Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Refiks Ben kendim psikologum, ama tabiki bazen bu süreç için yeterli olmayabiliyor içinde bulunduğum meslek 🙂 yoksa tüm mülakat tarihi bekleyen arkadaşlarımla beraber bir grup terapisi mi gerçekleştirsek bilemedim artık 🙂 şaka bir yana umutlu olalım bu ay için randevuların dağıtılacağını düşünüyorum. Türkiye'de ki son aylarımıza odaklanıp sevdiklerimizle güzel zamanlar geçirelim. Hepinize mutlu günler diliyorum

• @Turhan-0 aklıma takıldığı için soruyorum soyadınız değiştiği zaman kızınızın da soyismi değişti mi ve siz değişen soy isim olan yeni bir pasaport mu gonderdiniz? Bir de bu muvaffakatname nasıl oluyor ornegını nerden bulabılırım ..? Tekrardan teşekkür ederim

• @Ekto-Oktan cevabınız
    İçin teşekkür ederim sormak istediğim bir diğer şeyse bu belgeleri taratıp PDF olarak mı yüklüyoruz yoksa orijinallerini nasıl gönderiyoruz online olarak yaparsak bu işlemi bilginiz var mı ? Teşekkürler.

• @beta83 Biz o duyguyu yaşayamayacağız maalesef 🙂 ama eylül bitmeden bir çoğumuz mülakat alacağız diye hissediyorum!

• @gokcesak sadece beklemekte değil, beklerken extra stresler çıkıyor, yolda kim görse sen hala gitmedin mi? instagramdan hep DM alıyorum gitmiyor musun? akrabalar, arkadaşlar ayrı dert. Bir de Ağustos Eylül gibi gidicem diye işi bıraktım her şey sarpa sardı:) grup terapisi kulağa hoş geliyor ama içimden bir his Eylül'de bir çoğumuz mülakat alacağız diye düşünüyorum özellik Mayıs DQ'leri. 🙂

• @Alternative12 merhaba; evlilik cuzdanini ingilizceye cevirmeye gerek oldugunu dusunmuyorum. Cunku zaten international bir belge. Ben sadece kapak dahil butun sayfalarinin resimini cekerek bir pdf dosyasinda birlestirdim , dikkat edin pdf 10mb gecmiyecek. Gerci gecerse zaten sistem kabul etmiyor yuklerken. Bu arada E-devletten aldiginiz vukuatli nufus kayit orneginde de evlilik bilgileriniz yaziyor. UCSIC e-devlet ten almis oldugunuz barkotlu tum evraklara guveniyor.

• @Refiks evet inanın bende aynı şeyleri yaşıyorum. Toplum baskısı can sıkıcı. Bende geçenlerde istifa ettim. Konsolosluk kendi sayfasında özellikle iş bırakmayın yazıyor ama hepimizin farklı planları var. Evet Eylül ayından umutluyum bende bekleyelim bakalım 🙂

• @brocka3507 Benim pasaportum güncel soyadımı taşıyor “Turhan” kızımın soyadı değişmedi. Muafakatnameyi bizden avukat talep etmişti kızım o dönemde 18 yaşından küçüktü ( şuan 19 yaşından gün aldı) babası benimle birlikte yurt dışına çıkışında herhangi bir problem olmadığını genel anlamda benimle yapabileceği bütün seyahatleri ve aldığım kararlara onayının olduğuna dair noter huzurunda beyanda bulundu.

• @Turhan-0 anladım teşekkür ederim, benim ikizler henüz daha 17 yaşlarındalar o sebebple bize gerekecek ama ben eşimin yabancı soyadını aldım şu anda da gidince çocuklara kolaylık olması açısından onlara aynı soy ismi alsak mı diye düşünüyorum ama öyle olursa tüm belgeleri degistirmek gerekecek cünkü tutarsızlık olacak bu sefer oyle olursa da belki saglayacagımız kagıtları kabul etmezler diye korkuyorum 😔

• @brocka3507 Evet Tüm belgeleri taratıp PDF Olarak yolluyorsunuz aslında kağıt olarak Yollayanda var ama I-130 formunu online dolduruyorsanız PDF yolluyorsunuz kağıt olarak doldurmak istiyorsanız onu Amerikadaki eşinizin ordan fiziken yapması gerekiyor

• @Refiks O değilde ben daha sürecin başındayım bunu bana bile soruyorlar insanlar. Özellikle akrabalar ve arkadaşlarım ben açıkcası bunları iyi niyetli sorular olarak görmüyorum. Yani ne bekliyorsun anlamadım ki? Yüzük taktığım an Amerika'ya ışınlanıcağım falan böyle bir şey yok ki.

Bence bu insanlar ya fazlasıyla saf ya da kötü niyetli. Ama ben kötü niyetli olduklarına inanıyorum. Garip bir durumdur ki Türkiye'de akrabalarda özellikle daha çok görürsünüz bunları sorarlar gidiyor musun? gittin mi? gitmeyecekmisin? hani gidiyordun? Yani adam gidemiyorum vize vermediler olmuyormuş gibi bir şey duymayı bekliyor gibi sürekli soruyor.

Anlamadığım ben gitmesem kendisi ne kazanıcak Türkiye'de insanlar bir garip durumda kimse kendisi yukarı çıkmak için koşmak istemiyor aksine yukarı çıkmaya yaklaşan birinin düşmesini ve onlarla eşitlenmesini istiyorlar ki psikolojilerini rahatlatsınlar bunlara söylenicek çok daha ağır kelimeler ve ithamlar var ama forum kuralları gereği burda kullanmam doğru olmaz.

Bunun en basit örneğini ben bir lise arkadaşımda hatırlıyorum. Kendisi pek iyi bir çocuk değildi zaten de neyse... Benim evlenmemden son 1 ay önce az depresyondaydım ailemden ötürü Instagramda paylaşım yapıp instagramı dondurup 15-20 gün uzaklaşıcağımı yazmıştım. Bu eleman bunu görüp "Kız arkadaşınla mı ayrıldın." gibi bir mesaj atmıştı. Bu elemanın ben bunu iyi niyetle yazdığını düşünmüyorum. Çünkü bu insanı ben tanıyorum. Duymak istediği şey evet kanka ben ayrıldım. Bunu duyunca mutlu olucak artık bu gidemez kalır Türkiye'de diyerek yani gariptir ki kendi hayatını yukarı çekemeyecek ama benimde aynı seviyede kalmamı istiyor ne garip insanlar bunlar hiçbir zaman anlayamayacağım...

• @Seyduna merhaba ne konuda rfe aldınız acaba? Benim de oğlum I 130 onaylandı şimdi nvc kısmını bekliyoruz onay daha dün geldi. Evrak hazırlığı yapıyorum. Merak ettim rfe konusunu

• @Houstonian-Life merhaba hangi konuda rfe geldi size

• @Ekto-Oktan teşekkür ederim cevabınız için hakkınızda sizin de bizim de hayırlı olsun bakalım , belki daha sonra tekrar denk geliriz

• @brocka3507 Ben mutluyum açıkcası ne yalan söyliyeyim sonunda benden sonra başvuran biri çıktı bunu yanlış anlamayın şu açıdan diyorum artık konunun en yeni adayı ben değilim sanırım 😅 Bizden yenilerini de görmek nasip olsun umarım

Size bol şans artık ikimizde USCIS sürecine yeni giriceğimize göre aralıklarla bekleme stresini paylaşırız hocam bol şanslar dilerim ^^

• @Ekto-Oktan Ülkenin psikoloji bozuk hocam, mümkün olduğunca görmezden gelmeni öneririm.

• Selamlar 29 Ağustosta İstanbul'dan Katar aktarmalı uçakla Los Angeles’a indim. Bayağı uzun bir kuyruk vardı sıraya girdim ama CBP ismimi anons etti customer service gelmem gerektiği söylendi oraya gittim ismimi söyledim sonra sivil giyimli bir memur sakız çiğneyerek o uzun kuyruktan kurtardı ve hızla pasaporta mühür basıldı hatta sıra bekleyenler tepki gösterdi 😀 odaya gittik ufak tefek soru sordu ne zaman evlendin şimdi planlarınız neler filan nasıl tanıştınız dedi ama vize mülakatı gibi değil yüzeysel yani zaten hissediyorsunuz o an. Daha sonra verdiğim adresi teyit ettik tekrardan adresi yazdırdı oraya mı gelsin green card diye ayrıca yanımda 10.000 dolar üzerinde nakit olduğu için orada memura söyledim beraber form doldurduk parayı saymadık bile söylediğim rakamı yazdı sadece ve sonra welcome dedi ülkeye girdim. 5 dakika bile sürmedi süreç.

Umarım herkesin süreci en kısa sürede tamamlanır

• @PhantomRaven, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Burak-0 Bankanızla iletişime geçtiniz mı? Ödeme alınamamış büyük ihtimalle

eşim bankayı arayıp onların direktifleri ile tekrar ödemeyi yapmayı denemiş bekliyoruz. Ancak ben siteye bağlanamamaya başladım ilginç sekilde. hata alıyorum anlamadm neden. Your request cannot be processed at this time. diye hata veriyor , eşim amerikadan giriş yapabiliyor ben yapamıyorum. başka browserda da aynı hatayı alıyorum.

cözüldü, sanırım websitesi ile alakalı bi problemdi bugun giriş yapabildim.

• @Alfa-Centauri Merhabalar, sizin adınıza çok mutlu oldum. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum. Darısı ben ve bütün bekleyen arkadaşlara 🙏

• @zeynep1212 Rfe almadım aslında NVC sponsorum olan kayınvalidemin iş ile ilgili bir evrağını yüklememi istemişti, onu yüklemiştim, sonrasında DQ oldum

Benzer Başlıklar

• 58
  • 3116
  • 965
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |