz nazlanıyorlar ama şehir dışından gelmişseniz ve aciliyetiniz varsa yardımcı oluyorlar. Vermeyebilirler de. Risk almak size kalmış. Ama herşeye rağmen randevu alıp kare kodunu muhafaza edin.
@Bluey yolunuz açık olsun .geçen hafta houstondaydım.tırcılık maceram başladı.şimdi de İngilizce geliştirme derdine düştüm.zaman çok hızlı geçti 7 ay olmuş geleli:)
Herkese merhaba, 7 Eylül itibariyle yolculuğumuz başlıyor ve asıl talihli olan eşimin kimlik kartının çipi düşmüş durumda yenilemek için vakit kalmadı. Yukarıdaki yorumlarda "kimlik kartını comfirm etmek için istiyorlar" yazısını görünce mülakata yakın tarihli girenlerden bilgi almak istedim. Kimlik kartı istenen evraklarda hiçbir yerde geçmiyor ancak özel durumlar dışında talep edildi mi acaba? (Viyana)
Bizden talep edilmedi. Sadece bugün pasaportumuzu alırken ID istediler ehliyeti gösterdim kabul ettiler.
@Mogi
@Nacrumates, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
Bizden talep edilmedi. Sadece bugün pasaportumuzu alırken ID istediler ehliyeti gösterdim kabul ettiler.
@Mogi
Çok teşekkürler bilgi için, sizin için de hayırlı uğurlu olsun.
Öncelikle aylardır tüm mülakat deneyimlerini okuyorum ama sanırım son ana gelmenin stresi ile bazı bilgiler uçtu gitti. Teb'de varlık dökümünü aldık ancak belgeyi ingilizce veremiyorlarmış. Hesapta hiç dolar yok ama diğer birikimlerin toplamında alt toplamda dolar karşılığı yazıyor. Parayı USD olarak tutmamanın bir sıkıntısı olur mu, genelde herkes hesabında dolar beyan etti diye hatırlıyorum. Farklı örneği olan var mıdır ve belgenin Türkçe olması sorun yaratır mı ya da ne önerirsiniz?
*Benzer bir soru olduysa ve atladıysam da affola.
Dolar karşılığı olan kısmı elinizle gösterip verirseniz işaretliyolar bizimki ingilizceydi ve mobil uygulama üzerinden tek sayfa şeklinde almıştım hiç sorun olmadı.
@Mogi
@Mogi Mülakat esnasında kimlik sormuyorlar. pasaportunuzu verip ertesi gün almak için gittiğinizde kim olduğunuzu gösteren bir şey göstermeniz gerekiyor. Ben ehliyeti gösterdim. sadece bakıp içeri aldılar.
Herkese merhaba,
Viyana mülakat deneyimimi paylaşmak için yazıyorum. Ancak mülakat deneyimi gayet klasik, forumda yazılan birçok ileti ile aynı. Ben o sürece gelene kadar farklı deneyimler ve sistemsel problemler yaşadım. Belki bunlar forum arşivi için kıymetli olabilir diye paylaşmak istiyorum.
Kanada'da yaşadığım için mülakat yerim buradaki Montreal konsolosluğu idi. Beni dosya taşımadan, sorunsuz olarak burada mülakat alacağım bir sürecin beklediğini düşünüyordum. Ancak durum öyle olmadı KCC dosyamı atladı ve benden sonraki dosyalara mülakat vermeye başladı. Bunun gibi sorun yaşayan olduysa buradaki paylaşımımı inceleyebilir, tekrar etmek istemiyorum. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/18079?_=1756945759643
Bu iletideki süreçten sonra schengen başvuru sonucunu beklemeye başladım. Schengen 3 hafta sonra sonuçlandı ve 31 Ağustos 2025 e kadar vize almıştım. Hemen Viyana konsolosluğuna dosya taşımak istediğimin onayını yazdım, tarih olarak haziran ortasıydı. Viyana Temmuz Ağustos mülakatlarının dolduğunu eylül ayı için planlama yapabileceklerini yazdı! Hahaha vizem ağustos sonu bitiyordu! Ben vizemin ve pasaportumun fotoğrafını ekledim ve tekrar resmen yalvaran email ile destek rica ettim. Sürecimin zaten çok geciktiğini, sistemsel bir sorun yaşadığımı kibarca yazdım. Sonrasında Viyana'dan bu yanıtı alarak yine yıkıldım. Viyana’da KCC ile görüştüğünde aşağıdaki yanıtı almış:
we inquired with KCC and this is their reply:
This case has not been completely processed and will not be available for August scheduling.
KCC dosyamı işleme almıyor. Tip 1 cevabı alıyorum 4 aydır current durumdayım. Sistemde de dosyam hala KCC de gözüküyor. KCC aylardır aşağıdaki gibi dönüyor:
Your DS-260 has been processed. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month.
Viyana benim görüşmemi Ağustos'a planlamayı kabul etmiş ama KCC dosyamı yine göndermiyor. Derken forumdan ve telegramdan konuştuğum 2 farklı kişi aynı gün "dosyanı açmayı denemek ister misin?" diye sordu. Bir anda aylardır hiç aklıma gelmeyen bu olasılık doğdu. Kaybedecek bir şeyim yoktu ve hemen dosya açma talebini KCC ile paylaştım. Aynı gün KCC'ye Viyana'ya dosyamı iletmemişsiniz ne sorun var dosyamda diye bir mesaj daha gönderdim. Bunlarla da yetinmedim üstüne mülakat yerimi ve tarihimi sorduğum bir mesaj daha gönderdim. KCC benim yaşadığım şehirden 3 saat önde. Genelde orada mesai başladığında bizde sabah 5 gibi otomatik uyanıp emaillerimi kontrol etmeye başlardım. Yine öyle oldu. KCC den bir çok yanıt almıştım, dosyamı açmışlar ve diğer emaillerime gelen aynı yanıt "mülakatınız Viyana'da 12 Ağustos'ta planlanmıştır!!!!!! Neeee! dosyamda bir düzenleme, değişiklik bile yapmadım. Sistem bir şekilde düzelmişti. Hemen Viyana'ya KCCden gelen mesajı gönderdim ve teyit etmelerini rica ettim. Sonrasında güzel haber 2 kez sorguladık bir sorun yok görüşmeye bekliyoruz diyerek prosedürler ile ilgili dönüş yaptılar.
Benim sanki mülakatım o gün bitmişti. 3-4 aydır sürüncemede kalan durumum netleşmişti. Evraklarımız zaten hazırdı. Birkaç düzenleme yaptık ve yolculuk hazırlığına başladık. İşte aşağıda da normal geçen sağlık muayenemin ve mülakatımın özetini paylaşıyorum.
Molnar Sağlık Muayenesi:
Molnar ofisi ile muayeneden önce birkaç kez email trafiğimiz oldu. Kanada’dan geleceğimizi ve eksik bir evrak, aşı vb olması durumunda telafimizin çok zor olacağını açıkladık. Destek oldular, hızlı dönüş yaptılar. Bizim önceliğimiz aşılar oldu. Türkiye’de yaşamadığımız için çocukluk aşılarımızı kanıtlayabileceğimiz bir belge alamıyorduk. Antikor testi ile olmamız gereken aşıları belirledik ve 2024 sonunda aşılarımızı tamamladık. Antikor testi ile kanıtlayamadığımız aşıları da (polio gibi) tekrar Kanada’da olduk. Kanada’daki aile hekimimizden bize aşı kartı düzenlemesini istedik, o da bizden bir tablo talep etti. Bunu Molnar’dan rica ettik ama onlar bir liste gönderdi tabloları olmadığı için ben Kanada Toronto’daki Green card sağlık muayenesini yapan doktorun web sitesinde paylaştığı tabloyu aldım, Molnar’ın gönderdiği aşı listesini de ekleyerek ikisini aile hekimime verdim o bizim aşı kartımızı oluşturdu. Daha sonra bu belgeyi Molnar’a göndererek eksik aşımız olup olmadığını teyit ettim. Tam aşılanmışsınız sorunsuz görünüyor teyiti aldık. Ayrıca Viyana deneyimlerinde gözlük kullananlardan reçete istendiğini okumuştum. Reçetelerimiz Türkçeydi, bunları da gönderdik. Yine Molnar’dan onay aldık ama görüşme sırasında bize göz muayenesi hakkında bir işlem yapılmadı, reçete istenmedi.
Muayenemiz sorunsuz geçti. Forumda yazılan her deneyim gibiydi. Aşı kartlarımız mülakat günü sabahı email ile gönderildi.
Mülakat Deneyimi
Evraklarımızı alan memur yavaş ama dikkatliydi. Önce asıl adayın yani benim tüm evraklarımı aldı, ardından eşimin tüm evraklarını aldı. Parmak izlerimiz alındı.
Bende sırasıyla lisans- master of science - lisans diplomaları vardı. Sadece son lisans diplomamı aldı. Master en yüksek derece olması sebebiyle özellikle sordum, ihtiyaç yok dedi. Diploma aslını, siyah beyaz fotokopisini ve barkodlu e devlet çıktısını verdim. Mülakat esnasında diploma aslını iade ettiler. Diploma çift dilli olduğu için tercüme ettirmedim.
2009-2010’da Fransa’da 10-11 ay civarı yaşamıştım. Polis kaydını forumda bulduğum bir link ile kazandığımı öğrendiğim zaman almıştım. Üstünden bir buçuk yıl geçtiği için hatırlayamadım ama e mail ile belli bir süre girebileceğiniz bir link gönderiyorlar. O linkte adli sicil kaydınıza ait evrak oluyor, indirmeniz gerekiyor çünkü belirlenen tarihten sonra evrağa ulaşamıyorsunuz. Bana 2-3 gün içinde dönüş yapmışlardı Fransa’dan.
Görevli adli sicil kaydını istediği sırada bu detayı belirttim, 1 yıldan az yaşadığımı ama polis raporu aldığımı söyledim, teslim aldı. Belge Fransızca olduğu için tercüman onaylı İngilizce tercümesini de yaptırmıştım onu da teslim ettim. Mevcutta Kanada’da yaşadığımız için Türkiye, Kanada ve Fransa için adli sicil kaydı verdim.
Banka hesabıma ait mevcut varlıkları gösteren evrağı aldı. Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren evrağımın da olduğunu belirttim, ihtiyaç olmadığını söyledi. Bence bu önemli, demek oluyor ki eğer hesabınızda toplu göstereceğiniz para hesabınıza son gün bile girse sorun yok. Sadece toplam bakiyeyi ve varsa aynı bankaya ait kredi kartı borcunuzu görüyorlar. Ben Kanada bankasından aldığım için İngilizceydi, ama Türkçe evrağı da hatta TL bakiye gösteren evrakları da kabul ediyorlar.
Konsolosluğun gönderdiği evrak listesinde olmayan ama başka konsoloslukların talep ettiğini okuduğumuz, lazım olursa diye hazırladığımız birçok evrak vardı yanımızda. Konsolosluktan gelen emailde belirttikleri evraklar dışında hiçbir ek belge istemediler. E devletten çıkan barkodlu belgeleri Türkçe alıyorlar. Tercümeye ihtiyaç yok. Belgeleri tek nüsha aldılar. Bazı deneyimlerde evrakların ayrıca fotokopisini de aldıklarını okumuştum ama ihtiyaç yok.
Parmak izlerimizi verdik ve ilk adım tamamlandı.
Asıl adaydan alınan belgeler:
Son diploma fotokopisi ve e devlet mezun belgesi (aslını gördüler ve iade ettiler)
Formül A
Formül B (ek olarak evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi hazırlamıştım ihtiyaç yok, sormadılar)
Adli sicil kaydı (yurt dışında yaşadıysanız oraya ait de alınmalı)
Banka mevcut bakiye durumu, varlıklar
2 adet Amerika vizesi boyutlarına uygun fotoğraf
Eşten alınan belgeler:
Formül A
Formül B
Adli sicil kaydı (yurt dışında yaşadıysanız oraya ait de alınmalı)
2 adet Amerika vizesi boyutlarına uygun fotoğraf
Evrakları teslim ettikten sonra yönlendirdikleri vezneden kişi başı 330$ ödemeyi yaptık ve görüşmeyi beklemeye başladık.
5-10 dakika sonra görüşmeye çağrıldık.
Görüşme soru cevap bölümü sırasıyla aşağıdaki gibi gerçekleşti
Yemin etme
Tekrar kimlik doğrulama için parmak izi verme.
Sorular:
İkinizin de ilk evliliği mi?
Fransa’da yaşamışsınız doğru mu?
İkinizde Türk vatandaşı mısınız?
Kanada’da yaşıyorsunuz doğru mu?
Kanada’da ne iş yapıyorsunuz?
Amerika’da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
Amerika’da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
Tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi ve bayrak teslimi!!!
Vizemizin hazır olduğunu ertesi gün sabah 10'da gelen email ile öğrendik ve öğleden sonra gidip teslim aldık. Gerçekten sorunsuz ve rahat bir görüşme geçirdik. Eğer belgeleriniz tam ise bir sorun yaşama imkanınız yok gibi.
Kanada’dan o kadar yol gitmişken biraz tatil yapalım istedik. Kanada’ya Ağustos ayının son haftası döndük. USCIS ücretlerini bu süreçte (24 Ağustos) ödedik. 2 Eylül’de yaşadığımız şehir olan Vancouver’dan arabamızla Seattle’a gitmeye karar verdik. 1 gün konaklama planladık ve sınırda evraklarımızı teslim ederek prosedürü başlattık. Forumda kara yoluyla giriş konusunda çok deneyim olduğunu düşünmüyorum. Kısaca bu süreci de aktarmak istiyorum.
Kara sınırından geçerken ilgili memura göçmenlik vizemiz olduğunu ve Amerika’ya ilk girişimiz olduğunu, evraklarımızı teslim etmek istediğimizi söyledik. Vizelerimizin olduğu pasaportu ve sarı zarflarımızı verdik. Ekrandan birkaç işlem yaparak pasaport ve evrakları bize geri verdi ve ikinci bölüme yönlendirdi. İlgili bölümde araçtan çıktık anahtarı içinde bırakmamızı pencereleri açık tutmamızı istediler. Araçta neler olduğunu sordular ve biz işlemleri yapmaya ofise gittiğimizde aracımızı aradılar.
İlgili bölümde yine memura giriş nedenimizi açıkladık. Sarı zarfları açtı, bazı bilgileri inceleyerek ekrana giriş yaptı. Arabamızda neler olduğunu sordu (yasak olan meyve, sebze, yumurta vb sorguladı), Kanada’da ne iş yaptığımızı, nerede kalacağımızı, kaç gün kalacağımızı sordu. Burda onları şaşırtan 1 günlüğüne giriş yapmamız oldu. Biz de süreci başlatmak istediğimizi ve bu dönemde iş arayacağımızı, bu yıl bitmeden Amerika’ya taşınma planımızın olduğunu açıkladık. 1 yıl içinde mutlaka taşınmamız gerektiğini söylediler. Green cardın gönderileceği adresi kontrol etti ve bize doğrulattı. Pasaportumuza 1 yıl süreli damgayı vizemizin olduğu bölüme bastı ve güler yüzle uğurladı.
Memurlar çok titizdi ve gerçekten önem vererek işlerini gerçekleştirdiler. Sorduğu soruları da bizi bilgilendirmek ve prosedürde yanlış bir şey yapmamamız için olduğunu da belirtti.
Bir gün sonra Kanada’ya döndük. Burda da ilgili memura Green card ile Kanada vizemiz olmadan Kanada’yı ziyaret edip edemeyeceğimizi sorduk. Giriş yapabileceğimizi söyledi, artı bilgi olarak da bunu paylaşmak istedim bazı arkadaşların bu konuda kafası karışıktı.
Sistemsel bir hata yüzünden bizim için zorlayıcı bir süreç oldu. Dosya taşımak, sistemsel hatayı bir şekilde kaldırmamıza sebep oldu yada dosyayı açtırmak. Bundan emin olamıyorum. Dosya taşımanın çeşitli kurallara bağlanması kararı bu açıdan da beni çok üzdü. KCC sisteminde dosyamın takılı kalması sorununu çözemeseydim bu şansımı kaybedecektim. İletişimde olduğum benzer durumu yaşayan 4-5 arkadaş var ve benzer yöntemle çözdüler. Umarım KCC sistemlerini de revize ederler, iyileştirirler.
Sorusu olan herkes bana ulaşabilir. Tek dileğim herkesin sürecinin kolaylıkla tamamlanması.
Son olarak karşılıksız, canla başla birbirine destek olmaya çalışan insanların olduğu bu topluluğa şükranlarımı iletiyorum. Ve dosyamı açmama vesile olan @cttl ye minnettarım 
@ecetinus
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
5 turk gc talihlisi hk daki mulakattan birazonce ciktik arkadaslar ,vize onayi icin sunulacagini soylediler mail bekliyoruz bilginize.
@Cansu-mer Hayirli olsun umarim biran önce vizenize kavusursunuz hayirli olsun.
@ecetinus Yöntemimizin işe yaradığını görmek o kadar sevindiriciydi ki..
Büyük emek sarfettiniz ve montreal-viyana-kcc üçgeninde kazıya kazıya aldınız... ABD'deki hayatınızda şimdiden mutluluklar dilerim 
@ecetinus Bir üyemiz ilk girişini Toronto’daki Niagara Köprüsü’nden yürüyerek ABD’ye geçerek yapmış, sınırdaki polisin çok şaşırdığını anlatmıştı 
Siz de Vancouver’dan kara yoluyla ilk girişinizi yaparak farklı bir deneyim yaşamışsınız
️
Her deneyim çok kıymetli, elinize sağlık.
Yaşadığınız aksilikler çok üzücü olmuş ama vizeyi almış olmanız her şeye değer.
Tebrikler
@ecetinus tebrikler, büyük emek harcadınız ve sonunda karşılığını aldınız. Ben de mülakat randevu günümü değiştirebilmem için @ATS16 ve sizden çok yardım aldım. Tekrar teşekkürler. Ve o gün geldi çattı, biraz önce biz de bayrağımıza kavuştuk
bir kaç gün içerisinde detaylı bir deneyim yazısı yazacağım. Tüm talihlilere bu yolda başarılar dilerim.
@Mogi bizden de bişey istenmediği önceki gün verilen vize faturasını sordu sadece
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum