Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Önder-Bilgiç 6 ay mevzusu vatandaşlık için devamlı ikameti bozan bir süre burda 1 sene üstü için daha sıkıntılı bir durum başlıyor ancak senin zaten re entry başvurunun olması ve daha yeni bu kartı almış olman açısından elin oldukça güçlü.

• teşekkürler cevabınız için umarım sorunsuz giriş yapabilirim

• @sedat3459 Merhaba, acaba ne zaman 1.5 senenin ardindan ABD'ye giris yaptiniz? Ben yaklasik 2.5 sene ABD'de yasadiktan sonra, annemin 4. evre akciger kanseri rahatsizligi sebebiyle Turkiye'ye geldim 2024 Subat ayinda. Sonrasinda ayni yilin Haziran ve Aralik ayinda ikiser hafta, 2025 Mayis sonunda da 1 hafta ABD'de kaldim. 6 ayi gecirmedim. Simdi gene 6 ayi gecirmeyecek sekilde, yani Kasim sonu gibi oluyor ABD'ye giris cikis yapma niyetim var, ama diger yandan da CBP memurundan cekiniyorum. Bu zamana kadarki girislerimde kaale alinacak sorun yasamadim diyebilirim, sadece son girisimde CBP memuru ABD'deki isimle alakali cok soru sordu, hani nasil senin ABD disinda olmana bu kadar izin veriyorlar, aile sirketi mi yoksa gibisinden. Ben de olmadigini ve remote calistigimi ifade ettim. Re-entry permit almak icin minimum 1 ay kalmam gerekiyor ve su anki surecte bu pek mumkun degil, belki 2026 Mayis-Haziran ayindaki olasi giris cikisimda mumkun olur ve re-entry permit alabilirim. Ama esas soruma donecek olursak bu seferki girisimde sorun olur mu diye icim icimi yiyor.

• Selamlar herkese,
    Ben green kartımı alır almaz 2 h içerisinde usa gidip doğum yaptım bebeğim vatandaş oldu, orada 2025 yılında toplam 1,5 ay kaldık ve Nisan 13te geri döndük, şimdi temelli taşınmayı planlıyoruz
    29 eylülde Trde 6ayımız doluyor öncesinde gitmek istiyoruz fakat bazı işlerimizi yoluna koyamadık, acaba biraz daha geç gitsek ve çocuğumuz vatandaş olduğu için usa vatandaşlarının pasaport kontrolünden geçsek bize sorun çıkarmama ihtimalleri olur mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@zerooo

Sizi pasaport sırasında yönlendirecek personelin hangi sıradan alacağını şimdiden kestirmek çok doğru değil. Bizde seyahatlerimizde 1 ABD pasaportu (çocuk) + 2 permanent resident card (yetişkinler) ile ABD girişimizde bazen vatandaş sırasından bazende all other passport sırasından alındık.

Hangi sıradan gireceğiniz fark etmez, bebekli olduğunuz için önceliğiniz olacaktır sırada öne geçmek için. Girişinizi yapacak memur sizi hangi sıradan aldığına dikkat etmiyor. Profiliniz ve ülkeye giriş amacınızı ve yasal dokümanlarınızı inceliyor.

Çekineceğiniz bir durumun olmadığını düşünüyorum, yasal olarak (permanent resident olarak) ABD’de bulunurken doğum yapmışsınız, Türkiye’ye seyahat etmişsiniz aile büyüklerinizi görmek için ve bir sonraki girişinizde kesin göç için ülkeye giriş yapıyorsunuz. Altı ayı geçmiş olabilirsiniz ama sorun değil, bebeğin sağlığı nedeniyle bu şekilde altı ayı geçmiş bir tarihte seyahat etmiş olabilirsiniz.

Tamamen CBP memurunun soracağı sorulara vereceğiniz net ve kendinden emin cevaplar ile kolaylıkla ülkeye giriş yapacaksınızdır kişisel tahminimce, önemli olan bu yapacağınız seyahatin kesin göç amacını taşıdığını kanıtlayan evrakların (kira kontratı vb) ve ABD ile bağ kuracağınızı kanıtlayan destekleyici evraklar yanınızda bulunsun.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi, iyi yolculuklar 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@zerooo 6 ay kuralı ilk giriş için. Pasaport kontrolünde nereden geçerseniz geçin herhangi bir sorun çıkmaz, ilk girişinizi yapıp dönmüşsünüz pasaportlarınıza greencard yerine geçen bir yıllık damga basıldı. Önemli olan işlerinizi yoluna koyup gitmeniz. Bebeğinizi güle güle büyütün, ABD’de bol şanslar.

