Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar
    Emekleriniz için çok teşekkürler
    Kızım 21 yaşından büyük
    Biz bu yılın talihlisiyiz
    Acaba çocuğumun da green card alması için ne zaman harekete geçmeli nasıl bir yol izlemeliyim? Tekrar teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• @bamboo merhaba hayırlı olsun . Yazdik mesaj ama sanırım yüklenmedi ulus da ben gönderemedim:) uscis de yazan tarihler sembolik sanırım. Benim sürekli değişiyor. İnşallah en kısa zamanda onaylarımızı alırsınız. Biz hala bekliyoruz🙏

• Bu ileti silindi!

• @zeynep1212 Uscis tarihlerine herkes sembolik diyor , ama bizim bir ay oldu degismedi hic hem ir1 hem ir2 19 ay gosteriyor guncelleme gelirse yazarim

• @bamboo bizim toplamda 18. Ayin içindeyiz Uscis de şuan kalan süre 3 hafta gösteriyor. Bir değişiklik oldu mu sizde?

• Herkese merhaba IR2 sürecinde olan ya da süreci tamamlamış olan var mı? Sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

• @zeynep1212 merhaba bizim 2 ay oldu basvurumuzu yapali. Ilk olarak 21 ay gozukuyordu su an 17 ay gozukuyor.sSizin surecinizin bence onaylanmasi cok yakin ama tarihleri cok dikkate almamak gerekiyor yabanci forumlarda da boyle bahsediliyor

• @bamboo umarım dediğiniz gibi yakindir. Şubat 2025 de Uscis hızlandırma talebinde bulunduk , nişanda kongre üyesine dilekçe yazdık ama hiç bir geri dönüş olmadı. Muhtemelen senatoya başvurucam. I 130 onayı sonrası sanırım mülakat tarihlerinde de sorun yaşanıyor. Mesela evlilik yoluyla başvuranlar genelde 4-6 ayda tarih alıyor ama IR2 ler de hala 10 aydır mülakat tarihi bekleyenler var. Sizin bilginiz var mı bununla ilgili?

• @zeynep1212 sizin surecinize ozel bir sure sorunu mu var yoksa hep mi boyle , her yere basvurun tabiki hakkinizi kullanin .Benim ve oglumun dosyasi beraber gorulur diye dusunuyordum ben ir1 o ir2 , randevulari bir dosya halinde onaylarlar cunku 1 yasinda diger turlu cok sacma bir hal aliyor. Aile dosyalari bir arada inceleniyor diye okumusutum

• @bamboo evet Anne cocuk ayni anda degerlendiriliyro. Ama Tek basina cocuk icin basvurunca daha uzun suruyor. Evlilik Aile birlesimi olatak goruldugu icn oncelikli dgeerlendiriliyormus. Anlamak cok zor gercekten. Cocuk da Aile birlesiminin giriyor ama maaleswf 2. Oncelik degerlendiriliyor. Sentaore de yazdim. Pek umudum yok ama deniyorum iste.

• @zeynep1212 umarim bir an once hizli bir sekilde sonuclanir dosyaniz, expedite icin basvuru yaptiniz mi bu arada ve geri donus oldu mu?

• Merhaba herkese. Abd vatandaşı eşimle 5 yıllık evliyiz. İstanbul’da yaşıyoruz. 2024 Haziran ayında USCIS’e başvurumuzu yaptık benim Greencard’ım için. 2024 Kasım ayında da bebeğimiz İstanbul’da dünyaya geldi. Bugün 24.08.25 tarihinde NVC’den ilk mailimi aldım. Belge göndermemizi ve ödeme yapmamızı istiyorlar. Fakat bundan 1 ay önce süreçlerin çok uzayacağını ve NVC’den uzunca bir süre daha dönüş olmaz ve biz Xmas’ta Abd’ye seyahat ederiz belki diye kızımız adına da turist vizesine başvurduk ve başvurumuz onaylandı. Kızımız henüz 1 yaşında bile değil, onun için greencard sürecine başvurmamıştık (hata ettik acele etmeyerek) şimdi benim kızımdan ayrılmam mümkün değil, hala çok küçük. Benim greencardım gelirse ama kızımın süreci devam ederse nasıl bir yok izlememiz gerekir? Aciliyet bildirimi yapacağız, dosyaları birleştirirler mi? Benim dosya NVC’de, kızımınki henüz USCIS’te olacak. Bu hafta içi kızımızın I-130 sürecini başlatıyoruz. Benim greencardım gelirse ve 6 ay içinde giriş yapmam gerekeceğinden, o sırada kızımın süreci devam ediyor olursa turist vizesi ile girişini yaptırabilir miyim acaba? (Bence zor) fikrinizi çok merak ediyorum sürecimiz bir hayli karışık @crazycells

• @bamboo evet 2025 Şubat ta yapmıştık. Yani başvurudan tam bir yıl sonra. Fakat bir geri dönüş olmadı. (Uscis’e direk yapmıştık)Senator aracılığı ile yaptığımız hızlandırmadan haber geldi 10 gün içinde. Rfe aldık. Doğum belgesini göndermediniz diyor. Ben Amerikada olduğum için oğlumun doğum belgeisni konsolosluktan almıştım ama onu kabul etmediler. Şimdi tr de vukuatlı nüfus kayıt örneği alacağız. Siz çocukunuz için doğum belgesi olarak hangi evragi yüklediniz?

• @zeynep1212 vukuatli nufus kaydi yukledik diye hatirliyorum bir de formul a cok dilli kayit ornegi yukledik baska bisey bulamadik cunku

• @bamboo evet vukuatlı nüfus kayıt örneğini yükledik. Onu istiyorlarmış . Ve dün onaylandı case🤲🏻

• @zeynep1212 cok sevindim hayirli ugurlu olsun darisi basimiza is

• @bamboo insallah en kısa sürede siz de onayı alırsınız teşekkürler 🙏

• Herkese merhaba Bir konuda Yardıma ihtiyacım vardı bilgisi olan tecrübesi olan bu konuda bilgisini tecrübesini paylaşıyorsa sevinirim Benim Green cardayım ve 2017'de Green kartımı aldım birkaç sene birkaç ay kaldım gittim ve son 3 senedir amerika'dayım evimiz var işte her şeyimiz burada çalışıyorum ve ben 21 yaş altı iki tane çocuğum var Kızıma Green Card almayı düşünüyorum Bu konuda süreç nasıl ilerliyor sağlıklı bilgileri nereden bulabiliriz forumları nereden bulabiliriz ulaşabiliriz kızım Türkiye'de ama ben amerika'dayım işte yazın Bir aylığına Türkiye'ye gidiyorum geliyorum süreçe burada mı başlasak yani orada mı başlarsak bilmiyorum ne yapabileceğimizi bilmiyoruz Şu aşamada Yardımcı olursanız seviniriz minnettar oluruz şimdiden yardımcı olan hayatta olan her arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Yıldırım

Aşağıdakş konu başlığından süreç ve tecrübeleri okuyabilirsiniz.

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |