Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Serapp Ben dosyamı Bangkok'a taşıdım Cn 48xx diyelim Kasımda bana randevu sırası gelmedi artık geri Ankaraya taşıma işi ile mi uğraşacağım ,yoksa arada kaybayıp randevu alamayacakmıyız sanki öyle anladım yazdığınızdan.

• @koci Tam da benim kafamdaki soruyu sormuşsunuz , bizim gibi cn düşük olup dosyasını taşıyanlar ortada kalmayacaktır herhalde, tekrar biz mi Ankaraya taşıyacağız yoksa sistem otomatik olarak taşıyacak mı çok karışık durumlar bakalım ne olacak

• Case numaram 13 binlerde. Normalde mülakatımı Viyana’ya taşımıştım. Ancak güncel durumda oturumum olmadığı için Viyana’da mülakata girememe riskim doğdu. Şimdi yapılabilecek şeyler arasından kısa süreli dil kursları ile ikametimi taşımak mı yoksa sürece turist olarak Amerika’da devam etmek mi daha mantıklı olur? Bu konuda düşünceleriniz neler?

• ⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0 hali hazırda ki randevularla ilgili kısım biraz ucu açık bırakılmış maalesef “genellikle yeniden planlanmayacak yada iptal edilmeyecek” denmiş

• @kucurizm
    Bu basligin 4. iletisini dikkatlice okuyunuz lutfen, dosya transferi icin kimse kanit sunmuyor, siz neden bu yola basvuruyorsunuz ki?
    Bu ileti bugun yayinlanan DOS duzenlenmesinden bihaber yazilmistir.
    Yeni duzenlemeye gore, hali hazirda dosyasini tasimis yuksek CN sahip adaylar icin denebilir bir yol ancak garantisi olmadigini ve konsolosluklarin bu duzenlemeyi nasil uygulayacaklarini gormek gerektigini unutmamak gerekir. Baska bir care kalmazsa eger, insan omrunde bir kez denk gelen bu firsatin kayip gitmesini izlemektense denenebilir. Yayinlanan yeni duzenlemenin icerisinde, oturum izninin nasil alindigi ile ilgili bir bilgilendirme olmadigini goz onunde bulundurursak, ozelikle DV vizesi vermek isteyen konsolosluklar bu konuda anlayis gosterebileceklerini dusunuyorum.

• ⭐⭐

@ugursway selamlar, gozdunuzden kacmis olabilir, 1-2 sayfa oncesinde yeni bir yasayla ilgili konusmalar geciyordu. Onunla ilgili bu iletiyi yazmisti. Sizinde yorumunuzu alirsak bu konuyla ilgili guzel olacaktir herkes icinde.

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-applicants-in-their-country-of-residence-aug-28-2025.html

• @aysegul merhaba o kişilerden biri benim bugün KCK ya e mail atmayı düşünüyorum Tiflis e taşımak için örnek bir e mail taslağı paylaşirmisiniz benimle. Ve yapacağım bu iş ne kadar mantıklı @gucarslan bankong u yapmadım şimdiye kadar kalabalık bir aile olduğum için ,bugün tiflise e mail atmayı düşünüyorum yeni çıkan kurala göre ,ne dersiniz ekşisi artışı ne olabilir

• ⭐⭐⭐⭐⭐

28.08.2025 Dosya Taşıma Güncellemesi Hakkında

arkadaşlar herkese merhaba,
    hani "nereye elimizi atsak kuruyor" diye bir tabir var ya, tam olarak bu durumdayız.
    tr kazananlarini, dünyanın en kötü konsolosluğuna mahkum edenler, tam bundan vazgeçti derken artıkları olumlu adımı da iptal ettiler. fam güncellemesi de bugün yarın yapılır zaten.

DOS'un, bugün yayınladığı kural değişikliği ile 1 kasim 2025 itibariyle "dosya taşıma" hakkını, sadece oturum izni ya da vatandaşı olunan ülke olarak güncelledi.

Adjudicating Applicants in Their Country of Residence

bizi ilgilendiren kısım;
    Diversity Visas: These changes will be applied to Diversity Visa applicants in the DV-2026 program year.

guncellemede, dağıtımı yapılmış mülakatlar muaf tutuldu.

dosyasini başka konsolosluga taşımış arkadaşlarımız ne yapmalı?

mevcut göçmenlik dosyasını başka bir konsolosluğa taşımış ama mülakat almamış arkadaşlarımız; dosyalarını taşıdıkları konsolosluğa, ilgili değişikliğin linkini paylaşıp durumlarının ne olacağını, dosyalarının orada mi yoksa ilk konsolosluklarina (ankara) mi geri taşınacağını sormalilar. çünkü DOS bu konudaki kısmı ucu açık birakmis. ancak bunu lütfen önümüzdeki hafta yapmaya başlayın; çünkü ilgili yönetmelik için onlar da süreci DOS'tan öğrenecek.

üç ihtimal var;

1- kcc bütün dosyaları seçildikleri ülkelere göre geri transfer edip ilk konsolosluk olarak günceller.

2- konsolosluklar, dosyasi kendilerine taşınan ve cut-off olmuş dosyaları ya kabul edip sürece devam eder ya da geldikleri konsolosluklara iade edip ilgili göçmenlik dosyasıni kendilerinden ayirir

3- şu ana kadar olmuş bütün işlemleri olduğu gibi bırakıp yeni işlem kabul etmez.

işte bu 3. şıkta bir sorun geliyor gundeme. dosya mülakat aşamasına gelmiş olsa mülakat zamanı oturum talep edilirse o zaman dosya ana konsolosluga iade edilir. işte o zaman da ankara o dosyaya mülakat vermez, vermek istemez. bunu çok yaşadık. en kötü senaryo yaşanmış olur, dosya arafta kalır..

şu an kimse sürecin nasıl işleyeceğini bilmiyor. bu yüzden kervanı yine yolda düzeceğiz. biliyorum moraliniz cok bozuldu ama ilk günden beri dediğimiz gibi, her senenin dinamiği birbirinden farkli. bu sene de onlardan biri oluyor. umut edelim ki, hali hazırda taşınmış dosyalara dokunmasinlar ve elbette ankara insafa gelip maksimum düzeyde mülakat versin bu sene.

onun dışında, başka ülkelerden oturum alma vb işlemelere sırf dv mülakatı için görmenizi tavsiye etmem. geçmiş yıllarda bunu yapanlari 30 eylul'e kadar ap'de bıraktıklarını biliyoruz. boşa zaman ve para harcamayın.

VE LÜTFEN;
    konsolosluklardan aldığınız cevapları buraya aktarın.
    çünkü elimizdeki tek bilgiler onlar olacak, onlara göre hareket edeceğiz.

hepiniz için tekrardan güzel şeylere sebep olmasını dilerim.

içinizi ferah tutun, ne zaman dusseniz elinizden tutacağız!
    hiçbiriniz yalnız kalmayacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@kucurizm

Sakin olun bence, çok yeni bir açıklama. Acele etmeniz halinde gereksiz masraflar yaparak canınız daha çok sıkılabilir.

Bahsettiğinize benzer geçmiş yıllarda Avustralya’da dil okuluna giderek süreçlerini Avustralya’da tamamlayanlar oldu @goke98 @ProofMoon kullanıcıları gibi ama bence üzerinden biraz zaman geçmesini bekleyerek KCC’den gelmesi muhtemel bildirimleri takip etmeniz yararınıza olabilir. 9/1 Pazartesi günü ABD’de labor day nedeniyle resmi tatil, bekleme süresini bununda dikkate alın lütfen.

• @gucarslan hata yapmamak adına ve tecrübenize dayanarak sormak istiyorum. Kcc’ye ne tarz bir mail atmamızı öneririsiniz? Çok uzun veya çok anlamsız bir mail yazmak istemiyorum.

• @gucarslan gerçekten çok üzgünüz ve moralimiz çok bozuldu dosya taşıma bizim için büyük bir veli nimetti şimdi her şey alt üst oldu.
    Bizim dosyamız Bangkok’da mülakat tarihimiz açıklandıktan sonra dil kursu ile oturum izini alsak nasıl olur dediğiniz gibi tehlikeli olabilir mi inanın midemize taş oturdu başka neler yapabiliriz diye düşünüyoruz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nsercan kcc ile şu an iletisime gecmenk bosa caba demek.
    onlar da emri kcc'den alacaklar. bu yuzden biraz bekleyin, bir kac gune yavas yavas adim atacaklardir.
    zaten su an hiçbir şeye net cevap veremezler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fatime-İncebaş onlar bu ihtimalleri bertaraf etmek için bunu yayinladi zaten.
    son bir kac yıldır neredeyse kimse kendi konsolosluğunda mülakata girmedi. haliyle cok dikkat çekti bu durum ve hemen önlem aldılar.
    yapacağınız tek şey şu an icin beklemek.
    zaten onlar gerekli aksiyonu alacaklardır, almak zorundalar.

• @gucarslan tekrardan rahatsız ediyorum özür dilerim yani tek yapabileceğimiz size soru sormak aksiyon derken nasıl mesela yani Ankara hızlansa randevularda belki bir şans ama onunda ortada performansı.
    Yani dil kursu vizesi alıp gidersek de Ap kalma durumu yüksek öyle mi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fatime-İncebaş bu aksiyon geçmiş senelerde hic bir işe yaramadı, hatta zarar verdi onu diyorum. ama denemek elbette size kalmış, kimseyi yapmayın diye zorlayamam.
    ben olsam bugün DOS'un yayınladığı güncelleme sonrası bu opsiyonunu rafa kaldirirdim.
    malum tilki ne kadar yol bilse, kurt da o kadar yol biliyor..

• @gucarslan haklısınız bizde ne yapacağımız şaşırdık o yüzden her şeyi soruyorum Ankara ne olur sizce hızlanır mı ya da ne bileyim önümüzde ki günlerde farklı bir açıklama yapılır mı

• ⭐⭐⭐⭐

@Fatime-İncebaş ankaranın hızlanıp hızlanmamasını düşünürken şunada dikkat etmeyi unutmamak lazım bu sene ankara 8k numaralara ulaşabildi ama bunun nedeni numarası düşük olmasına rağmen dosyasını taşıyanda bir çok talihli olmasıydı yani bu kişiler ankaranın kotasından yememiş oldu

• @Emre-Kurtulmuş Vallahi kafayı yicem ya zamanında 15000 bin kişiye kadar randevu verebililen Ankara konsolosluğu niye son yıllarda yavaşladı onu anlamıyorum her geçen yıl neden düşüyor mesela o da tuhaf

• @gucarslan iyi akşamlar bende dosyamı Hong Kong a taşıdım ve panik olduk peki bu durumda tekrar Ankara ya dosyamı geri taşıyabiliyor muyum. Yoksa current olduğu için hakkımız yanar mı? Kafamız karışık ve moralimiz çok kötü

• @gucarslan Sizce AOS denenebilir mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |