Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cleszi hayır hiçbirimize dönüş yapılmadı hala resmi tatilden dolayı. Umarım yarın hepimizi sevindirecek haberlerle dönüş yaparız sizlere de

• @cleszi merhaba eşim @fume adına yanıtlıyorum sorunuzu.Henüz Viyana dan gelen bir cevap yok. Kontrol ettiğimizde de dosyamız Viyana da görünüyor.

• @onurfenci hadi inşallah güzel haberleriniz gelir 🙏🏻

• @cleszi
    Merhaba, başlıkta biraz geriye giderseniz Viyana Konsolosluğu’nun 29.08 tarihinde nasıl bir aksiyon aldığını ve etiketlediğiniz kişilere forumun tecrübeli kullanıcılarının süreçle ilgili hangi önerilerde bulunduğunu detaylı olarak görebilirsiniz.

Yine de size ve diğer arkadaşlarımıza özetlemek gerekirse: Viyana özelinde “Bir kısım randevuların iptal edildiğine dair mail göndermişlerdi sonrasında itiraz edilince. Güncellemeler ile geri dönüş yapacaklarını” ifade ettiler.

Diğer konsolosluklar ve genel süreç için ise şunu vurgulamak gerektiğini düşünüyorm: Konsolosluklar da dahil olmak üzere henüz kimse sürecin nasıl işleyeceği konusunda net bilgiye sahip değil. Dolayısıyla bundan sonraki adımların nasıl şekilleneceğini birlikte göreceğiz ve ona göre aksiyon alacağız.

Şu anda konsolosluklar da sessizliğini koruyor. Bu nedenle aceleyle kararlar alıp sağa sola e-mail göndererek ilgili kurumları darboğaza sokmamak gerektiğini düşünüyorum. Unutmayın, hepimiz aynı gemideyiz. Biraz daha sabırlı olalım, güncellemeleri bekleyelim ve yeni sürecin ile talimatların nasıl uygulanacağını görelim; sonrasında birlikte hareket ederiz.

• Merhaba arkadaşlar. Eşim ve ben, son haberleri öğrenince çok üzüldük. Asıl talihli ben Türkiye vatandaşıyım, eşim ise Özbekistan vatandaşı. Bangkok'ta mülakatımızın sorunsuz geçmesini umuyoruz. Ancak, beklenmedik oturum izni şartları ortaya çıkarsa, bir sonraki adımı nasıl atacağımız konusunda belirsizlikler yaşıyoruz. Bu durumda, alternatif bir mülakat yeri olarak Özbekistan'ı değerlendirmeyi düşünmekteyiz. Bu bağlamda, aşağıdaki konularda netlik kazanmak isteriz: Dosyamızı Özbekistan'a taşıma imkanımız var mıdır acaba? Eğer benden Özbekistan'da yasal oturum izni talep edilirse, bu izni alsam dosyamızın Özbekistan'a aktarılması mümkün müdür? Şu an Bangkok'ta durum nasıl gideceğini beklemekten başka çaremiz yok gibi. Olmazsa en azından Özbekistan'ı deneyeceğiz. Özbekistan'daki ABD konsolosluğu çok yoğun ve zor bir konsolosluk olduğunu biliyorum, ama en azından mali yıl bitmeden önce sıramızın gelme ihtimali var gibi. Eşim 18 yıldır GC başvurusu yapıp kazanamadı hiç, bana da GC başvurusunu kendisi yaptı ve ilk başvurudan kazanmış bulunmaktayım ve böyle bir şansı kaçırmak istemiyoruz.

• ⭐⭐

@TRP Son açıklamaya göre oturum ve vatandaşlık izni aranmakta olduğunu yazmışlar bu durumda eşinize oturum alırsanız özbekistana taşımanın sorun olacağını düşünmüyorum 18 yıl sonra gelen bir sevinç dile kolay umarım sizde vize alanların arasına girersiniz bu yüzden tüm yolları deneyin yinede olmazsa üzmeyin kendinizi hayırlısı buymuş dersiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@earslann, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Pazartesi ogleden sonra oldu artik Asyada. Hong Kong ve Bangkokdan kotu bir donus olmadi daha sanirim?

Ne KCC’den ne herhangi bir konsolosluktan cevap gelmeyecek bugün. Labor Day dolayısıyla resmi tatil.

• @koci ": Viyana özelinde “Bir kısım randevuların iptal edildiğine dair mail göndermişlerdi sonrasında itiraz edilince. Güncellemeler ile geri dönüş yapacaklarını” ifade ettiler. Demişsiniz. Söz konusu güncelleme ekim ayı içerisinde mülakat tarihi alan kişileri kapsayacak benim anladığım. 1 Kasım sonrası yürürlüğe gireceği için @cleszi'nin case numarası 13xxx olduğundan dolayı oturum isteyecekler belliki. Bununla birlikte Eylül 10-15 arası yeni bülten yayınlanacak ve bazı arkadaşlar current olacaklar. Buna göre current olduktan sonra viyanada kalan dosyalarını ankaraya çekmeleri daha zor olmaz mı? O yüzden bekleyelim görelim tarzı telkin edici açıklamalar bazı arkadaşların değerli süresini etkileyebilir kanaatindeyim.

• merhaba herkese, bileniniz varsa şunu ben anlamadım. ben dosyamı taşırken belki oturumum da vardı o yüzden bana bir noktada sormaları gerekmez mi dosyanınızı ankara'ya iade edeceğiz ya da varsa oturumunuzu gönderin diye? bunu soracaklarsa current olursak mı sorarlar direkt iade etmiyorlarsa, bir şekilde oturum almayı denersek dosya numarama bağlı olarak ne kadar vaktim olur bunu anlamaya çalışıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@BlueGeostar viyanaya veya bir case'e özel mi bilmiyorum ancak daha önce dosyasını viyanaya taşımış ve bunun teyidi almıs, 6k (yanlış hatırlamıyorsam) cn'lı bir arkadaşımız, dosyasının son birkaç gün içinde yaptığı sorgulamada viyanadan ankaraya geri taşınmış olduğunu ögrendi.
    Diğer konsolosluklarda da böyle mi olacak, diger viyana dosyalarında da aynı aksiyon olacak mı vs bu hafta belli olur diye düşünüyorum.

• @koci evet biliyorum, zaten iptal mailinden sonra bir güncelleme var mı diye sordum.

• 13k sıralarına ulaşır mı acaba Ankara ? Viyana mülakatı yüksek olanları dahil eder mi? Avrupa vizesi çıkar mı ? Gibi onlarca soruyu aşıp yüzde bilmem kaçlık ihtimalle girdiğimiz sıralama sonrası birde şimdi yüzde bilmem kaç ihtimalle işimiz rast gidecek insan merak ediyor 😊

• @onurfenci yarın haberlerinizi bekliyoruz. Umarım guzel haberler alırsınız.

• Ama yinede moduda yüksek tutmak gerek bu süreçte. Her ne olursa olsun Türkiye’de ki şartlarımızı da göz önüne alarak pes etmemek, gerekiyorsada sürekli KCC yi taciz etmemiz gerekiyor doğru zamanlarda.

• @BlueGeostar bekleyip gormek suan en iyisi. Beklemekten kasıt 6-7-10 ay bekleyin değil, en azından su 1-2 hafta bir bekleyip , yeni cıkan bildiri sonrası konsoloslukların nasıl aksiyon alacagını gormek lazım. Suan durup dururken dosyayı ankaraya cekmenin veya baska konsolosluga gonderım yapmanın mantıklı oldugu dusunmuyorum.

• @BlueGeostar, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@koci ": Viyana özelinde “Bir kısım randevuların iptal edildiğine dair mail göndermişlerdi sonrasında itiraz edilince. Güncellemeler ile geri dönüş yapacaklarını” ifade ettiler. Demişsiniz. Söz konusu güncelleme ekim ayı içerisinde mülakat tarihi alan kişileri kapsayacak benim anladığım. 1 Kasım sonrası yürürlüğe gireceği için @cleszi'nin case numarası 13xxx olduğundan dolayı oturum isteyecekler belliki. Bununla birlikte Eylül 10-15 arası yeni bülten yayınlanacak ve bazı arkadaşlar current olacaklar. Buna göre current olduktan sonra viyanada kalan dosyalarını ankaraya çekmeleri daha zor olmaz mı? O yüzden bekleyelim görelim tarzı telkin edici açıklamalar bazı arkadaşların değerli süresini etkileyebilir kanaatindeyim.

evet fakat önceden dosyasını taşıyanlar hakkında da bir açıklama yapılmadı ne olacağını kimse net bilmiyor ve eğer bu açıklama olumsuz geri dönüşle sonuçlanırsa evet sıram 13xxx olduğu için oturum istenecek, ankara’yla baş başa kalacağız 🙂 farklı yolları da tabii ki düşüneceğiz fakat şu anlık halimiz bu. son söylediğiniz şey için de hiçbir şey kesin değil şu anlık. otomatik ankaraya yönlendirebilirler.

• @aktases evet kesinlikle bunu ben de düşünüyorum. viyana neye göre direkt mülakatları iptal etti? belki oturumları vardı? hiçbir şey şu an net değil. gönderilen cevapları bekliyoruz merakla

• @BlueGeostar
    Merhaba, alinabilecek herhangi bir aksiyon oldugunu dusunuyorsaniz eger lutfen bizimle de paylasir misiniz? Surecin su asamasinda bir alternatif var da biz mi kaciriyoruz? Ne yapilabilir mesela?

• @aktases
    Bu konuda belirsizlik devam ediyor maalesef, KCC nasil bir aksiyon alacak belli degil. Yeni duzenleme sonrasi dosyasini duzenleme olmadan once tasiyan herkesin, tek tek dosyalarini yeniden gozden gecirip dogum ulkesine gore geri mi tasiyacaklar henuz bilmiyoruz. Ustelik size oturumunuz var mi diye sorulmadi belki de gercekten var.
    Sahsi dusuncem, KCC’nin boyle bir is yuku almayacagi yonunde. Sureci daha karmasik hale getirmeyi sevdikleri icin bu bilinmezligin cozumunu konsolosluklar ve talihlilere birakabilirler. Bu sebeple Viyana’nin bazi talihlilere gondermis olduklari mulakat iptallerinin sadece onlarin operasyonlarina nasil dahil etmeye hazirlandiklarini gosterdigini dusunuyorum. Ben bu durumda surecin nasil isleyecegini anlamak icin beklemekten baska bir secenek goremiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozlemguzel77, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera dosya yeşil pasaportum var.onunlada olmaz mı?

Yeşil pasaportunuzun size oturum hakkı sağladığı bir ülke var ise olur.

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 316
  • 180
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |