Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Umutlar bitti mi yani

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgurs .......

• @aysegul inş bu şekilde Ankara'nın yükü de biraz hafifler daha çok dosya alır. Çünkü herkes İranlılara çok diyor ama göçmen vizede benim gördüğüm baya Afrikalı vardı.

• Selamlar, Viyana için alınan hesap dökümünde bakiyenin TL olması ve USD karşılığının yazmaması sorun olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ardando Bankanızdan Ingilizce döküm alın. Dolar karşılığı da olsun. Daha önce başka birinin kabul görmüş olsa bile bence riske atmayın.

• Ben enpara kullanıyorum ve enpara hiçbir şekilde hesap hareketlerini ingilizce veremiyormuş. Varlık dökümü ve konsolosluğa hitaben uygulamadan talep oluşturdum güncel bakiye ve dolar karşılığını ing olarak yazdı. Hareketleri türkçe olarak verdi bakalım.
    @Ardando

• @Ardando banka ile ugrasmayin hesap dokumunu ingilizce aldiniz ise kalan yerleri ingilizceye kendiniz cevirin, turk lirasinin altında siz guncel kurdan dolari yazin cikti alin bankaya imzalatin ben oyle yaptim. Paraniz dolar hesabinda ise zaten dolar olarak verecektir.

• @Serapp @Nacrumates @akara geri dönüşleriniz için teşekkürler. Asıl talihli olan eşim dün bankadan ingilizce hesap dökümü almış, parayı TL hesabımızda topladığımız için TL tutar yazıyor, USD karşılığı yazmıyor. Bu sorun olur mu emin olamadım. Viyana mülakatları arasında TL tutar yazan deneyim okumuştum.

• Tahminlerime göre tl dolar paritesine çok hakimlerdir veya sorabilirler çok sorun olacağını sanmıyorum.
    @Ardando

• Arkadaslar selamlar,4 gun sonra mulakata girecegim ancak gc ve ssn teslim adresini ds260 da ve saglik muayenesinde verdigim adresten baska bir adrese verbiliyormuyum mulakat esnasinda talep ettiklerini biliyorum orada degistirme imkanim oluyormu sorun olurmu simdiden cevap veren herkese tesekkurler

• @Cansu-mer Mülakatta değiştirebilirsiniz hatta GC ile abd ye girişte dahi değiştirebilirsiniz.İnşallah bizde kısa sürede sizler gibi mülakat alırız.Allah kolaylık versin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer Yeni adresi bir kağıda yazın ve mülakatta verin. Mülakat sonrası pasaport tesliminde size sarı bir zarf verilecek. Zarfın üzerine (Immigrant Data Summary) bir kağıt zımbalanmış olacak. Burada yazan bilgileri ve yeni adresi kontrol edin. Bol şanslar, kolay gelsin.

• @Cansu-mer çok şanslısınız 22k ile mülakat alışınız süper, umarım her şey tahminizden de kolay olur rahatça geçersiniz. Yeni hayatınızda şimdiden başarılar.

• Merhabalar,

14 Ağustos 2025 tarihinde ABD'ye Orlando üzerinden giriş yaptım. Gümrük kalabalıktı hayli sıra vardı. Gümrükte beklerken beni ayrı bir odaya alıp işlemlerimi yaptılar, adresimi tekrar beyan etmemi vs. istediler. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadan ABD'ye giriş yaptım. Fakat bir sorum olacaktı,

14 Ağustos'ta giriş yaptım bugün 31 Ağustos. Greencard'ım belirttiğim adrese henüz ulaşmadı, tahmini bu süreç ne kadar sürüyor. Pasaportumda bulunan 1 yıllık damgalı ABD vizem ile ehliyet alabilir miyim? SSN alabilir miyim? Ne yapmam gerekiyor?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@harunsengul, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

14 Ağustos 2025 tarihinde ABD'ye Orlando üzerinden giriş yaptım. Gümrük kalabalıktı hayli sıra vardı. Gümrükte beklerken beni ayrı bir odaya alıp işlemlerimi yaptılar, adresimi tekrar beyan etmemi vs. istediler. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadan ABD'ye giriş yaptım. Fakat bir sorum olacaktı,

14 Ağustos'ta giriş yaptım bugün 31 Ağustos. Greencard'ım belirttiğim adrese henüz ulaşmadı, tahmini bu süreç ne kadar sürüyor. Pasaportumda bulunan 1 yıllık damgalı ABD vizem ile ehliyet alabilir miyim? SSN alabilir miyim? Ne yapmam gerekiyor?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

SSN işlemlerinizde bir sıkıntı veya postada bir aksilik olmaz ise yaklaşık 10 iş günü içerisinde geliyor SSN kartı beyan ettiğiniz adrese, 15 iş günü beklemenize rağmen gelmemesi halinde adresinize en yakın SSA office ile irtibata geçerek sorgulayabilirsiniz. Son zamanlarda randevusuz Walk in kabul etmiyorlar, randevu süresi 2 ay süreyi bulan talihliler var.

Permanent resident kart (green card) normal şartlarda 20 - 30 gün içerisinde geliyor, 90 güne kadar kadar gelme ihtimali var. Girişinizden 90 gün geçmesine rağmen gelmemesi halinde USCIS hesabından süreci yönetebilir, tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Pasaportunuzda bulunan girişte basılan I-551 damga ile bahsi geçen vize ilk giriş tarihi itibariyle 1 yıl boyunca gerçek permanent resident kart (green card) elinize geçinceye kadar aynı özelliklerde yerine geçiyor. Ehliyet için başvurmayı planladığınız DMV’nin sayfasından gerekli istenen evrakları kontrol ederek ehliyet başvuru sürecini yönetebilirsiniz.

Forumdaki imzanızı ABD’ye ilk giriş tarihiniz doğrultusunda güncellemeniz ricadır, forumdaki diğer başlıklarda da sorularınızın cevabı mevcut ve forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin lütfen. Hoşgeldiniz!

• Merhaba arkadaşlar

17 sinde viyanada mülakatım olacak. Tercümanla gelebilir miyim diye konsolosluğa mail attım otomatik cevap ile navigatöre yönlendirdi. Oradan adımları takip ettiğimde aşağıdaki gibi şablonu doldurup tekrardan gönderdim ancak yine dönüş alamadım.

• USE THIS SUBJECT LINE: M99 - OTHER QUESTION - CASE NUMBER

• Last Name

• First Name

• Vienna Immigrant Visa Case Number (starts with VNN). —Buraya neyi yazacağımı bulamadım

• Date of your interview

• Description of your situation

Cevap alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Eğer cevap gelmezse direk tercüman ile mülakata gitsem sorun yaşarmıyım.
    Son olarak viyana için bildiğiniz yönlendirebileceğiniz tercüman var mıdır?

Şimdiden cevap için teşekkür ederim

• @leecon2003
    Viyana ozelinde Turkce tercume konusunda adi sikca gecen konsolosluk calisani Alize hanim var. Kendisi bircok Turk talihliye bu konuda yardimci olmustur. Viyana ozelinde forumda paylasilmis mulakat deneyimlerinden yararlanmanizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@leecon2003
    [email protected]
 adresine e-posta yazmanız gerekiyor. Konu satırına navigatörde belirtildiği gibi M99 - OTHER QUESTION - CASE NUMBER (dosya numaranızı yazın)
    İçerik bölümüne şu gün mülakatınız olduğunu, tercümanla gelmek istediğinizi, tercümanın ismini ve iletişim bilgilerini yazın.
    Adınızı soyadınızı doğum tarihinizi de yazın.

Uğur Beyin dediği gibi, Alize hanım yardımcı oluyor ama sizin gittiğiniz gün orada olmayabilir, eğer oradaysa belki de size gerek yok diye cevap vereceklerdir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer

Sn. @Serapp Hanım’ın bahsettiği sarı zarf üzerindeki “Immigrant Data Summary” kâğıdının fotokopisini ve/veya taranmış kopyasını ABD’ye giriş yapmadan önce almanız yararınıza olacaktır. ABD’ye giriş yaptıktan sonra ihtiyacınız olabilecek “Adres Kaniti (Proof of Address)” olarak bu kağıdı da kullanabilme ihtimaliniz var adres beyanı için.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 642
  • 2688
  • 1917
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |