DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@iibrahimd Sizin dediğiniz gibi olacaksa yayınladıkları haberin hiçbir anlamı olmaz. Demişler zaten 'sadece biz özel bir durum varsa taşımayı onaylayacağız diye.' Her konsolosluk kendi keyfine göre karar versin dememişler yani.
-
@SEVCAN-KARATAŞ Haklı olabilirsiniz benimki sadece bir çıkarım üzerine kuruluydu yeni haftanin baslangiciyla malesef pazartesi tatiller yeni bir sürece adım atıcaz umarim alternatifler bulunur.
-
Merhabalar. Muhtemelen artık bir önemi kalmadı gibi ama dosya taşıma ile ilgili bir sorum var. Sonuçlar açıklanınca bir an önce DS-160 formlarını doldurdum ve sonrasında dosyamızı Viyana'ya taşımak için KCC'ye mail attım. Hızlıca onayladılar. KCC'nin cevap mailinde belirttiği üzere şimdilik DS-160 formumuzda Viyana görünmeyecek ama randevu Viyana'ya göre ayarlanacak mealinde bir cümle ile başlıyordu:
"Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes."
Sorum şu, ben KCC onayı sonrasında DS-160 formunu açtırıp adresimi ve konsolosluğu güncellemeli miydim?
-
@Fatih-Yalçın-0 hayır gerek yoktu
-
@Selimdiskaya52
Mesajinizdan anlamadigim bir nokta var, goc etmek istiyorsunuz ancak bunun icin alternatifleriniz arasinda mi kaldiniz? Amerika firsatim var ama egitim aldiginiz ulke icin de bir planiniz var sanirim. Size dosya tasima kolayligi olmadan once, bazi talihlilerin DV vizesini nasil aldiklarina dair birkac ornekten bahsedecegim.
DV25 ve oncesi senelerde dosya transferleri, KCC’ye ilgili ulkelerde bulunan oturum izinleri ya da vatandaslik kanitlari ile beraber email atilarak gerceklestiriliyordu. Bu donemlerde bazi konsolosluklar dosyanin transfer oldugu o andaki ilgili ulkede bulunan statutunuze bakiyorlardir. Mesela su sekilde daha detayli bir ornek vereyim, DV24’te bir arkadasimiz dosyasini dil okulu araciligiyla oturum izni alarak Malezya’ya tasimisti. Ancak mulakatina katildigi tarihte Malezya oturum suresinin gecerliligi dolmasina ragmen vizesini alabilmislerdi. Bu ornekleri baska konsolosluklarda da gorduk. Eger sizin Denmark ozelinde bu konuda bir endiseniz varsa ve daha sonradan ilgili ulkeye giris-cikis yapmakta bir engeliniz de olusmayacaksa bu deneyimlerin aklinizda bulunmasinda fayda var. Ancak unutmadan DV26 ozelinde hali hazirda dosyasini tasimis kisiler icin bir kistas olmayabilir. Yani sira konsolosluklarin yeni gelismelere karsi tam olarak nasil aksiyon alacaklarini henuz bilmiyoruz. -
Bu son karardan sonra yazılanlara bakarak sanırım ben etkilenmiyorum gibi duruyor. 14 ekimde hong kong’ta mülakatımız var. Biz hong kong konsolosluguna mail attık ve cevap gelmedi cevap gelirse buradan yine bilgilendirme yapacağız.
-
@Serapp tamam teşekkür ederim
-
@Cihat-58
Onlar sizi görüyor zaten, sakince gelecek bilgilendirmeleri beklemek faydanıza olacaktır.
-
@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Hanim o halde eski usule dönüş sağlandı diyebilir miyiz tabiki şu anda gözlemlemek en mantikli tercih gene forumu elimizden geldiginde yalayip yutmamiz gerekiyor ancak Dosyalar Ankaraya döndüğü vakitte gene insiyatif alip alamiycaklarini sorup rica etmemiz ve işin peşini sonuna kadar kovalamamiz gerekicek anladigim kadariyla. Eğer ki konsolosluklara katı bir dilde oturum izni olmayanlari almayin derlerse orasi ayri bir durum ama ümitsizligide kapilmamamiz lazim umarım herkes kolaylikla vizesine kavuşur
Evet şu an tam olarak eski haline döndü sistem. DoS’un konsolosluklara hiçbir şey dikte ettiğini, hatta böyle bir hakkı olduğunu bile sanmıyorum açıkçası. Daha çok tavsiye gibi düşünün bunu DoS’tan konsolosluklara. Çünkü her zaman son kararı konsolosluk veriyor. Muhtemelen sadece belli başlı ciddi konularda DoS son söz sahibi ama genel olarak bu tarz vize onaylama konularında falan konsolosluklar esnek.
Örneğin aslında DoS’un tavsiye ettiği evrak talepleri aynı ama bu evraklar mülakata girilen konsolosluk bazlı değişebiliyor. Ya da isim yanlış yazma gibi konularda diyoruz ki Ankara bu konularda anlayışlı bir konsolosluk, demek ki bu konuda da sadece “tavsiye” var dikte yok.
Konsoloslukların oturumsuz dosya taşımayı inisiyatif alması konusunda da önümüzdeki süreçte daha net göreceğiz bir şeyleri ancak ben fikrimi belirteyim. Eğer konsolosluklar bu işlerden yılıp da bu kararı kaldırttılar ise pek yanaşmayacaklardır bu oturumsuz taşımaya, zaten normalde de sürecin sonlarına doğru yapıyorlardı bu taşıma işlerini. Eğer konsolosluklar kaynaklı bir değişiklik değilse, konsolosluklar bunaltılmadığı sürece yine yardımcı olmaya çalışacaklardır ancak yine sürecin ortasından önce beklemiyorum bunu.
Geçmiş senelerden bir olay anlatayım. DV22nin son aylarında rica minnet oturumsuz taşımayı ilk kez kabul eden bir konsolosluğun hikayesi bu. Bu konsolosluk önce birkaç kişiyi kabul ediyor, sonra bu olay birkaç kişi tarafından duyuluyor ve onlar da rica ediyorlar, konsolosluk birkaç kişiyi daha kabul ediyor. Derken bu olay yayılıyor ve tabi oturumsuz kabul eden ilk konsolosluklardan biri olunca bir anda yığılma oluyor, mail yağmuruna tutuluyor küçücük konsolosluk ve ne o sene ne de sonraki senelerde başka kimseyi oturumsuz kabul etmiyor.
Konsoloslukları yıldırmamak, küstürmemek lazım. Bu oturumsuz taşıma inisiyatifinde şunu unutmayın, bu konsolosluklar gerçekten hiçbir zorunlulukları ve sorumlulukları olmamasına rağmen, size bakması gereken o kocaman konsolosluk sizinle hiç ilgilenmediği halde, sizin dosyanıza bakıyor ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. Suistimal edildikleri yerde de geri adım atmalarından daha doğal bir şey olamaz. Konsoloslukları suistimal etmeyin, yıldırmayın. Basit bir google aramasıyla bile bulabileceğiniz şeyleri gidip de konsolosluklara sormayın. Hele ki bu karar daha bu kadar tazecikken konsoloslukları darlayıp da iyice soğutmamak lazım bu işten.
-
Bu ileti silindi! -
@jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Bu surec korku ve umidin dengelenmesi gereken bir surec fakat gordugum kadariyla kendi inisiyatifimiz disindaki faktorlere bel baglama hatasina dusuyoruz.
İmkani olanlar pasif gelir gibi yontemlerle gecici oturum saglayan ulkelere yonelmeli, Ankara yi beklemek cok naif bir yaklasim, ds260 i doldurup usa vizesi olmayanlar zaten vize alamaz eger AOS dusunuyorlarsa cunku ds260 da zaten bir vize basvurusu.
Sartlari zorlama zamani, yeni kitada yeni bir hayati ne kadar istedigimizin de ekg si olacak bu surec, umit ve korkuyu dengeleyenler dilediklerine nail olacaklardir, lahitlere gecsin…:)
Söylediklerinizde haklılık payı var ama yanlış anlaşıldığınızı düşünüyorum. Kesinlikle elinizden geleni yapmalısınız eğer gerçekten bu vizeyi almak istiyorsanız. Bu süreçte elinizde olmayan tek şey current olup olamamak.
“Pasif gelir gibi yöntemler” derken Yunanistanda 250bin Euro’ya ev alıp kiraya vererek oradan oturum almak ve bu oturum belgesiyle dosyanızı taşıtıp mülakata girmek gibi bir şeyden bahsettiğinizi düşünüyorum, teoride katılıyorum. Ama benim kenarda 250bin Eurom olsa DV almak için Yunanistan’dan ev almak yerine, Amerika’da bir iş kurup o şekilde vize almaya çalışırdım. Tabi benim söylediğim örnek bu kadar bir meblağ. Bunun, iş teklifleri ve okullarla, daha uyguna ve hatta üstüne para kazanarak elde edilebilen oturum alma yöntemleri de vardır elbet. O durumda önce oturum, sonra dosya taşıtma, sonra vize ve en son ver elini Amerika versiyonu gayet makul.
Vize almaya hevesliyseniz panik yapmayı bırakıp plan yapmak gerekiyor. Bundan sonraki süreçte sizi ne bekliyor ve siz bu süreci vizeyle tamamlamak için neler yapabilirsiniz? En büyük şansınız böyle bir olayın sürecin henüz başında yaşanmış olması. Aksiyon almak için vakit var.
-
@EzgiLera çok güzel çok açıklayıcı şekilde anlatmışsınız ezgi hanım biz dv26 talihlilerin dikkatle bir kaç defa okuması gerektiğini düşündüğüm bir yazı olmuş teşekkür ederim kendi adıma
-
@SEVCAN-KARATAŞ, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@iibrahimd Sizin dediğiniz gibi olacaksa yayınladıkları haberin hiçbir anlamı olmaz. Demişler zaten 'sadece biz özel bir durum varsa taşımayı onaylayacağız diye.' Her konsolosluk kendi keyfine göre karar versin dememişler yani.
Çünkü “her konsolosluk kendi kafasına göre karar versin” derlerse eğer, günde 1 kez attığınız taşıma mailini 1 günde 150 farklı konsolosluğa atacaksınız belki. Kararda böyle bir şey yazmıyor olması, konsoloslukların hiçbir söz hakkı olmadığı anlamına gelmiyor.
-
@EzgiLera yani benim anlamadığım oturum izni konusu hep vardı, Viyana dışında dosya aktarabildiğimiz ( oturum izni istemeden )bir Avrupa ülkesi yoktu ya da Vize istemeyen ülkelere taşınıyordu genelde...(HK, BK gibi)...Şimdi anlaşılan bu ülkelerden de kabul görmeme paniği sardı hepimizi ama yolumuz uzun ve bu süreç bir labirente dönse de çıkışı mutlaka bulacağız...Güzel haberler almamız temennisiyle...
-
Bu ileti silindi! -
ıyı aksamlar arkadaslar bu belırsız durumda sorularıma kesın yanıtlar beklemıyorum tabıkı ama fıkırlerınızı merak edıyorum
1-hala current olmayan ve baska ulkede de oturumu olanlar kcc ıle mulakat yerı degısımı maılımı atıp yer degıstırecekler ornegın dosyam bangkok ta ama oturumum olan belgrada aktarmak ıstıyorum ??
2- current oldukdan sonra bır kac ay ankaranın performansını bekleyıp mulakat yerı degıstırmek ıstersek konsoloslugamı yoksa yıne tek adres kcc ye mı maıl atılıp aksıyon alacagız ?
3- oturum talebı gecıcı oturum yada kalıcı oturum veya vatandaslık olarak seceneklımı olacak ? -
bu nasıl kötü bir durum şu an gerçekten ya süreci devam edenler için mi yapılır bu 2027 çekilişi için yapacağız de en azından. eylülde bülten açıklayıp current olursak ne olacak 1 kasım 2025 demiş çünkü. ama başka ülkelerden mülakat alanlar iptal maili almış diye bilgi aldım ben. çok saçma bu durum şu an
-
@ugursway 40 gün sonra oturumum izinim dolacak ve ülkeden ayrılacağım. Case numberim 43XX'de yani gelmesini umut ediyorum yoksa okulu bitirdikten sonra Danimarkaya geri döneceğim ilk isteğim Amerikaya gidebilmek.
-
@EzgiLera peki size bir şey sormak istiyorum.
hiçbir konsolosluk dosya yükünün artmasını istemez diye bir yorum okumuştum.
bk olsun hk olsun en başında “oturum” isteyebilirdi ve insiyatif almıştı dosya yüklerinin artmasına rağmen de devam ettiler. konsoloslukların hiçbir çıkarları yok mu sizce bu konuda ?
şu an yine son karara bağlı kalmayıp dosya almaya devam etmelerinin negatif tarafları dosya yükünün artması ve mail yağmuru olasılıkları olabilir fakat eskiden de dosya yüküne rağmen oturum şartı istemeyip kabul etmişlerdi. diğer türlü negatif taraf da “mail yoğunluğu” oluyor. umarız ki en azından biri olsun bu konuda insiyatif alsın.. çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için. bir fikir de benden olsun istedim. -
@cleszi Viyananın yükünün HK ve BK göre daha az olması gerekir çünkü schengen vizesi istiyor.Eğer dosya almayı bırakır ve Asya bölgesi almaya devam ederse öbür tarafın yoğunluğu epey artar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum