Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Quixotem hipex

• @Manushaqe Nilgorkem Serdar bey kesinlikle gumruk falan bize ait diyor ama kilo basi 8 ya 8,5 dolar para istedi. E fiyat da onemli. Bilemedim.

• @Quixotem yuksek fiyat vermis. Ben fedex ile de gorustum onlar bile 6.5-7 usd dediler

• Fedex ve Ups bireysel müşterilerden gönderi almıyor diye biliyordum. UPS aracılarla gönderebilirsiniz demişti galiba fedex de . Nasıl size fiyat verdiler şaşırdım açıkçası. Ama Serdar bey fiyatımız fix diyor hiç düşmüyor

• Ben Armuta kargo fiyatı al seçeneğinden girdim. Baya fiyat gönderen oldu. Kimisi uygundu.

• Merhaba, ben birkaç ay önce İstanbul’dan, kütüphanemi (kitaplarımı) getirttim ABD ye. En kıymetlilerim onlardı. 25-30 adet büyük koli vardı ve çoğunluğu hardcover oldukça ağır kitaplardan oluşuyordu. ABD ye ayakkabı ticareti yapan bir tanıdık vasıtası ile cok uyguna mal ettim. Kiraladıkları konteynırda 2 palet kiraladım ve sağ salim, sorunsuz bir şekilde geldiler. Totalde $320 ödedim. Eğer bu şekilde bir tanıdığınız varsa, böyle bir yol da izleyebilirsiniz.

• @bernat Siz baya uyguna halletmissiniz. Iyi olmus. Ben yarin hipexle gondermek uzere onlarin subesine Ankara'dan kargoyla gonderecegim 4 kutuyu 80 kg civari hepsi. Onlar Adana'dan islem yapip Maryland'e gonderecekler. Umarim iyi olur. Elime sag salim ulasir hersey. Buradan yazarim.

• @Quixotem yazarsaniz cok seviniriz. Ben de agustos sonunda gonderecegim

• @Manushaqe tabı kı ınsallah guzel yorumlar yazmak dılegıyle bugun gonderdık Adanaya

• @Quixotem merhaba. Kolileriniz vardi mi? Surec nasil gecti?

• @leyla biz kilo başına 8.5 dolar olarak fiyat almiştik ama eşyaların hacmi kilodan yüksek çıkarsa fiyatı hacme göre hesaplıyorlar. Bu da bizim o donem goruştuğumuz tüm firmalarda olan standart bir uygulamaydi

• Geçen hafta Navlungo araciligiyla UPS hava kargo ile üç adet toplamda 70 kg'lık kolilerimiz için kapıdan kapıya 400 dolar ödedik. Kolilerde değerli eşyalarımız vardı, bu yüzden onları riske atmak istemedik. Koli bazinda gönderim yapanlar oradan fiyat teklifi alabilirler.

• merhaba green card sürecindeyim ve eğer amerikaya gidersem burdan bir kaç mutfak eşyamı kargoyla yollamak istiyorum(bir kaç tencere takımı ve küçük mutfak eşyaları) çeyizim olduğu için ve hiç kullanmadığım için biraz heves ettim açıkcası aklıma takılan soru ise gümrükte sorun çıkar mı ve önerebiliceğiniz kargo firması nedir acaba?

• @Joshua-0 merhaba. Biz de yeni tasindik ve bazi ezyalarimizi kargo ile getirttik. Biz Hipex kargoyu kullandik ve memnun kaldik. Gumrukte sorun cikmadi ama gumruk vergisi cikti. Kutularda mutfak esyalarim da vardi, cocuklarin oyuncak ve kitaplari da vardi.

• @Manushaqe kargoya ve gümrüğe ne kadar ödeme yaptınız?

• Kg basina 5 usd kargo odedim. 110 kg.kargom vardi. 134 usd de vergi odedim

• @Manushaqe 5 usd / kg

• Bu konuda tam tersi bir işlem yapan oldu mu şöyle ki Amerika dan sıfır bebek eşyaları göndermek istiyorum yeni doğum yapmış bi tanıdığımız için Türkiye ye.Aynı şekilde kilo fiyatını ödeyip gönderebilir miyim gümrük vergileri nasıl oluyor deneyimleyen oldu mu acaba ve ayrıca kullanılmamış olduğu için sıkıntı olur mu gümrükte

• @zge amerika dan değil ama daha önce avrupa dan benzer gönderi oldu kuzenimin yeni doğan bebeği için (beşik, bebek arabası, oyuncaklar vs). Çıkan gümrük vergisi gönderilen malzemelerden daha fazla tuttuğu için almadan geri gönderim yaptılar (sanırım 1 seneden biraz halice bir zaman dilimi oldu)

• ⭐⭐

@zge Gumrukte her sey olabilir su aralar isleri cok sert tutuyorlar. Kullanilmis bebek urunu gondermek mantikli olmayacagi icin urunler kullanilmamis muamelesi gorecek ve kdv+gumruk vergisi+gumruk muamele bedeli odenmesi talep edilecektir. Bu sebeple yakin zamanda ulkemize giden bir yakininiz varsa onunla gondermeniz en makul secenek olur. Olmazsa gonderiniz 2-3kg civarinda ise fedex ya da dhs ile gonderebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 4056
  • 1804
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |