Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Hayır yani İran ı diğer ülkeleri başka bir tarafa yönledir o zaman Ankara nın iş yükü azalır yada İstanbulu sisteme dahil et bu çok büyük haksızlık

• @sesicesei Haklısınız. Umarım dosyasını 1 Kasım’dan önce taşımış olan herkes muaf tutulur.

• dosyasını taşımış ama mülakat alamamış kişileri de muaf tutma durumu olur mu acaba, moraller çöktü.

• @aktases Zannetmiyorum. Sadece mülakat tarihi alan kişilerin mülakatları iptal edilmeyebilir, fakat şu anlık iptal edilmiş görünüyor. Geri kalan kişiler için ise oturum ya da vatandaşlık gerekecek. Sizin numaranız yine 9 binde, bir ihtimal alirsiniz. Benim gibi 20 bin üzeri numaraya sahip arkadaşlar ne yapsın 🙂

• Viyana konsolosluğunun sergilediği tutumu Ankara konsolosluğu da sergilerse ve olur da 2025 ile aynı sayıda dosyaya bakılırsa aslında 20k üstündeki kişilerin bile bir umudu olabilir. Ankara DV2025 için şuana kadar 1028 dosya için işlem(issued,refused,ready vs tüm statuler için) yapmış. Şuana kadar sadece issued olan 523 dosya var. Yani eğer Viyana gibi Ankara konsolosluğu da kuralı uygular ve İran hariç hiçbir Asya/Avrupa ülkesinden dosya kabul etmezse ve bu 523 (tahminimce eylüül ayıyla 600'e yakın bir sayı olacak) basılan vize TC vatandaşlığı önceliklendirilerek işlemler yapılırsa sanki 20k+ sıralamalar bile mülakat alacak gibi gözüküyor.

Kaynak : https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html

• Sevgili forum arkadaşlarım ve forum yöneticilerimiz öncelikle benim gibi dosyasını kcc ile taşımış her üyeye büyük şok oldu bizim 3 yıldır karadağ oturumumuz var fakat belgrad konsolosluğunun tavrı ortada sebebsiz yere red verip durmuş bız bangkok a tasıdık dıye sevınıyorduk ama 9 bınlerde olan sıramızla bıze ankarada sıra gelmesı neredeyse ımkansız ( bır mucıze olmazsa) eger surec bu sekılde ılerlerse bız dosyamızı karadag oturumu ıle belgrada tasıyabılırmıyız ? cevaplar ve yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Peyk74 Kısmet olmayınca olmuyor, belki gidip de vizeyi alamamak vardı. O daha da üzücü olurdu. Son karar hepimizi üzdü, biliyorum. Ama unutmayın, DV süreci her zaman belirsizliklerle dolu ve bazen hiç beklemediğimiz fırsatlar çıkabiliyor.
    Her şeyde bir hayır vardır. Bunu düşen bir uçağı kaçırmaya benzetebilirsiniz, o an binemediğiniz için çok üzülürsünüz ama sonradan bunun sizi hayatta tuttuğunu fark edersiniz.

Güzel şeyler çoğu zaman beklenmedik anda gelir, umutlu kalalım.

• ⭐⭐

@mehmet-yücel-söğüt sadece iran çözüm değilki b1b2 için sırada beklerken bir çok ülkenin vatandaşı vardı dışarda konsolosluk önünde türk sayısı kadar farklı ülkelerinde vatandaşları vardı çözüm aslında belli istanbulu da açacak mülakat için o zaman daha hızlı ilerler iş yükleri fazla konsolosluğun

• Merhabalar. Dün bahsettiğim gibi bu değişiklik haberini almadan önce ve aldıntan sonra kcc’ye mülakat yeri teyit etmek amaçlı 2 tane mail göndermiştim. Şimdi ilginç bir şekilde şu şekilde dönmüşler ve mülakat yeriniz Viyana diyorlar.

Thank you for your inquiry.

Your interview location is Vienna and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

• Bugün tam dosyamı Bangkok a taşıyordum ki…. Herşey ortada nasıl olucak ne yapıcaz bilmiyorum…

• @zero teşekkürler bizim sürecimiz için de merakla bekliyoruz güzel haberleri

• gerçekten kötü oldu umarım yeni bir düzenleme ile daha da kolaylaşır inşalalh

• ⭐⭐⭐⭐

@emrewhite, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Case numaram 13 binlerde. Normalde mülakatımı Viyana’ya taşımıştım. Ancak güncel durumda oturumum olmadığı için Viyana’da mülakata girememe riskim doğdu. Şimdi yapılabilecek şeyler arasından kısa süreli dil kursları ile ikametimi taşımak mı yoksa sürece turist olarak Amerika’da devam etmek mi daha mantıklı olur? Bu konuda düşünceleriniz neler?

Eğer hali hazırda turist vizeniz var ise AoS yapmanız daha garanti duruyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugursway, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kucurizm
    Bu basligin 4. iletisini dikkatlice okuyunuz lutfen, dosya transferi icin kimse kanit sunmuyor, siz neden bu yola basvuruyorsunuz ki?
    Bu ileti bugun yayinlanan DOS duzenlenmesinden bihaber yazilmistir.
    Yeni duzenlemeye gore, hali hazirda dosyasini tasimis yuksek CN sahip adaylar icin denebilir bir yol ancak garantisi olmadigini ve konsolosluklarin bu duzenlemeyi nasil uygulayacaklarini gormek gerektigini unutmamak gerekir. Baska bir care kalmazsa eger, insan omrunde bir kez denk gelen bu firsatin kayip gitmesini izlemektense denenebilir. Yayinlanan yeni duzenlemenin icerisinde, oturum izninin nasil alindigi ile ilgili bir bilgilendirme olmadigini goz onunde bulundurursak, ozelikle DV vizesi vermek isteyen konsolosluklar bu konuda anlayis gosterebileceklerini dusunuyorum.

Aynı şekilde, daha önce current olmuş talihlilerin rica minnet konsolosluğa taşıdıklarında mülakatta konsolosluğun oturum sormama inisiyatifi gibi, konsolosluk kendisi taşırsa inisiyatif göstereceğini düşünüyorum. Ama bu durumda taşımayı KCC değil, konsolosluk yapmalı.

• Ekstra bilgi olması için yazıyorum, dosyasını erkenden Bangkoka taşımış birisi olarak dünkü bildiriden sonra KCC’ye mail atıp mülakat yerimi teyit etmek istediğimi sordum bugün yanıt verdiler hala Bangkok olarak gözüküyor.

“Your interview location is Bangkok and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].”

Vize randevusu planlanırken nasıl hareket edilir bilmiyorum ama dünkü haberlerden sonra Ankara’dan başka postlara transfer talebinde bulunan bazı dostların transferlerini de kabul etmiş KCC.

• @gucarslan ben dun sizin postunzdan önce kcc ye mail attım

I am a Diversity Visa 2026 selectee. I kindly request clarification regarding my case.

In May 2025, I requested to transfer my case to the U.S. Embassy in Bangkok, and I received confirmation that the transfer was successful. With the recent updates regarding post-to-post transfers and residence requirements for DV-2026 applicants, I would like to confirm whether my case will continue to be processed in Bangkok, or if additional documentation (such as proof of residence) will be required at the time of interview scheduling

My details are below:

Name-Surname: Tuba Zorlu

Case Number: 2026EU00021xxx

Date of Birth: 01/01/1988

Aldığım yanıt aşağıdaki gibi konuyu mu anlamadılar acaba ?

Thank you for your inquiry.

Your interview location is Bangkok and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

• @EzgiLera

Post to Post Transfers:
    “Beginning immediately, if an applicant would like to transfer her or his immigrant visa case to a new consular district after the National Visa Center has scheduled the appointment, the applicant should contact the National Visa Center. The applicant should not contact the consular section directly. Applicants should use the National Visa Center’s Public Inquiry Form.”

(Resmi açıklamadan alıntıdır.)

Görüldüğü üzere, bu noktayı tamamen kapatmışlar. Açıkça, P2P transferleri için artık konsolosluklarla doğrudan iletişime geçilmemesi gerektiğini ve sürecin yalnızca NVC üzerinden yürütülmesi gerektiğini belirtiyorlar. (Yabancı kaynaklarda DV özelinde NVC yerine KCC’nin yetkili olacağı vurgulanıyor.)

Yani artık dosya taşımak isteyenlerin KCC ile iletişime geçmesi gerektiği net bir şekilde ortaya konmuş durumda. Ancak bunun için KCC’nin ikamet, oturum vb. konularda kanıt isteyeceği de açıkça belirtilmiş (ve bu neredeyse kesin görünüyor). Dolayısıyla bu duyuru ile P2P yolu fiilen kapatılmış oldu.

Bizim durumumuza dönersek, bizler zaten dosyalarımızı aylar öncesinden KCC aracılığıyla taşımıştık. Şu an için elimizdeki tek ihtimal, bu yeni kuraldan muaf tutulmamız ve sürecin kaldığı yerden devam etmesi gibi görünüyor.

Ama yine de şunu eklemek lazım: Duyuru yapılalı henüz bir gün geçti. Dolayısıyla elimizde yeterli bilgi yok. Umalım ki süreç sizin bahsettiğiniz şekilde ilerlesin, konsoloslukların da inisiyatif kullanabileceği bir değerlendirme alanı olsun. Bu da bizim şansımızı artırabilir.

• WhatsApp Görsel 2025-08-29 saat 18.51.57_ed3f25f7.jpg

KCC ye mail atmıştık. Bangkok da dosyamız var ne olacak diye. Bangkok da gireceksiniz diye yanıt geldi arkadaşlar.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Peyk74 Kısmet olmayınca olmuyor, belki gidip de vizeyi alamamak vardı. O daha da üzücü olurdu. Son karar hepimizi üzdü, biliyorum. Ama unutmayın, DV süreci her zaman belirsizliklerle dolu ve bazen hiç beklemediğimiz fırsatlar çıkabiliyor.
    Her şeyde bir hayır vardır. Bunu düşen bir uçağı kaçırmaya benzetebilirsiniz, o an binemediğiniz için çok üzülürsünüz ama sonradan bunun sizi hayatta tuttuğunu fark edersiniz.

Güzel şeyler çoğu zaman beklenmedik anda gelir, umutlu kalalım.

Evet haklısınız, Yapacak birşey yok kısmet

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |