Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@SEVCAN-KARATAŞ, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@iibrahimd Sizin dediğiniz gibi olacaksa yayınladıkları haberin hiçbir anlamı olmaz. Demişler zaten 'sadece biz özel bir durum varsa taşımayı onaylayacağız diye.' Her konsolosluk kendi keyfine göre karar versin dememişler yani.

Çünkü “her konsolosluk kendi kafasına göre karar versin” derlerse eğer, günde 1 kez attığınız taşıma mailini 1 günde 150 farklı konsolosluğa atacaksınız belki. Kararda böyle bir şey yazmıyor olması, konsoloslukların hiçbir söz hakkı olmadığı anlamına gelmiyor.

• @EzgiLera yani benim anlamadığım oturum izni konusu hep vardı, Viyana dışında dosya aktarabildiğimiz ( oturum izni istemeden )bir Avrupa ülkesi yoktu ya da Vize istemeyen ülkelere taşınıyordu genelde...(HK, BK gibi)...Şimdi anlaşılan bu ülkelerden de kabul görmeme paniği sardı hepimizi ama yolumuz uzun ve bu süreç bir labirente dönse de çıkışı mutlaka bulacağız...Güzel haberler almamız temennisiyle...

• Bu ileti silindi!

• ıyı aksamlar arkadaslar bu belırsız durumda sorularıma kesın yanıtlar beklemıyorum tabıkı ama fıkırlerınızı merak edıyorum
    1-hala current olmayan ve baska ulkede de oturumu olanlar kcc ıle mulakat yerı degısımı maılımı atıp yer degıstırecekler ornegın dosyam bangkok ta ama oturumum olan belgrada aktarmak ıstıyorum ??
    2- current oldukdan sonra bır kac ay ankaranın performansını bekleyıp mulakat yerı degıstırmek ıstersek konsoloslugamı yoksa yıne tek adres kcc ye mı maıl atılıp aksıyon alacagız ?
    3- oturum talebı gecıcı oturum yada kalıcı oturum veya vatandaslık olarak seceneklımı olacak ?

• bu nasıl kötü bir durum şu an gerçekten ya süreci devam edenler için mi yapılır bu 2027 çekilişi için yapacağız de en azından. eylülde bülten açıklayıp current olursak ne olacak 1 kasım 2025 demiş çünkü. ama başka ülkelerden mülakat alanlar iptal maili almış diye bilgi aldım ben. çok saçma bu durum şu an

• @ugursway 40 gün sonra oturumum izinim dolacak ve ülkeden ayrılacağım. Case numberim 43XX'de yani gelmesini umut ediyorum yoksa okulu bitirdikten sonra Danimarkaya geri döneceğim ilk isteğim Amerikaya gidebilmek.

• @EzgiLera peki size bir şey sormak istiyorum.
    hiçbir konsolosluk dosya yükünün artmasını istemez diye bir yorum okumuştum.
    bk olsun hk olsun en başında “oturum” isteyebilirdi ve insiyatif almıştı dosya yüklerinin artmasına rağmen de devam ettiler. konsoloslukların hiçbir çıkarları yok mu sizce bu konuda ?
    şu an yine son karara bağlı kalmayıp dosya almaya devam etmelerinin negatif tarafları dosya yükünün artması ve mail yağmuru olasılıkları olabilir fakat eskiden de dosya yüküne rağmen oturum şartı istemeyip kabul etmişlerdi. diğer türlü negatif taraf da “mail yoğunluğu” oluyor. umarız ki en azından biri olsun bu konuda insiyatif alsın.. çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için. bir fikir de benden olsun istedim.

• @cleszi Viyananın yükünün HK ve BK göre daha az olması gerekir çünkü schengen vizesi istiyor.Eğer dosya almayı bırakır ve Asya bölgesi almaya devam ederse öbür tarafın yoğunluğu epey artar.

• @EzgiLera pasif gelir derken tr deki bir geliri kastediyorum, 250K-300K Euro larla mulk alip da oturum elde edebilirsiniz tabi ki ama bunu yapmadan sadece 1500-2000 Euro pasif gelir gosterip oturum izni alinabilecek ulkeler var Portekiz gibi. Mulk alabilme noktasinda olsam kesinlikle baska alternarifler dusunurdum dediginiz gibi. Yazdiklarimiz derdimizi paylasip sesli dusunmek sadece, panik degil.

2026 garip bir mali yil gercekten bekleyip gorecegiz…

• ⭐⭐⭐⭐

@winter-is-coming, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera yani benim anlamadığım oturum izni konusu hep vardı, Viyana dışında dosya aktarabildiğimiz ( oturum izni istemeden )bir Avrupa ülkesi yoktu ya da Vize istemeyen ülkelere taşınıyordu genelde...(HK, BK gibi)...Şimdi anlaşılan bu ülkelerden de kabul görmeme paniği sardı hepimizi ama yolumuz uzun ve bu süreç bir labirente dönse de çıkışı mutlaka bulacağız...Güzel haberler almamız temennisiyle...

Evet oturum konusu hep vardı 1 yıl öncesine kadar. Örneğin İrlanda’dan dil okulu ile oturum alıp İngiltere’ye dosyasını taşımaya çalışanlar vardı. Ama İngiltere biraz soğuk bu DV mülakatlarına.

Eğer oturum almanızın kolay olduğu bir ülke varsa, aile bağları, iş teklifleri, okul gibi sebeplerle, bu ülkeleri tercih edebilirsiniz. Sonuçta kazandığınızı öğrendiğiniz andan itibaren 1.5 yıl süren bir süreç DV ve bu süreçte insanlar taşınabilir, evlenebilir, iş değiştirebilir, çocuk sahibi olabilir, birçok değişiklik olabilir hayatlarında. O yüzden oturumunuzun olduğu ülkede mülakata girmeyi talep edebilirsiniz. Bu normal işleyiş. Ancak bizim durumumuz biraz farklı, hayatın olağan akışı yüzünden dosya taşıtmak yerine, Ankara’dan mülakat alamadığımız için, dosya taşıtmak istiyoruz ve hayatımızın akışını değiştiriyoruz, bunu da kalıbına uydurmaya çalışıyoruz. O yüzden vize alması sorun olmayan, hızlıca ve kolayca oturum veren ülkelere yoğunlaşıyoruz.

Aslında dünyanın her yerinde mülakata giren Türkler hali hazırda var. Zaten Kanada’da okuduğu için oturumu olan ve orada mülakata giren, zaten Avusturalya’da yaşadığı için orada mülakata giren birçok insan var, daha önceden de vardı, bundan sonra da olacak. Bu oturumunuz olduğu yerden mülakata girme şansı da bu insanlar için var.

• @winter-is-coming yani yükünün az olması gerekir tabii ki fakat excel tablolarında görünen o ki masrafı az olduğu için türklerin çoğunluğu schengen alabilirse viyana’ya taşıyor. dediğiniz gibi sadece viyana almayı bırakırsa hk ve bk yoğunluk yaşayacak gibi duruyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@cleszi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera peki size bir şey sormak istiyorum.
    hiçbir konsolosluk dosya yükünün artmasını istemez diye bir yorum okumuştum.
    bk olsun hk olsun en başında “oturum” isteyebilirdi ve insiyatif almıştı dosya yüklerinin artmasına rağmen de devam ettiler. konsoloslukların hiçbir çıkarları yok mu sizce bu konuda ?
    şu an yine son karara bağlı kalmayıp dosya almaya devam etmelerinin negatif tarafları dosya yükünün artması ve mail yağmuru olasılıkları olabilir fakat eskiden de dosya yüküne rağmen oturum şartı istemeyip kabul etmişlerdi. diğer türlü negatif taraf da “mail yoğunluğu” oluyor. umarız ki en azından biri olsun bu konuda insiyatif alsın.. çok teşekkürler bilgilendirmeleriniz için. bir fikir de benden olsun istedim.

Amerikalılar kibar insanlar. Bir yere girerken size kapı da tutuyorlar ve bunun için de bir çıkarları yok ama bunu yine de nezaketen yapıyorlar. Bir gün biri size kapıyı tutmasa bunun için onları sorgulayamazsınız, değil mi?

Benim bildiğim konsolosluğun bu konuda tek çıkarı sizden aldıkları mülakat ücreti ve bilmiyorum buna değer mi? Çünkü onların cebine girmiyor bu para, primle kazanmıyorlar ve sabit maaş alıyorlar.

Kimseyi yıldırmadan, bıktırmadan, kırmadan, yüklenmeden, mümkün olduğunca nazik bir şekilde şansınızı denemenizi tavsiye ederim.

• @EzgiLera cevabınız için teşekkür ederim, tabii ki bunun için kimseyi sorgulayamayız sadece farklı bir çıkarları var mı acaba diye merak ettim.

şu durumda anlarsınız ki son derece heyecanlı ve önümüzü göremeyeceğimiz bir haldeyiz. buna rağmen hiçbir yere şu zamana kadar mail atmadım, bir süre atmayacağım da. herkesin de bunu yapması gerekiyor çünkü belki de bu mail yağmuru yüzünden konsolosluklar şikayette bulundu. bir süre bekleyip göreceğiz..

• Türk vatandaşı DV 2026 talihlileri olarak bu forumdaki tüm talihliler bir konsensüs oluşturup Ankara konsolosluğu özelinde resmi ve hukuki yollardan tüm talihlilerin imzaladığı bir itiraz dilekçesi yazsak etkili olmaz mı acaba ?Neticede Ankara konsolosluğunun yavaş işleyişi bizleri bu durumda bıraktı, yoksa ne işimiz var ki diğer ülkelerdeki konsoloslukların yükünü artrtırmaya veya onları bu kadar mail yağmuruna tutmaya, istemez miyiz ki kendi ülkemizde rahatça mülakatlarımız yapıp vizelerimizi almak? Böyle bir hamlenin bir faydası olmaz mı sizce ? Hakeden binlerce talihlinin samimi ve kararlı bir şekilde hukuki zeminde bir araya gelip tek sesi oluşturması etkili olmaz mı sizce? Çünkü bizler için bu kazanılmış bir hak, madem ABD merciileri hak ve hukuktan yana tavır koyup herkes kendi ülkesinde mülakata girsin diye inşalarla dikte ediyorsa biz de kazanılmış bu hakkımızın mülakatını Ankara konsolosluğunun keyfine kurban etmemeliyiz diye düşünüyorum. Ya siz ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Türk vatandaşı DV 2026 talihlileri olarak bu forumdaki tüm talihliler bir konsensüs oluşturup Ankara konsolosluğu özelinde resmi ve hukuki yollardan tüm talihlilerin imzaladığı bir itiraz dilekçesi yazsak etkili olmaz mı acaba ?Neticede Ankara konsolosluğunun yavaş işleyişi bizleri bu durumda bıraktı, yoksa ne işimiz var ki diğer ülkelerdeki konsoloslukların yükünü artrtırmaya veya onları bu kadar mail yağmuruna tutmaya, istemez miyiz ki kendi ülkemizde rahatça mülakatlarımız yapıp vizelerimizi almak? Böyle bir hamlenin bir faydası olmaz mı sizce ? Hakeden binlerce talihlinin samimi ve kararlı bir şekilde hukuki zeminde bir araya gelip tek sesi oluşturması etkili olmaz mı sizce? Çünkü bizler için bu kazanılmış bir hak, madem ABD merciileri hak ve hukuktan yana tavır koyup herkes kendi ülkesinde mülakata girsin diye inşalarla dikte ediyorsa biz de kazanılmış bu hakkımızın mülakatını Ankara konsolosluğunun keyfine kurban etmemeliyiz diye düşünüyorum. Ya siz ?

Sosyal medya, resmi, hukuki yollar geçmiş yıllarda denendi benzer geri bildirimler için ve sonuç alınmadı, faydası olmadı. Kazanılmış hak değil ne yazık ki, adı üstünde piyango, şansınız yaver gitti ve talihli oldunuz. Kazanılmış hak olarak görmek sizi süreçte üzebilir ve daha çok yorabilir.

Bahsi geçen yeni yönetmelik ile ortaya konan şartlar sadece DV2026 nezdinde talihli olan Türk vatandaşları için geçerli değil, tüm dünyadan kazanan talihlilerin sürecini etkileyen yeni bir düzen. Bu düzen ile de yeni ülke yönetimi göçmen politika sürecini tekrar dizayn etmek istiyor, politik olan veya olmayan sebeplerden dolayı çeşitliliği kontrol altına almak istiyor konsoloslukların yapabileceği işlemleri kısıtlayarak. Umarım bir nebze sorularınıza, kaygı ve tepkinize yanıt verebilmişimdir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Türk vatandaşı DV 2026 talihlileri olarak bu forumdaki tüm talihliler bir konsensüs oluşturup Ankara konsolosluğu özelinde resmi ve hukuki yollardan tüm talihlilerin imzaladığı bir itiraz dilekçesi yazsak etkili olmaz mı acaba ?Neticede Ankara konsolosluğunun yavaş işleyişi bizleri bu durumda bıraktı, yoksa ne işimiz var ki diğer ülkelerdeki konsoloslukların yükünü artrtırmaya veya onları bu kadar mail yağmuruna tutmaya, istemez miyiz ki kendi ülkemizde rahatça mülakatlarımız yapıp vizelerimizi almak? Böyle bir hamlenin bir faydası olmaz mı sizce ? Hakeden binlerce talihlinin samimi ve kararlı bir şekilde hukuki zeminde bir araya gelip tek sesi oluşturması etkili olmaz mı sizce? Çünkü bizler için bu kazanılmış bir hak, madem ABD merciileri hak ve hukuktan yana tavır koyup herkes kendi ülkesinde mülakata girsin diye inşalarla dikte ediyorsa biz de kazanılmış bu hakkımızın mülakatını Ankara konsolosluğunun keyfine kurban etmemeliyiz diye düşünüyorum. Ya siz ?

Keşke bir faydası olsa. Geçmiş senelerde imzalar toplandı, mailler atıldı, her gün twitler atıldı, fax çekildi. Zamanında Amerikalı avukatlarla anlaşılıp onbinlerce hatta yüzbinlerce dolar harcanarak dava bile açıldı. Hiçbir işe yaramadı. www.savediversityvisa.org sitesinin kurulma amacı da buydu hatta. Biz sosyal medyadan Ankara’ya vize verin diye yazarken onlar hiç umursamıyor hatta çiçek böcek paylaşıyordu hesaplarından.

Bu süreçte Ankara’da büyükelçiler değişti, Amerika’da bir başkan gitti öbürü geldi sonra eskisi geri döndü ama Ankara’nın tutumu değişmedi.

Çünkü maalesef DV kazanmış olmak bir hak değil, bir ayrıcalık ve aslında sadece Ankara için değil, Amerika için de çok önemli bir vize türü değil. Hatta Trump’a kalsa bugün kaldırır çekilişi ki daha önce de denemeleri oldu.

Ama tabi ki deneyebilirsiniz. Sadece sonuç alamazsanız hayal kırıklığına uğramayın. Ankara’ya enerji harcamaktansa daha etkili şeyler için çaba sarf etmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@cleszi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera cevabınız için teşekkür ederim, tabii ki bunun için kimseyi sorgulayamayız sadece farklı bir çıkarları var mı acaba diye merak ettim.

şu durumda anlarsınız ki son derece heyecanlı ve önümüzü göremeyeceğimiz bir haldeyiz. buna rağmen hiçbir yere şu zamana kadar mail atmadım, bir süre atmayacağım da. herkesin de bunu yapması gerekiyor çünkü belki de bu mail yağmuru yüzünden konsolosluklar şikayette bulundu. bir süre bekleyip göreceğiz..

Öyleyse size tavsiyem DV2025 dışındaki mülakat tecrübelerini okumanız. Oturumla ve oturumsuz dosya taşımış çok fazla talihli var forumda. Hiç okudunuz mu onları? Örneğin @ugursway çok güzel yazmıştı, baktınız mı hiç? Şu an yapmanız gereken özellikle forumu çok detaylı okumak. Bu forumda o kadar uğraşıp o kadar zor vize alan talihliler oldu ki, tahmin bile edemezsiniz. Hem kafanızdaki birçok soruya cevap bulacak hem de kendinize bir yol haritası çizebileceksiniz. Sürecin eskiye dönmüş olması yolun sonu değil.

• Herkese Merhaba 10 Mayıs da ds 260 doldurdum daha sonra iş ve askerlik süreçlerinden çok yoğundum. Eylül de mülakat tarihleri belli olucak biliyordum lakin Ağustosta imiş benim case no :EU4xxx lerde mülakat tarihimi nasıl öğrenebilirim. Öylesine Foruma bakayım dedim ve şuan çok heycan yaptım 🙂 yardımcı olursanız çok sevinirim

• Demek DV'nin çıkmasına başından beri bu yüzden sevinemedim. Arkadaşlar, çekilişe katılırken nasıl şansımızı arttıramadıysak, çekiliş çıktıktan sonra da kendimizi de yırtsak sonuç değişmeyecek. Kabullenmek lazım biz DV talihlileri olarak birilerinin insiyatifindeyiz şu an, açıkça konuşmak gerekirse durum hiç iç açıcı gözükmüyor. İlerleyen günlerde bunun düzelebileceği bir yol görmek zor gibi. Tek çare olabilecek yöntem konsolosluklar ne kadar insiyatif alabilir? Bu kararın çıkmasındaki büyük etkenin ABD'nin yeni yönetimiyle birlikte gelen göçmen politikası ve tutumunun regülasyonu. Şu Epstein dosyalarını bi salıverseler mi artık ya :d

Cidden hayatımdaki şu büyük çıkmazda başıma gelen inanamadığım bir şeydi, onu da 19K sıra numaramla anca dosya taşımayla aşıyordum, biliyorum ki Ankara konsolosluğuna mecbur kalacak olanlar özellikle taşınan dosyaların geri dönmesiyle 5K'yı görmeyecek eğer bu sene değişikliğe gitmezlerse. Neden gitsinler? diye düşünüyorum, belli bir baskı yok belli ki KCC'den Ankara'nın DV performansına dair, bu vize bizim için hayat memat meselesiyken birileri için, saçma, gereksiz, olsa da olur olmasa da olur bir iş yükü olduğunu hatırlamak gerekir.
    Edit:Dosyasını taşıyamayan dış ülkelerle birlikte durum ne olur bilmiyorum, chartları incelemedim, inceleyenler yorum yapabilirler.

Çözümü olacaksa yine buradan birlikte bulacağız, çok fazla "Whatsapp grupları" muhabbeti çıkıyor, kendi sürecinizin ve ileride belki 5 yıl sonra bunu yaşıyacak olan arkadaşların da faydalanabilmesi için, buradan aldığınız ücretsiz hizmetin karşılığı o "Whatsapp" gruplarına katılmamaktan geçiyor. Senin katılmadığın gruplarda bu muhabbetler dönerse çözemeyeceksin? Neden forum varken gruplara gidiyorsunuz anlamak güç. 5 yıl önce'de Whatsapp vardı, o zamanlarda da gruplara taşınsaydı bu konular bugün okuyamayacaktık, forum açıp arşivliyoruz, bu kadar güzel bir şeyin parçası olmak varken neden bu bencillik?

• ⭐⭐⭐⭐

@Scythep, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Demek DV'nin çıkmasına başından beri bu yüzden sevinemedim. Arkadaşlar, çekilişe katılırken nasıl şansımızı arttıramadıysak, çekiliş çıktıktan sonra da kendimizi de yırtsak sonuç değişmeyecek. Kabullenmek lazım biz DV talihlileri olarak birilerinin insiyatifindeyiz şu an, açıkça konuşmak gerekirse durum hiç iç açıcı gözükmüyor. İlerleyen günlerde bunun düzelebileceği bir yol görmek zor gibi.

Özellikle WhatsApp grupları ile ilgili yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum ve o tarz kapalı grupların kimseye bir faydası yok. Geçmişte forum tarafından açılmış DV telegram grupları oldu ancak bunların amacı bilgilerin kapalı gruplarda paylaşılıp gitmesi değil, sosyal medya ve diğer resmi kanallarla yapılacak etkinlikler için daha iyi koordine olmaktı. Bunların bir işe yaramadığını kabullenince bu gruplardan vazgeçildi ve bu gruplar kapatıldı. Gruplarda paylaşılan, sürece faydası olan her bir bilgi kırıntısı da ayrıca foruma aktarıldı.

Ancak yukarıda alıntıladığım kısma ise katılmıyorum. Çünkü forumun eski tecrübelerini okursanız göreceksiniz ki Ankara’da hiç şansı olmadığı için “kendini yırtarak” vizesine kavuşmuş yüzlerce kişi var. Ankara düzelir mi derseniz sanmıyorum ama bu vazgeçin demek değil. Süreç boyunca elinizde olmayan, ne kadar çabalasanız da etki edemeyeceğiniz tek şey current olup olamamak.

Benzer Başlıklar

• 73
  • 83
  • 180
  • 12173
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |