Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• 4 ağustos 2025 te > 2024 ağustos ayı yabancı dq lere randevu veriyorlardı şuan 2 Eylül itibariyle Ekim 2024 dq leri üzerinde çalışıyorlarmış. Türk vatandaşları için durdular ama yabancılar için cr1 ır1 devam ediyorlar. Umarım bizede vermeye başlarlar tekrar

• Tabii, işte senin için doğru ve güncel sayfa:

IV Scheduling Status Tool – U.S. Department of State
    Bu araç, göçmen vize randevularının Ankara (ve diğer konsolosluklar) için Documentarily Complete (DQ) tarihine göre planlanma durumunu aylık olarak gösterir.
    Sayfayı ziyaret ederek şu adımları uygulayabilirsin:

Bağlantıya tıkla: → [IV Scheduling Status Tool – Travel.State.Gov], “Immediate Relative” (yakın aile) kategorisini seç. “U.S. Embassy or Consulate” kısmından Ankara (ANK) ya da benzer bir seçenek seç. Araç, “NVC is currently scheduling documentarily complete cases with visas available from:” yazısıyla ve ilgili DQ tarihiyle güncel durumu gösterecektir. Özetle: IV Scheduling Status Tool, Ankara randevularının hangi DQ tarihine kadar geldiğini resmi olarak gösteriyor. Sayfayı sık kullanılanlara ekleyip düzenli olarak kontrol edebilirsin.

İstersen ben bu sayfayı senin için periyodik olarak takip edip güncel "hangi DQ itibariyle Ankara randevulara başladı" bilgisini sana bildirmeye devam edebilirim.##

(Bu sayfadan kontrol ediyorum hangi ay üzerinde çalıştıklarını arada güncelliyorlar)

• Bu platformu kesinlikle çok faydalı buluyorum. Birçok bilgiyi burdan edindim. İlk evliliğimden bir kızım vardı sürece oda dahil oldu. Birlikte işlemlere başladık ve risk almamak adına avukatla çalışıyoruz sadece avukat ücreti 7,000$ ödedik. Diğer giderler hariç. Hem maddi hem de manevi olarak zor bir süreç. İçinde bulunduğumuz stresli süreç yetmezmiş gibi üstüne çevre baskısı ve insanların şuursuzca söylemleri psikolojimi alt üst etti. Vizem hala çıkmadığı için ( eşimin benimle evlendiğine pişman olduğunu söyleyenden tutunda orda başka biriyle evli olduğuna hayatına biri girdiği için işlemleri uzattığına kadar )bir sürü asılsızca ithamla baş başa kaldım. Bu sürece kadar avukatımız birkaç kez şu tarihler arasında işlemleriniz biter deyip o tarihler aralığına odaklanıp yaşadığım hayal kırıklığı… Gerçekten çok dertliyim 🙂 Nitekim evliliğimizde 2. Yılı bitirdik ve hâlâ beklemeye devam ediyoruz.

• @Refiks Bu söylediğiniz çok mantıklı.Muhtemelen haklısınız. Danışmanlık ücreti olarak 3300 dolar talep ediyorlarmış Eylül ayı itibariyle. Çılgınlık

• @burak2344 Bu tool u güncel takip ediyorum ama 1 gün önce Eylül 2024 diyordu. Dün güncellemişler, Ekim 2024 olmuş. Açıkçası bu bizim için ne ifade ediyor, ben bilmiyorum. Bilen biri açıklayabilirse çok sevinirim.

• Umarım Eylül ayı randevu alacağımız ay olur.
    Bizim DQ oluşumuzun üzerinden 3 ay, en son burada alınan randevu maili üzerinden 4 ay geçti. Yazın bize hiç bakmadılar.

• iyi günler, bir başkasının yorumu üzerine kafama takılan konuyu size danışmak istiyorum. Biz evlilik cüzdanını çevirttiğimizde International Family Record Book yazdılar başlığa yani tam olarak Türkçesinin karşılığı. Bir sorun olmaz diye düşünüyordum ama USCIS böyle bir ibareyi tanımayabilir, International Marriage Certificate yazılması lazım olarak duydum birisinden. Düşünceleriniz nedir? teşekkürler

• @Refiks Bahsi geçen kurumla benimde deneyimim var bu arada hocam kendileriyle daha önce ben Turist vizesi için görüşmüştüm defalarca o zamanlar yurt dışına çıkmadığım pasaportumun boş olduğu dönemler defalarca konuşmuştum sanırsam cevap almak zor çoğu zaman bahsi geçen kadının kendisine ulaşamıyorsunuz. Pasaportumun boş olduğu için vize almaya uygun olmadığımı Schengen vizesi almam için bir alt kurumlarına yönlendirmişlerdi o zaman.

Sonra ben avrupada iş buldum başka şeyler gelişti vb... ama günün sonunda bahsi geçen kurum ve kişi ile biz evlenmeyi düşündüğümüz sıralarda bir iletişime geçtik Benim eski sorgularımı yani kendileriyle yaptığım eski vize sorgularımı atarak ordan imalı bir şekilde konuştu. İlişkimizin tarihini verdim ilişkimizin biraz yeni olduğunu söyledi yani ben bilmiyorum kaba bir kadın değil ama biraz kibar da değil garip bir konuşma stili var. Forumda üyeliği vardı zaten yasaklanmış biraz arayan bulabilir geçmişte bu forumda üyeliği vardı ki burdada biraz garip konuşmaları mevcut.

Kendi yaptığım konuşmayı buraya bırakamam hani yasal olur mu bilmediğim için ama hatırladığım tek şey biraz imalı ve garip konuşması ve kadına ulaşılamaması ayrıca sık sık Instagramda yaptığı paylaşımlarla birilerini aşağılama durumu var kimi zaman iyi yönde kimi zaman kötü garip bir insan çalışmaya değer mi derseniz ben düşünmüyorum bence sizinde dediğiniz gibi azıcık İngilizce çeviri biraz da teknik detaylar ile kesinlikle tek başına yürütülebilicek bir süreç geçmişte Kaçak giriş,Adli sicil gibi ciddi oynamalar yok ise bence bu böyle.

Merak edenler için bahsi geçen hanımefendinin I-130 Süreci için istediği danışmanlık rakamı 3000$ ve civarlarındaydı KDV ile birlikte yanlış hatırlamıyorsam bu tarz forumlara danışmanların saçma demesi ve düşmanlık beslemesi normal zira burası insanların ücretsiz kullandığı bir yer kısacası no charge...

• Merhaba,

Daha önce bu konudaki bazı endişelerimi buraya yazmış ve yanıt almıştım. Şimdi ise birkaç sorum daha olacak. Muhtemelen daha önce defalarca sorulmuş ve cevaplanmış olabilir, fakat ben bulamadım. Eğer bilen varsa ve yönlendirebilirse çok sevinirim.

Biz I-130 başvurusunu yaparken hangi belgelerin eklenmesi gerektiğini ve bu belgelerden hangilerinin apostil, çeviri veya noter onayı gerektirdiğini bilmiyoruz. Ayrıca, I-130 başvurusunu yaptıktan sonra hem kendim hem de çocuklarım için doldurmamız gereken ek bir form ya da yapmamız gereken başka bir işlem olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.

Bunun dışında, ek kanıtları sonradan nasıl yükleyebileceğimizi, kendi hesabımı mı yoksa eşimin hesabını mı açmamız gerektiğini ve USCIS hesabının nasıl açıldığını da bilmiyoruz. Süreç hakkında çok fazla bilgimiz olmadığı için oldukça telaşlıyım. Lütfen mazur görün. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkür ederim.

• @Alternative12 Merhaba, bizimki de aynı şekilde çevrilmişti. Bence orijinal evlilik cüzdanınızın fotoğraflarını önce ekleyin, arkasına da çevirisini ekleyip bir pdf oluşturun. PDF ismini de "Marriage Certificate" yaparsınız

• Bende DQ'larındanım mülakat tarihleri arkadaşlarımıza dağıtılmaya başlandımı diye sürekli takip halindeyim. Ama henüz hiçbir kıpırdama yok. Hiç bu kadar uzun mülakat tarihi verilmediği bir zaman dilimi olmuş muydu?

• @gokcesak evet bayağı önceden 7-9 ayda dağıtıldığı zamanları gördüm ben, ama siz araştırmayın ben psikolojimi bozdum sizde bozmayın.

• @Ekto-Oktan haklısın ekto neyseki hiç bulaşmadım bu saatten sonrada bulaşmam umarım.

• @Refiks Hangi yıllarda 7-9 ay sürmüş acaba? Acaba nadiren olan bir olay mı yoksa yıl içerisinde sık sık bu kadar uzun sürdüğü oluyor mu

• @beta83 yok yok uzun bir süreç değil, yanlış hatırlamıyorsam 2023 ya da 2024 başlarında bazı arkadaşlara ortalama 7 ila 9 ayda mülakat verdiler. Onların dışında ortalama her zaman 5 aydı, bazen hızlanıyordu ve DQ olduktan 2 ay sonra mülakata girenlerde çok oldu, hatta belki inanmayacaksınız ama bu gözler bu sitede DQ olduktan 11 gün sonra mülakata girenide gördü 🙂

• @brocka3507 Merhabalar, bu zamana kadar ki süreçle avukatımız ve eşim ilgilendi. Ben konudan biraz uzağım ama benden istenilen evrakları e-devletten aldıklarımı yabancı dile çeviri olarak aldım diğer evrakları yeminli ingilizce tercümana hazırlattım, son bir evrağımız geri döndü o da boşanma belgemdi. Onu adliyeden aldıktan sonra yeminli tercümana hazırlatıp noterde onaylattım garanti olsun diye valiliktende apostil şeklinde aldım. Tekrar sisteme yüklendi. Hazırlatmam yarım günümü aldı ve kabul edildi DQ oldum.
    Eksiğim veya yanlışım olabilir hatırladığım kadarıyla belgeler şu şekilde;
    -Adli sicil

• Nüfus kayıt örneği
      -Doğum belgesi( kızım için)
    • Boşanma kararı ve kesinleşme şehri
      -Evlilik cüzdanı
      -Pasaportlar
    • Vesikalık fotoğraf
    • Noterden muafakatname (kızım için babasından aldım)
    • İkametgah
      -Evliliğimizle ilgili belgeler (fotoğraflar, otel konaklamaları, tatil, birlikte açılmış ortak banka hesabı, telefon ve sms görüşmeleri vb.)
      Ben bu şekilde hazırlayıp gönderdim yüklemeleri avukatımız ve eşim halletti.

• @Refiks Nasıl bir duygu olurdu acaba 11 gün içerisinde randevuya girmek 🙂 Biz DQ dan sonra ortalama 2-3 ay sürüyor diye biliyorduk, bir hafta sonra 4.ayı tamamlıyoruz.5 ay sürecekse dahi bu ay mail alırız herhalde.

• inşallah en kısa zamanda alırız. reddit de falan denk geldiğim kadarıyla mumbaideki konsoloslukla başa baş gidiyor sanırım ankara. karşılaştırılır mı bilmiyorum ama dq ve randevu tarihleri çok benzer konsoloslukların. tek aksaklığın ankarada olmadığını bilmek de sevindirici🥹

• @Turhan-0 sağolun cevabınız için.

• @brocka3507 Merhaba bende şuan güncel olarak I-130 Sürecindeyim A'dan Z'ye yüklediğim tüm evrakları aşağıya liste olarak bırakıyorum burdan karşılaştırıp kendinize bir referans olarak kullanabilirsiniz Şimdiden bol şans dilerim.

• Yeminli Tercüme Edilmiş Noter Onaylı Ve Tasdik Edilmiş Evlilik Belgesi
    • Amerikan Pasaportu Fotokopisi
    • Form I-130A Doldurulmuş Ve İmzalanmış Hali
    • ABD Doğum Sertifikası Ek kanıt olarak
    • Sponsorun Fotoğrafı
    • Yararlanıcı (Benim) Fotoğrafım
    • Form G-1145 bilgilendirmeler için yinede yolladım

Burdan sonrası Evlilik kanıtları için ayırıcağım özel bir bölge üstteki kısım herkesin aşağı yukarı göndermesi gereken zorunlu belgeler alttakiler ek evlilik kanıtı ve ilişkinin kanıtı olarak ekledik biz toplam 2 PDF Olarak yolladık. Sürecin devamında 1 PDF Daha ekleyeceğim ama şimdilik durum bu.

• Niyet Mektubu ikimiz tarafından imzalı hikayemizi anlattığımız bir mektup.
    • Whatsapp Ve Instagram yazışmalarımızın ekran görüntüleri
    • Videolu görüşme ekran görüntüleri tek ve ailemizin içinde olduğu.
    • İlk buluşma fotoğraflarımız ve birlikte gezdiğimiz 1 ülkede çekilen fotolar.
    • İkinci buluşma ve eşim evlenmek için buraya geldiğinde çekilen fotolar
    • Evlilik Günü Fotoğraflarımız
    • Nikah şahidi arkadaşımdan aldığım imzalı ve detaylı beyan mektubu
    • Seyahat biletleri eşimin beni görmeye kullanırken kullandığı biletler
    • Instagram kullanıcı adlarımız hesaplarımız herkese açık
    • Eşimin TR Oturum kartı birlikte yaşadığımızın kanıtı olarak
    • Eşimin pasaport damgaları seyahat kanıtı olarak
    • TR içinde açılmış ortak banka hesabı cüzdanı çevirisi
    • Eşimin yeni pasaportu soy adımı aldıktan sonra fotokopisi

Bizim belgelerimiz bu şekildeydi. yani bu belgelere bakarak kendinizde bir referans alabilirsiniz genel olarak biz bunları yolladık Yakında eşim bir ameliyata giricek Türkiye'de o ameliyat sürecindeki resimler doktor raporları bunları USCIS'e göndermeyi düşünüyoruz zira bu tarz hastalık sağlık gibi ciddi durumlarda birlikteliğin dosyamızı dahada güçlendiriceğine inanıyoruz hakkınızda en iyisini dilerim ^^

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 1
  • 1589
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |