Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mhmtkz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy hayirli olsun. Siz maili ne zaman göndermistiniz?

Cumartesi öğlen göndermiştik. Direkt olarak mülakat tarihimizi öğrenebilir miyiz diye yazmıştık.

• @cncncnr dostum bu hangi form?

• @gnollzy anladim, daha haftasonu atilan maillere donebiliyorlar. Bugün atanlar mail beklemesin bence zor gorunuyor:)

• ⭐⭐⭐⭐

Mülakat tarihini öğrenenlerin imzalarını ve exceli güncellemeleri çok iyi olacaktır. Bundan sonra soracağınız sorularda imzanıza bakarak cevap verileceği için bu çok önemli.
    Herkese hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu bilgiler Hong Kong’ta mülakata girecekler içindir

Mülakat aldığınızda yapmanız gerekenler:

İlk iş sağlık muayenesi için randevu alın. İki tane sağlık kuruluşu var. İkisinden de alabilirsiniz:

Randevu almak için e-posta veya WhatsApp dan yazarken CN bilginizi ve mülakat bilgilerinizin olduğu yazıyı ekleyin. Kaç kişi iseniz onu da belirtin. Onlar o tarihe göre uygun randevu veriyorlar. (genelde 10 gün öncesi)

İletişim bilgileri:
    Dr. Nicolson & Associates
    14/F. Wing On House, 71 Des Voeux Road Central, Central, Hong Kong
    Tel: +852 2507 1075 +852 6011 8607

E-posta: [email protected] (resmi sitede adres yanlış olup doğrusu budur)

Drs. Anderson & Partners (Quality HealthCare Medical Centre)
    805-806 Wai Fung Plaza 664 Nathan Road, Mongkok Kowloon, Hong Kong

Tel: +852 8200 8825 +852 9138 5571

E-posta: [email protected]

Nicolson, Hong Kong’un merkezinde, Dr. Anderson ise Kowloon Yarımadası'nda, yani adanın karşı kıyısında. Ancak şehirde ulaşım son derece gelişmiş olduğu için bu mesafe bir dezavantaj oluşturmamakta.

Sağlık randevunuzu oluşturduktan sonra sıra evrakları toplamaya geliyor.

Hong Kong için daha önce paylaştığım sağlık muayenesi ve mülakat için gerekli evraklar şunlardır:

https://yesilkartforum.com/forum/post/467884

• Herkese Merhaba,

Merak ettiğim bir soru var, beni aydınlatabilirseniz sevinirim. İlk ekim randevu maılleri excelde gordugum kadarıyla gelmiş eylul ayı sonuna kadar ekim randevuları gelmeye devam edıyor mu yoksa direk ekim randevuları 15 ekım olarak geldi bir sonra ki gelecek sırada ki arkadaşlara kasım randevusu ekim ayında mı gelecek?

CN: DV2026EU3XXX🍀
    DS-260 Gonderimi: 05/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: aa / gg / yyyy
    Vize Mulakati: aa / gg / yyyy
    Vize Onayi: aa / gg / yyyy
    Pasaport Teslimi: aa / gg / yyyy
    ABD Ilk Giris: aa / gg / yyyy

• @Arthur-Morgan
    Merhaba, bildigim kadariyla yesilkartforum’a ait sizlerin DV yilina ozel herhangi bir WhatsApp/Telegram grubu bulunmamaktadir.
    Yaniliyorsam sayin @gucarslan duzeltin lutfen.
    Grubunuza uye olan kisilerin bu forumda var olan kisiler oldugunu dusunursek, ozel grubunuzda konsulan/konusulacak her seyin, paylasilacak her deneyimin sadece size ozel olan WhatsApp grubunuzda varligini surdurup, bir sure sonra sizler haric hicbir kimseye faydasi dokunmadan yok olup gidecegini biliyorsunuz degil mi?
    Bu forum bizler gibi hicbir karsilik beklemeden tecrubelerini aktaran, bildiklerini esirgemeden paylasan kisiler sayesinde varligini surduruyor. Bunu ozel gruplar yerine bu basliklar altindan yapiyoruzki bizlerden sonra gelecek kisilere de sesimiz ulassin, bu yokculukta olanlara da isik olsun. Yani sizlerin bu sekilde kurdugunuz/katildiginiz ozel gruplarin bu ortak bilince hicbir faydasi olmayacaktir.

• Merhabalar,

Askerlikten bir yıl tecilim var ve var olan tecil 31 aralık 2025'te bitecek ve 2026 ocak aylarında tekrardan 1 yıl tecil etmeyi planlıyorum ama askerlikle ilgili bir yılın sonunda yeniden çağrılmamla ilgili bir sorun olur mu bilmiyorum. Bu konuda fikri olan veya deneyim duymuş olan biri aydınlatabilir mi ?
    Başka ülkelerde de tecili uzatmaya devam etmenin mümkün olduğunu duyuyorum ama konu hakkında endişeliyim.

Şimdiden teşekkürler.

• @ugursway YesilkartForum'a ait bir grup değil elbette. Davet edildim ve girdim. Kurucusu ben değilim, 50 küsür üye var. Benimle alakalı bir konu değil bu.

• Arkadaşlar mülakat tarihi beklediğimiz tarihlerde şöyle bir hata yaptığımı fark ettim, daha önce yaşadığımız adresleri girerken Irakta 6 ay kaldığım şantiyenin adresini yazmamışım. Direkt e-devlet üzerinden adresleri yazdım ve ingiltere’deki adreslerimi ekledim. Çalışma kısmına Irakta çalıştığımı yazdım, o kısımda Irak adresi var cunku Turk firmasında calistim ama SGK icin firmam aslında şantiyenin bulunduğu yerde bir şube acmis gibi islem yapmış ancak formda herhangi bir yerde Irakta ne kadar kaldığıma dair bir bilgi de girmedim, öyle bir kısım açılmadı. Yani calışma deneyimi kisminda adresim var ancak eski adresler kismina onu tekrar yazmayi akil edememişim. Bunu mülakatta sorun yaparlar mı? Eğer bunun için formu açtırmam gerekirse KCC’deyken şimdi açtırmalı mıyım? Dosyam Londra’ya geldikten sonra bu süreçte masterdan mezun olduğum için formumu açtırmayı düşünüyordum ancak bu adresi girmemiş olmam Londra’ya gelmeden yazmam gereken bir durum mu bilemedim. Eger işe yarar ise şirketten bir referans yazisi almayı dusunuyorum, orda gerekirse şantiyede kaldigima dair adresle ilgili bir seyler de yazdırabilirim. Konu Irak oldugu icin biraz takıldım acikcasi 😔

• ⭐⭐⭐⭐

@Haksta-0 Ankara Kasım ayı için mülakat planlayacaksa bunu eylülde yapacak ve biz Eylül ortası-sonu gibi öğreneceğiz, aralık için de ekimde. Ancak geçen sene Ankara’nın Kasım ve Aralık aylarını (3adet eu dosyası hariç) pas geçtiğini unutmayalım.
    Velhasılı, mülakat tarihinden 1,5-2 ay önce mülakatlarımız planlanmış oluyor ve kccye sorarak veya 2nl emailini bekleyerek (veya sonuç sayfamız güncellendiğinde orayı kontrol ederek) bunu öğrenmiş oluyoruz biz de.

• ⭐⭐⭐⭐

@Haksta-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese Merhaba,

Merak ettiğim bir soru var, beni aydınlatabilirseniz sevinirim. İlk ekim randevu maılleri excelde gordugum kadarıyla gelmiş eylul ayı sonuna kadar ekim randevuları gelmeye devam edıyor mu yoksa direk ekim randevuları 15 ekım olarak geldi bir sonra ki gelecek sırada ki arkadaşlara kasım randevusu ekim ayında mı gelecek?

CN: DV2026EU3XXX🍀
    DS-260 Gonderimi: 05/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: aa / gg / yyyy
    Vize Mulakati: aa / gg / yyyy
    Vize Onayi: aa / gg / yyyy
    Pasaport Teslimi: aa / gg / yyyy
    ABD Ilk Giris: aa / gg / yyyy

Tam olarak 15ine kadar gelir gibi bir şey yok ama genellikle bültenden sonra dağıtım oluyor ve ayda 1 kere oluyor. Her konsolosluk maalesef her ay mülakat vermiyor, özellikle Ankara gibi yoğun konsolosluklar. Ya da bazen sadece AS dosyalarına veya sadece EU dosyalarına mülakat verdikleri aylar olabiliyor. Çok nadiren ayda 2 kez dağıtım yapılabiliyor ama bu genelde bültenin son aylarında oluyor.

Eğer bültenden sonra dağıtılan mülakatlar için size mülakat tarihi verilmediyse o ay mülakat almayacakmışsınız gibi düşünebilirsiniz.

Sizin case numberınız ilk bültenle beraber current oldu ancak Ankara için sıra bekliyorsanız 2026dan önce mülakat alabileceğinizi pek sanmıyorum. Hatta muhtemelen Nisan ve sonrası gibi olur, önceki senelere bakarsak.

• @ugursway hayır hocam ben kurmadım yanlış birşeymı yaptım bılmıyorumda cagırarak faydalanır dıye söylemiştım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

WhatsApp Grubumuz var.

sizi forum harici bir platform kurmak ve kullanıcıları oraya davet etmeniz sebebiyle forumdan kalıcı olarak uzaklaştırıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MEMET-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Buse-Demir-0 HOCAM HONGKONG GURUBUNA GELİRMİSİNİZ

sizi forum harici bir platform kurmak ve kullanıcıları oraya davet etmeniz sebebiyle forumdan kalıcı olarak uzaklaştırıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emreyes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul merhabalar, ben de aynı gruptayım. Arkadaşımın dediği gibi 2nl maili aldılar ve dv state adresinden kontrol ettiklerinde de tarihlerini görebiliyorlar.

sizi de forumdaki bilgileri farklı gruplarda paylaşıp, kullanıcıların süreçlerini ve bilgilerini o platformda paylaştığıniz için forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

daha önce farklı gruplarda bu forumdaki bilgleri paylaşıp, kullanıcıların süreçlerini tahlikeye atan kimseyi forumda barındırmayacağımızı söylemiştim.
    ancak halen bunu hiçe sayıp farklı whatsapp grupları kurarak, bir de onun reklamını yapıp oraya davet etmek gerçekten akıl tutulması.
    bu konuda toleransımız sıfır, olmadı, olmayacak.

bunu yapan 3 arkadaşımızı forumdan kalıcı olarak uzaklaştırdım.
    tekrar buna devam etmek isteyen olursa bana özelden ulaşsın lütfen, bu sayfayı kirletmesine gerek yok.

ışık sizinle olsun
    namaste!

• Merhaba,

Irak'tan adli sicil kaydı almanız gerekecek.

Mülakat esnasında farklı bir ülkede yaşayıp yaşamadığınız sorulacak. Londra diğer konsolosluklardan farklı olarak geçmişte yaşanan tüm ülkelerden police records istiyor.
    Eğer Irak'la bir bağlantınız kalmadı ise şimdiden nasıl alacağınızın derdine düşmenizi tavsiye ederim.
    Geçmiş deneyimlerde Irak'a giderek bu işlemleri yapmak durumunda kalanlar olmuştu.

@Göktuğ-Yılbaşı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar mülakat tarihi beklediğimiz tarihlerde şöyle bir hata yaptığımı fark ettim, daha önce yaşadığımız adresleri girerken Irakta 6 ay kaldığım şantiyenin adresini yazmamışım. Direkt e-devlet üzerinden adresleri yazdım ve ingiltere’deki adreslerimi ekledim. Çalışma kısmına Irakta çalıştığımı yazdım, o kısımda Irak adresi var cunku Turk firmasında calistim ama SGK icin firmam aslında şantiyenin bulunduğu yerde bir şube acmis gibi islem yapmış ancak formda herhangi bir yerde Irakta ne kadar kaldığıma dair bir bilgi de girmedim, öyle bir kısım açılmadı. Yani calışma deneyimi kisminda adresim var ancak eski adresler kismina onu tekrar yazmayi akil edememişim. Bunu mülakatta sorun yaparlar mı? Eğer bunun için formu açtırmam gerekirse KCC’deyken şimdi açtırmalı mıyım? Dosyam Londra’ya geldikten sonra bu süreçte masterdan mezun olduğum için formumu açtırmayı düşünüyordum ancak bu adresi girmemiş olmam Londra’ya gelmeden yazmam gereken bir durum mu bilemedim. Eger işe yarar ise şirketten bir referans yazisi almayı dusunuyorum, orda gerekirse şantiyede kaldigima dair adresle ilgili bir seyler de yazdırabilirim. Konu Irak oldugu icin biraz takıldım acikcasi 😔

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

ankara'da mülakata girmeyi planlayan arkadaşlarımızın dikkatine!

DV2020'den beri süregelen ve son üç mali yıldır devam eden ankara performansı gösteriyor ki;
    CN5000 üzeri arkadaşların ankara'dan mülakat beklememesini, imkanları dahilinde dosyalarını uygun olan konsolosluklara taşımasını şiddetle tavsiye ederim.

DV2025 verileri gösteriyor ki;
    CN5000 üzeri mülakat alsanız dahi bu tarih en erken ağustos gibi olacak ve o tarihe kadar verilecek vize kalmayabilir.

2b190d63-71cf-4e8f-b72c-e8b45a7df33b-image.png

her sene, defaatle söylediğim gibi;
    ankara'ya güvenmeyin!

yukarıda bahsettiğim konuyu kanıtlar nitelikte;
    dosyasını HK'ye taşımış, cn'si 4500~5000 olan arkadaşlarımıza mülakat maili geldi.
    kısaca, ankara'da mülakat bekleyen CN1000 dururken, dosyasını HK'ye taşımız CN5000 olan dosya mülakat aldı.
    çünkü neden?
    ankara'yı beklemedi..

beyin bedava

• benim gibi beklemekten sebep olsa gerek sanki bir hata yaptığını düşünen, dert yapan var mı aşırı kuruntu yapıyorum

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 728
  • 57
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

177

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |