Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar neden telaşa girdiniz anlamış değilim, son yayınlanan güncelleme sadece tablodaki ülkelerin vatandaşları için geçerli, sizlik bir durum yok, artık iran vatandaşı olanların ankarada mülakat alması için oturum iznine sahip olması gerekecek türkiyenin konu ile alakası sadece bu şekilde

• Dosyasını taşıyan mülakat randevusu alamayan herkese geçmiş olsun ben dahil 😞

• ⭐⭐⭐⭐

@muratch aksine, onların(tablodakiler için sadece) zaten kendilerine atanmış konsoloslukta mülakatlarını yapmak için başvurmaları gerektiğini söylüyor metin. Onlardan ikamet isteneceği yazmıyor, orjinal metni tekrar okuyun isterseniz. Ayrıca ne başlıkta ne ilk paragrafta “bu kararların sadece, kendi konsoloslukları kapalı olan veya hizmet veremeyen başvuru sahipleri için geçerli olduğuna” dair tek kelime yok. Tam olarak hangi sebeple bu kanıya vardınız. Tam olarak yazarsanız, belki biz de yanlışımızı düzeltmiş oluruz.

• @muratch Emin misiniz? 2. madde için sadece o tablo bence. İstisna olanlar o tablodaki merkezlerde yapacak onlar dosya taşıyabilir demşyor mu? geri kalan maddeler herkes için değil mi?

• Yeni yayınlanan kuralı chat gpt’ye atıp kendi dosyamdan da bahsederek bu kuralı açıklamasını istedim:

Yeni kural ne diyor?

• 1 Kasım 2025’ten itibaren göçmen vize (immigrant visa) başvuruları kişinin yaşadığı ülkenin konsolosluk bölgesinde (country of residence) yapılacak.
    • İstisna olarak, kişi talep ederse vatandaşı olduğu ülkenin konsolosluğunda da görüşme alabilecek.
    • DV-2026 için bu kural geçerli olacak.

Senin özel durumun (TR vatandaşı, dosya Viyana’da)

• Senin sadece Türkiye vatandaşlığın var → normal şartlarda Ankara senin designated post’un.
    • Ama dosyanı daha önce Viyana’ya transfer ettirmişsin ve Ekim ayında randevu verilmiş.
    • Yeni kural 1 Kasım 2025’te yürürlüğe gireceği için, senin randevun bundan etkilenmez.

Yeni kural kimleri kapsıyor?
    Metinde açıkça şu yazıyor:
    The Department of State is now requiring immigrant visa applicants to interview in the consular district designated for their place of residence, or in their country of nationality if requested, with limited exceptions.

➡️ Bu ifade bütün ülkeler için geçerli. Yani Türkiye vatandaşlarını da kapsıyor.

• Genel kural: Herkes yaşadığı ülkede ya da vatandaşı olduğu ülkede mülakata girmek zorunda olacak.
    • Eğer farklı bir ülkede randevu almak istersen, NVC’ye özel gerekçe sunman gerekecek.

Listede adı geçen ülkeler ne anlama geliyor?
    Liste sadece istisnai ülkeler için hazırlanmış. Yani:

• O ülkelerde ABD’nin konsolosluğu çalışmıyor, kısıtlı hizmet veriyor veya tamamen kapalı.
    • Bu yüzden o ülkelerin vatandaşları (ör. İran, Rusya, Suriye vb.) başka designated post’lara yönlendirilmiş.

➡️ Türkiye bu listede yok, çünkü Ankara’daki ABD Büyükelçiliği normal olarak göçmen vize işliyor.

Özet:

• Evet, bu kural Türkiye vatandaşlarını da kapsıyor.
    • Listede adı geçen ülkeler sadece “istisnai designated post” atamaları olan ülkeler.
    • Senin Ekim 2025 Viyana randevun etkilenmez ama Kasım 2025 sonrası olsa, Ankara’ya dönmek zorunda kalacaktın.

• Birisi kcc meal atıp ögrense sorun olurmu bu

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Kocalar muhtemelen, dosya taşımak için “birkaç ay bekleyeyim nasıl olsa sonra taşırım” diyen birkaç talihli bu gece kccye email gönderecektir, bence en geç 1-2 gün içinde de onlardan gelen cevabı burada paylaşan olacaktır, görürüz işlerin nasıl ilerleyeceğini.

• Bence bu durum daha önce dosya taşıyanları etkilemeyecek diye düşünüyorum. olay zaten dosya taşıma işini kontrol etmek ya da durdurmak. yeni green card başvurusu yapacaklar için geçerli olur. umarım

• ⭐⭐

@Peyk74 selamlar, burada soyle bir durum soz konusu olabilir, konsolosluk sizin ne zaman tasidiginizi bilmiyorki, yani siz mayista da tasimis olsaniz aralikta da bence bir degisiklik olmayacaktir. Yani konsolosluk 1 kasim itibariyle eger kisi yasadigi veya vatandasligi olan ulke disinda mulakata girerse, ikamet belgesi sorabilirler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Peyk74 malesef yeni greencard başvurusu yapacakları kastetmiyor sadece. En sonlarda, bu değişiklikler dv 2026 da uygulanacaktır yazıyor.

• Dosyasını önceden taşımış olan hatta current olan ama henüz randevu verilmemiş kişiler de randevu alamayacak ya da alsa bile oturum istenecek galiba. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? @ATS16 @gucarslan @Serapp

• @onuru bizim dosya no 45xx hongkong a taşıdık 14 ekime mülakat verdi 1 Kasım diyor ama konsolosluk oturum isterse ne yapacağız böyle bi sorun yaşar mıyız acaba bide ilk mülakat bizim olacak görünüşe göre hongkong da Kcc ye ne yazıp bilgi alabiliriz bu konuda bilemedim cidden

• ⭐⭐

@Buse-Demir-0 selamlar, bu durumda malesef yorum yapmak cok zor. Aciklama da 1 kasim itibariyle diye belirtiyor ama her ihtimale karsi hazirlikli olmakta fayda var. Bol sanslar simdiden, umarim sorunsuz bir sekilde vizenize ulasabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@koci, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosyasını önceden taşımış olan hatta current olan ama henüz randevu verilmemiş kişiler de randevu alamayacak ya da alsa bile oturum istenecek galiba. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? @ATS16 @gucarslan @Serapp

Bu ihtimalden dün bir başka talihliye cevap verirken bahsetmiştim aşağıdaki linkte görebileceğiniz üzere.

https://yesilkartforum.com/forum/post/507994

Kartlar tekrar karılacak ne yazık ki, nasıl bir önceki düzenleme ile dosya taşıma resmi düzenleme ile çok kolaylaştırıldıysa, şimdide Department of State yasal göçmen sürecini tekrar düzenlemek istiyor.

Bu düzenlemeyi mali yılın başlangıç tarihi olan 1 Ekim 2025 değil de, 1 Kasım 2025 itibariyle başlatacak olmalarının sebebi muhtemelen Ekim ayına mülakat atamaları yapıldığı için hali hazırda, tekrar re-schedule etmek ile uğraşmak istemediler ve 01.11.25 itibariyle yeni düzenleme geçerli olacak.

Şimdiden değişikliği yorumlamak zor, NVC’nin yapacağı bildirimleri sabırla beklemekten ve talihlilerin dosyaları kapsamında alacakları bildirimleri görmekten başka bir çare yok.

Dosyasını hali hazırda ANK haricinde başka bir ülkeye taşımış ve ilk bülten itibariyle randevu alamamış dosya numarası @gucarslan’ın son mesajında ilettiği gibi 4000’den büyük talihlilerin her türlü ihtimale karşın hazırlıklı olması faydalarına olacaktır. Bol şans herkese!

• @Serapp @gucarslan lütfen yeni düzenleme ile ilgili yorum yapabilir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@koci Yeni güncellemeye göre, ikameti TR'de olup dosyasını taşımış olanların 1 Kasım 2025 tarihinden itibaren mülakat alması çok zor. Çünkü artık sistem ikamet veya vatandaşlık temelli olacak.
    Ekim ayına mülakat alanlar şanslı.
    Kasım ve sonrası için yine de bir umut, taşımış olanlar belki mülakat alabilir, çünkü geçiş dönemi olabilir.
    Bu tamamen şahsi görüşüm olup bilgiye dayalı değildir. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

• @Serapp bu aşamadan sonra turist vizesi olanlar için sürece Amerika’da devam etmek mantıklı olur mu?

• @Serapp Peki sizce dosyamızı Ankara postuna geri taşımamız gerekir mi ? Yoksa NVC otomatik olarak bizlerin randevusunu ikamet yerimize göre Ankara postunda mı planlar ? Ben yine bugün public inquiry form aracılığıyla iletişime geçip bu soruları soracağım ama yine de sizlere de sormak istedim. Eğer yanıt alırsam aldığım yanıtları buradan da paylaşacağımı belirteyim.

• ⭐⭐⭐⭐

@koci
    Bence acele etmeyin, sakin olun. Gelişmeleri hep beraber görelim. Sayın @gucarslan açıklama yapmadan hiç bir adım atmayın.

• Sadece işin içerisinde olduğum için soruyorum herhangi bir net bilgim yok burada fikir alışverişinde bulunmak için yazıyorum.
    Acaba Tayland’daki bir dil okuluna kayıt yaptırılıp, ardından 1 yıllık öğrenci vizesi alınıp bununla dosya taşıma işi yaptırılabilir mi ? Mülakat zamanında da Amerika için dil eğitimi almak için geldim burada dil eğitimi alıyorum o yüzden mülakata burada girmek istiyorum diye bir açıklama ile bu kuralı yasaya uygun bir şekilde geçilebilir mi ? Biraz araştırdım ve öğrenci ikamet izni veren dil okullarının fiyatı ortalama 1500 dolar bandında ancak mülakata kadar geçirilecek sürede barınma yeme içme masrafları da hesaba katılırsa biraz maliyetli olabiliyor gibi. Ancak yüksek cn olan arkadaşlar için mantıklı bir deneme olabilir mi ? Çünkü ülkemizde işler böyle yürüyor. Türkiye de oturma iznine ihtiyacı olan yabancılar genellikle özel okullara kayıt yaptırarak öğrenci vizesi alabiliyorlar. Biz neden aynısını yapmayalım ?

Benzer Başlıklar

• 316
  • 728
  • 83
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |