Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Yolculuk
249 93 33.4k 94

• Merhabalar. Sorun yasadiginiza uzuldum. Maalesef kargo gondermek de bir risk. Amac minimum hasarla esyalara ulasmak. Benim size bir sorum olacak. Ben ups ile gonderim yapan birkac sirketle kiyafetler ve ayakkabi ve mutfak esyalari icin gorustum. Cogu ikinci el esya deyince sorun cikiyor. Gumruk cikabilir diyor. Sizde oyle bir sorun oldu mu acaba. Kiyafet , aykkabi sizde de varmistir galiba?Tesekkurler

• brcnl1822 sizi eklemeyi unutmusum

Merhabalar. Sorun yasadiginiza uzuldum. Maalesef kargo gondermek de bir risk. Amac minimum hasarla esyalara ulasmak. Benim size bir sorum olacak. Ben ups ile gonderim yapan birkac sirketle kiyafetler ve ayakkabi ve mutfak esyalari icin gorustum. Cogu ikinci el esya deyince sorun cikiyor. Gumruk cikabilir diyor. Sizde oyle bir sorun oldu mu acaba. Kiyafet , aykkabi sizde de varmistir galiba?Tesekkurler

• Bu sekilde kisisel kiyafet ve oyuncak ve mutfak esyasi ayakkabi gibi ups araciligiyla kargo tasiyan sirketlerde gumruk vergisi sorunu yasayan oldu mu acaba? Yani burdan hersey dahil bir fiyatla gonderdigimizde orda bir masraf cikacak mi anlayamadim. Tereddutte kaldim. Paylasirsaniz sevinirim

• @denizci10 Hangi firma acaba. Iletisim bilgilerini iletebilir misiniz rica etsem
    Tesekkurler

• Ben simdi bir firmaya sordum. Gumruk cikmamasi icin 3-4 parti halinde gonderim ayarliyorlarmis. Ona gore de esyanin degerini belirliyorlarmis. Marka urunler olmasin kolilerde dedi. O sekilde sorun cikmayacagini soyluyorlar.

• @Manushaqe hangi firma acaba

• @Quixotem hipex

• @Manushaqe Nilgorkem Serdar bey kesinlikle gumruk falan bize ait diyor ama kilo basi 8 ya 8,5 dolar para istedi. E fiyat da onemli. Bilemedim.

• @Quixotem yuksek fiyat vermis. Ben fedex ile de gorustum onlar bile 6.5-7 usd dediler

• Fedex ve Ups bireysel müşterilerden gönderi almıyor diye biliyordum. UPS aracılarla gönderebilirsiniz demişti galiba fedex de . Nasıl size fiyat verdiler şaşırdım açıkçası. Ama Serdar bey fiyatımız fix diyor hiç düşmüyor

• Ben Armuta kargo fiyatı al seçeneğinden girdim. Baya fiyat gönderen oldu. Kimisi uygundu.

• Merhaba, ben birkaç ay önce İstanbul’dan, kütüphanemi (kitaplarımı) getirttim ABD ye. En kıymetlilerim onlardı. 25-30 adet büyük koli vardı ve çoğunluğu hardcover oldukça ağır kitaplardan oluşuyordu. ABD ye ayakkabı ticareti yapan bir tanıdık vasıtası ile cok uyguna mal ettim. Kiraladıkları konteynırda 2 palet kiraladım ve sağ salim, sorunsuz bir şekilde geldiler. Totalde $320 ödedim. Eğer bu şekilde bir tanıdığınız varsa, böyle bir yol da izleyebilirsiniz.

• @bernat Siz baya uyguna halletmissiniz. Iyi olmus. Ben yarin hipexle gondermek uzere onlarin subesine Ankara'dan kargoyla gonderecegim 4 kutuyu 80 kg civari hepsi. Onlar Adana'dan islem yapip Maryland'e gonderecekler. Umarim iyi olur. Elime sag salim ulasir hersey. Buradan yazarim.

• @Quixotem yazarsaniz cok seviniriz. Ben de agustos sonunda gonderecegim

• @Manushaqe tabı kı ınsallah guzel yorumlar yazmak dılegıyle bugun gonderdık Adanaya

• @Quixotem merhaba. Kolileriniz vardi mi? Surec nasil gecti?

• @leyla biz kilo başına 8.5 dolar olarak fiyat almiştik ama eşyaların hacmi kilodan yüksek çıkarsa fiyatı hacme göre hesaplıyorlar. Bu da bizim o donem goruştuğumuz tüm firmalarda olan standart bir uygulamaydi

• Geçen hafta Navlungo araciligiyla UPS hava kargo ile üç adet toplamda 70 kg'lık kolilerimiz için kapıdan kapıya 400 dolar ödedik. Kolilerde değerli eşyalarımız vardı, bu yüzden onları riske atmak istemedik. Koli bazinda gönderim yapanlar oradan fiyat teklifi alabilirler.

• merhaba green card sürecindeyim ve eğer amerikaya gidersem burdan bir kaç mutfak eşyamı kargoyla yollamak istiyorum(bir kaç tencere takımı ve küçük mutfak eşyaları) çeyizim olduğu için ve hiç kullanmadığım için biraz heves ettim açıkcası aklıma takılan soru ise gümrükte sorun çıkar mı ve önerebiliceğiniz kargo firması nedir acaba?

• @Joshua-0 merhaba. Biz de yeni tasindik ve bazi ezyalarimizi kargo ile getirttik. Biz Hipex kargoyu kullandik ve memnun kaldik. Gumrukte sorun cikmadi ama gumruk vergisi cikti. Kutularda mutfak esyalarim da vardi, cocuklarin oyuncak ve kitaplari da vardi.

Benzer Başlıklar

• Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • ABD'ye TR'den Valiz içi Eşya Taşınması

Yolculuk
    20
    0 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    A
    Merhaba, arkadaşlarım beats kulaklık istediler. Valiz içine kutusuz şekilde 4 tane koysam sıkıntı çıkar mı gümrükte? Orada bir sıkıntı yaşamak istemiyorum önceden bilip önlem alırsam iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim
  • ABD'ye İlk Giriş

Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
  • Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
    4k
    1
    64 Oy
    4k İleti
    550k Bakış
    mekeM
    Merhaba, Ocak ayındaki ilk girişten sonra İstanbul’a dönmüştük. 10 Temmuz’da tekrar giderken Lutfhansa aktarmalı uçuşumuza kabul edilmedik. Pasaporta basılı 1 sene geçerli damga Schengen bölgesinde kabul edilmiyormuş. Kabul edilen sadece ilk geçerli olan 6 ay süresiymiş, o tarihten sonra uzatma yapan damga ile Schengen red veriyormuş. Transit yolcu olması fark etmez, Schengen bölgeye giriş yapmasak da kabul edilmezmiş. Gözen security ekibiyle uzun tartışmalar sonucu THY ile direkt uçmak ve yeniden bilet almak zorunda kaldık. Üstelik Lufthansa vize mevcudiyeti sorumluluğunun müşteriye ait olması gerekçesiyle bilet iadesini de red etti. Tesellimiz İstanbul Havaalanından ayrılmadan tesadüf boş yer olan THY uçuşuna binmek ve seyahate devam etmek oldu. Gözen security THY kabulde damgalı vizeye OK verdi ancak vize bilgilerini kayıt etmekte zorlandı. GC kaydı açtılar sonra boarding noktasında yeniden kayıt düzenlendi ve geçici vizeye dönüştürüldü. Boston girişte vize memuru damgalı vizeyi bilemedi, açıklamaları dinledikten sonra 2.ci kontrol noktasına sevk etti. Bu işlem ilk girişte damga basılan odada yapıldı. Odadaki memurlar pasaportlardaki vizelere ve damgalara bakıp kendi aralarında “bunu neden bize yollamışlar ki? Geçerli bu vizeler, yollayan memurun bilgisizliği” yorumlarıyla beraber “merhaba” vb Türkçe kelimelerle pasaportları bize geri verdiler ve hiçbir soru sormadılar. Henüz GC eline geçmemiş ve pasaportlardaki 1 sene geçerli damga ile Amerika seyahatı yapacak üyeler için bilgilendirmeyi paylaşmak istedim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k