Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera yeni yasaya göre KCK ile dosya tasiyamiyacakmiyiz şimdi.Kasima kadar taşıma şansımız yokmu ki?gerçi tasisakda taşidigimiz komsolosluk Kasım sonrası mülakatlarda oturum isteyeceği için şu an Viyana ninnyaptigunu yapacak iptal edecek doğrumu anladım?

Eğer taşımak istediğiniz ülkede oturumunuz var ise, current olmadan önce KCC ile taşıyabilirsiniz.

Artık KCC ile oturumsuz taşıma olmayacak, Kasım sonrası mülakatlarda, eskisi gibi, o ülkedeki oturum belgesi sorulacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd

DV2024 ile DV2026 süreci aynı düzene döndü şu anki ilk açıklamalara istinaden, yine söylüyorum çok yeni bir gelişme ve takip etmek lazım. İlerleyen günlerde konsolosluk ve KCC’nin talihlilere yapacağı ilave bilgilendirmeler bildiğimizin/tahminlerin dışına çıkabilir zira DOS’da çalışmıyoruz hiçbirimiz.

Eski düzene geri dönüldüden kastım, TC kimliğiniz haricinde başka bir vatandaşlığınız var ise veya TR dışında başka bir ülkede yasal oturum statünüz var ise cut off olmadan dosyanızın ilgili konsolosluğa taşınmasını KCC’den talep edebileceksiniz değerlendirilmesi için. Benim DV2024’de hatırladığım süreç devam ederken yapılan bu denli majör bir değişiklik yoktu.

• ⭐⭐⭐⭐

@ata35 evet engel değil ama içerde göçmenlik başvurunuz varken göçmen olmayan vizeye başvuruyorsunuz aynı zamanda yani turist vizesi alma şansınız çok düşük

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Metinde bu konuyla ilgili birşey göremediğim veya anlamadığım için soruyorum. Şu insiyatif konusu.. DOS un bu açıklanan karar yazısının herhangi bir yerinde, "biz bu kararı çıkarıyoruz, dosya taşıma işini bitiriyoruz, artık herkes (istisnalar hariç) ikameti veya vatandaşlığı olan ülkede mülakata girmek zorunda ama konsolosluklar isterlerse onlara dosya taşıyabilirsiniz, biz bu insiyatif kullanma hakkını konsoloslara veriyoruz" gibi bir ifade var mı? Yani Genel merkezin iradesine karşı gelip, "ben insiyatif kullanıyorum (ekim için verilmiş randevuları hariç tutuyorum, o mülakatları gerçekleştirmek karar metninde existing.. diye başlayan maddeyle uyumlu zaten), kasıma da randevu vericem aralığa da, kim karışırmış ki bana, ben yardımcı olmak istiyorum eu dosyalarına" diyebilir mi gerçekten? Veya bu insiyatif çıkarımını neye dayanarak yapıyoruz?

Bu yasadan anladığım ve geçmiş süreçlerden edindiğim tecrübeler ışığında, hali hazırda planlanmış mülakatlar (zaten sadece Ekim mülakatları verildi) dışında, oturum olmaksızın taşınan tüm dosyalar DS260’ta yazan adrese göre yeniden bağlı olduğu konsolosluklara döndü/dönecek. O yüzden 1 Kasım tarihinden bahsedilmiş. Aslında oturumsuz KCC ile dosya taşıma artık yok.

Bundan sonra KCC aracılığı ile yapılan taşımalar için oturum belgeleri istenecek ve bu kişiler taşıdıkları ülkede mülakata girdiklerinde, mülakatta bu belgeler teyit edilecek. 1 Kasım ve sonrası için.

İnisiyatif olayı ise, önceki senelerde de “oturumsuz taşıma” diye bir şey olmamasına karşın, talihliler current olduktan sonra, onları inisiyatif alarak kabul eden bazı konsolosluklar (en bilinenleri Viyana ve HK), dosyaları kendileri KCC’den talep ederek taşıdı ve bu kişilerle yaptıkları mülakatlarda oturum şartını karşılayıp karşılamadıklarını sormadılar çünkü bunu bilerek inisiyatif almış ve taşımışlardı.

Şimdi bu yeni FAM güncellemesiyle sistem eskisi gibi olduğu için, yine inisiyatif alabilecek konsoloslukların olduğunu düşünüyoruz. Bu asla kesin değil, hiçbir zaman olmadı. Bir sene inisiyatif gösteren konsolosluklar ertesi sene kapı duvar da oldular. Ama buna rağmen Ankarayı beklemekten daha iyi bir seçenek.

Tabi ben böyle kısaca anlattığım için sanki konsolosluktan dosyamı taşıyın diye rica ediyorsunuz ve onlar da tabi ki hemen taşırız diye kabul ediyorlar gibi görünüyor ama cidden kolay değil. En kolay bildiğiniz konsolosluk bile kolay değil. Örneğin HK, dosya taşımayı kabul etmek için hali hazırda ülkede olduğunuzun kanıtını ve tüm süreç boyunca orada kalabileceğinizin garantisini istemişti. Viyana, mülakat zamanı seyahat engeliniz olmayacağından emin olmak için geçerli vize istemişti, yeşil pasaport sahiplerine bile vize aldırmıştı. Bu konsolosluklar zamanla öğrendiler bu süreçleri. Onlar gibi keşfedilmemiş ama sizi kabul edecek konsolosluklar da vardır elbet. Ama buna uğraşmaya istekli ve her talebe hazır olmalısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@winter-is-coming, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

10 K üzeri Türk vatandaşlarının Ankaradan mülakat alma ihtimalinin sıfıra yakın olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak hak gaspı olmaması adına dosya taşıma işinde yüksek numaralara bir alternatif sunulanileceğine inanmak istiyorum

Bu konu mahkemeler tarafınca bile tartışıldı ve kabul edildi. DV kazanmış olmak bir “hak” oluşturmaz, bu bir ayrıcalıktır. O yüzden vize veya mülakat alamazsanız bir hak kaybı yaşamaz, dolayısıyla bir şey talep edemezsiniz.

Böyle bir alternatif size sunulmaz, bu alternatifi sizin oluşturmanız gerekiyor.

• @EzgiLera Hanim o halde eski usule dönüş sağlandı diyebilir miyiz tabiki şu anda gözlemlemek en mantikli tercih gene forumu elimizden geldiginde yalayip yutmamiz gerekiyor ancak Dosyalar Ankaraya döndüğü vakitte gene insiyatif alip alamiycaklarini sorup rica etmemiz ve işin peşini sonuna kadar kovalamamiz gerekicek anladigim kadariyla. Eğer ki konsolosluklara katı bir dilde oturum izni olmayanlari almayin derlerse orasi ayri bir durum ama ümitsizligide kapilmamamiz lazim umarım herkes kolaylikla vizesine kavuşur

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 Normal şartlar altında o numarayla biraz uzun süre beklemeniz gerekse de alabiliyor olmanız lazım. Çünkü bugüne kadar o numaralar hep aldı ankaradan vizesini ancak hem bu arkadaşların ne yapacakları gördüğümüz üzere belli olmuyor. Bir sabah kalkıyoruz, çat yüzlerce aileyi etkileyecek kararlar alabiliyorlar(bu arada onlar buradaki yüzlerce aileyi düşünmüyorlar tabiki bu kararları alırken, kendi çalışma düzenleri için alıyorlar bu kararları, bizi düşünmek zorunda da değiller o ayrı, ancak sonucu bizi etkilediği için bunu bu şekilde yazıyorum). Hem de son yıllarda giderek azalan bir eğri var, bizim vizeleri basma sayılarında. Her şeye rağmen ben olsam her ihtimali aklımda tutar ancak 45xx lü bir case number'la da kendimi strese sokmazdım, bence alırsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekremi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hanım merhaba kcc den taşıma onayı geldiği halde bazıları dosyasının taşınmadığını görmüş yazmışsınız, bunu nasıl anlamışlar ceac dan mı?
    kccden gelen dosyanız taşındı maili yüzde yüz dosyanın taşındığı anlamına gelmiyor o zaman di mi ?

Merhaba. Daha önce "ben taşıdım, onay geldi, ama sonra sorduğumda Ankara cevabı aldım" diyen bir kaç kişi olmuştu. O nedenle dosyanın taşındığına dair e-posta aldıktan bir süre sonra KCC'ye teyit amacıyla "mülakat yerim neresi" diye soruluyordu. Ama bu çok çok nadir görülen bir durumdu.
    Şimdilik herhangi bir e-posta yazmayın, lütfen bekleyin. Bu başlığı takip edin. Gelişmeler oldukça ona göre hareket edersiniz.

• @iibrahimd Sizin dediğiniz gibi olacaksa yayınladıkları haberin hiçbir anlamı olmaz. Demişler zaten 'sadece biz özel bir durum varsa taşımayı onaylayacağız diye.' Her konsolosluk kendi keyfine göre karar versin dememişler yani.

• @SEVCAN-KARATAŞ Haklı olabilirsiniz benimki sadece bir çıkarım üzerine kuruluydu yeni haftanin baslangiciyla malesef pazartesi tatiller yeni bir sürece adım atıcaz umarim alternatifler bulunur.

• Merhabalar. Muhtemelen artık bir önemi kalmadı gibi ama dosya taşıma ile ilgili bir sorum var. Sonuçlar açıklanınca bir an önce DS-160 formlarını doldurdum ve sonrasında dosyamızı Viyana'ya taşımak için KCC'ye mail attım. Hızlıca onayladılar. KCC'nin cevap mailinde belirttiği üzere şimdilik DS-160 formumuzda Viyana görünmeyecek ama randevu Viyana'ya göre ayarlanacak mealinde bir cümle ile başlıyordu:

"Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes."

Sorum şu, ben KCC onayı sonrasında DS-160 formunu açtırıp adresimi ve konsolosluğu güncellemeli miydim?

• @Fatih-Yalçın-0 hayır gerek yoktu

• @Selimdiskaya52
    Mesajinizdan anlamadigim bir nokta var, goc etmek istiyorsunuz ancak bunun icin alternatifleriniz arasinda mi kaldiniz? Amerika firsatim var ama egitim aldiginiz ulke icin de bir planiniz var sanirim. Size dosya tasima kolayligi olmadan once, bazi talihlilerin DV vizesini nasil aldiklarina dair birkac ornekten bahsedecegim.
    DV25 ve oncesi senelerde dosya transferleri, KCC’ye ilgili ulkelerde bulunan oturum izinleri ya da vatandaslik kanitlari ile beraber email atilarak gerceklestiriliyordu. Bu donemlerde bazi konsolosluklar dosyanin transfer oldugu o andaki ilgili ulkede bulunan statutunuze bakiyorlardir. Mesela su sekilde daha detayli bir ornek vereyim, DV24’te bir arkadasimiz dosyasini dil okulu araciligiyla oturum izni alarak Malezya’ya tasimisti. Ancak mulakatina katildigi tarihte Malezya oturum suresinin gecerliligi dolmasina ragmen vizesini alabilmislerdi. Bu ornekleri baska konsolosluklarda da gorduk. Eger sizin Denmark ozelinde bu konuda bir endiseniz varsa ve daha sonradan ilgili ulkeye giris-cikis yapmakta bir engeliniz de olusmayacaksa bu deneyimlerin aklinizda bulunmasinda fayda var. Ancak unutmadan DV26 ozelinde hali hazirda dosyasini tasimis kisiler icin bir kistas olmayabilir. Yani sira konsolosluklarin yeni gelismelere karsi tam olarak nasil aksiyon alacaklarini henuz bilmiyoruz.

• Bu son karardan sonra yazılanlara bakarak sanırım ben etkilenmiyorum gibi duruyor. 14 ekimde hong kong’ta mülakatımız var. Biz hong kong konsolosluguna mail attık ve cevap gelmedi cevap gelirse buradan yine bilgilendirme yapacağız.

• @Serapp tamam teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Cihat-58

Onlar sizi görüyor zaten, sakince gelecek bilgilendirmeleri beklemek faydanıza olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/post/508130

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Hanim o halde eski usule dönüş sağlandı diyebilir miyiz tabiki şu anda gözlemlemek en mantikli tercih gene forumu elimizden geldiginde yalayip yutmamiz gerekiyor ancak Dosyalar Ankaraya döndüğü vakitte gene insiyatif alip alamiycaklarini sorup rica etmemiz ve işin peşini sonuna kadar kovalamamiz gerekicek anladigim kadariyla. Eğer ki konsolosluklara katı bir dilde oturum izni olmayanlari almayin derlerse orasi ayri bir durum ama ümitsizligide kapilmamamiz lazim umarım herkes kolaylikla vizesine kavuşur

Evet şu an tam olarak eski haline döndü sistem. DoS’un konsolosluklara hiçbir şey dikte ettiğini, hatta böyle bir hakkı olduğunu bile sanmıyorum açıkçası. Daha çok tavsiye gibi düşünün bunu DoS’tan konsolosluklara. Çünkü her zaman son kararı konsolosluk veriyor. Muhtemelen sadece belli başlı ciddi konularda DoS son söz sahibi ama genel olarak bu tarz vize onaylama konularında falan konsolosluklar esnek.

Örneğin aslında DoS’un tavsiye ettiği evrak talepleri aynı ama bu evraklar mülakata girilen konsolosluk bazlı değişebiliyor. Ya da isim yanlış yazma gibi konularda diyoruz ki Ankara bu konularda anlayışlı bir konsolosluk, demek ki bu konuda da sadece “tavsiye” var dikte yok.

Konsoloslukların oturumsuz dosya taşımayı inisiyatif alması konusunda da önümüzdeki süreçte daha net göreceğiz bir şeyleri ancak ben fikrimi belirteyim. Eğer konsolosluklar bu işlerden yılıp da bu kararı kaldırttılar ise pek yanaşmayacaklardır bu oturumsuz taşımaya, zaten normalde de sürecin sonlarına doğru yapıyorlardı bu taşıma işlerini. Eğer konsolosluklar kaynaklı bir değişiklik değilse, konsolosluklar bunaltılmadığı sürece yine yardımcı olmaya çalışacaklardır ancak yine sürecin ortasından önce beklemiyorum bunu.

Geçmiş senelerden bir olay anlatayım. DV22nin son aylarında rica minnet oturumsuz taşımayı ilk kez kabul eden bir konsolosluğun hikayesi bu. Bu konsolosluk önce birkaç kişiyi kabul ediyor, sonra bu olay birkaç kişi tarafından duyuluyor ve onlar da rica ediyorlar, konsolosluk birkaç kişiyi daha kabul ediyor. Derken bu olay yayılıyor ve tabi oturumsuz kabul eden ilk konsolosluklardan biri olunca bir anda yığılma oluyor, mail yağmuruna tutuluyor küçücük konsolosluk ve ne o sene ne de sonraki senelerde başka kimseyi oturumsuz kabul etmiyor.

Konsoloslukları yıldırmamak, küstürmemek lazım. Bu oturumsuz taşıma inisiyatifinde şunu unutmayın, bu konsolosluklar gerçekten hiçbir zorunlulukları ve sorumlulukları olmamasına rağmen, size bakması gereken o kocaman konsolosluk sizinle hiç ilgilenmediği halde, sizin dosyanıza bakıyor ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. Suistimal edildikleri yerde de geri adım atmalarından daha doğal bir şey olamaz. Konsoloslukları suistimal etmeyin, yıldırmayın. Basit bir google aramasıyla bile bulabileceğiniz şeyleri gidip de konsolosluklara sormayın. Hele ki bu karar daha bu kadar tazecikken konsoloslukları darlayıp da iyice soğutmamak lazım bu işten.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bu surec korku ve umidin dengelenmesi gereken bir surec fakat gordugum kadariyla kendi inisiyatifimiz disindaki faktorlere bel baglama hatasina dusuyoruz.

İmkani olanlar pasif gelir gibi yontemlerle gecici oturum saglayan ulkelere yonelmeli, Ankara yi beklemek cok naif bir yaklasim, ds260 i doldurup usa vizesi olmayanlar zaten vize alamaz eger AOS dusunuyorlarsa cunku ds260 da zaten bir vize basvurusu.

Sartlari zorlama zamani, yeni kitada yeni bir hayati ne kadar istedigimizin de ekg si olacak bu surec, umit ve korkuyu dengeleyenler dilediklerine nail olacaklardir, lahitlere gecsin…:)

Söylediklerinizde haklılık payı var ama yanlış anlaşıldığınızı düşünüyorum. Kesinlikle elinizden geleni yapmalısınız eğer gerçekten bu vizeyi almak istiyorsanız. Bu süreçte elinizde olmayan tek şey current olup olamamak.

“Pasif gelir gibi yöntemler” derken Yunanistanda 250bin Euro’ya ev alıp kiraya vererek oradan oturum almak ve bu oturum belgesiyle dosyanızı taşıtıp mülakata girmek gibi bir şeyden bahsettiğinizi düşünüyorum, teoride katılıyorum. Ama benim kenarda 250bin Eurom olsa DV almak için Yunanistan’dan ev almak yerine, Amerika’da bir iş kurup o şekilde vize almaya çalışırdım. Tabi benim söylediğim örnek bu kadar bir meblağ. Bunun, iş teklifleri ve okullarla, daha uyguna ve hatta üstüne para kazanarak elde edilebilen oturum alma yöntemleri de vardır elbet. O durumda önce oturum, sonra dosya taşıtma, sonra vize ve en son ver elini Amerika versiyonu gayet makul.

Vize almaya hevesliyseniz panik yapmayı bırakıp plan yapmak gerekiyor. Bundan sonraki süreçte sizi ne bekliyor ve siz bu süreci vizeyle tamamlamak için neler yapabilirsiniz? En büyük şansınız böyle bir olayın sürecin henüz başında yaşanmış olması. Aksiyon almak için vakit var.

• @EzgiLera çok güzel çok açıklayıcı şekilde anlatmışsınız ezgi hanım biz dv26 talihlilerin dikkatle bir kaç defa okuması gerektiğini düşündüğüm bir yazı olmuş teşekkür ederim kendi adıma

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |