Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yagmurgunes
    Merhaba, ben sizin gonderilerinizi okuyorum ama anlamadigim birkac nokta var bu sebeple yorum yapamiyorum. Ozbekistan vatandasi oldugunuzu belirtmissiniz ve sizlerde kimlik bilgilerinizde baba soy isminizin de yer aldigini soylemistiniz, peki bu bilgiler pasaportunuzdakiyle uyusuyor mu? Eger uyusuyorsa neden sisteme farkli bir soy isim girmeniz gerekiyor bir de hangi sisteme yazmaniz gerekiyor?
    Normalde Ozbekistan vb. gibi konsolosluklar bu konuda cok kati, basvuru sirasinds isiminizde bir harf yanlisi varsa bile direkt red edebiliyorlar. Ancak Ankara Konsoloslugu bu konuda daha ilimli davranabiliyor, gecmiste bu tarz hatalari tolere ettiklerine tanik olduk.
    Sizin durumunuzu daha net olarak aciklamaniz gerekiyor.
    Size tavsiyem Anlara ozelinde saglik kontrolunuze katilmadan direkt olarak mülakata katilmaniz ve durumunuzu ilgili konsolosluk gorevlisine bildirip, sizin icin verecege karara gore mulakattan sonra saglik raporunuzu alarak devam etmeniz yonundedir. Bu sekilde eger olumsuz bir sonuc alirsaniz surecinizi daha az masraf ile tamamlamis olursunuz.

• @ugursway ugur bey merhaba su sekilde ben ozbekistan vatandasıyım ama turkle evliyim ve iki cocugum var ancak bizim pasaportumuzda baba ismi baba soyadı gibi yazıyor basvuran kisi de turk oldugu icin bunu karıstırmıs. Turkiyede karıstrıyorlar cogu zaman bunu islem yaparken. Bunun dısında verdiginiz fikir cok mantıklı tesekkur ederim uzun uzun yazmıssınız.

• Benim pasaportumda bu soyad da yazıyor bu arada yani olmayan bir isim yazılmamıs. Bahsettigim sifre girerken girdigim soyad var ya oraya babamın soyadını girmek durumunda kalıyorum suanda acaba diyorum simdiden mail atıp bunu duzelttirme sansım olursa riskim ortadan kalkar mı?

• @aysegul evet, hem orada hem de formu gönderdiğimiz sayfada herhangi bir güncelleme yok. Gelecek pazartesi de herhangi bir hareket olmaz ise mail atayım.

• @ugursway
    Benim pasaportumda bu soyad da yazıyor bu arada yani olmayan bir isim yazılmamıs. Bahsettigim sifre girerken girdigim soyad var ya oraya babamın soyadını girmek durumunda kalıyorum suanda acaba diyorum simdiden mail atıp bunu duzelttirme sansım olursa riskim ortadan kalkar mı?

• @ugursway yani bizim pasaportlarda iki ayrı soyad var gibi dusunebilirsiniz ikisi se ovayla bitiyo pamukova haybekova gibi basvuran da bunh anlamamıs aynı sayfada bulunan aile soyadımı girmis. Tamamen olmayan birsey girilmemis. Aslında mail atsam onden bir faydası olabilir mi?

• @yagmurgunes
    Mulakata katilmadan once email atmanizin bir faydasi olur mu emin degilim. Nihayetinde mulakata katilip konsoloslugun verecegi karari bekleyeceksiniz. CN’niz gayet iyi size cok fazla zaman kalacak, ancak yine de saglik kontorulune katilmadan mulakata katilmanizi tavsiye ederim. Size bu konuda soru geldiginde kendinizi aciklarsiniz. Var olmayan bir soyisim yazilmadigi icin Ankara ozelinde bu konuda sorun yasamayacaginizi dusunuyorum. Yine de bunlar sadece yorumdan ibaret, nihai karari mulakatinizi yapacak konsolosluk gorevlisi verecek. Surecinizin olumlu sonuclanmasi dilegiyle.

• @ugursway cok tesekkur ederim yardımlarınız için

• ⭐⭐⭐⭐

@ugursway @yagmurgunes Uğur Bey in önerisi çok yerinde, yanlış hatırlamıyorsam meslek şartını karşılamak konusunu zorlayacaktınız, 7 ve üzeri bir job zone size uyuyor mu diye. Sağlık raporu alma işini mülakat sonrasına bırakmanız bu konu için de iyi olabilir 👍

• ⭐⭐⭐⭐

@uguz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar case number numaram 11xxx civarında bulunmakta ve Bankok'a dosya taşıma için az önce bir mail gönderdim. Bangkok konsolosluğunun gereklilikleri nelerdir rahat şekilde işlemleri halledebilecek miyim yoksa yerine getirmem gereken durumlar var mıdır? Çok teşekkürler.

Sorularınıza cevap alabilmek için önce imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

İmzanızı 👉 buradaki örneğe bakarak düzenleyin.

Sonra 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Kolay gelsin.

• Herkese merhaba, Ds260 formuyla ilgili bir soru sormak istiyorum. En yuksek egitim seviyem master ve buna iliskin diplomam bulunuyor. Ancak daha once doktora seviyesinde iki kez farklı okullara kayıt yaptırıp devamsızlık nedeniyle atıldım. bu okul bilgilerini de ds260 formuna girmem gerekiyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@koray2831 kcc den geliyorsa bu bilgi sıkıntı yok bence, sonuçta o tarihte mülakatı var o kişilerin. Buradan teyidini alamadığımız zaman sıkıntı, mesela Ankara için 8xxlü cn’a mülakat tarihi girildi dün, merak edip baktım forumda var mı diye, bulamadım, dolayısıyla teyit edemiyoruz, doğru mu bir yanlışlık mı oldu gibi. Yani, bunların hepsi bence tabi ☺

Doğru olabilir. Ankara yapıyor öyle şeyler. 11xx beklerken 15xx olan birine mülakat planlayabiliyor.
    2024 Eylül ayına bakın mesela. 500lük bir aralığı atlamıştı son ay. Çok saçmaydı ama oldu.

• ⭐⭐⭐⭐

@robwin, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Case No 17xxx sizce dosya taşımam mantıklı olurmu, taşırsam gelme ihtimali varmı.

Taşımazsanız zaten Ankara’dan mülakat alamazsınız, bir mucize olmazsa.

17k current olmayacak kadar yüksek bir numara değil. Eğer doğru konsolosluğa taşırsanız rahatça mülakat alırsınız. Sadece ne zaman alacağınız değişir bültene göre.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, normalde mülakat planlanıp planlanmadığını öğrenmek için KCC'ye mail atmayıp beklemeyi düşünüyordum. Ancak excell'de 800'lü bir case numbera mülakat günü verildiğini gördüm. Sitede sorgu yaptığımda henüz bir güncelleme görmüyorum. Sizce KCC'ye mail atıp sormalı mıyım?
    İmzamda da yer aldığı üzere CN: 7xx . Mail dönüşünün forumdaki diğer kişilere faydası olacaksa mülakatımın planlanıp planlanmadığını sorabilirim.

KCC’ye istediğiniz zaman mail atmaktan çekinmeyin. Beklemenize hiç gerek yok. Atın bir mail 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Emirhan-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar , ds formunda öürenci olduğumu belirttim fakat öğrencilik döneminde işe girip çıktığım zamanlar oldu bunları yazmadım . Resmiyette gözüküyor fakat formda ogrenci oldugumu belirttigim için o kısımları doldurmadım .... problem yaratır mı

Eğer yurt dışında çalışmadıysanız ya da silah eğitimi vb almanızı gerektirecek bir iş yapmadıysanız çok önemli değil.

• @aysegul evet Aysegul hn onu hallettim gibi ama cok dogru soyluyorsunuz. Bu sekilde yapacagım sanıyorum sadece sizce mail atmamın bir faydası olur mu? Onceden duzeltilebilir mi pasaportumu gondersem diye dusunmustum?

• Dün gece 2de 2nl mail geldi, şimdi kontrol ettiğimde dv program state ekranında da mülakat tarihinin eklenmiş olduğunu gördüm bekleyenlerin bilgisine

• Dün gece 2’de benim 2nl gelmiş. Şuan yapmamız gerekenler nedir acaba

• 2Nl maili alanların hepsine hayırlı olsun. Sanırım HK 6K'ya kadar olan mülakatları planlanmış gibi duruyor. 6500 üstü olan bizler Kasım ayına kaldık gibi hissediyorum. Yine planlama yapılmadı diye mail döndü KCC.

• @onurfenci 2025 Viyana mülakat deneyimlerini okumanızı tavsiye ediyorum. Bundan sonraki süreç artık evrak ve seyehat hazırlıkları olacak. Ancak Edevlet evraklarının bazılarının süreleri var bu yüzden ne kadar geç alabilirseniz o kadar iyi diyebilirim.

Not: Yapılacak en önemli iş sağlık muayenesi için randvu alın.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |