Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.7k 953

  • Merhaba. Konsolosluk mülakat tarihi vermiş olsa bile gittiğimizde artık size vize veremeyiz deme gibi bir durumları oluyor mu? Bir de Aşı konusunda gidip tdapı burada yaptırsak gidince orada sadece polio aşısı oluyor mu yoksa onlar da ellerindeki karma aşıyı mı yapıyorlar. Eğer öyleyse burada hiç tdap yaptırmayalım nasıl olsa orada karma olarak yine yapacaklar.


  • @srkansimsek Opa aile hekimliğinde mevcut..."Tetraxim yapmadınız bari bunu yapınız tek damla aşı" dersiniz..😉


  • @srkansimsek güzel haber sevindim, orada görüşmek üzere 😉


  • @srkansimsek merhaba, OPA damla sadece, sağlık ocağında var. 2 damla damlatıyor. Zorlayın aile hekimini, yapacaktır.


  • @Flight101 @sencansinaygun son bir kez daha deneyeceğim:) Teşekkürler.


  • Selam arkadaşlar , hikayemizi biliyorsunuz :) Dosyamı viyana ya çeker çekmez , kanada da sıkışan dosyam üzerinden randevu maili geldi.Herkese teşekkür ediyorum , özellikle Ece hanım çok yardımcı oldu , kendisine teşekkürü bir borç bilirim.Edindiğim tecrübelerden yardım isteyen herkese yardımcı olacağım , ulaşabilirsiniz.


  • Arkadaşlar aradım ama bulamadım. Polio için tek aşı var mı yoksa gittiğimizde de karma aşı mı yapılıyor? Eğer orada da karma yapılıyorsa tetanos difteri boğmaca aşısını(Tdap) burada yaptırmayayım diyorum.


  • @sktem, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selam arkadaşlar , hikayemizi biliyorsunuz :) Dosyamı viyana ya çeker çekmez , kanada da sıkışan dosyam üzerinden randevu maili geldi.Herkese teşekkür ediyorum , özellikle Ece hanım çok yardımcı oldu , kendisine teşekkürü bir borç bilirim.Edindiğim tecrübelerden yardım isteyen herkese yardımcı olacağım , ulaşabilirsiniz.

    Merhaba, hayirli olsun. Tecrubenizi lutfen foruma aktarin ki, devam eden yillarda ihtiyaci olan birisi okuyunca yararlanabilsin.


  • @sktem rica ederim. Çok sevindim çözülmesine. 🥳


  • @gucarslan bu bilgi beni cok mutlu etti şuan benim de soyadım yerine babamın soyadı yazılmıs cekiliste 🫩

  • ⭐⭐⭐

  • Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba, KKK ya da diğer adıyla MMR aşısını kendim satın alıp bugün 2.kez aile hekimime gittim ve aşıyı vuruldum. Tetraxim için 1 haftadır aradığımı ancak sadece aile hekimliklerinde olduğunu, bulmanın imkansız olduğunu anlattım. Göçmen olma ihtimali belgesi gibi bir şey (gidersek bizi takip edemeyecekleri için kendilerini garantiye almak adına daha çok) imzaladım ve aşıyı vuruldum. Kritik olan şey çocuk sayısı fazla olan ve küçük bir sağlık ocağına kayıtlıysanız vurmuyorlar; ellerinde çocuklara yetecek sayıda fazlaca aşı varsa dr insiyatif alıyor. Hiçbir şekilde ikna edemeyenler için daha büyük doktor ve ebe sayısı fazla sağlık ocakları ya da yaşlı nüfusu yoğun olan bir bölgede sağlık ocağı gibi opsiyonlara taşımak bir çözüm olabilir daha önce de dendiği gibi. Ve tekrardan @Flight101 size çok teşekkür ederim, aşılara pek çok eczacı kalfasından daha hakimdim süreçte sayenizde. :)


  • Merhaba tekrardan, bugün öğrendiğimiz önemli olabileceğini düşündüğüm bir bilgiyi daha paylaşmak istiyorum. Bugün Tetraxim ve MMR aşısı vurulmaya gittiğimizde Hepatit B için de haftaya geleceğimizi söyledik. Ancak hemşire hanım bu iki aşının (Tetraxim ve MMR) canlı aşı olduğunu ve canlı aşıların üzerine Hepatit B aşısını 1 ay geçmeden vurulamayacağımızı iletti. Önce hepatit B, ardından diğer aşıların tamamlanması gerekiyormuş. Bu bilgi tüm hemşire ve hekimlerde var mıdır, buna hepsi dikkat ediyor mu aşıyı vurmak konusunda çekinceleri olur mu bilmiyorum ama tedbir amaçlı paylaşmak istedim.


  • @Mogi Sorunun doğru cevabını bilmiyorum ama Bangkok’taki randevumuzda canlı-cansız bakılmaksızın 6 aşıyı aynı anda yaptılar.


  • @Mogi Selamlar, doğrudur, maalesef böyle bir olay var. Şöyle örnek vermek gerekir: Bu ayın başında bir arkadaşım, eşiyle beraber Ankara’dan mülakata girdi. Tabii öncesinde bazı aşıları olmuştu. İzmir’de ise sağlık muayenesinde, Unganlar sizin yazdığınız gibi, aşıların peş peşe olmadığını ve sağlık raporlarını veremediklerini söylemişler.

    Ardından arkadaşım mülakata girdi ve “refuse” düştü, çünkü raporu yoktu. Daha sonra arkadaşım, dönmeden İzmir’e gidip yalvar yakar ısrar etti. Bunun üzerine Unganlar bir yere mail atmış. 3–4 gün beklemenin ardından rapor çıkmış ve arkadaşım onu konsolosluğa teslim etmiş. Ardından “approved” olmuş. Tabii imzanızda gördüğüm kadarıyla Viyana'da giriyorsunuz bu sizin içinde böyle olur mu bilemiyorum :(


  • @ugursway bilgilendirme için teşekkür ederim. Türkiye’deki banka hesabı ya da ev arsa için Amerika’ya giriş yaptıktan ne kadar süre sonra beyan yapmak gerekiyor bir zamanı var mı acaba?


  • merhaba herkese aranızda mazeret bildirip tekrar randevu oluşturan var mı ? teşekkür ederim .


  • @selens1907
    Merhaba, gelir beyani(tax return) donemi, her yilin ocak ayinin son gunlerinde baslayip, ayni yilin nisan ayinin 15’ine kadar olan sureler icerisinde gerceklesir. Siz bir onceki sene kazanclarinizi ve masraflarinizi beyan etmekle yukumlusunuzdur. Bu beyaniniza gore verginizi oderseniz ya da vergi iadenizi alirsiniz. Vergi konusunda daha detayli bilgi almak / merak ettiklerinizi sormak isterseniz gelir beyani basligini kullanabilirsiniz.


  • merhaba herkese mülakat için mazaret bildirdım kabul edildi fakat bana bir link gönderildi tekrar almam için benim gibi olan var mı yardımcı olabilecek teşekkür ederim


  • @ugursway çok teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 43 Oy
    7k İleti
    560k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum