Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953

• @srkansimsek verilecek vize kalmayabileceği için bu ifadeyi kullanmış olabilirler.
    boşa sağlık muayenesine para vermemeniz için.
    her şeye hazırlıklı olmalısınız..

• @Flight101 Merhaba, öncelikle size çok teşekkür ederim. Özellikle aşıyla ilgili detay bilgilendirmeniz bizim için de çok faydalı oldu. Biz İzmir'de 2 ayrı sağlık ocağından sorgulattık fakat Tetraxim yapamayacaklarını, ellerinde çocuklara yetecek kadar olduğunu söylüyorlar. Eczanelerde bulmak ise mümkün değil zaten. Devlet hastaneleri vb. yapıyor mu acaba, bizde en son çare Adacell vurulup; Polio için çözüm arayacağız. Hepatit B ise benim bağlı olduğum sağlık ocağı kabul edip vurdu fakat eşimin bağlı olduğu sağlık ocağı yapamayız dedi. Standart bir uygulama olmadığı kesin

• @Mogi merhaba, sizle benzer bir durumla ben de karşılaştım. Tetraxim vurmadı aile hekimi ısrarla. Adacel + OPA damla yaptırdım. Viyana’da Molnar aşılarımı kabul etti ve ekstra aşı olmadım.

• Dostlar selam, 14 Ağustos’da Viyana’da mülakata girip vizesini alan ve bugün pasaportları hazır olan var mı? Mail geldi mi? Bana henüz ulaşmadı.

• @ATS16 Merhaba, Bana CD vermediler sadece muhurlu bir belge vermislerdi onu da mulakata gidince verdim. Cd de ne oluyor ? olmasi gereklimi mulakat bitdi sonucta sadece amerikaya girerken isterler mi ?

• @sencansinaygun, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mogi merhaba, sizle benzer bir durumla ben de karşılaştım. Tetraxim vurmadı aile hekimi ısrarla. Adacel + OPA damla yaptırdım. Viyana’da Molnar aşılarımı kabul etti ve ekstra aşı olmadım.

@Mogi benim diyeceğimi demiş sevgili @sencansinaygun ....

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ollqher

CD’de akciger görüntülemeniz oluyor, şimdiye kadar ilk giriş esnasında CBP memuru tarafından CD’nin istenildiğini duymadım veya deneyimlerde şahit olmadım ama size verilmemiş olması ilginç. Yerinizde olsam sağlık kontrolüne girdiğim kurum ile irtibata geçerdim, ileride ne zaman nerede ihtiyaç olacagi bilinmez. Tercih sizin!

• @ATS16 Saglik kurumu Gurcistan Tifliste CD yi gelin verelim deseler bile hani onu almak ayri bir ugras ve Istenilmiyor ise ben o zorluga girmek istemiyorum. Yanitin icin Cok Tesekkur ederim. Bi sorum daha var amerikaya giris yaptiktan sonra SSN ve Greencard in gelmesi ne kadar suruyor ?

• @srkansimsek Sn. @gucarslan sorunuzu yanıtlamış. Bu konuda benim de bilgim bulunmuyor ama bu durum beni de endişelendirmedi değil. Bayrağı alana kadar hatta ülkeye ayak basana kadar gerçekten hiçbirşey garanti değil. Mülakatlarımızın aynı gün olduğunu görüyorum, umarım orada görüşme fırsatımız olur ve mülakat alan herkes vizesine kavuşur.

• @Aslan-3 selamlar, bizde de eşim talihli ve 2002 yılı üniversite mezunu. Diploması tamamen türkçe ve barkodsuz. Fakat edevletten barkodlu mezun belgesi alabiliyoruz ve bu viyana için yeterli oluyor. Siz edevletten mezun belgesi alamıyor musunuz yoksa aldığınızda okulun ismini farklı mı görüyorsunuz?

• @denizd @Oğulcan-Çağın
    Merhaba, Bangkok mülakatınızla ilgili bir gelişme var mı?

• Pasaportunuzu alabildiniz mi acaba?
    @sencansinaygun

• @ollqher Unganlar bana CD vermedi. Sebebini sorduğumda sonuçların elektronik ortamda Viyana elçiliğine göndermeleriymiş. Sadece aşı kartı verdiler bir sıkıntı yaşamayacağımı söylediler.

• @Nacrumates Evet, dün sorunsuz bir şekilde aldı🍀

• @Ardando
    Teşekkürler geri dönüş için, ben de üniversite 2006 yılı mezunuyum benim görünüyor fakat eşimin lise diploması e-devlette görünmüyor, okulu aradık, okulun adı değişmiş ve kayıtlara bi şekilde ulaşamıyorlar o açıdan sordum, noter tastiği, apostil ve yeminli tercüme yeterli olur mu ? E-devletten QR barkodlu çıktı zorunlunlu mu diploma için acaba ?

• @Aslan-3 sizi yanlış yönlendirmek istemem, daha tecrübeli arkadaşlar dönüş yapabilir belki. Geçmiş sayfalarda mezun olunan okulun adının değiştiği veya okulun yıkıldığı örnekler mevcuttu, arama özelliğini kullanarak bu bilgilere erişebilirsiniz. Herhangi bir bilgi edinemezseniz konsolosluğa durumu özetleyen bir mail atıp sorulabilir de bence.

• @Ardando @gucarslan konsolosluğa email attım. Özür dileyip bir hata yaptıklarını belirttiler. Sağlık muayenesi için konfirmasyon bilgisini verdiler. 1 Eylül için medical exam randevusu oluşturmuştum.
    Sn @Ardando Viyana'da görüşmek üzere iyi dileklerine ben de katılıyorum. Herşeyin hayırlısını diliyorum.

• @sencansinaygun merhabalar. Ben de karma aşıyı yani tetraxim ya da muadillerini bulamadım. Adacel tdap eczanelerde var ancak bu kez OPA yok. Siz nereden tedarik ettiniz acaba? Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ollqher

Tercih sizin iletişime geçmek hususunda.

Normal şartlarda SSN 7-10 iş günü içerisinde, permanent resident kart 1 ay içerisinde geliyor ancak son zamanlarda kartların gönderimi hususunda gecikmeler yaşandığına dair talihlilerin paylaşımı var. Daha fazla detay için ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri konu başlığındaki güncel paylaşımları okuyabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k