• @ATS16 selamlar çok teşekkür ederim cevabınız için. maalesef ev tutamadık uzaktan sorun oldu. Fakat ABD de banka hesabımız vs kredi kartlarımız var burada da kullanıyoruz kartları, belki banka dökümlerini gösteririz i, oradayken yine ehliyet almıştık, ayrıca kedilerimizi de götürüyoruz beraberimizde sanırım bunlar temelli taşındığımızı destekler. Bir de forumda okuduğum bi paylaşıma istinaden: ABD dışında 6 aydan uzun süre kalmak vatandaşlık için istenen min kalma süresini. Uzamasına ya da ABD de kalınan sürelerin sıfırlanmasına sebep oluyor mu ? Bu bilgiyi uscis te bulabilir miyim? Fikriniz var mı bu konuda

• ⭐⭐⭐⭐

@zerooo

Breaks in Continuous Residence
    An applicant for naturalization has the burden of establishing that he or she has complied with the continuous residence requirement, if applicable. Generally, there are two ways outlined in the statute in which the continuity of residence can be broken:[9]

• The applicant is absent from the United States for more than 6 months but less than 1 year; or

• The applicant is absent from the United States for 1 year or more.

• @ATS16 teşekkür ederim zahmet edip bulup atmışsınız. Gayet açıkmış tekrar teşekkür ederim.

• @Ryback çok teşekkürler detayları okuyacağım

• ⭐⭐⭐⭐

@zerooo

Rica ederim. Covid ve bazı istisnai durumlarda ABD dışında 6 aydan fazla kalmış olmasına rağmen vatandaşlık başvuru sürecinde bu hususta sorun yaşamayan @arnblt gibi forum kullanıcıları da var ama yazılı olan bir kural var ki ABD dışında altı aydan fazla dışarıda kalmanız sayacı sıfırlıyor.

https://yesilkartforum.com/forum/post/505083

• Green cardı Eylül.2024’te AOS yoluyla aldım, kartı alır almaz 1 hafta içinde ülkeden çıkıp, Türkiye’de 4 ay kalmıştım, sonrasında Ocak.2025’te New York JFK’dan giriş yapıp, Amerika’da 6 ay kalıp continuous residency oluşturduktan sonra, 4 Ağustos’ta Houston’dan çıkış yapıp tekrar 22 Ağustos’ta Detroit üzerinden ülkeye giriş yaptım, Detroit Havaalanı’nı ve memurların sıcakkanlı tavırlarını beğendim, doğru düzgün soru bile sormadılar, tatile gidip geldim dedim, ok deyip geçtiler. Benzer durumda olup endişe yaşayan dostların bilgisine.

• @Serapp hanım çok teşekkürler ☺

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• Merhabalar umarım herkes iyidir daha önce sorulmuş olabilir şöyle bir sorum olacak ben Temmuz 12 de Tr ye gittim eylül 5 de Amerika ya döndüm ve Eylül 15 de tekrar Tr ye gideceğim 5-6 ay kalacağım sağlık nedenlerin den ötürü sizce sıkıntı yaşar mıyım cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@sakaryalı93

Öncelikle geçmiş olsun. Sağlık sorunlarınızı ve Türkiye’de olduğunuz tedavilerinizi kanıtlar evraklarınız dönüşte yanınızda olursa (mümkünse sizi takip eden/tedavi eden doktordan İngilizce detayları anlatan bir ön yazı yararınıza olur) olabilecek en az stresi yaşarsınız.

Sorun yaşamazsınız kimse diyemez, o esnada CBP memurunun tavrı, sizin beyanlarınız ve CBP memurunun son kararı belirleyici olacak.

• @sakaryalı93 180 günü geçirmemenizi tavsiye ederim.

• Selamlar. 21 eylül 2024'te ilk girişimi yapmıştım. 1 ay kalıp, re entry başvurusu yapıp çıkış yapmıştım. Nisanda JFK'den ikinci girişimi yapıp bir sürü azar yetiştim. Üçüncü girişimi de geçen hafta DFW'den yaptım. Hiç bir soru sorulmadı, çok rahat girdim. Kaç ay dışarıda olduğumu bile sormadı. Ailevi nedenlerle henüz taşınamadım, bununla ilgili bilgi verecektim ama sormadılar. Bilgilerinize.

• @eeken Merhaba, Nisan girişinizde 180 günü aşmıştınız değil mi? Ayrıca ne gibi bir azar yediniz? Cumartesi JFK den giriş yapacağım. 183 gün olmuş olacak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |