@Refiks O değilde ben daha sürecin başındayım bunu bana bile soruyorlar insanlar. Özellikle akrabalar ve arkadaşlarım ben açıkcası bunları iyi niyetli sorular olarak görmüyorum. Yani ne bekliyorsun anlamadım ki? Yüzük taktığım an Amerika'ya ışınlanıcağım falan böyle bir şey yok ki.
Bence bu insanlar ya fazlasıyla saf ya da kötü niyetli. Ama ben kötü niyetli olduklarına inanıyorum. Garip bir durumdur ki Türkiye'de akrabalarda özellikle daha çok görürsünüz bunları sorarlar gidiyor musun? gittin mi? gitmeyecekmisin? hani gidiyordun? Yani adam gidemiyorum vize vermediler olmuyormuş gibi bir şey duymayı bekliyor gibi sürekli soruyor.
Anlamadığım ben gitmesem kendisi ne kazanıcak Türkiye'de insanlar bir garip durumda kimse kendisi yukarı çıkmak için koşmak istemiyor aksine yukarı çıkmaya yaklaşan birinin düşmesini ve onlarla eşitlenmesini istiyorlar ki psikolojilerini rahatlatsınlar bunlara söylenicek çok daha ağır kelimeler ve ithamlar var ama forum kuralları gereği burda kullanmam doğru olmaz.
Bunun en basit örneğini ben bir lise arkadaşımda hatırlıyorum. Kendisi pek iyi bir çocuk değildi zaten de neyse... Benim evlenmemden son 1 ay önce az depresyondaydım ailemden ötürü Instagramda paylaşım yapıp instagramı dondurup 15-20 gün uzaklaşıcağımı yazmıştım. Bu eleman bunu görüp "Kız arkadaşınla mı ayrıldın." gibi bir mesaj atmıştı. Bu elemanın ben bunu iyi niyetle yazdığını düşünmüyorum. Çünkü bu insanı ben tanıyorum. Duymak istediği şey evet kanka ben ayrıldım. Bunu duyunca mutlu olucak artık bu gidemez kalır Türkiye'de diyerek yani gariptir ki kendi hayatını yukarı çekemeyecek ama benimde aynı seviyede kalmamı istiyor ne garip insanlar bunlar hiçbir zaman anlayamayacağım...